ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

3 עמודים<123>
אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
sereje4ka1  
#21 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 19:35:55(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות

נשלח במקור על ידי: איתמר עבור להודעה מצוטטת

 שיש מגבלה של הגוף לספוג חלבון בזמן קצר, ככה שאם תעבור את המכסה הזו החלבון יהפך לשומן

 

גם שטויות

neutrino  
#22 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 19:51:42(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
סרגיי, אני אוהב כשאתה מתחיל לכתוב "שטויות במיץ אגבניות"... אבל ברצינות, מריצות ארוכות אני יודע הרבה. אתה בהחלט יכול לטעון שזה שטויות וזה אכן יכול להיות שטויות. אבל לא רק שאני קראתי הרבה על זה אני גם בעל נסיון לא קטן.

בוא נחשוב ביחד. כמה חלבון יש בלבן ביצה? 4 גרם? אתה מבין, שכדי לצרוך 100 גרם חלבון צריך לאכול 100/4=25 לבני ביצה! יתר על כך, יש מגבלה של כ-30 גרם חלבון (תלוי בבן אדם) לארוחה מבחינת יכולת ספיגה של גוף. יתר החלבון פשוט גורם להכבדה בכליות. את זה יודעים כל אטלטים.
לגבי זמן צריכה של חלבון. נקח ריצה ארוכה כדוגמא. תוך כדי הריצה סיבי השרירים נקראים. לכן יש לצרוך חלבון אחרי אימון על-מנת שהשרירי יבנה מחדש, יתושש וכו... זהו זמן הכי אפקטיבי עבור צריכת חלבון.

במרטון נשרפים בממוצע 5000-6000 קלוריות. אין ביכולתו של בן אדם לצרוך כמות כזאת של קלוריות ביום בלי לפגוע לבריותו. יש תקופה של כ-3 ימים הנקראת carbo load שבמשכה אוכלים הרבה פחמימות. אחד הפחמימות הטובות - אורז. לא בגלל שהיא "ריקה" (אגב מאיפה הדבר הזה?) אלה בגלל שיש הרבה פחמימות באורז לעומת פסטה או תפו"א. אז אוכלים פחמימות וממלים מאגרים (בכבד ובשרירים) בגליוקוגנים. הגליוקוגנים מתפרקים בקלות והופכים לאנרגיה. כל זה נעשה רק כדי לרוץ פאקינג 42 קילומטר! שזה כלום ביחס לאולטרות.

עכשיו מכל זה נובע שאתה יכול לשכוח על צריכת אלפי קלוריות כפי שציינת. אין ברירה, שורפים את המאגרים הגליוקוגניים או השומניים...
יש עוד הרבה מידע שימושי בנוגע לאחוזי שריפת שומן לאומת צריכת גליוקוגנים שבהחלט כדי מאוד להקיר.

מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
sereje4ka1  
#23 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 20:10:10(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
אני אענה בקצרה כי אין לי כוח לעסוק בשיעורי בית שלך.

1. הגבלה של 30 גרם לא קיימת, אתה חיי במיתוסים של בודיבילדרים מפגרים בשנות ה70. period.
2. כדי לצרוך 100 גרם חלבון אני יכול לאכול 500גרם גבינת טוב טעם (בקלות) או סטייק או חזה עוף 500 גרם או 300 גרם פרמזן, ואני אפילו לא מרגיש שעשיתי את זה.
3. יתר חלבון לא גורם לשום הכבדה בכליות לבני אדם בריאים, אתה חיי במיתוסים של בודיבילדרים מפגרים משנות ה70.
4. ספיגה של חלבון זה תהליך ממושך מ2-3 עד 24 שעות. אז למה אתה חושב בכלל שיש משמעות לאכול את זה מיד אחרי הריצה? אולי כמה שעות לפני הריצה? תשובה - כי אתה חיי במיתוסים של בודיבילדרים מתומתמים משנית ה70.
5. אין שום בעיה לצרוך 6000 קלוריות ביום בלי פגיעה בבריאות לבן אדם עם מערכת עיכול בריאה. עניין של energy in-energy out.


