דירוג: שביליסט קבוצות: חבר
הצטרף: 05/12/2011(UTC) הודעות: 20
|
אהלן, כבר יותר מחצי שנה שאני שותף שקט בפורום, בזמן הזה למדתי הרבה והרכבתי רשימת ציוד שהולכת ומשתפרת עם הזמן.
כרגע אני מטייל גיחות של 2 לילות, פעם - פעמיים בחודש בכל רחבי הארץ, ולא רחוק היום שאצא לכיוון ההימלאיה\אלפים\פירנאים.
זוהי רשימת הציוד נכון להיום לשלושה ימים בנגב:
TAR prolite- מזרן 460 ג
gregory triconi 60 - תרמיל 2500 ג
TNF green kazzoo -10 - שקש 1300 ג
שקית ניילון גדולה ככיסוי תרמיל בלילה - 180ג
פנס + סוללות ספר - 100ג
קוסמטיקה - 190ג (משחת שיניים,מברשת,אלתוש,קרם הגנה, סבון, אטמי אוזניים)
יריעה,יתדות,מיתרים - 240ג
חולצה טרמית פטגוניה- 200
גרביים דקות (2) - 40
כובע גרב - 90
עזרה ראשונה - 300
גזיה - 550 (פשוטה של אווטדור, אמור להשתדרג..)
פינגאן - 200
כפית- 10
כוס פלסטיק - 15
תבלינים בקופסא - 90
שקית שתיה 4 MSR- 250
מצלמה סוללות - 230
מפה- 100
פנקס עט טוש - 35
לדרמן - 330
נייר טואלט ונייר מגבת - 10
7100 ג' כולל תרמיל, לא כולל אוכל,מים.
4600 ציוד נטו.
בנוסף לא לקחתי בחשבון פריטים שלא יהיו בתרמיל כמו -
מקלות הליכה- לאקי מקולו טרייל,
נעליים - אסולו פאוורמטיק GTX לרטוב או סאלומון חצי ליבש
מכנס מתפרק קולומביה
חולצת כותנה פשוטה
גרבי מסעות + גרבי כותנה דקות שמתחלפות כל יום.
בגדול אני מרגיש שקיצצתי המון, אבל עדיין משום מה נראה לי שאני סובל מעודף משקל.. ולכן אני נעזר בכם..
עד כמה המשקל הנל הוא סביר? ואיפה לדעתכם אפשר להשתפר?
תודה רבה!!
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475 תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
השקש שלך חשוד מאוד. לדעתי זה לא שקש למינוס 10. זה בטח טמפרטורת אקסטרים שלו. אוהל אין לך. אל תבנה על מינוס 10 ולדעתי גם לא על מינוס 3 עם השקש הזה. בטח לא בלי אוהל.
לדרמן זה כבד.גזיה זה כבד. תרמיל כבד. אני באופן אישי גם לא סובל את גרגורי אבל זה עניין של טעם.
יריעה,יתדות, מיתרים זה אולי טוב לארץ אבל במקומות עם מזג אויר קצת יותר רציני בעולם זה לא מתאים.
המזרון שלך מתנפח?
הציוד סביר לאיזו מטרה?
יש הבדל עצום בין האלפים להימאליה. אם אתה מתכנן על טרקים פופולרים בהימלאיה אז יש לך פה ציוד שאפילו מיותר. אם אתה מדבר על מסעות רציניים יותר אז אתה לא מוכן לזה מבחינת ציוד. ואולי ניסיון. בקשר לאלפים ופירנאים אז הבנתי שהכל זה בקתות ולכן אתה גם לא צריך כל מיני ציודים. זמי ידע לענות יותר טוב.
|
|
|
|
|
דירוג: שביליסט קבוצות: חבר
הצטרף: 05/12/2011(UTC) הודעות: 20
|
האמת שהשקש נהדר, הוא דגם לא מאוד מוכר, למעשה הוא בעצם הבלו קאזו בגרסא "ירוקה".
אוהל או טרפנט זה משהו שאני מתכוון לקנות לקראת היציאה לחול.
להחליף את הלדרמן בסכין יפנית זה רעיון טוב?
את הגזיה אני רוצה להחליף, אני שוקל אם לעבור לבנזינייה.. מה דעתך?
המזרן מתנפח.
גם את התרמיל אני שוקל להחליף, אני דווקא אוהב את גרגורי, וחשבתי על הZ55. יש לך משהו אחר להציע..?
כרגע אני בעיקר מתעניין בנוגע לציוד סביר לטיולים בארץ..
