ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
GibsonLP  
#1 נשלח : יום שני 09 ינואר 2012 02:04:12(UTC)
GibsonLP


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/04/2011(UTC)
הודעות: 229

קיבל תודה: 10 פעמים ב 8 הודעות
שלום חברים.
אחרי שהבנו שסט ה3 חלקים שקנינו קצת צפוף לזוג כמונו אנחנו נאלצים להפרד ממנו. הסט הוא סט נהדר שיהיה מצויין למטייל יחיד או לזוג המוכן לאכול קצת פחות אוכל חם... ומכיל זוג סירים ומכסה לסיר הגדול שמתפקד כמחבת.
הסט כולו שוקל 200 גרם.
נפח הסיר הגדול 768 מ"ל
נפח הסיר הקטן 532 מ"ל
נפח המכסה/מחבת 414 מ"ל
בנוסף אנחנו מצרפים לסט ספורק טיטניום שקנינו בנפרד גם כן של Snow Peak ושוקל 17 גרם.

הכלים מעולם לא היו בשימוש והסט מגיע עם mesh לאחסון.
אנחנו רוצים על הכל ביחד 200 ש"ח (סט הסירים והספורק עולים כמעט $60 ביחד בארה"ב)

עוד מידע על הסט:
http://www.snowpeak.com/cookware/backpacking/3-piece-titanium-cookset-stw-001t.html

עוד מידע על הspork:
http://www.snowpeak.com/titanium-original-spork-sct-004.html

פרטים בה"פ
אנחנו נמצאים בקיבוץ יקום ואני עובד בצפון תל אביב.GibsonLP40916.9622106481
מממן
ninelives99  
#2 נשלח : יום רביעי 15 פברואר 2012 22:36:53(UTC)
ninelives99


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/06/2011(UTC)
הודעות: 502
אישה
גרמניה

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 66 פעמים ב 44 הודעות
מנצל"שת את השרשור כדי לשאול:

מה בעצם היתרונות של סירי טיטניום לעומת סירים אחרים?

כלומר, היתרון הברור הוא החיסכון במשקל (אם כי אפשר למצוא סירי אלומיניום שהם לא בהרבה יותר כבדים)... אבל מעבר לזה:

איך מתפקדים סירי טיטניום מבחינת הולכת חום (ביחס לאלומיניום, למשל)?
האם יש לסירי טיטניום יתרון מבחינה בריאותית או משהו בסגנון (שוב, ביחס לאלומיניום)?

ואם אנחנו כבר בעניין- האם סירי טיטניום קלים יותר לניקוי ביחס לסירים אחרים?

אומנם אני יכולה למצוא תשובות כלליות באינטרנט אבל יותר מעניין אותי לדעת עד כמה הדברים הנ"ל משמעותיים בזמן בישול בשטח.

(שוקלת לשדרג את האלומיניום המתפורר שלי לסט טיטניום לזוג).ninelives9940954.8383101852
Yagil  
#3 נשלח : יום חמישי 16 פברואר 2012 00:47:44(UTC)
Yagil


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC)
הודעות: 608

קיבל תודה: 52 פעמים ב 33 הודעות
האמת, שטיטניום הוא דווקא יסוד כבד יותר מאלומיניום, אם אני זוכר נכון. וגם מוליך פחות טוב. אלא, שיחס המשקל-חוזק שלו הרבה יותר טוב משל אלומיניום, וכך אפשר להשתמש בדפנות דקות הרבה יותר. סך-הכל, בסיר טיטניום טוב המוליכות היא בסדר גמור.

מעבר לזה:
הסיפורים על אלומיניום הם ברובם אגדות; גם את זה נפסול.

היתרונות של סירי טיטניום, לדעתי, הם בעיקר:
1. משקל,
2. חוזק. חוזק. חוזק. כל סירי האלומיניום שלי הם בעלי שקעים, שריטות, כיפופים, וכן הלאה. הטיטניום? גורנישט.
3. קלות ניקוי. טיטניום הרבה יותר קל לנקות מאלומיניום (ללא ציפוי), וכמות השריטות באלומיניום לא-מצופה תבטיח שיהיה די קשה לנקות אותו לגמרי.
החיסרון?
מחיר, כמובן.
ninelives99  
#4 נשלח : יום חמישי 16 פברואר 2012 02:22:24(UTC)
ninelives99


