דירוג: שביליסט קבוצות: חבר
הצטרף: 14/03/2012(UTC) הודעות: 21
|
זו בטח שאלה מופשטת אבל אשמח שתעריכו בכל זאת
כמה בהערכה ג-ס-ה בלוני הברגה ספייר של גז נראה לכם שצריך בשביל 6 אנשים ל5-6 ימים? בישול על גזיה פשוטה...
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 27/06/2011(UTC) הודעות: 526 תודות: 58 פעמים קיבל תודה: 76 פעמים ב 50 הודעות
|
תלוי כמה משתמשים בגזיה ביום אחד...
בנוסף יש תלות במה שמבשלים... המצב שונה אם רק משתמשים בגז להרתחת מים לבין אם משתמשים בגז גם לבישול של אורז, פסטה וכו'
צריך יותר ספציפיות כדי לענות על שאלה כזאת...
והערת צד:
רוב החיים שלי השתמשתי בגזיה ואף פעם לא היה לי שמץ של מושג כמה גז לקחת בכל טיול... המעבר לשימוש בכהליה פתר את הבעיה בקלות. עוד סיבה לעבור לכהל
(למרות שטכנית אפשר לחשב באופן מדויק את כמות הגז הדרושה לטיול מסוים. זה פשוט הרבה פחות כיף, קל ויעיל)
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 05/05/2010(UTC) הודעות: 685
תודות: 119 פעמים קיבל תודה: 341 פעמים ב 152 הודעות
|
ILOOSH כתב/ה: זו בטח שאלה מופשטת אבל אשמח שתעריכו בכל זאת
כמה בהערכה ג-ס-ה בלוני הברגה ספייר של גז נראה לכם שצריך בשביל 6 אנשים ל5-6 ימים? בישול על גזיה פשוטה...
אני משתמש בבלוני גז הברגה פשוטים של 230 גרם עם גזיית הברגה מלמעלה (לא כזו שמחוברת עם צינור ועומדת על האדמה) + כיסוי רוח 4/5 כיווני אוויר מאלומיניום בגובה הפינג'ן (ללא הכיסוי רוח יש בזבוז גז רב מעבר לדרוש)
ומדדתי פחות או יותר הרתחה של 25 ליטר ב 25 הפעלות (יש בזבוז מסויים של גז כל פעם שמחברים ומנתקים את הראש מהבלון וגם לפני ההצתה). העוצמה של כירה זו רשומה כ 3000w לצורך השוואה. |
|
|
|
|
דירוג: שביליסט קבוצות: חבר
הצטרף: 14/03/2012(UTC) הודעות: 21
|
יש לנו כהליה-אבל זה יהיה קצת איטי להרתיח מים ל6 אנשים באמצעותה
ו"בוש באדי" תוצרת בית גם יהיה פחות יעיל לבישול כמות גדולה
אנחנו מבשלים בעיקר דייסות בבוקר ואינסטנט מג'דרות בערב...שזה בישול של משהו כמו 10 דקות אחרי הרתחה.
ככה שגזיה תיהיה הכי יעילה כנראה
איך אתם מתאבזרים עם בלוני גז? איך מעריכים כמה-כשרוצים לבשל ביחד ולא שכל אחד יבשל לו אוכל על הכהליה שלו?
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609 קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
שכל אחד ישא מיכל קטן ספאר.
|
|
|
|
דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 26/03/2007(UTC) הודעות: 445
|
האם ראש הגזיה הוא מסוג Rotoflame (להבה סיבובית) או הדגם הישן שדומהלראש הגז בכירה בבית?
Rotoflame מגביר משמעותית את קצב הרתיחה וחוסך גז
|
|
|
|
דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 27/11/2011(UTC) הודעות: 396
|
רגע אגע רגע.....
למה אתם מרתיחים את המים בשביל דייסה ומגדרות אינסטנט - זה ביזבוז היסטרי של גז
בניגוד לחימום עד קרוב לרתיחה - אקט ההרתחה עצמו הוא זללן אנרגיה אדיר - (מה שנקרא חום כמוס) לוקח פי 5.4 יותר אנרגיה להפוך ליטר מים לאדים מאשר להפוך ליטר מים בטמפ 0 לליטר מים בטמפ 100
כל המאכלים שאתה מדבר עליהם בעצם מבושלים ואין צורך בהרתחה באמת - רק הידרציה (ספיחת מים). לצורך הדיון אם תשים מנה חמה במים קרים כנראה שאחרי חצי שעה או קצת יותר היא מוכנה. החום עוזר לתהליך אבל לא צריך רתיחה וזה בזבוז אדיר
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.