ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
tzurlis  
#1 נשלח : יום חמישי 19 אפריל 2007 18:00:46(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

אני פותח כאן פתיל שמקווה שיגדל, בנושא: מתכוני אוכל בשטח. המטרה - להציע חלופות לאריזות המזון המהיר של "רק הוסף מיים" ('חמים וטעים'), שבעיקר לא מספק לגוף מה שצריך בהליכה ארוכה (ועלול לפגוע בכושר וביכולות שלנו), גם כבד לנשיאה, גם יקר למדי, במיוחד בטיול ארוך, גם מלא בכל מיני חמרים משמרים וכו', וגם האריזות מזהמות.

מקווה שתתרמו כאן מתכונים מוכחים, והמטרה להראות שניתן לטייל ולאכול בצורה טובה, קלה לנשיאה, טעימה ובריאותית יחסית - לא כמזון בריאות אלא מבחינת היחס בין מרכיבי המזון (כמות פחמימות, קצת שומנים, מינרלים וכו') , גם בטיול רגלי, וגם בטיול רגלי ארוך.  אם תחשבו על זה, תגלו שאת רוב האוכל החמים והטעים שקונים מוכן, ניתן לעשות במקום, בצורה יותר משביעה, ובערך קלורי ובריאותי טוב בהרבה.

מטבע הדברים מתמקדים בארוחה הגדולה (ערב). יוצא מהנחה שיש לפחות סיר,(רצוי ניתן לכיסוי) או מחבת, או שכיסוי הסיר הוא גם מחבת {וגם צלחת} שזה האידיאלי בעיני.

 המתכונים צריכים להתאים גם לבישול בגזייה \ בנזינייה \ כהליה, וגם לאש פתוחה. מתכון סטנדרטי רצוי כמות ל- 2 אנשים רעבים.

עקרונות:

בארוחת ערב טיפוסית שלי בטיול, מנת הפתיחה לרוב נוזלית ומהירה יחסית, גם לעידוד הנפש, גם למלא לרגע את הבטן הנוהמת, להחזיר לגוף כוח מהר ולאושש אותו מהיום הארוך, וגם כחימום אם קר. אז יש כוח לגמור להקים מחנה בסיום האור, ואחר כך יש זמן לבישול המנה העיקרית בניחותא, כשהרעב כבר שכך קצת והבהילות יורדת.

המנה העיקרית מרובת פחמימות, להחזיר לגוף קלוריות ולבנות מחדש שרירים - כל זמן שאלה לא "קלוריות ריקות". אלמנט של חלבונים, גם לבניין שריר וכו', וגם לחימום הגוף בלילה (חלבון יוצר חום רב יותר בפירוק) . קצת מלח, שלרוב במילא מצוי באוכל, לפיצוי על הזעה. רצוי מרכיבים המתאימים לכמה מאכלים (כמו אבקת מרק עוף, או אורז).

קינוח, אם יש, זה צ'ופר. אחרי הכל באנו לטייל, לא למסעדת מישלן, אבל אפשר לעשות קינוחים חביבים בשביל הכיף.

המידות בהן אני משתמש: 1 כוס = 180 מ"ל נוזל = 3 חפנים נדיבים (אורז, עדשים, קוסקוס וכו').

מנת פתיחה מהירה למטייל עייף רעב וקפוא : מרק עם איטריות אורז. (זמן הכנה כולל כ- 10 דקות או פחות, תלוי במהירות הרתחת המיים).

מצרכים: מרק עוף אמיתי, אני אישית מעדיף של תלמה - הכי טעים. אם אתם לא צמחונים אל תתפתו לחיקויים "בטעם עוף", חבל על הכסף.

- רבע אריזת אטריות אורז של "וילי פוד", ניתן להשיג בסופרים, כ- 4 ש"ח ליחידה המכילה כ- 4 מנות.

- מכינים מרק עוף לפי ההוראות או 2 כפות מרק ל- חצי ליטר מים, אם אתם לבד צמצמו בהתאם.

