ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
דניאל דוקטופסקי  
#1 נשלח : יום רביעי 25 אוגוסט 2010 14:16:37(UTC)
דניאל דוקטופסקי


דירוג: שביליסט

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/08/2010(UTC)
הודעות: 53

קיבל תודה: 4 פעמים ב 2 הודעות

הדעות חלוקות, ורציתי להבהיר לעצמי את הנושא.

עם איזה כלי בישול אפשר להסתדר?

כמובן שערכה קלה עם טפלון תהיה מצויינת (ותעלה בהתאם), אבל לי יש בבית סיר אלומיניום קל שקניתי בעיר העתיקה, ועוד איזו מחבת פח קלילה שהייתה לנו בבית.

שניהם נראים לי מצויינים - אבל,

האם אוכל ירבה להדבק אליהם?

ועוד דבר - המוכר בחנות אמר לי שאלומיניום מפיץ רעלים בזמן הבישול.

זה רציני או זו סתם הפחדה של מוכר שמנסה לדחוף לי הרבה דברים?

תודה

מממן
יענקל'ה סער  
#2 נשלח : יום רביעי 25 אוגוסט 2010 15:10:37(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

מה שיש לך בבית מצוין מבחינת הבישול, המשקל וכמובן שזה לא רעיל. וכל מי שיספר לך אחרת מדבר שטויות.

המוכר ניסה לעבוד עליך שתקנה סיר חדש. צריך להזהר לא ליפול בפח....

ככל שזה קשור לאוכל שנדבק אז גם אם זה קורה, אין קל מלנקות כלי אלומניום. קצת מים ועפר / חול וזה מבריק כמו חדש, ונקי בדיוק כמו אחרי נקיון בבית.

NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
נתיי  
#3 נשלח : יום רביעי 25 אוגוסט 2010 19:25:14(UTC)
נתיי


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/12/2009(UTC)
הודעות: 918

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

הכלי האידיאלי הוא כמובן הפוייקה.

יציב, אמין, ניתן לקשור אותו לרצועות חיצוניות והמאכלים היוצאים ממנו ....

 

ישנה רק בעיה אחת: המשקל שלו: הפויקה הקטנה שלי (מס' 2 שזה 5.5 ליטר) שוקלת 7 קילו בערך. עצם המחשבה על נשיאתו יגרום לאולטרא-לייטים התקף לב, אם כי אחד ממכרי נשבע כי למסע רגלי בן יומיים שהוציא להר כרכום התעקש אחד המטיילים לצאת עם פויקה אימתנית וכבדה בהרבה מהפיצקל'ה שלי.

אחת הבעיות עם פויקה היא שהמזון הנותר בתוך הסיר לאחר הבישול מתחמצן.

אינני יודע מה לגבי אלומיניום, אם כי גם כאן יכול להיות שזהו גורלו של המזון הנותר בתוך הסיר.

הסר דאגה מליבך - לאחר כמה ימים של נימוסי שולחן בסיסיים, את האוכל שתבשל אתה כבר תטרוף מתוך הסיר/המחבת, וגם אם תעביר לצלחת, התיאבון יהיה כה גדול עד שלא תותיר שום פירור.

טפלון - ממש לא מומלץ לבישול אתגרי (על מדורה למשל). הציפוי יישרף לך מהר והטעם של האוכל יהיה זוועתי. ומניסיון, אורז, קוסקוס ובורגול אף פעם לא יוצאים טוב בתוך טפלון .

כמו שיענקלה אמר לך - לך על אלומיניום: זול, קל לנשיאה, מתנקה בקלות עם חול, ויעיל גם ללא גזיה.

 

 

נתיי40415.6869328704
דניאל דוקטופסקי  
#4 נשלח : יום רביעי 25 אוגוסט 2010 21:06:44(UTC)
דניאל דוקטופסקי


דירוג: שביליסט

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/08/2010(UTC)
הודעות: 53

קיבל תודה: 4 פעמים ב 2 הודעות

אחלה,

בהזדמנות זו אני אמליץ על חנות כלי בית בשוק הערבי בעיר העתיקה בירושלים,

20 ש"ח לפני מיקוח...

