ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
tzurlis  
#1 נשלח : יום ראשון 29 אפריל 2007 13:57:11(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

מזה זמן אני מחפש סיר או קלחת קל מספיק, עם תחתית עבה או כפולה. קלחות נירוסטה פשוטות שורפות את התבשיל בתחתית. הסירים הסטנדרטיים בחנויות כבדים ולא נוחים, סירי טיטניום, MSR, פיק או טרנגיה - אם הצלחתם להשיג בארץ - גם הם במחיר גבוה וקשים להשגה.

לאחרונה מצאתי, בחנות כלי בית רגילה בכרכור, סירי נירוסטה מאוד בסיסיים תוצרת סין, ללא ציפוי טפלון (מעדיף ככה  -יותר קל לנקות בחול או סקוצ'). התחתית כפולה, דו שכבתית.  בקצה העליון קימור החוצה ושפה בולטת, שמתאימים בול לגריפר ויוצרים החזקה בטוחה לגמרי. על התחתית תמצאו או את פרטי היבואן, או כיתוב "הפי הום", "הום קלאסיק", או משהו דומה. באופן מפתיע, המשקל נמוך מאוד יחסית, ומתקרב לכלי הבישול המקצועיים.

פרטי היבואן: תפנית בע"מ, החלוצים 21 ת"א, 03-6831412

הסירים נוסו מספר פעמים בשטח, בכ- 10 ימי  בישול שטח משולב, האוכל לא נחרך .גם על גזיות שונות, גם על טרנגיה וכהלייה מאולתרת, גם על מדורות (לא על אש מדורה ממש גבוהה אלא אש בישול)- ובינתיים, הכל בסדר. לא נוצרו חורים, אין התרוממות התחתית וקיעור למעלה, ואין מה שחששתי ממנו לאור המבנה והיצרן הסיני - היפרדות מלאה או חלקית של התחתית הכפולה מהגוף.

המשקל לאחר הסרת וסילוק הידית, וללא מכסה. בשטח- התפיסה בגריפר (18 ש"ח בחנויות המחנאות, 36 גרם) או אלתור "מלקחיים" מחוט ברזל עבה (יש רעיון מצויין באתר של טרנגיה - רק להעתיק...), על התפס שנשאר מהסרת הידית.

סיר ל- 2 אנשים, 1.6 ליטר - 25  ש"ח, משקל "ערום" כנ"ל: 185 גרם.

סיר לאדם אחד, 1 ליטר - 25 ש"ח, משקל "ערום" כנ"ל: 125 גרם.

 

לתשומת לבכם: אם תורידו לא רק את הידית, אלא גם את גם את תפס הידית שמחובר לגוף, יווצר חור קטן, שיצריך תיקון באפוקסי ברזל או הלחמת בדיל. עדיף לא להוריד את כל זה, רק את האום הפנימי שבו. 

כמכסה  (שישמש גם כמחבת וכצלחת), ניתן להשתמש בכיסוי העליון של סיר ג'חנון 18".

tzurlis39225.7552199074
מממן
זמי1  
#2 נשלח : יום ראשון 29 אפריל 2007 15:02:35(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

נשמע לא רע

אבל אתה חייב מכסה. 

זמי139201.5021527778
tzurlis  
#3 נשלח : יום ראשון 29 אפריל 2007 15:16:44(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

למכסה (שהוא גם המחבת, גם הצלחת, וגם משטח החיתוך לאוכל) - צלחת אלומיניום רגילה (87 גרם), או צלחת\ מחבת נירוסטה דקה מכל סט זול. יש בחנויות המחנאות וכו'.

מכסה סיר ג'חנון 18" או 16", יהיה בסדר אבל קצת דק מידי. התחתית שלו בבישול כמחבת נוטה להתקער למעלה. ליישר מידי פעם. לא מומלץ לשים במדורה עם אש גבוהה - סכנת הינתכות או חור.

tzurlis39225.7563657407
עידו י  
#4 נשלח : יום ראשון 29 אפריל 2007 18:43:29(UTC)
עידו י


דירוג: שביליסט

קבוצות: חבר
הצטרף: 31/08/2006(UTC)
הודעות: 123

ראיתי בחנות סיר לג'חנון ,דק בצבע שחור. האם אתם יודעים אם זה טוב לבישול על גזיה?
tzurlis  
#5 נשלח : יום שני 30 אפריל 2007 02:17:49(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
אפשר לבשל על סיר ג'חנון, הבעייה היא התחתית הדקה. האוכל נשרף בקלות. מבחינת משקל, סיר ג'חנון 18" מאלומיניום + מכסה, שוקל כ- 330 גרם. המכסה נוח כמחבת \ צלחת.  הינתכות הסיר: אם האש ממש חזקה (מדורה). בכל מקרה, התחתית תתרומם לך מהחום וכדאי ליישר אותה למטה מידי פעם עם אבן שטוחה, פטיש, או ביד.
משתמשים הצופים בדיון זה
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.