- כשמוכן, מורידים מהאש, מוסיפים שמינית (רבע מחולק לחצי) חבילה אטריות (הן מחולקות למנות כאלה שקל להפריד), כך שפני המרק יעברו את האטריות ויכסו אותן.

- מחכים 4 דקות (או עד שהאטריות רכות לגמרי), ובתיאבון.

* אם אין אטריות אורז, זורקים חופן אורז למי המרק לפני ההכנה, ומבשלים כרגיל עד שהאורז מתרכך.  

מרק עדשים אדומות (זמן הכנה כולל: כ25 דקות, מתוך זה כעשרים דקות  זמן בישול)

מצרכים: חצי כוס או 2 חפנים עדשים אדומות, חצי בצל, קצת שמן זית, מלח, פלפל.

- מטגנים הבצל חתוך לחצאי סהר, כשמזהיב מוסיפים העדשים לטיגון קצר, מוסיפים המיים, מבשלים 20 דקות על אש קטנה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. בתיאבון.

מרק בצל , או: מרק פטריות (זמן הכנה כולל כ- 25 דקות, מתוך זה 20 ד' זמן בישול)

מצרכים: חצי בצל לאדם, מיים, מלח, פלפל גרוס טרי. 

אופציה: עם גבינה צהובה.

קוצצים הבצל לרבעי סהר, מטגנים בשמן זית עד שיזהיב. מוסיפים מיים ביחס 1: 1.5 - על כל כוס בצל כוס וחצי מיים. אם עברתם דרך מקום יישוב, והצטיידתם באותו יום - ניתן להמיר חלק מהמיים (עד 50%) ביין לבן, או בחלב. מבשלים 20 ד' על אש נמוכה, שלא ירתח אבל יבעבע בשוליים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. בתיאבון.

לגבינה: הוסיפו גבינה מפוררת (מפוררים באצבעות, אם אתם אוהבים גבינה קשה עזת טעם בארוחות הבוקר - אידיאלי), או צהובה - רצוי פרמזן, טל העמק וכו' -פתיתים \ חתוכה לפרוסה דקה ככל האפשר, לתוך כוס המרק שלכם. למהדרין: קלו פרוסת לחם על מדורה, שמים חצי טוסט במרק, ועל זה שמים את הגבינה.

למרק פטריות - כנ"ל רק בלי היין, אפשר עם חלב, אפשר לערבב פטריות ובצל. לא נהוג פטריות עם גבינה צהובה אבל טעים על טוסט או הטוסט שבור בתור קרוטונים.

 קוסקוס , או אורז -עם נקניק, שום ובצל מטוגן. 

----- ל- 2 אנשים רעבים ------

מצרכים: אבקת מרק עוף, קוסקוס, אורז, {אופציה לקינואה או קטניות דומות - מאריך זמן הבישול בהרבה}, קצת שמן או שמן זיית, נקניק (קבנוס, סלמי מפולפל, או כל נקניק יבש יחסית אחר) כ- 25 גרם ומעלה, חצי בצל לפחות, 3-4 שיני שום, קצת מלח, פלפל שחור גרוס.

אופציה לשיפור: צמחי תבלין מהשטח.

- מכינים מרק עוף מכ- 2 כפות מרק עוף אמיתי תלמה ל- 1 ליטר מיים. (וישר שותים חצי ...)

- במקביל, לפני או אחרי: חותכים בצל לאורך לשניים. את החצאים פורסים ל פרוסות "חצאי ירח", בעובי של 1\3 ס"מ בערך (או בערך חצי רוחב של אצבע). מטגנים בשמן. אחרי כמה זמן, כשצבע הבצל מתחיל להשתנות, מוסיפים את הנקניק חתוך לריבועים של חצי על חצי ס"מ בערך, (או פרוסות קבנוס, לא דקות מידי), ואת שיני השום חתוכות לפחות לחצאי -רבעים או פחות, כמיטב היכולת. מנמיכים האש ומחכים שהבצל יזהיב. בוחשים מידי פעם.