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475 תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
אני שואל שוב. באלו טמפרטורות בדקת את השקש הזה? האם טיילת איתו בתנאים אלפיניים?
לא סכין יפנית. אולר הכי פשוט וקטן שיש. בלי כל השטויות מסביב. אתה לא תסחוב קופסאות שימורים. או שכן?
אני לא מסתובב לא עם גזיה ולא עם בנזיניה. תנסה פפסי סטוב.
מזרן מתנפח אלא אם אתה רוצה את הנוחות שבזה או שיש לך בעיות גב ושינה קלה אז למה אתה צריך?
אין לי דיעה על תיקי גרגורי. אני לא אוהב את התיקים שלהם ואני הולך בסגנון של תיקים עם תמיכת גב מסיבית כי המשקל הכולל של הציוד שלי לא מצריך את זה. אז אין לי דיעה בקשר לZ55.
טיול בארץ הוא לא טיול בחול. |
|
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 09/11/2010(UTC) הודעות: 137 תודות: 8 פעמים קיבל תודה: 6 פעמים ב 5 הודעות
|
imtl כתב/ה:תנסה פפסי סטוב.
פטנט גאוני. |
No longer to be poisoned by civilization he flees, and walks alone upon the land to become lost in the wild |
|
|
|
דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 12/10/2009(UTC) הודעות: 220
|
אלטוש, מיותר ולא תיתקל בכאלו בנגב. לדרמן, עד כמה שהוא רב כלי אין לו הרבה שימוש בטיולים.
אל תחליף לבנזיניה, היא לא תתאים לארץ כל כך.
שק"ש מעט כבד אך סביר, כנ"ל התרמיל.
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 10/06/2011(UTC) הודעות: 1,395
תודות: 16 פעמים קיבל תודה: 183 פעמים ב 104 הודעות
|
imtl כתב/ה:
אני באופן אישי גם לא סובל את גרגורי אבל זה עניין של טעם.
זה נגמר בינינו!
אני לא רואה ברשימה ציוד חם.
ממליץ להחליף הפינג'אן בסיר קל אפשר גם לבשל בו אוכל.
לא פירטת מה כלול בערכת עזרה ראשונה.
אני גם לא מבין את הקטע עם הגרבי כותנה דקות, ראיתי אנשים שעושים את זה אבל אני לא מבין מה הטעם.arthur40883.1293402778 |
"The mountains are calling and I must go"
John Muir
|
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 09/11/2010(UTC) הודעות: 137 תודות: 8 פעמים קיבל תודה: 6 פעמים ב 5 הודעות
|
tal39 כתב/ה: אלטוש, מיותר ולא תיתקל בכאלו בנגב.
מבלי לנקוט עמדה בעניין, רק להוסיף מידע.
אלתוש אמור להגן גם מפני זבוב החול (שושנת יריחו).
אשר תפוצתו מגוונת ומתרחבת.
ציטוט מויקי:
"מוקדי מחלה נמצאו באזורים הבאים: ערבה, מרכז הנגב, בקעת הירדן דרומית למשואה, המורדות המזרחיים של הרי יהודה, וואדי חמם, אזור טבריה וצפון-מזרח הכנרת." |
No longer to be poisoned by civilization he flees, and walks alone upon the land to become lost in the wild |
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 21/11/2010(UTC) הודעות: 149 קיבל תודה: 2 פעמים ב 1 הודעות
|
guy_ziv כתב/ה: tal39 כתב/ה: אלטוש, מיותר ולא תיתקל בכאלו בנגב.
מבלי לנקוט עמדה בעניין, רק להוסיף מידע.
אלתוש אמור להגן גם מפני זבוב החול (שושנת יריחו).
אשר תפוצתו מגוונת ומתרחבת.
ציטוט מויקי:
"מוקדי מחלה נמצאו באזורים הבאים: ערבה, מרכז הנגב, בקעת הירדן דרומית למשואה, המורדות המזרחיים של הרי יהודה, וואדי חמם, אזור טבריה וצפון-מזרח הכנרת."
אני קיבלתי שושנת יריחו בנחל ברק בסוף 2008 (גיליתי רק אחרי חודשיים-שלוש),
באופן עקרוני חניון הלילה עשוי בצורה שלנחשים וליתושים אין מה לחפש בו (שטח נקי מחורים או צמחים למיניהם), אנחנו ישנו בחניון של הרכבים שכמדומני נמצא קצת מזרחית לחניון הלילהyotam k40883.7699537037
|
|
|
|
דירוג: שביליסט קבוצות: חבר
הצטרף: 05/12/2011(UTC) הודעות: 20
|
הלו,
האלתוש בעצם קצת לא במקום, אבל אני די פרנואיד בקשר ליתושים.. אני עוד יתגבר על זה.