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/06/2011(UTC)
הודעות: 502
אישה
גרמניה

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 66 פעמים ב 44 הודעות
מה לגבי בישול אוכל (אורז, פסטה) בסירי טיטניום - משביע רצון? (קראתי יותר מדיי דעות של אנשים באינטרנט שאמרו שהם פשוט מעדיפים אלומיניום לבישול ו... משאירים את טיטניום רק לצורכי הרתחת מים) אני מבינה שזה קשור לכל עניין פיזור והולכת החום אבל עד כמה העניין באמת משמעותי ועד כמה באמת רואים את ההבדל מבחינת זמני הבישול?
(אני לגמרי הולכת לעשות מבחן בישול אורז אם אני אקנה בסוף את הטיטניום)
GibsonLP  
#5 נשלח : יום חמישי 16 פברואר 2012 12:48:21(UTC)
GibsonLP


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/04/2011(UTC)
הודעות: 229

קיבל תודה: 10 פעמים ב 8 הודעות
אחרי כמה בישולים בטיטניום:
הולכת החום שלו טובה וצריך מאוד להזהר לא לשרוף את האוכל, בפעם הראשונה שלי עם הסיר שרפתי מרק (!) על אש גבוהה כי הטיטניום לא פיזר טוב את החום והשאיר נקודות רותחות... זה פלוס חוסר בערבוב למשך כמה שניות שרף את המרק. זה קרה גם לאחי בפעם הראשונה שלו עם הסיר...
בישלנו בו אורז ופסטה בלי שום בעיה. חשוב רק לערבב הרבה כדי לעזור בפיזור החום.
ninelives99  
#6 נשלח : יום חמישי 16 פברואר 2012 13:31:44(UTC)
ninelives99


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/06/2011(UTC)
הודעות: 502
אישה
גרמניה

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 66 פעמים ב 44 הודעות
רק לשם ההבהרה... מה זה לשרוף מרק?
כשרוקנתם את הסיר ראיתם נקודות שרופות בתחתית?

ואם כך- אין מה לדבר על לבשל אורז עם מכסה סגור (לאורך רוב זמן הבישול) או לבשל כל דבר שלא יהיה ללא השגחה צמודה?
GibsonLP  
#7 נשלח : יום חמישי 16 פברואר 2012 13:38:19(UTC)
GibsonLP


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/04/2011(UTC)
הודעות: 229

קיבל תודה: 10 פעמים ב 8 הודעות
מדובר על מרק קנור מוכן. האבקה שקעה קצת וישבה על הקרקעית, לא עירבבנו מספיק והגזיה הייתה על אש גבוהה יחסית.
אחרי כמה שניות היה ריח של שרוף ואחרי ששפכנו הכל היינו צריכים לגרד את הבלילה השרופה מהתחתית...
לגבי אורז - אין לי נסיון עם אורז "אמיתי" רק קנור משקית מוכנה, שם הייתי צריך לערבב כל הזמן כל עוד הרתחתי, אפשר היה להשאיר את הסיר מכוסה לאחר ההרתחה כשעברנו לאש קטנה.
ninelives99  
#8 נשלח : יום חמישי 16 פברואר 2012 13:49:17(UTC)
ninelives99


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/06/2011(UTC)
הודעות: 502
אישה
גרמניה

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 66 פעמים ב 44 הודעות
אוקי... אם כך פשוט צריך ללמוד את הקפריזות של הסיר.
אני מניחה שזה לא נורא כל כך בסופו של דבר. תודה על הטיפ.

עריכה:
בסופו של דבר, אתה חושב שזו היתה קנייה מוצלחת בשביל הצרכים שלך?ninelives9940955.4996527778
GibsonLP  
#9 נשלח : יום חמישי 16 פברואר 2012 16:49:42(UTC)
GibsonLP


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/04/2011(UTC)
הודעות: 229

קיבל תודה: 10 פעמים ב 8 הודעות
כן, הסיר קל מאוד ונוח מאוד כשלומדים לתפעל אותו נכון.
shaharellert  
#10 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 01:09:53(UTC)
shaharellert


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 03/05/2011(UTC)
הודעות: 975

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 75 פעמים ב 51 הודעות

אני מתלבט אם להזמין את הסיר טיטניום של snowpeak בנפח של 900 או 1400 .