מוסיפים למרק 3\4 כוס (  125 - 150 גרם) קוסקוס, או 5- 4 חפני אורז (על כל כוס אורז, 2 עד 2.5 כוסות נוזל, לבחוש מידי פעם, על אש נמוכה. רצוי לכסות, אם לא - לא נורא כל זמן שעוקבים מקרוב, בוחשים הרבה ומוסיפים קצת נוזל כשצריך).

אם קוסקוס - מוסיפים מייד את הבצל וכו', מערבבים, מכסים, מחכים 5 דקות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומחכים עוד 2-3 דקות שהכל ייספג:

- אם אורז, מבשלים האורז כ- 20 דקות, מערבבים מידי פעם, כשמראה סימנים וטעם של כמעט מוכן, מוסיפים הבצל וכו'. מערבבים, מחכים שהאורז יהיה מוכן, מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם.

מג'דרה (זמן הכנה: כ- 40 דקות).

מצרכים: חופן עדשים ירוקות, 3 חפני אורז, חצי בצל (לפחות), כף שמן זית, מלח, פלפל גרוס.

- שמים העדשים בכ- חצי ליטר מים. אם עוד לא הקמתם מדורה, התחילו בזה - העדשים יספגו מים וזמן הבישול יתקצר.

מבשלים העדשים, רצוי על מדורה, כ- 20 דקות. בינתיים (או לפני, אם יש רק סיר), חותכים הבצל לאורך לחצי, פורסים ל"חצאי ירח", ומבשלים בשמן עד שיזהיב. שמים בצד.

אחרי 20 דקות, מוסיפים האורז. מכסים, מבשלים על אש נמוכה, מערבבים וטועמים מידי פעם. כשמוכן, מוסיפים הבצל, מלח ופלפל לפי הטעם, ובתיאבון.

פתיתי פסטה עם ...(בצל, או טופינג אחר)

"טופינג" הוא מונח מהמזרח המשמש תיאור לאלף ואחד הדברים שאפשר לשים על אורז. בהשאלה, ניתן להכין פתיתי פסטה ("פתיתים") ולשים עליהם בצל מטוגן, או פטריות ובצל או רק פטריות, או ריבועי פלפל קלוי עם עגבניות מיובשות מושרות במיים, או פטריות מיובשות שהושרו במיים, נחתכו וטוגנו - חלקן מאוד ארומטיות ומספיק מעט לתיבול חזק, או קצת גבינת דאנאבלו או גליל מפוררת.

 

tzurlis39194.9613194444
מממן
זמי1  
#2 נשלח : שבת 21 אפריל 2007 02:29:27(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

נראה לי שצריך רכב צמוד בשביל כל המצרכים הללו.

והמון המון גאז. והמון המון זמן להלך עייף שרק עעכשיו גמר ללכת וכל מה שהוא רוצה זה לאכול לשבוע ולישון.

Sureal  
#3 נשלח : שבת 21 אפריל 2007 12:24:53(UTC)
Sureal


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 23/11/2005(UTC)
הודעות: 816
גבר
מיקום: Petah Tikva