TRAVELERS  
#5 נשלח : יום חמישי 26 אוגוסט 2010 00:36:37(UTC)
TRAVELERS


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/12/2009(UTC)
הודעות: 573

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
יענקל'ה,
צר לי לחלוק על דעתך בנושא רעילות.
סירי אלומיניום אכן רעילים ובעת בישול משתחרר מהם חלקיקים זעירים של אלומיניום שבחשיפה מוגברת גורם חוץ מלסרטן גם למחול עצבים ועוד מיני מחלות המשוייכות לחשיפה למתכות כבדות.
(אם תרצה אשלך לך מאמרים ומחקרים בנושא).
לגבי הדבקות של אוכל, כן, יש יותר סיכוי להדבקות האוכל, אז מה????? זה טיול וזה לא כל כך נורא.
האם שווה להשקיע זו כבר שאלה אחרת שהתשובה היא עניין של תקציב.
ודרך אגב שטפלון נשרט זה רעיל באותה מידה כמו אלומיניום.
ולכן אני חושב שהפתרון האולטימטיבי הוא סיר נירוסטה או טיטניום (למי שיש כסף).

מעין
TRAVELERSTRAVELERS40415.9018287037
יענקל'ה סער  
#6 נשלח : יום חמישי 26 אוגוסט 2010 02:00:18(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

האם אלומיניום מסרטן? שלילי בכל מצב. אין שום הוכחה שאלומיניום מסרטן. יש מספיק הוכחות שאלומיניום אינו מסרטן.

אלומניום איננה מתכת כבדה, הכוונה אינה למשקלה הסגולי אלא למשקלה האטומי שהוא 13. מי שכותב שאלומיניום מסרטן טועה ומטעה.

האם אלומיניום רעיל? ברמת השימוש של מטייל בשביל ישראל אלומיניום אינו רעיל. ולכך צריך לכוון את התשובות.

גם ה FDA מצא ששימוש באלומיניום בטוח לחלוטין. רק זה צריך להספיק.

אתה מדבר על רעילות של אלומיניום כאשר הוא נכנס למערכת העיכול והנשימה דרך חומרי מזון ותרופות שונות ובמינון גבוה. 

כמו כן מדובר גם בסיכון לחשיפה לאבק אלומיניום בסביבה בה מייצרים אלומיניום ונגזרותיו.

כל המאמרים שתמצא אינם מדברים כלל על רמת החשיפה הדומה לרמת החשיפה של מטיילים .  

אז לא צריך "להפחיד" אף אחד בשימוש בכלי אלומיניום לצורכי בישול בטיול.

טיטניום? אם יש לך עודפים בבנק תשתמש בטיטניום זה באמת קל מאוד ונפלא.

גם נירוסטה זה יופי רק מה? יקר יותר וגם כבד מעט יותר.

הנה לך דוגמה איך אפשר להפחיד גם עם נירוסטה: נירוסטה מכילה הרבה מאוד כרום, ובמצב חימצון 6 הכרום מסרטן!!! אז אפשר להפחיד אם כולם גם עם נירוסטה אם לא מדייקים ומספרים עובדות חלקיות.

טפלון: החומר Perfluorooctanoic acid משמש בייצור טפלון. החומר הזה מסווג כחומר קרצינוגני בסבירות גבוהה מאוד.

הדרך מכאן למוכר בחנות שיספר שאסור להשתמש בטפלון כי הוא (הטפלון) מסרטן קצרה מאוד.

אני לא אוהב שמטעמים מסחריים מפחידים אנשים ללא סיבה.

yankale1740416.2849652778
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
איתי  
#7 נשלח : יום חמישי 26 אוגוסט 2010 09:03:51(UTC)
איתי


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 06/04/2008(UTC)
הודעות: 805

תודות: 36 פעמים
קיבל תודה: 96 פעמים ב 57 הודעות
מעיין- הסתבכת עם דוקטור לכימיה...
TRAVELERS  
#8 נשלח : יום חמישי 26 אוגוסט 2010 11:08:00(UTC)
TRAVELERS


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/12/2009(UTC)
הודעות: 573

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
אני מכיר את כל העובדות שיענקל'ה ציין אך עדיין אני בוחר להשתמש בסירים שאינם סירי אלומניום.
לא אמרתי שאלומניום היא מתכת כבדה אלא בדומה למתכת כבדה.
וכן באמת מדובר על רעילות "כרונית" הנגרמת משימוש רב ומחשיפה לחלקיקים.

