ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
easyman  
#1 נשלח : יום ראשון 21 אוקטובר 2012 13:11:18(UTC)
easyman


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/06/2012(UTC)
הודעות: 1,118

שלום מה הכמות שאתם לוקחים לשבוע הליכה,מזון,מים,כוהל לכוהליה 1 ליטר יספיק?.

לבישול קפה וארוחה אחת ביום האם זה יספיק לשבוע אם מגן רוח טוב?

מדובר בטרנגה. תודה אני קצת טירון בכוהליות.

מממן
ninelives99  
#2 נשלח : יום ראשון 21 אוקטובר 2012 14:02:01(UTC)
ninelives99


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/06/2011(UTC)
הודעות: 526
אישה
גרמניה

תודות: 58 פעמים
קיבל תודה: 76 פעמים ב 50 הודעות
תלוי מה אתה מבשל בארוחה הזאת ולכמה אנשים.
אני תמיד מחשבת את כמות הכהל שלי (כהל 96%) לפי 15 מ"ל להרתחת כוס מים (לרוב הרתחה זה כל מה שאני צריכה אבל אם צריך להמשיך לבשל גם לאחר ההרתחה אני מוסיפה עוד כהל... נגיד 15 מ"ל לכל 8 דקות בישול... אבל זו הערכה גסה).
תמיד כדאי לקחת קצת אקסטרה כהל לכל מקרה שלא יהיה אבל אין צורך להגזים.

אם אתה משתמש בכהל במיהול שונה גם הצריכה שלו תהיה שונה ואז אולי יהיה צריך לקחת קצת יותר/קצת פחות.
כהל מהול יותר נשרף לאורך יותר זמן אבל הוא פחות חם.
כהל מרוכז יותר נשרף לאורך פחות זמן אבל הוא הרבה יותר חם.

כמובן שיש גם תלות בסוג הסיר שבו אתה משתמש. טיטניום מול אלומיניום.

בסופו של דבר זה עניין של ניסוי וטעייה. קח כוס מים ותנסה להרתיח אותה עם כמות ידועה של כהל. זה ייתן לך פחות או יותר אומדן מתאים.
זמי1  
#3 נשלח : יום ראשון 21 אוקטובר 2012 18:31:56(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

מזון 1 ק"ג ליום

מים - לפי אופי המסלול

כוהל- 30 מיליטר לארוחה אחת לפחות, עוד 30 לקפה כלומר לפחות 600-700 מיליטר.

אבל לשבוע היתי לקוח ליטר ליתר בטחון ומחלק בשני מיכלים.

ארוחה אצלי זה- חימום חצי ליטר מים עד הרתחה, הוספת שקית אורז חצי  מוכן או אטריות ובישול עוד 6-8 דקות. אפשר לחסוך על ידי השרייה של אורד או אטריות במים שעה קודם או לךכבות האש ולהשאיר חצי שעה בתוך הסיר הסגור-ניסוי וטזייה.

Yagil  
#4 נשלח : יום שני 22 אוקטובר 2012 13:06:05(UTC)
Yagil


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC)
הודעות: 630

קיבל תודה: 61 פעמים ב 39 הודעות
לחמישה ימי הליכה נטו, תה בבוקר ומרק+תבשיל בערב, מעולם לא יצא לי לעבור את ה-600 מ"ל כוהל, הן בפפסי-סטוב והן בכהליה החסכונית יותר שאני משתמש בה כיום.
משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.