אנחנו לקחנו פחות או יותר את אותם מאכלים - מג'דרה , אורז בסגנון כזה ואורז בסגנון אחר , קוסקוס כמובן , רק שלקחנו אותם כתבשילים מהירי הכנה , אני מניח שכולם יודעים מה זה. 5 דקות להרתיח , 5 דקות לבשל והיו לנו פחמימות די טעימות לשנינו. חוץ מזה היינו לוקחים מקל אחד של נקניק שהיה מספיק ל-4-5 ימים , קצת ירקות (3 מלפפונים ו-3 עגבניות) הרבה שום (זה מה שהחזיק אותנו בריאים בגשמים בצפון) , גבינה מותכת לארוחות צהריים , וכמובן לחם. לקינוחים היינו לוקחים שוקולד , פירות יבשים ואגוזים לנשנושים של ארוחת 10.
בבוקר היינו אוכלים פתי-בר עם ריבה + קפה כמובן.
באחד החניונים פגשנו חברה נחמדים ועשינו מדורה ביחד , הם בישלו לעצמם אורז עם כל מיני דברים ואנחנו היינו עם הדברים הרשומים לעיל , כשסיימנו כבר לשתות תה , הם עוד היו באמצע הבישול.
כשאתה עייף ורוצה לישון , אין כמו מהירות ההכנה.
אבל אם כבר אנחנו מדברים על מתכונים , יש לי אחד , לא להולכי שביל כמובן.
לקבור חתיכת רוסטביף תחת מדורה עם התבלינים האהובים עליכם (עטוף בנייר כסף כמובן), אחרי כמה שעות זה פשוט תענוג! יש להוציא אותו בבית ישר מהמקפיא לתיק , כדי שלא יתקלקל בדרך עד הערב.
 
tzurlis  
#4 נשלח : יום ראשון 22 אפריל 2007 01:51:28(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

"נראה לי שצריך רכב צמוד בשביל כל המצרכים הללו.

והמון המון גאז. והמון המון זמן להלך עייף שרק עעכשיו גמר ללכת וכל מה שהוא רוצה זה לאכול לשבוע ולישון".

ממש לא. אין "נראה לי" , יש מבחן אובייקטיבי. זמי, אתה אמור להבין בדברים האלה. מדדת ושקלת? או שאתה "כותב מהמותן"?

בדוק במשקל מדוייק, ותגלה שיחסית ליום אוכל, קל יותר לפחות ב- 20% מחמים וטעים, ותופס פחות נפח. לגבי אורך הבישול - נכון, זה קצת יותר. תלוי בציוד הבישול (גזייה, ומאיזה סוג - או מדורה).  בגלל זה מתחילים במילוי מהיר לבטן.

אני חוזר ואומר שכשמטיילים אפשר (וצריך) לאכול כמו בני אדם. אני לא חושב שחמים וטעים שווה הרבה, והוא בוודאי לא בריא. אתה כל הזמן מושך לפתרונות האינסטנט, ולא תמיד הבריאים והנכונים. לשיטתך, ערך תזונתי וקלורי ליום בטיול ארוך, + ערך בריאותי נטו, הוא משהו שהמטייל אמור לפצות עליו אחר כך?  להשלים בבית?  זו לא עמדה אחראית בעיני. לא לדבר על עלויות יומיות לאוכל, שמתנפחות עם זה פלאים.

 

יענקל'ה סער  
#5 נשלח : יום ראשון 22 אפריל 2007 12:49:35(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,744
גבר
ישראל

תודות: 286 פעמים
קיבל תודה: 587 פעמים ב 402 הודעות

זמי מגיב לעיתים ללא ידע מספק. צור ל. לא להתרגש יותר מדי.

yankale1739194.4105439815
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
זמי1  
#6 נשלח : יום ראשון 22 אפריל 2007 13:52:00(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

מממממממממ

משפט שדה. נחמד.

כנראה שללכת את האפלצ'ים בתנאים קשים יותר משביל ישראל לא נחשב כל כך. נו, מילא.

כל אחד יחליט מה הוא רוצה, יקרא את ההודעות המגוונות והרבות והדיעות השונות ויחליט בעצמו אילו עצות יקח איתו לשביל.

נראה לי שגם SUREAL כותב דומה לי בכל זאת, לפחות אחד מסכים איתי...

