ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
JoH007  
#1 נשלח : יום רביעי 04 יולי 2007 14:48:31(UTC)
JoH007


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 12/01/2007(UTC)
הודעות: 16

במקומות רבים בפורום הוזכר מגן רוח לאמצעי הבישול.

האם נדרש מגן רוח גם לכירות גז (אני באופן אישי לא נתקלתי בבבעיה להבערת אש בגזיה)/ לאילו סוגי כירות יש צורך במגן רוח?

האם וכיצד ניתן לרכוש/ להכין (עדיף) מגן רוח. איזה מבנה צריך להיות לו ומה עליו לכסות?

תודה רבה.

מממן
זמי1  
#2 נשלח : יום חמישי 05 יולי 2007 00:41:18(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

עדיף תמיד מגן רוח לכל מתקן בישול, אני הכנתי מאלומיניום עבה של תבנית אפייה מהסופר.

הוא מגולגל כגליל ולא מכסה דבר, הוא מקיף את המתקן מהקרקע עד לתחתית הסיר. חשוב לעשות כמה חורי אויר קטנים בהיקף.

JoH007  
#3 נשלח : יום חמישי 05 יולי 2007 18:04:30(UTC)
JoH007


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 12/01/2007(UTC)
הודעות: 16

מה בדיוק מונע מהמגן שלך לזוז בעצמו ברוח ולפגוע בסיר/להבה/מתקן הבישול?

זמי1  
#4 נשלח : יום חמישי 05 יולי 2007 18:20:21(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
הוא גדול ממנו במעט והסיר מחזיק אותו במקום.שחק עם זה.
JoH007  
#5 נשלח : יום שישי 06 יולי 2007 20:13:19(UTC)
JoH007


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 12/01/2007(UTC)
הודעות: 16

מצוין, תודה!
tzurlis  
#6 נשלח : שבת 14 יולי 2007 10:53:57(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

אזהרת בטיחות חמורה לעניין הזה: בגזיות, מגן הרוח מחזיר חום גם למטה. ל - MSR ישנה אזהרת בטיחות למגינים "סגורים" (כלומר, בצורת עלה כותרת), שיקרינו חום למטה על המיכל. אם החום לא יוקרן נכון, אתה עלול לקבל מטען נפץ לא סמפטי בכלל מתחת למרק.

המגן המומלץ הוא שטוח בצורת דף, עם יתדות לקרקע, מקום קטן לזרימת אוויר מלמטה, ומספיק גבוה להיות מעל הלהבה, ופתח לכוון נגד הרוח לבריחת חום.

אסור, אסור, אסור ליצור מערכת "דמויית טרנגיה", סגורה או חצי- סגורה בגזיות. ניסיתי ומיכל הגז רתח. ממש לא רעיון טוב.

JoH007  
#7 נשלח : שבת 14 יולי 2007 16:14:46(UTC)
JoH007


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 12/01/2007(UTC)
הודעות: 16

אם מדובר בכירה אלפינית, אולי ניתן לעשות מגן רוח חצי סגור עם פתח לצינורית בצד הנגדי.
tzurlis  
#8 נשלח : יום שני 16 יולי 2007 12:36:40(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
כן. בניגוד לגזיה עם מיכל מובנה מלמטה, אלפינית לא מחזירה חום ישירות למיכל והרבה יותר קל לבנות לה מגן (וגם מבחינת יציבות כלי הבישול והגנת הרוח בכלל). מצד שני, היא כבדה יותר לנשיאה בתרמיל. tzurlis39279.4011921296
אורחים  
#9 נשלח : יום שלישי 15 ינואר 2008 00:37:28(UTC)
Guest


דירוג: אורח

קבוצות: אורח
הצטרף: 10/11/2013(UTC)
הודעות: 570

איך נראה מגן רוח?

 

שימי  
#10 נשלח : יום שלישי 15 ינואר 2008 01:16:27(UTC)
שימי


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: אורח
הצטרף: 22/10/2007(UTC)
הודעות: 408

ש: לא כדאי להכין מגן רוח בצורת חצי גורן מגל אבנים?

גם ריפוי בעיסוק,לא מתפוצץ,לא תופס מקום בתיק

חומר למחשבה...

tzurlis  
#11 נשלח : יום שלישי 15 ינואר 2008 04:26:52(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
לרוב לא כל כך. הזמן והעצבים עד שזה במקום לא מועטים, ברוח חזקה זה לא ממש עובד - במיוחד אם קר ורטוב, ואתה תשוש בסוף יום - ויש אבדן אנרגיה גדול בבישול. אם אין לך מגן רוח טוב עליך והרוח חזקה- מצא נקודה טבעית מוסתרת מהרוח ככל האפשר וללא סכנת דליקה, שקע רדוד או חפירה בקרקע מנמיכה הגזייה ומסייעת להגנה. השתמש בתרמיל כחסם, ובמה שתאלתר בשטח.  
זמי1  
#12 נשלח : יום שלישי 15 ינואר 2008 13:11:04(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

הכי טוב, קל וזול, קחו תבנית אלומיניום לאפייה, מהסוג שהאלומיניום קשיח יותר , חתכו לגודל הרצוי, עשו פתחי אורור והרי לכם מגן רוח, בתרמיל הוא מקופל, לשימוש עשו ממנו צורת גליל.

 בכדי למנוע שיעוף ברוח עשו לו מעין כנפיים למטה שיתנו לו עמידה יציבה יותר.

משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.