אני מבשל בפינגאן גם אוכל.
כרגע סיימתי להכין כהלייה פשוטה מפחיות (קצת קשה לה להדלק, צריך להציף אותה ולחמם ממש בשביל שתבער, למישהו יש מושג מה הבעיה?)
אני עובד במסגרייה אז אם למישהו יש רעיון למשהו יותר טוב מהפטנט הרגיל אני אשמח..
לגבי התיק - מישהו מכיר את הזד55 של גרגורי?
ומה מחיר הקלות שלו, על חשבון מה זה בא?
תודה רבה ח'ברה
לילה טוב
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475 תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
|
|
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 09/11/2010(UTC) הודעות: 137 תודות: 8 פעמים קיבל תודה: 6 פעמים ב 5 הודעות
|
mish כתב/ה:(קצת קשה לה להדלק, צריך להציף אותה ולחמם ממש בשביל שתבער, למישהו יש מושג מה הבעיה?)
קשה לדעת בהיעדר פרטים אבל אני מאמין שיש הרבה פתרונות יצירתיים.
כשאני ממלא את הכוהליה אני עובר טיפה את גובה החור התחתון ביותר כך שתיווצר באמצע שלולית קטנה בגובה 2-3 מ"מ.
השלולית נדלקת בקלות, ובינתיים, אולי קצת לא הגיוני כי החום שואף למעלה, אבל האדים מלמטה מתחילים לצוץ מהחורים ותוך כחצי דקה-דקה אתה יכול לעשות "פו" קטן כדי למשוך את הלהבה לצדדים ואז גם החורים בצדדים נדלקים.
אם אתה בחוץ לא צריך "פו", תן לרוח לעשות את העבודה ולאחר שהיא נדלקת כמו שצריך תשים את מגן הרוח.
לא נחוץ חימום מלמטה אבל זה בטח מזרז את העניינים אם יש לך אפשרות נוחה ובטיחותית לעשות את זה. |
No longer to be poisoned by civilization he flees, and walks alone upon the land to become lost in the wild |
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609 קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
לא יודע מה בניתם שניכם אבל אני בניתי ב-2004 ועדיין מתפקדת יפה .
מתחתיות של שתי פחיות בירה, בלי חיתוך והדבקות ובלי מחיצות פנימיות, שתי תחתיות, מספרי צפורניים, פטיש עם מחט עבה או מסמר מאד דק, מכסה צננצנת ריבה ובורג. זהו זה. לא אכזב אותי מאז. גם גפרור כמובן.
הופכים את הפחיות.
באחת מנקבים 22-26 חורים קטנים בהיקף התחתית ועוד חור אחד באמצע בקוטר 2-3 מ"מ.
מזו שנקבתם בה חורים חותכים במספרי צפורנים את התחתית עד גובה של 4 ס"מ ובקו ישר.
מהפחית השנייה חותכים את השליש העליון (פתח השתייה).
מכניסים בעדינות את הראשונה לתוך השנייה בניצב ובסוף, למטה מסובבים אותה פנימה כך שהיא ממלאת את החלל. חותכים במספרי צפורניים את השנייה עד שמגיעים קרוב לראשונה שבפנים. זהו.
שמים את המתקן על המכסה, שופכים מעט אלכוהול דרך החור הגדול (20-30 מ"ל) ועוד מעט בתוך המכסה סביב.
סוגרים את החור הגדול עם הבורג.
בגפרור מדליקים את האלכוהול שבמכסה. הוא נדלק , מחמם את האלכוהול שבפנים והאדים שיוצאים מהחורים העליונים נדלקים. זהו.
הבעייה היחידה בהרכבה היא חיבור שני החלקים. בעבר חתכתי את שתי הפחיות באותו גובה והיה קשה להחדיר אחת לשנייה, בצורה הנ"ל-כשהאחת נשארת ארוכה יותר מהשנייה קל להכניסה ולסובב בפנים.
יש המון סרטונים ביוטיוב
http://www.youtube.com/watch?v=zznXu3EXcCA&feature=related
חיפשתי תחת pepsi stove זמי140884.6058101852
|
|
|
|
דירוג: שביליסט קבוצות: חבר
הצטרף: 05/12/2011(UTC) הודעות: 20
|
הכהלייה יצאה מצויין תודה על הרעיון!
