ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
הילהלהלה  
#1 נשלח : יום ראשון 16 ינואר 2011 17:30:29(UTC)
הילהלהלה


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 12/01/2011(UTC)
הודעות: 2

שלום רב!
האם מוכרים בישראל אוכל מיובש בהקפאה לצורך טרק ארוך, כפי שמקובל באירופה?
האם מותר להכניס מזון שכזה בנתב"ג במידה וזה מגיע עם ידיד אירופאי? או שזה נתפס חומר חשוד ועל כן מוחרם?
רב תודות!!!!!!!!!!!!!!!!
הילה, בשם ידידה הבלגי :)
מממן
tzurlis  
#2 נשלח : יום ראשון 16 ינואר 2011 18:13:12(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
לשאלה ראשונה - לא שאני מכיר, נסי בחנויות טבע מובילות. (נדמה לי שבקניון לייד כיכר רבין יש אחת ידועה)
לשנייה אין לי מושג
אם תעשי ניסויים בעישון וייבוש בשר, תגלי שזה ממש קל וגם ניתן לביצוע בלי בעייה בכל תנור סביר בבית.
יענקל'ה סער  
#3 נשלח : יום ראשון 16 ינואר 2011 22:16:33(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,737
גבר
ישראל

תודות: 284 פעמים
קיבל תודה: 572 פעמים ב 397 הודעות

אין אוכל כזה בארץ. וזה גם לא ממש רלוונטי כאן. עד ערד יש כל הזמן ישובים שבהם מצטיידים באוכל. במדבר מטמינים אוכל.

ואם הוא/את תשימו את השאלה כאן זה יהיה נחמד. האם הוא אינו דובר אנגלית?

לגבי מכס: אין בעיה כיון שזה לא אוכל טרי, ולכן מותר להכניסו לארץ.

yankale1740559.8048611111
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
זמי1  
#4 נשלח : יום שני 17 ינואר 2011 15:09:11(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
רשאית- הקפאה- לא מתאים ליציאה לשביל ארוך, אולי הכוונה לאוכל מיובש בשיטת דהידרזציה כמו שנתקלתי בארה"ב, מדובר במתקן ביתי שמייבש כמעט הכל ובהליכה פשוט מוסיפים מים.
אסף א  
#5 נשלח : יום שני 17 ינואר 2011 15:50:09(UTC)
אסף א


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/02/2004(UTC)
הודעות: 234
גבר

תודות: 42 פעמים
קיבל תודה: 51 פעמים ב 25 הודעות
הכוונה לאוכל המיובש בהקפאה כימית, ודינו ככל מזון מיובש.
זמי1  
#6 נשלח : יום שני 17 ינואר 2011 16:11:37(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
מה זו הקפאה כימית? מזון מיבשים על ידי אויר חם במכשיר מתאים. חפש בגוגל תחת יבוש מזון, יש חברה בארץ שמוכרת מיכשור מתאים.
יענקל'ה סער  
#7 נשלח : יום שני 17 ינואר 2011 21:00:29(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,737
גבר
ישראל

תודות: 284 פעמים
קיבל תודה: 572 פעמים ב 397 הודעות

אין דבר כזה הקפאה כימית. זה מושג לא נכון. זה תהליך פיזיקלי של דהידרציה (הוצאת מים).

yankale1740561.2504976852
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
Tubular_speaker  
#8 נשלח : יום שני 17 ינואר 2011 21:01:29(UTC)
Tubular_speaker


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 02/01/2011(UTC)
הודעות: 77

המזון בארוחות האלה (backcountry cuisine ושות') לא מיובש בחום אלא בקור וואקום.
בזמן שהמזון חם מכניסים אותו לקירור-בזק בחנקן או חמצן ולאחר שהוא קופא יוצרים ואקום בחלל שבו האוכל,הואקום גורם למים לרתוח ולהתאדות.
מה שיוצר ארוחה קפואה-מיובשת שמכילה את כל הערכים התזונתיים של המקור ודורשת רק הוספת מים חמים.
אני לא בטוח שאפשר לעשות את זה בבית,בשלב האריזה מחנקנים את השקיות בשביל אורך חיים של המוצר.
זמי1  
#9 נשלח : יום שני 17 ינואר 2011 22:51:33(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
קפוא- לא לשביליסטים. נשמע כמו מוצרים לבית.
Amtrak  
#10 נשלח : יום שלישי 18 ינואר 2011 01:57:11(UTC)
Amtrak


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC)
הודעות: 1,495
גבר
ישראל

תודות: 348 פעמים
קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
זה שזה freeze dry לא אומר שזה צריך להישמר בטמפרטורה נמוכה אחרי התהליך. מקבלים בסוף ארוכה באריזת ואקם (כמו שטאבולר אמר למעלה), ובטמפרטורת החדר. רק צריך להוסיף מים חמים ולאכול.
אני לא ראיתי בארץ חנויות שמוכרות את זה, אבל אני לא רואה סיבה למה שזה לא יעבוד בסדר גמור גם באקלים שלנו.
זמי1  
#11 נשלח : יום שלישי 18 ינואר 2011 14:54:34(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

הנה לינק לחברה המפיצה מיבשי מזון

http://www.ezidri.co.il/?categoryId=15300&itemId=19234

מאחר ואני יודע שלא תקנו את המכשיר הרי זו אינה פרסומת...

יענקל'ה סער  
#12 נשלח : יום שלישי 18 ינואר 2011 15:13:02(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,737
גבר
ישראל

תודות: 284 פעמים
קיבל תודה: 572 פעמים ב 397 הודעות
הבחורה בסה"כ רצתה לדעת אם יש להשיג בארץ מזון מיובש לטרק ארוך בשביל ידיד שלה שבא מחו"ל ללכת את השביל . ואתה מציע מייבש מזון...
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
זמי1  
#13 נשלח : יום שלישי 18 ינואר 2011 16:18:54(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
זה לא רק עבורה, כי חבל שאין כאן אוכל מיובש, כך היו אוכלים משהו בנוסף לפתיתים משעממים. באפלצ'ים חגגתי על חומוס מיובש, טחינה מיובשת, קטניות למיניהן, ועוד.
אירי  
#14 נשלח : יום רביעי 19 ינואר 2011 15:01:43(UTC)
אירי


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/05/2008(UTC)
הודעות: 296

ולכבוד ט"ו בשבט : פירות יבשים :)
tzurlis  
#15 נשלח : יום שישי 21 ינואר 2011 02:07:16(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
זמי
אתה מדבר על מייבשים בחום, שעובדים על העקרון בו האינדיאנים ייבשו בשר או בעיראק של פעם יבשו ככה עגבניות על הגגות לכל השנה
הם מדברים על ייבוש בהקפאה, ככה עושים את הקפה הנמס שאתה שותה בבוקר...
טכניקות שונות לחלוטין
הייבוש בהקפאה הרבה יותר טוב מייבוש בחום ומשמש אסטרונאוטים מסוף שנות ה- 60.
השיטה חנקן + וואקום כאמור.
מאוד יעיל. אפשר לגוון המזון בקלות.
יש בארץ חברות שמוכרות הציוד, למשל www.m-r-c.co.il.
לצערי כנראה יעלה קצת יותר מ- 950 ש"ח....tzurlis40563.9665856482
משתמשים הצופים בדיון זה
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.