קיימים בשוק המון מוצרים מסוכנים ולדעתי חשוב לדעת שקיים סיכון בשימוש מתמשך במוצרים אלו - מכאן ועד הפחדה אני חושב שהמרחק גדול.
מי שבוחר לקחת ברצינות את כל דבריו של מוכר החנות כלשהי ולא מפעיל שכל ישר זו באמת בעיה שלו.
גם ביספינול A הוא בעייתי ויש אותו בבקבוקי מים מנירליים שאנחנו משתמשים בהם שוב ושוב (כמות נמוכה יחסית המשתחררת כאשר יש שרטות בפנים הבקבוק או כל פגם מבני אחר) לעומת זאת בנייר הטרמי שאתו אנחנו מקבלים כקבלה בכל מכולת חנות או סופר יש את החומר בכמויות גדולות והוא חופשי, ואת זה רובנו לא יודעים...

מעין
TRAVELERS
יענקל'ה סער  
#9 נשלח : יום חמישי 26 אוגוסט 2010 18:42:06(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

צריך לדייק בהגדרת רמת הסיכון כולל של בקבוקי פלסטיק שהם עוד דוגמה להמחשת הנושא של זהירות יתר / חוסר זהירות .

נכון: ביספנול A הוא קרצינוגן ידוע. הוא משמש חומר גלם בייצור הפוליקרבונט שזה הפלסטיק של בקבוקי המים המינרליים.

לא נכון: ביספנול A משתחרר למים בגלל שריטות בפלסטיק.

נכון: ביספנול משתחרר בחימום כתוצאה מפירוק הפוליקרבונט (ברמות נמוכות). לכן הפלסטיק ממנו עשויים בקבוקים לתינוקות - עוברים חימום מספר פעמים ביום, וגם הרתחה לצורכי חיטוי - אינו עשוי מביספנול אלא מחומרים אחרים.

נכון: נייר תרמי מכיל ביספנול ברכוזים גבוהים (לא כתוצאה מפירוק).

האם ידוע על מקרים שבהם אנשים קבלו סרטן כתוצאה מחשיפה לקבלות בסופר או בתחנות דלק? לא מצאתי נתונים על כך.

מה עושים? כמו בכל דבר בחיים דבר ראשון צריך לדעת את העובדות ואז לנהוג בהתאם. הבעיה היא שרב הקהל אינו יודע את העובדות הנכונות.

לכן יש כאלה שינהגו בזהירות יתר על מנת למנוע צרה, ויש כאלה שינהגו "בפזיזות" מחוסר ידע, ולצערי הקבוצה השניה היא הרב ככל הנראה.

ואם נחזור לסירי אלומניום: הם בטוחים לשימוש בטיולים, בתנאי שלא טוחנים אותם ושותים מים עם אבקת אלומיניום....

ותודה למעיין שגרם לי להפעיל את מה שנשאר מהזכרון הבסיסי שלי, שהיה במקור 640K אך הצטמק עם הזמן.... מישהו יודע איך משדרגים? 

 

yankale1740416.6600347222
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
Yagil  
#10 נשלח : יום ראשון 29 אוגוסט 2010 00:29:53(UTC)
Yagil


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC)
הודעות: 630

קיבל תודה: 61 פעמים ב 39 הודעות
תנוח דעתך יענקל'ה, לא צריך לשדרג: הרי ביל גייטס כבר קבע כידוע לפני שני עשורים וחצי שלאף אחד בעולם אין צורך ביותר מזה...
יענקל'ה סער  
#11 נשלח : יום ראשון 29 אוגוסט 2010 00:38:22(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות
שכחתי.....
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
tzurlis  
#12 נשלח : יום חמישי 02 ספטמבר 2010 20:28:42(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

ת'כלס:

1.  לא אוהב סירי אלומיניום (כולל סיר ג'חנון) בגלל נטייתם לשרוף את האוכל בתחתית הדקה. מעדיף סיר כפול תחתית, ולשלם 50 גרם קנס משקל על אוכל טעים ופחות שרוף. לגבי בריאות, אין לי מושג אבל במונחים של בישול מעשי- אישית קל לי יותר עם נירוסטה וטיטניום, כנראה בגלל העברת חום נוחה יותר לדפנות. בשטח אנחנו (או לפחות אני אישית) לא משתמש בכירות בעלות שליטת להבה מוחלטת ומשלב הרבה עם מדורה, כך ששריפה מסויימת עלולה בהחלט לקרות והסיר "עובד קשה" מבחינת הדרישות הטרמיות.