אני מצטער אם אני נשמע לך בוטה, אבל נתת פה רשימת טעונים לא עדכניים שבאמת מתאימים לפורום של בודיבילדרים שמקבלים את הידע שלהם ממגזינים של muscle&fitnes 1970
sereje4ka1  
#24 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 20:15:52(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות

אני ממליץ לבדוק את הידע מול מקורות אמינים, בפרט ספרים של
Lyle McDonald
Alan Aragon
ואחרים. ולא איזה ״דוקטור שקר כלשהו דיאטן קליני וטבעוני העוסק בריצה״.

 

וכמובן לקראו את המאמרים עצמם מהמגזינים של

The Journal of Sports Science and Medicine

 

ולא מעריב ספורט למינהם. כלומר לקרוא את המחקרים עצמם ולא ״תרגום״ ו״הסבר״ של מישהו

איתמר  
#25 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 22:19:37(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
סרגיי, ב- International journal of sport nutrition and exercise metabolism אומרים ש:
A suggested maximum protein intake based on bodily needs, weight control evidence, and avoiding protein toxicity would be approximately of 25% of energy requirements at approximately 2 to 2.5 g x kg(-1) x d(-1), corresponding to 176 g protein per day for an 80 kg individual on a 12,000kJ/d diet. This is well below the theoretical maximum safe intake range for an 80 kg person (285 to 365 g/d).

בכל מקרה זה תלוי בהרבה גורמים ומשתנה בין אדם לאדם. הכי חשוב לצרוך הכל מידה ולהנות מהטיול :)
sereje4ka1  
#26 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 22:27:29(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות

אתמר, כן אלו המספרים שאני מאמין בהם. אני לא חושב שצריך הרבה יותר מזה, זה כבר עניין של טעם.

 

אבל בציטוט שלך אין ״מגבלה״ לספוג חלבון. אין לגוף בעיה להשתמש בחלק מחומצות אמינו לאנרגיה.

וחלבון לא הופך לשומן (המסלול התיאורתי אמנם קיים, פשוט אי אפשר להיות פרקטי בתנאים בהם זה יתקיים, אגירת שומן עובדת בצורה אחרת). גם הפחממות לא הופכות לשומן, אלה אם:

 

1.אוכלים כמות מזערית מאוד של שומן (פחות מ5-10% מכלל הקלוריות)

2. מאזן קלורי חיובי מאוד.

שזה שוב פעם לא פראקטי, אלה אם אתה אוכל רק אורז במיים וחזה עוף מבושל במיים או אבקת חלבון דלת שומן.

התאוריה על de novo lipogenesis מאסיבי (יצירת שומנים מפחממות) באה מניסויים על עכברים, ולא שחזרה את עצמה בבני אדם. 

 

מה שקורה בבני אדם זה sparing של שומן על ידי הפחממות, כלומר יש לגוף עדיפות לשימוש בפחממות, ולכן כל עוד יש פחממות זמינות השומן נאגר ולא נשרף. (הערה : לא עוזר לאכול מעט שומן )

נערך ע"י משתמש יום שני 30 מרץ 2015 22:37:00(UTC)  | סיבה: לא צויינה

sereje4ka1  
#27 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 22:40:40(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
אגב, לגבי הטענה הלא נכונה של הגבלה ל30 גרם. ההפך יכול להיות נכון.
לפחות באנשים זקנים עשו ניסויים על protein pulse feeding, כלומר לאכול את רוב החלבון בשעה 12 בצוהוריים (80% אם אני זוכר נכון) וראו שזה אכן מראה שיפור בפרמטרים הקשורים לספיגת חלבון nitrogen balance.