הסיר  מיועד לזוג. מה אתם אומרים?

GibsonLP  
#11 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 02:22:29(UTC)
GibsonLP


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/04/2011(UTC)
הודעות: 229

קיבל תודה: 10 פעמים ב 8 הודעות
אנחנו קנינו את הסט הגדול יותר של ליטר + 750 מ"ל. הליטר מספיק לנו לכל מה שאנחנו צריכים (אורז, פסטה, מרק, תה...)
נראה לי ש900 מ"ל קצת גבולי אבל לא זכור לי שמילאנו את הסיר של הליטר עד הסוף חוץ מפעם אחת שבישלנו פסטה ל3 אנשים ואז בכל מקרה עשינו נגלה שניה כי שלושתנו גווענו מרעב בכל מקרה...GibsonLP40956.9742361111
shaharellert  
#12 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 03:03:08(UTC)
shaharellert


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 03/05/2011(UTC)
הודעות: 975

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 75 פעמים ב 51 הודעות
האמת היא שחיפשתי דגם של ליטר... לא מצאתי. איך הוא נקרא?
GibsonLP  
#13 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 09:31:28(UTC)
GibsonLP


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/04/2011(UTC)
הודעות: 229

קיבל תודה: 10 פעמים ב 8 הודעות
shaharellert  
#14 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 12:21:53(UTC)
shaharellert


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 03/05/2011(UTC)
הודעות: 975

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 75 פעמים ב 51 הודעות
מדובר בסט.... אני צריך סיר בודד... אמשיך לחפש..
ninelives99  
#15 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 13:30:47(UTC)
ninelives99


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/06/2011(UTC)
הודעות: 502
אישה
גרמניה

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 66 פעמים ב 44 הודעות
אה, זו בדיוק אותה בעיה שלי יש. שחר, תעדכן אם תיתקל במשהו מעניין...
shaharellert  
#16 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 13:35:47(UTC)
shaharellert


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 03/05/2011(UTC)
הודעות: 975

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 75 פעמים ב 51 הודעות
יש את
זה

הידית מסיליקון ואמורה לבודד.. מה שאין בsnow peak לדעתי.
מעניין ?

gibson, אתה לא מוכר את הליטר שלך ?shaharellert40957.4439699074
GibsonLP  
#17 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 13:54:44(UTC)
GibsonLP


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/04/2011(UTC)
הודעות: 229

קיבל תודה: 10 פעמים ב 8 הודעות
לא נתקלנו בבעיית חום בידית אז זה לא נראה לי משנה כל כך...
ולא, אנחנו לא מוכרים את הליטר ;)
חוצמזה - ה750cc עדיין שימושי - זה גודל מושלם למטייל יחיד ואנחנו נשתמש בו במידה ואחד מאיתנו יצא לטיול לבד מתישהו. ממש לא בזבוז.
אנחנו מעדיפים את הסירים שלנו על הבודדים כי גם ה900 וגם ה1400 יחסית גבוהים, שלנו רחב ושטוח יחסית. יותר נוח לדעתנו.
shaharellert  
#18 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 18:51:13(UTC)
shaharellert


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 03/05/2011(UTC)
הודעות: 975

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 75 פעמים ב 51 הודעות
מצאתי עוד אחד-

כאן


1.1 ליטר, המחיר קצת חשוד (27$)
ninelives99  
#19 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 19:29:17(UTC)
ninelives99


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/06/2011(UTC)
הודעות: 502
אישה
גרמניה

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 66 פעמים ב 44 הודעות
אחלה לינקים! גם אני שמתי עין על ה- evernew (אהבתי את העניין הזה עם החורים לניקוז מי פסטה). באשר ללינק השני, אני חושבת שהמחיר נמוך פשוט בגלל שזה מוצר של האתר ולא של איזה חברה מובילה בעלת שם בתחום).
shaharellert  
#20 נשלח : שבת 18 פברואר 2012 21:54:16(UTC)
shaharellert


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 03/05/2011(UTC)
הודעות: 975

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 75 פעמים ב 51 הודעות
בעיקרון אני חושב שגיבסון צודק. יותר נוח להשתמש בסיר רחב יותר.. אם לא אמצא אקח את אחד מהשניים בקישורים.
משתמשים הצופים בדיון זה
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.