2. סיר טפלון קשה לנקות בשטח אם האוכל נשרף או נדבק, ואז נטייתו של הציפוי להתקלף ידועה מראש. יש סירים , די יקרים, עם ציפוי מאוד עמיד ועולים בהתאם. לכן אני חוזר לנירוסטה ולטיטניום, קל לנקות אותם עם חול ועשב והם לא נשרטים בתחתית בקלות כמו האלומיניום הרך (בסריטות נצבר אוכל שלא מתנקה וזה לא נורא אבל לא נעים ומרגיז בבישול, אין אחידות בטיגון. הסכנה הבריאותית לא גבוהה - סיר זה דבר חם וקוטל את רוב החיידקים - אבל זה מעצבן לנקות ולראות).

3. אסור לנו להיות עבדים של הציוד שלנו. תמיד יהיה סיר יקר וחדיש יותר, גזייה מיוחדת יותר, תרמיל שעושה קפה עם קצף סמיך יותר. הסוד הוא לדעת להסתפק במה שצריך, אבל מצד שני כשצריך פריט טוב - משקיעים בידיעה שהתמורה תהייה מלאה. ראיתי אנשים שהשאירו ציוד בשווי כמה מאות $ על המשעול כי היה כבד מידי ולא יכלו לקחת אותו. קנה בתבונה.

tzurlis40423.7328356481
נתיי  
#13 נשלח : יום חמישי 02 ספטמבר 2010 20:53:10(UTC)
נתיי


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/12/2009(UTC)
הודעות: 918

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
כמי שיש לו מעט דם במחזור הקפאין בגוף - איך בדיוק יוצרים קאימאק סמיך לתורכי עם הל באמצעות התרמיל? תרמיל יום יספיק לכך או יש צורך במשהו משוכלל?

אגב, אני משתמש במסטינג אלומיניום סיר/מחבת צבאי שקניתי בשוק הפשפשים ב30 ש"ח. שיירי האוכל החבויים בתוך השריטות רק מוסיפים ארומה לתבשילים והפיח על הדפנות החיצוניות - טעם מעושן ומתקתק.
tzurlis  
#14 נשלח : יום חמישי 02 ספטמבר 2010 21:00:41(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
זה תלוי בכמות הזיכרון של התרמיל. אלה שמגיעים עם 1 טרהבייט של זכרון לא נדיף יכולים ללמוד גם ללכת לבד מהר יותר מאלה שמגיעים רק עם 800 ג'יגה!
LiorEl  
#15 נשלח : יום שישי 03 ספטמבר 2010 19:55:33(UTC)
LiorEl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/01/2008(UTC)
הודעות: 592

עד ערד היו לנו כל מיני סירים שמקור ייצורם לא ידוע (במזרח? דרום אמריקה?).
מקו ערד נמאס לנו שהאוכל לא מספיק (כי הם היו קטנים מדי)אז קנינו סיר ג'חנון גדול,
עשינו חורים בחלק העליון שלו ואלתרנו ידיות מחוט ברזל.

לא יודע אם רעיל או לא רעיל (שלומנו טוב, בנתיים...), מבחינה פרקטית:
- זול מאוד.
- אפשר למצוא במגוון גדלים בהתאם לכמות האנשים.
- קל משקל ולא תופס מקום רב מאחר ואפשר להכניס לתוכו את אביזרי הבישול וכו'..
- האוכל לא נדבק לתחתית, פשוט צריך לדעת לתמרן איתו. השתמשניו בבנזינייה שהייתה אובר חמה, אז כשהכנו אורז, היינו מרתיחים לכמה דקות (בחום הכי נמוך שלה) ואז משאירים את המכסה סגור ומחכים 10-15 גג, והכל היה מוכן יופיף מבלי להדבק.
-בניגוד לסיר טפלון, קל מאוד לנקות את הסיר הזה עם חול ומעט חצץ דק ואח"כ לשטוף במעט מים. החול מוציא את השמן טוב טוב.

בקיצור, מומלץ בהחלט!LiorEl40424.7059490741
נתיי  
#16 נשלח : יום ראשון 05 ספטמבר 2010 00:54:25(UTC)
נתיי


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/12/2009(UTC)
הודעות: 918

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
yankale17 כתב/ה:

האם אלומיניום מסרטן? שלילי בכל מצב. אין שום הוכחה שאלומיניום מסרטן. יש מספיק הוכחות שאלומיניום אינו מסרטן.

יענקל'ה - על אחריותך (ואלה השאריות שאלון הותיר עבור אביו מהר הצ'יפס שהכנתי היום בבן שמן)

נתיי40425.913900463
משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
Similar Topics
סיר בישול msr טיטניום מעולה (פורום ציוד)
ע"י Guest 16/10/2016 08:43:09(UTC)
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.