Jonathan2  
#28 נשלח : יום שלישי 31 מרץ 2015 00:50:23(UTC)
Jonathan2


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/10/2013(UTC)
הודעות: 269

תודות: 1 פעמים
קיבל תודה: 101 פעמים ב 64 הודעות
בלי להגרר לעלבונות או כל מיני ספקולציות על מה הגוף סופח או לא,אנסה לסכם את מה שנאמר: הנקודה היא לאכול מספיק מחד,ולא להיות רעב מאידך,וכל זה במשקל המינימלי.הניסיון האישי שלי (שמבוסס על קילומטרז לא קטן,כמה עיסוקים ספורטיביים שונים ולא מעט טעויות) וכן נסיונם של אחרים בפורום ומעבר לו מראה שלאורך זמן כדאי לאכול איזושהי קומבינציה של פחמימות,שומנים וחלבונים,שתשאיר איתנו על הרגלים ומבסוטים. אוכל הוא עניין מאוד אישי,ולכל אחד הרגלים,אהבות וחילוף חןמרים שונים,אבל למיטב הבנתי,משהו כמו 3000-4000 קלוריות ליום יספיקו לרובנו,וזה אמור לשקול סביב הקילו,פלוס מינוס,תלוי מה ואיך אוכלים.
נכון,יש אנשים שאוכלים פחות,לפחות לטענתם,אבל שימו לב:בטיול קצר אפשר לאכול פחות(בעצם-להיות במינוס קלורי).אבל להיות ככה יותר משלושה ימים זה כבר מבאס,ובטווח הארוך יותרכנראה פחות בריא. ואני חייב להגיד שבאופן אישי אני מאוד לא אוהב להיות רעב בטיול. אני באתי להנות,וזה מפריע.
הויכוח על מה בדיוק לאכול הוא קצת מזיק.כל אחד אוכל מה שעושה לו טוב,רוב מי שהתייחס ספציפית הזכיר פחמימות שמתבשלות מהר : פסטה,נודלס,כוסמת,פירה אינסטנט,מפתיע שאף אחד לא הזכיר קוסקוס ובורגול.אורז לרוב פחות מוצלח כי הבישול ארוך.רוב האחרים רק דורשים מים רותחים,מה שמקצץ את כמויות הדלק הדרושות,וכנל רוב העדשים.
אגב,אורז גם יוצא רע בגבהים.בדקתי...
מבחינת דברים לא מבושלים,כולם מסתמכים על חטיפים מסוגים שונים,עם שוקולד ו/או גרנולה,טרייל מיקסים ואגוזים למיניהם. חטיפים "מקצועיים"הם בהחלט אופציה טובה,בעיני הם יקרים להחריד ומגעילים להפליא,אבל יש לא מעט אנשים שמבסוטים מהם,בעיקר בקהילת רוכבי האופניים (המטפסים שאני מכיר עניים מכדי לקנות אותם).ותזכרו שבטיול ארוך יהיה קשה למצוא בסופר אקראי חטיפי חלבון וג'ל אנרגיה...
לשאלה האחרונה:היתרון העיקרי של ירקות מיובשים הוא הטעם.אין הבדל עקרוני בין מנה אינסטנט של קנור עם אורז וירקות ללערבב אורז עם ירקות מיובשים של עצמך,חוץ מזה שבאופציה השניה יש פחות חומרים משמרים,ובעיני זה יותר טעים. לשאלה למה לקחת ירקות מיובשים בכלל- כי חלק מהערכים התזונתיים שלהם נשמרים,וזה טעים.אפשר לאכול נודלס במים חמים שיש בהם רק מלח.אבל אם מוסיפים ירקות מיובשים זה יוצא טעים.
חפרתי מספיק,לילה טוב.
thanks 2 תודות למשתמש Jonathan2 על הודעה מועילה זו.
זאבאז ב 31/03/2015(UTC), הלך ב 01/04/2015(UTC)
Amtrak  
#29 נשלח : יום שלישי 31 מרץ 2015 08:01:54(UTC)
Amtrak


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC)
הודעות: 1,495
גבר
ישראל

תודות: 349 פעמים
קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
אין לי מושג בקשר לחלבונים ולגרמים, אבל בקשר לתצרוכת היומית - אכלתי כמה שאכלתי, ועדיין הייתי קצת רעב במשך רוב היום. וגם הרזתי הרבה מאוד בטיול. ובאופן כללי, טיול למרחקים ארוכים זה לא בריא לגוף בהרבה תחומים.
כשהגעתי לעיירות, העמסתי עלי קצת יותר אוכל (האמת שלא היכה בי ה hiker hunger האמיתי. אבל בכל זאת הרשתי לעצמי לאכול ולהעמיס). הסתדרתי עם זה.

והארוחות של קנור היו צריכות להחזיק רק 3-4 ימים בתנאי שטח, ואולי שבועיים-שלושה בחבילות ששלחתי לעצמי. ואני בטוח שהן היו יכולות להחזיק גם עוד זמן.
thanks 1 משתמש הודה ל Amtrak עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 01/04/2015(UTC)
ItaiG  
#30 נשלח : יום שלישי 31 מרץ 2015 09:50:49(UTC)
ItaiG


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 14/09/2013(UTC)
הודעות: 347
גבר
ישראל

תודות: 2 פעמים
קיבל תודה: 121 פעמים ב 69 הודעות

בדיוק פירסמו במקרה גם כתבה על אוכל בטיולים בoutgearlab, אפשר לקחת משם רעיונות.

