שביל ישו שנקרא בעברית "שביל הבשורה" סומן בשטח בשנת 2009, כאשר האפיפיור ביקר בארצנו. בשנת 2011 טיילו על השביל למעלה מ 10,000 תיירים. לשביל יש פוטנציאל של עשרות אלפי תיירים בשנה שילכו על השביל הזה או חלקים ממנו. התקוות הן שהוא יגיע ואף יכול לעבור ברבות השנים, את שביל הצליינים, ככל שזה קשור למספר המטיילים עליו.
השביל מתחיל בנצרת ועובר באתרים מקודשים לנצרות כמו : כנסיית הבשורה, כנסיית בית הכנסת, כנסיית מנזה כריסטי בנצרת, כפר כנא וכנסיית החתונה שבה, על פי המסורת, ישוע ביצע את הנס הראשון שלו והפך מים ליין, וכמובן כל האתרים המקודשים לנצרות בצפון הכנרת. השביל אינו מדלג על אתרים כמו: ציפורי, קרני חיטין, נבי שועייב והר הארבל.
המטיילים על השביל נעזרים באוכלוסיה המקומית. בנוסף לבסיס היציאה בנצרת שבה המטייל נערך לקראת הטיול, וישן באחד ממקומות הלינה בעיר, יש אכסניה בכפר כנא, אילניה, לינת שטח ליד לביא, מלון לביא (לנוצרים שומרי שבת...), לינה בכפר זיתים, ובמושב ארבל צמרים וגם אכסניה. וכמובן כל מקומות הלינה בצפון הכנרת. עד לאחרונה משרד התיירות שיבח ותמך בשביל ישו, הוא שביל הבשורה.
לפני מספר חודשים משרד התיירות חנך שביל חדש: שמו באנגלית THE GOSPEL TRAIL או בעברית: דרך הבשורה. דרך הבשורה של משרד התיירות מתחילה בהר קדומים הוא הר הקפיצה שנמצא מחוץ לנצרת, היא יורדת בשביל יפהפה שנפרץ במדרון התלול. זה הקטע הכי יפה על הדרך שאורכו ק"מ אחד בלבד. מכאן דרך הבשורה עוקפת את איכסאל, גבוה מעל הכפר, על דרך עפר חדשה שנפרצה על מנת לעקוף את הכפר. הדרך ממשיכה בנחל ברק בן אבינועם, הולכת בשטחים פתוחים של הקק"ל ביער בית קשת, עוברת במרחק של 5 ק"מ מכפר כנא ומתחברת לשביל הבשורה (הוא שביל ישו) ליד צומת גולני.
מכאן ולאורך של 10 ק"מ שביל הבשורה ודרך הבשורה הולכים על תוואי זהה כאשר הם נפרדים בערך 3 ק"מ צפונית לקיבוץ לביא. מכאן דרך הבשורה (החדשה) אינה עולה לקרני חיטין (קרב קרני מיטין 1187 נערך כאן), עוקפת את נבי שועייב ממערב, ממשיכה בנחל נימרים, יורדת בנחל ארבל, אינה עולה להר הארבל, ומגיעה לחמאם.
שני השבילים אורכם כ 65 ק"מ. דרך הבשורה פוגשת את הכנסייה הראשונה אחרי 60 ק"מ בצפון הכנרת. אין על הדרך מקום לינה אחד בין נצרת לכנרת, אפשר להצטייד במים על דרך הבשורה רק באמצע הדרך בצומת גולני, כ 30 ק"מ מהר הקפיצה. אחרי צומת גולני יש מים בחמאם שזה עוד 25 ק"מ. לפי פרמטר המים תייר ממוצע יצטרך לעשות הטמנות של מים בדרך.
הוצעה למשרד התיירות חלופה לתוואי הבא: מהר הקפיצה לרדת על התוואי שהם סימנו, לעלות להר דבורה, שיבלי, הר תבור וכנסיית ההשתנות החשובה מאוד לנצרות, להמשיך על שביל ישראל לירדנית, לטבול במי נהר הירדן, צפונה עד מגדל ומשם לאתרים בצפון הכנרת. בדרך זו שני השבילים היו משלימים זה את זה.
על התוואי החלופי נמצאים הרבה ישובים ותשתיות לתייר: שיבלי, כפר קיש, יבנאל (במרחק של 3 ק"מ) כל הקיבוצים ממערב לכנרת, עיר קטנה (טבריה), כפרחיטים, יש נוף נפלא מהר הארבל, והרבה תושבים מקומיים שימחו לעזור לתיירים ובדרך להעזר גם. משרד התיירות לא התייחס לחלופה הזאת בכלל.
משרד התיירות הגיב: התוואי שלנו הוא תוואי מרכזי שממנו אפשר לעלות להר התבור ולחזור, ללכת לכפר כנא ולחזור, ללכת לנבי שועייב ולחזור, לעלות להר הארבל ולחזור. ובסוף להגיע לכנרת. אמרו והוסיפו: "אנחנו נבנה על התוואי שלנו מקומות לינה, חניונים, ומקומות להצטייד במים. הם התעלמו מכך שאת המלון יבנו ביער בית קשת, וחניונים ישימו בשטחים פתוחים.
לא ברור חוסר הרצון לשתף את התושבים באזור. אי אפשר לחשוד במישהו שהוא שייך למפלגה אחת והוא לא רוצה בטובתם של אנשים מסוימים, כפי שניסו לרמוז, זה פשוט לא נכון. על התוואי החלופי שהוצע להם יש אנשים מכל גווני הקשת הישראלית.
משרד התיירות מחק את שביל הבשורה (הוא שביל ישו) מהמפות שהוא מפיץ לתיירים מחו"ל. המשרד היקציב 2,000,000 ש"ח וסכום זה נוסף ל 1,000,000 ש"ח מהקק"ל וביחד הכסף שימש לשים בשטח כ 140 סימונים כמו זה שלמטה.
yankale1740930.8677430556