מזה זמן אני מחפש סיר או קלחת קל מספיק, עם תחתית עבה או כפולה. קלחות נירוסטה פשוטות שורפות את התבשיל בתחתית. הסירים הסטנדרטיים בחנויות כבדים ולא נוחים, סירי טיטניום, MSR, פיק או טרנגיה - אם הצלחתם להשיג בארץ - גם הם במחיר גבוה וקשים להשגה.
לאחרונה מצאתי, בחנות כלי בית רגילה בכרכור, סירי נירוסטה מאוד בסיסיים תוצרת סין, ללא ציפוי טפלון (מעדיף ככה -יותר קל לנקות בחול או סקוצ'). התחתית כפולה, דו שכבתית. בקצה העליון קימור החוצה ושפה בולטת, שמתאימים בול לגריפר ויוצרים החזקה בטוחה לגמרי. על התחתית תמצאו או את פרטי היבואן, או כיתוב "הפי הום", "הום קלאסיק", או משהו דומה. באופן מפתיע, המשקל נמוך מאוד יחסית, ומתקרב לכלי הבישול המקצועיים.
פרטי היבואן: תפנית בע"מ, החלוצים 21 ת"א, 03-6831412
הסירים נוסו מספר פעמים בשטח, בכ- 10 ימי בישול שטח משולב, האוכל לא נחרך .גם על גזיות שונות, גם על טרנגיה וכהלייה מאולתרת, גם על מדורות (לא על אש מדורה ממש גבוהה אלא אש בישול)- ובינתיים, הכל בסדר. לא נוצרו חורים, אין התרוממות התחתית וקיעור למעלה, ואין מה שחששתי ממנו לאור המבנה והיצרן הסיני - היפרדות מלאה או חלקית של התחתית הכפולה מהגוף.
המשקל לאחר הסרת וסילוק הידית, וללא מכסה. בשטח- התפיסה בגריפר (18 ש"ח בחנויות המחנאות, 36 גרם) או אלתור "מלקחיים" מחוט ברזל עבה (יש רעיון מצויין באתר של טרנגיה - רק להעתיק...), על התפס שנשאר מהסרת הידית.
סיר ל- 2 אנשים, 1.6 ליטר - 25 ש"ח, משקל "ערום" כנ"ל: 185 גרם.
סיר לאדם אחד, 1 ליטר - 25 ש"ח, משקל "ערום" כנ"ל: 125 גרם.
לתשומת לבכם: אם תורידו לא רק את הידית, אלא גם את גם את תפס הידית שמחובר לגוף, יווצר חור קטן, שיצריך תיקון באפוקסי ברזל או הלחמת בדיל. עדיף לא להוריד את כל זה, רק את האום הפנימי שבו.
כמכסה (שישמש גם כמחבת וכצלחת), ניתן להשתמש בכיסוי העליון של סיר ג'חנון 18".
tzurlis39225.7552199074