 

 

A summit a day keeps the doctor away
thanks 1 משתמש הודה ל ItaiG עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 31/03/2015(UTC)
neutrino  
#31 נשלח : יום שלישי 31 מרץ 2015 19:10:48(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
סרגיי, אתה מזכיר לי את חמותי שאם ראתה איזה משהו באינטרנט אז זה חייב להיות אמת. אני קראתי הרבה על העסק ולפי מיטב זכרוני האחרונים מהמחקרים שקראתי היו משנות סוף ה-90 ולא 70. בעקבות הפוסט שלך אני שוב הרצתי חיפוש וקראתי עוד. אז כן, מצאו שעדיף לצרוך לבן אדם ממוצע לא 30 גרם חלבון לארוחה, אבל 40 גרם. OMFG! איזה הבדל. במקרים של בודיבילדרים כמו שציינת, זה מגיה עד 2.7 גרם לקילו ביום. אבל לאטלטים endurance כמנו זה 1.8

אגב, אני עוד רוצה לראות אותך רץ איזה 200 מתר אחרי שאכלת 6000 קלוריות :)

בקיצר מה שכתבת - לא יודע מאיפה לקחת. תפטר את מאמן הכושר שלך וvדיאטנית.

מה שמעניין אותי זה האם עסקת או שאתה עוסק בספורט וזאת הדיאטה שלך? לא מעניין אותי נפוח שרירים אלה רק רכיבה, ריצה, שחיה...
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
sereje4ka1  
#32 נשלח : יום שלישי 31 מרץ 2015 19:28:58(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות

עזוב, תמשיך עם המיתוסים.
אם אתה מאמין ב30גרם לארוחה אין מה להוסיף. זה שיא הבורות בדיאטה.
אבל בשביל שיהיה קצת שמח, אני אתן לך דוגמה שבה אכלתי בין 360 ל450 גרם חלבון בארוכה אחת, וזה עוד לפני שסופרים את שתי כיכרות הלחם, שגם בהם יש לפחות עוד 50 גרם חלבון.
(משקל הבשר כאן 1800גרם = 42oz)

 

 

לגבי הערך של 6000קלוריות ביום זה ממש לא קשה, אם אתה אוכל חכם (=מתאים למטרה של). לאכול אוכל לא שומני כאשר אתה צריך 6000 קלוריות ביום זה לא חכם. וכן, מדובר בצריכה היומית

 

נערך ע"י משתמש יום שלישי 31 מרץ 2015 19:36:15(UTC)  | סיבה: לא צויינה

S.K.  
#33 נשלח : יום רביעי 01 אפריל 2015 07:20:44(UTC)
S.K.


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 30/03/2005(UTC)
הודעות: 428
גבר

תודות: 166 פעמים
קיבל תודה: 54 פעמים ב 34 הודעות
רק אתייחס למה שכתבתי על הארוחה הדלה שלי ולמי שהטיל ספק בדברים....
1. ציינתי את המשקלים (80+20+ לחם ושות') של ארוחה אחת. מסכים שעדיין דל אבל יש עוד ארוחות....
2. הטיולים שאני מבצע בשנים האחרונות הם של מס' ימים ולא מסעות ארוכים של מס' שבועות. (אני מניח שבטיול ארוך לא הייתי יכול לעמוד במשטר תזונה כזה)
3. גם אח שלי שיצא איתי לטיול האחרון התעקש לסחוב עוד אוכל וטען שאנחנו לא אוכלים מספיק. וכנראה שאחנו באמת לא אוכלים מספיק.
4. למדתי על חשיבות הקלוריות והפנמתי שכנראה אני אוכל מעט מידי
5. אגב, ספרטני- "צנוע, סגפני, מסתפק במועט"..
כך שלא צריך לחפש ממצא היסטורי או אריכאולוגי אלא פשוט להבין שיש משמעות למילים בלי קשר לממצאים היסטורים או אריכאולוגים שיש או אין להם.

