ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
יענקל'ה סער  
#1 נשלח : יום רביעי 16 מאי 2007 19:20:52(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

מומחי הבישול "והחימום", מה תיקחו לש"י כהליה או גזיה?

yankale1739218.6819560185
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
מממן
צ'ילום  
#2 נשלח : יום רביעי 16 מאי 2007 20:00:02(UTC)
צ'ילום


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/11/2005(UTC)
הודעות: 472

תודות: 1 פעמים
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
עדיף גזיה.
Amtrak  
#3 נשלח : יום חמישי 17 מאי 2007 00:23:33(UTC)
Amtrak


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC)
הודעות: 1,495
גבר
ישראל

תודות: 349 פעמים
קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
למה?
לכשאעשה, אני אקח איתי כהליה, ללא ספק.
יענקל'ה סער  
#4 נשלח : יום חמישי 17 מאי 2007 01:03:25(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

למה גזיה ולמה כהליה?

אני לקחתי גזיה והיה טוב. הכהל בעייתי לסחיבה חלךילה ישפך בתרמיל לא תענוג. דברנוסף החם בתרמיל ומחוצה לו לא הולך ביחד עם כהל שהוא חומר דליק. ובארץ הרבה יותר קל להשיג בלון גז לעומת כהל לבעירה. תקנו אותי אם אני טועה.

NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
tzurlis  
#5 נשלח : יום חמישי 17 מאי 2007 12:07:22(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

ללא ספק, גזייה.

כהליה איטית יחסית, והלכלוך לעומת המשקל - לא שווה. מה גם שהסט הנוסף להגנה מרוח והאצת הבישול יגדיל את במשקל בכולל כמעט לאותן רמות. בגזייה נוחיות הבישול גבוהה הרבה יותר, ולרוב זמן הבישול מתקצר.

1. או גזיית בלון חד"פ ניקוב, שלחסכון במקום ומניעת פגיעה - את קצה הראש מפרידים מהגוף, מגינים על הדיזה בפקק שעם מבקבוק יין עם אבטוח לגוף וגומה לדיזה (אחרי שהוצאתם טוב טוב את כל פירורי השעם שהדיזה לא תסתם). העסק שוקל לא הרבה והתמורה בזמן בישול גדולה מאוד - כ- 9 ימים. ראה נתוני גזיות. זכרו שיש ראשים טובים ויש גרועים...

2. או, אם יש לי כסף או חברים בארה"ב, או אמגזית אישית הברגת מיכל ישירה (לא האלפינית עם הצינור, היא מעולה אבל כבדה), ולהבדיל  MSR קלה כגון הפוקטרוקט ודומותיה, וכמה דגמים זהים של פרימוס וכו', על מיכל הברגה. יצאו עכשיו דגמים נחמדים מאוד. צריכת הגז גבוהה יותר - מיכל כל 5-6 ימים, ועלות המיכל עצמו 26 ש"ח ולא 7-9 - אבל המשקל נמוך יותר וזמני הבישול קצרים להפליא.

אשקול כהליה בדרום, היכן שבמילא יש הרבה זמן בצהריים במנוחות החום, האספקה רחוקה וקשה יחסית לקנות בלונים, ורמת האבטחה צריכה להיות גבוהה (אם נפתח לי ברז המיכל בתיק, הגוף זז ויש דליפה איטית וקבועה בנקודת החדירה של החד"פ, וכו', אכלתי אותה. יותר קל לוודא שלא ינזל דלק ממיכל מקצועי לכהליה). אז אבדוק משקל לעומת תועלת. המשקלים כמעט דומים, כי לגזייה צריך בלון ספר.

אגב, בקבוק טוב של MSR עם אטם מקצועי יחזיק דלק יופי ללא דליפות. הרבה לוקחים בקנקל או דומה, לחסוך בעלויות ובמשקל. אני לא שולל, אבל זה לא אותו דבר.