נ.ב
אני בהתלבטות קשה לגבי התיק,
הוא כבד, אבל מושלם בשבילי מכל בחינה אחרת.
קשה לי להחליט אם כדאי לוותר בקצת (או יותר) על נוחות ועמידות בשביל קלות משקל..
מה דעתכם?mish40884.8630902778
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 20/11/2009(UTC) הודעות: 1,409
תודות: 322 פעמים קיבל תודה: 241 פעמים ב 168 הודעות
|
הייתי מציע לך להחליף את התרמיל הקיים בסוף, לאחר שהורדת את משקל שאר הציוד שלך (יש עדיין מאיפה להוריד), וצברת יותר ניסיון והבנה לגבי מה סדר העדיפויות שלך בתרמיל.
זה הרבה ענין של טעם אישי.
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 10/06/2011(UTC) הודעות: 1,395
תודות: 16 פעמים קיבל תודה: 183 פעמים ב 104 הודעות
|
הפפסי סטוב נראית מאוד קלה אך אך נראה שלוקח שנה בערך לחמם על זה משהו, הלהבה נראית חלשה מאוד.
|
"The mountains are calling and I must go"
John Muir
|
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 09/11/2010(UTC) הודעות: 137 תודות: 8 פעמים קיבל תודה: 6 פעמים ב 5 הודעות
|
arthur כתב/ה: הפפסי סטוב נראית מאוד קלה אך אך נראה שלוקח שנה בערך לחמם על זה משהו, הלהבה נראית חלשה מאוד.
7 דקות בממוצע להרתחת חצי ליטר מים.
ואני לגמרי הייתי במצב שהלהבה גבוהה מדי ונאלצתי לשנות דברים כדי להחליש אותה. |
No longer to be poisoned by civilization he flees, and walks alone upon the land to become lost in the wild |
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 10/06/2011(UTC) הודעות: 1,395
תודות: 16 פעמים קיבל תודה: 183 פעמים ב 104 הודעות
|
מה עם בישול פסטה או אורז? |
"The mountains are calling and I must go"
John Muir
|
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 09/11/2010(UTC) הודעות: 137 תודות: 8 פעמים קיבל תודה: 6 פעמים ב 5 הודעות
|
לא מדדתי.
אורז - דיי דומה. הרעיון באורז הוא אש כמה שיותר נמוכה למשך כ-6 דק' מרגע הרתיחה.
לאחר מכן לכבות את האש ולהמתין עם מכסה סגור כרבע שעה.
יש שיחלקו על שיטת הבישול הזאת אבל התוצאה מובטחת. תנסה.
פסטה מצריכה יותר זמן, אין לי אומדן.
העניין עם הזמנים דיי גמיש, תנסה כמה כוהליות בכמה וריאציות: מספר חורים שונה, קוטרי חורים שונים וכו'... ותגיע לתצאות שונות ומגוונות.
קח בחשבון שכוהל בוער זמן ממושך. מילוי של כוהליה מאולתרת בגודל סטנדרטי יכול להחזיק לך שעה ויותר.
ד"א אנשים תמיד ננעלים על אורז ופסטה בטיולים... תנסו פתיתים פעם אחת, עם מעט טימין - יוצא מצוין.
ארתור, סטינו קצת מנושא האשכול. אם אתה מעוניין לשמוע עוד פרטים בוא נמשיך בפרטי או באשכול חדש, אשמח לעזור עוד אם אוכל.guy_ziv40885.6278472222 |
No longer to be poisoned by civilization he flees, and walks alone upon the land to become lost in the wild |
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609 קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
פפסיסטוב לא מתואם לבישול ארוך, הבערה לא יותר מ-8-9 דקות, כך שלא יתאים לבשל פסטה או אורז עליה. אני תמיד לוקח אתי אורז חצי מוכן או שקיות פסטה חצי מוכנה בכדי לקצר זמן בישול. בארץ אני בכלל משתמש בגזיה.
הפפסיסטוב מתאים יותר לארה"ב היכן שיש מבחר מוצרי אוכל להליכה המתאימים לבישול קצר יותר.
דרך אגב לקיצור זמן בישול אורז- להשרות אותו במים בבוקר עם היציאה להליכה . או להרתיח ולהשאיר בסיר 15-20 דקות ואז להרתיח שוב ולהמתין.
לגבי פסטה- ניתן לעבור לאטריות ביצים שבישולן קצר יותר.
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.