בלי להגרר לעלבונות או כל מיני ספקולציות על מה הגוף סופח או לא,אנסה לסכם את מה שנאמר: הנקודה היא לאכול מספיק מחד,ולא להיות רעב מאידך,וכל זה במשקל המינימלי.הניסיון האישי שלי (שמבוסס על קילומטרז לא קטן,כמה עיסוקים ספורטיביים שונים ולא מעט טעויות) וכן נסיונם של אחרים בפורום ומעבר לו מראה שלאורך זמן כדאי לאכול איזושהי קומבינציה של פחמימות,שומנים וחלבונים,שתשאיר איתנו על הרגלים ומבסוטים. אוכל הוא עניין מאוד אישי,ולכל אחד הרגלים,אהבות וחילוף חןמרים שונים,אבל למיטב הבנתי,משהו כמו 3000-4000 קלוריות ליום יספיקו לרובנו,וזה אמור לשקול סביב הקילו,פלוס מינוס,תלוי מה ואיך אוכלים.
נכון,יש אנשים שאוכלים פחות,לפחות לטענתם,אבל שימו לב:בטיול קצר אפשר לאכול פחות(בעצם-להיות במינוס קלורי).אבל להיות ככה יותר משלושה ימים זה כבר מבאס,ובטווח הארוך יותרכנראה פחות בריא. ואני חייב להגיד שבאופן אישי אני מאוד לא אוהב להיות רעב בטיול. אני באתי להנות,וזה מפריע.
הויכוח על מה בדיוק לאכול הוא קצת מזיק.כל אחד אוכל מה שעושה לו טוב,רוב מי שהתייחס ספציפית הזכיר פחמימות שמתבשלות מהר : פסטה,נודלס,כוסמת,פירה אינסטנט,מפתיע שאף אחד לא הזכיר קוסקוס ובורגול.אורז לרוב פחות מוצלח כי הבישול ארוך.רוב האחרים רק דורשים מים רותחים,מה שמקצץ את כמויות הדלק הדרושות,וכנל רוב העדשים.
אגב,אורז גם יוצא רע בגבהים.בדקתי...
מבחינת דברים לא מבושלים,כולם מסתמכים על חטיפים מסוגים שונים,עם שוקולד ו/או גרנולה,טרייל מיקסים ואגוזים למיניהם. חטיפים "מקצועיים"הם בהחלט אופציה טובה,בעיני הם יקרים להחריד ומגעילים להפליא,אבל יש לא מעט אנשים שמבסוטים מהם,בעיקר בקהילת רוכבי האופניים (המטפסים שאני מכיר עניים מכדי לקנות אותם).ותזכרו שבטיול ארוך יהיה קשה למצוא בסופר אקראי חטיפי חלבון וג'ל אנרגיה...
לשאלה האחרונה:היתרון העיקרי של ירקות מיובשים הוא הטעם.אין הבדל עקרוני בין מנה אינסטנט של קנור עם אורז וירקות ללערבב אורז עם ירקות מיובשים של עצמך,חוץ מזה שבאופציה השניה יש פחות חומרים משמרים,ובעיני זה יותר טעים. לשאלה למה לקחת ירקות מיובשים בכלל- כי חלק מהערכים התזונתיים שלהם נשמרים,וזה טעים.אפשר לאכול נודלס במים חמים שיש בהם רק מלח.אבל אם מוסיפים ירקות מיובשים זה יוצא טעים.
חפרתי מספיק,לילה טוב.