יענקל'ה סער  
#6 נשלח : יום חמישי 17 מאי 2007 13:14:45(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

לגבי דליפת גז במידה והברז זז קצת : את הבלון והראש המוברג שמים בתוך מיכל פלסטיק דק וקל, שוקל כ 20 גרם, וכך תמנע תזוזה. בנפח הפנוי אפשר לאכסן כל מיני פירטי ציוד קטנים (גפרורים, מצית, ציוד עזרה ראשונה בשקית ניילון, גרבים בתוך שקית ניילון קטנה שזה עוד כ 0.5 גרם ). בדרום אמנם אין יותרה מדי מקומות להשיג בלון גז חדש אך מצד שני לא בכל יום מבשלים. שותפי ואני אכלנו אוכל טרי כל שלושה ימים בכל פעם שמגיעים לישוב. אני לא זוכר את נפח בלון הגז שלו (הוא הביא את הגזיה עם הברגה לבלון) אבל נידמה לי שזה כ 150 מ"ל. שניים כאלה היספיקו לנו מטאבה עד באר שבע. כמובן שזמן החיים של הבלון תלוי בכמה אתה מבשל. אנחנו חיממנו מים לקפה/תה בבוקר, ובישלנו בערב ארוחה + מים לשתיה חמה).

NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
Yagil  
#7 נשלח : יום חמישי 17 מאי 2007 18:01:45(UTC)
Yagil


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC)
הודעות: 630

קיבל תודה: 61 פעמים ב 39 הודעות
בפעם הראשונה שעשיתי לקחתי גזיה. היום לטיולים אני לוקח כהליה, ולטיולים ארוכים - כהליה עם מבודד שבניתי ממגן שמש של מכונית (ואז מרתיחים, שמים את הסיר במבודד, ומשאירים פי 1.5 זמן מהזמן שהתבשיל היה אמור להיות על אש קטנה. עובד כמו קסם וחוסך המון דלק. כמובן זה לא תלוי בכהליה).
המשקל הקל של הכהליה מבחינתי, כשאני לבד או עם מישהו אחד בלבד, מפצה על האיטיות שלה. אגב, כהל שסגור בבקבוק קולה חצי ליטר מסומן היטב לא דלף לי אף פעם, ואם היה דולף - היה מתנדף מהר מאוד.
מבחינת לכלוך לא ברור לי על מה מדברים; כהליית פחיות לא מלכלכת בכלל, אלא אם מתעקשים להשתמש באלכוהול רפואי (איזופרופיל) ולא באלכוהול על בסיס אתנול (שתיה) או מתנול (בחנויות לצרכי בניין, וגם הכי זול מבין האלכוהולים).
באשר למשקל: כהליה שוקלת כ-20 גר'. מגן רוח מבנזיניית MSR - 50 גר'. מבודד: כ-50 גר'. דלק לשבוע לבן אדם אחד, לפחות בשבילי - 350 גר'. בקבוק - 25 גר'. סה"כ: כחצי קילו כולל הכל (לשני בני אדם, אני ועוד מישהו מחברי שמטייל: 600 גר' כהל, בד"כ נשאר לנו עודף. כל זאת בהנחה שמשתמשים במבודד, בבוקר תה\קפה, בערב תה, מרק ותבשיל).
צ'ילום  
#8 נשלח : יום חמישי 17 מאי 2007 20:50:52(UTC)
צ'ילום


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/11/2005(UTC)
הודעות: 472

תודות: 1 פעמים
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
יגיל, אתה רק מרתיח מים או גם מבשל?
Yagil  
#9 נשלח : יום חמישי 17 מאי 2007 20:53:55(UTC)
Yagil


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC)
הודעות: 630

קיבל תודה: 61 פעמים ב 39 הודעות
גם וגם. רק שים לב לטריק - את הבישול אני עושה לרוב במבודד; ז.א., אני מבזבז כהל רק כדי להרתיח, ואז המבודד של הסיר עושה את הבישול. עובד מספיק טוב כדי להכין צ'ולנט. אם לא משתמשים במבודד - יידרש כמובן יותר כהל.
tzurlis  
#10 נשלח : יום ראשון 20 מאי 2007 05:04:00(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

יגל, גם אני התלבטתי באותו עניין, אז לקחתי משקל דיגיטלי מדוייק וסטופר, ומדדתי את זה. תשווה את המשקל לגזייה סטנדרטית, נניח MSR פיירפליי או כל דגם דומה, ותגלה שתגיע לאותם נתוני משקל וימי בישול, רק עם זמני בישול קצרים הרבה יותר. והכי מתאימה, בשיקול הכולל: זמן בעירה - יעילות - מחיר - משקל, לתנאי הארץ - התבררה האמגזית הפשוטה על מיכלי ניקוב...

אין מה לעשות, בתנאי הארץ לטווח הקצר הגזיות לדעתי הכי מתאימות. כהליות רק לטווחים ארוכים. בחו"ל, או בתנאי קור בחו"ל, סיפור אחר. אבל כאן בתנאי הלוקסוס שלנו, לדעתי חבל על הטרחה.

משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.