יום טוב!
[font=MFWNarkissNewLight; font-size: 22.5px; line-height: 29.25px; background-color: #f4f4f2][/font]

נערך ע"י משתמש יום חמישי 02 אפריל 2015 08:42:36(UTC)  | סיבה: לא צויינה

neutrino  
#34 נשלח : יום רביעי 01 אפריל 2015 10:13:13(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
סרגיי, עשית לי את היום עם התמונות שלך! :)
לא בא לי להתווקח יותר. עזוב. מה שחשוב זה להנות מטיול שכל אחד יעשה זאת בדרך שלו ועם כמות קלוריות שבא לו :)
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
matan91  
#35 נשלח : יום רביעי 01 אפריל 2015 15:21:42(UTC)
matan91


דירוג: שביליסט

קבוצות: חבר
הצטרף: 12/01/2015(UTC)
הודעות: 26
ישראל
מיקום: ירושלים

אשמח להוסיף קצת מידע המקצועי שלי בתחום,

 

אכן יש מגבלה של קליטת חלבון, כ-30 גר' בארוחה, לכן ספורטאים אוכלים 5 ארוחות ביום (מה שבכל מקרה מומלץ מבחינה בריאותית).

מעבר לזה הגוף ישתמש בחלבון באחת משתי הצורות הבאות:

 

-בגרעון קלורי, ישרפו החלבונים לכדי אנרגיה (4 קלוריות לגרם חבלבון)

-בעודף, יצטברו החלבונים, כמו כל אחד מאבות המזון, כשומן בגוף אשר משמש כמצבור אנרגיה.

 

ככה או ככה מאזן קלורי חיובי יביא לעלייה במשקל ושלילי לירידה.

מאזן קלורי שלילי הכולל פעילות גופנית מאומצת יאלץ את הגוף לפרק רקמות שריר לצורך הפקת אנרגיה.

sereje4ka1  
#36 נשלח : יום רביעי 01 אפריל 2015 15:58:22(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות

בשביל שלא תרשמו אותם שטויות
over and over and over and over and over

ממליץ בחום על הספרים של הבחור הזה (יש אותם ברשת). והנה הכתבה הטובה בנושא (ויש מלא באתר)

http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/how-we-get-fat.html/





(כן, 30 גרם לארוחה זה שטויות, כמו ה5 ארוחות ביום זה שטויות)

 

 

והנה כתבה, לא בהכרח רלוונטית לאטלטים, אבל די מדגישה כמה הנושא הזה של 30 גרם הוא שטויות

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10357740

 

neutrino  
#37 נשלח : יום רביעי 01 אפריל 2015 17:32:35(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
חבריה, בוא נסיים עם זה.
סרגיי, הבנו שייש לך דעה בנושא (לו דווקה נכונה אבל למי אכפת).
בוא נדבר על איך מייבשים רוטב סויה? מישהו ניסה? זה מה שחסר לי מאוד כי הנודלס אורז יוצאים לא משהו ללא הרוטב...
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
איתמר  
#38 נשלח : יום רביעי 01 אפריל 2015 20:09:39(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
לפני הסויה..איך מייבשים רטבים אחרים?
ויכול להיות שיהיה קשה לייבש סויה או שתצטרך כמויות מאוד גדולות כי אני חושב שיש שם המון המון נוזלים. אם אני לא טועה יש משחה של סויה מותססת שאולי זה באותו הטעם.
שחר  
#39 נשלח : יום רביעי 01 אפריל 2015 22:00:58(UTC)
שחר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 14/11/2014(UTC)
הודעות: 88
ישראל

תודות: 3 פעמים
קיבל תודה: 25 פעמים ב 15 הודעות
אפשר ברשותכם לקחת עוד צעד אחורה ולהסביר איך מייבשים או כל בכללי? לא ניסיתי אף פעם, ולא הבנתי כל כך את ההסבר באנגלית בהתחלה..
מישהו?
איתמר  
#40 נשלח : יום רביעי 01 אפריל 2015 22:35:57(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
עד כצה שאני הבנתי, אם מדובר ברטבים למשל (נגיד, עגבניות), מכינים את זה בבית כרגיל, ואז מניחים את זה להתייבש בתנור על חום נמוך מאוד (40 מעלות) להרבה שעות. בסוף אמורים לקבל אבקה שאותה מגרדים ולוקחים לטיול.
משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
3 עמודים<123>
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.