Sureal  
#7 נשלח : יום ראשון 22 אפריל 2007 16:54:40(UTC)
Sureal


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 23/11/2005(UTC)
הודעות: 816
גבר
מיקום: Petah Tikva

האם "חמים וטעים" זה סוג של מנות מהירות?
אני דווקא התכוונתי למשהו אחר , תבשילים של Knor ושל אוסם (או שגם לזה קוראים "חמים וטעים"), ברור שזה לא מולטי-ויטמין , אבל הטעם הוא נהדר , אפשר אפילו לאכול את זה בבית נראה לי , המשקל לפני בישול הוא אפסי (150-200 גר). המתכונים שנרשמו בהתחלה הם אחלה , אם אצא לי לטיול של יום יומיים בטח שאנסה אחד מהם , אני אוהב לבשל , ובמיוחד אוהב לבשל בשטח. הביקורת היחידה שיש לי זה זמן הבישול שאינו מתאים להולכי השביל ברצף , במקרה הזה מה שיותר מהיר הולך.
ודרך אגב , אם מישהו חושב שהוא הולך לאכול בריא בטיול ארוך , טועה לדעתי. אלא אם כן הוא יסחוב 10 ק"ג של ירקות ופירות ועוד 5 ק"ג של דייסות מלאות בסיבים תזונתיים , ושלא נדבר על סידן שהגוף זקוק לו כל כך , זאת אומרת עוד 3 ק"ג של גבינה במקרה הטוב. אנחנו פשוט לקחנו קופסא של מולטי-ויטמין וכן קופסא של טבליות סידן כהשלמה תזונתית ורוב הזמן אכלנו אינסטנט לארוחה העיקרית.
צ'ילום  
#8 נשלח : יום ראשון 22 אפריל 2007 19:28:23(UTC)
צ'ילום


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/11/2005(UTC)
הודעות: 470

תודות: 1 פעמים
גם אני מאוכלי האינסטנט ובשלב מסויים התחיל להמאס לי.
טיילתי לבד, וזמי צודק - בסוף היום רוצים לאכול ולישון.
אבל לדעתי אם הייתי מטייל עם שותפים הייתי קצת יותר מגוון ( כשיצא לי ללכת כמה ימים עם שותפים באמת השקענו בארוחת ערב).
תכלס לא משנה מה תאכלו, תוציאו יותר אנרגיה בהליכה וכנראה גם תרדו במשקל בסופו של דבר.
יענקל'ה סער  
#9 נשלח : יום ראשון 22 אפריל 2007 20:50:46(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,744
גבר
ישראל

תודות: 286 פעמים
קיבל תודה: 587 פעמים ב 402 הודעות

הינה לכם מתכון בטוח לאוכל טוב, ובריא: קחו שותף טבח חובב שיאכיל אתכם כל יום כמו שצריך. זה מה שעשיתי ויצא מצויין. המחיר: הייתי צריך להתאמץ ולהטמין את כל מה ששותפי דרש. תאמינו לי זה השתלם מאוד... כמובן שמערד צפונה אין בכלל בעייה של אוכל טרי, בריא, מגוון, ירקות וכיוב'. ובשביל מה יש חברים....

NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
tzurlis  
#10 נשלח : יום ראשון 22 אפריל 2007 22:22:29(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

אוקיי. נתחיל מהתחלה: עקרונות תזונת הספורט. אז, אולי תבינו אותי יותר טוב, במונח "תזונה מאוזנת", ותבינו למה נגרמת עייפות בהליכה, למה מידרדרים בטיול למצב גופני (=> נפשי) בעייתי,  ולמה אנשים פורשים מהר מתחילת הליכות ארוכות*.

בתוך הרכב המזון, יש לנו כמה סוגי קלוריות: פחמימניות, שומניות, וחלבוניות.

אנחנו מתחילים ללכת, לרוב, כשהגוף "לא בכושר". כלומר, בכלל מרכיבי הכושר (כוח, זריזות, סיבולת, הולכת חמצן = לב ריאה, מהירות) - המרכיב הנדון הוא "סיבולת" - יכולת השריר לסבול מאמץ ויכולת הגוף לתמוך בו.

שריר במאמץ דורש יותר אנרגיה, כדי לעמוד במעמסה החדשה שאנחנו מטילים עליו. בתחילת ההליכה, כשהשריר לא מתורגל, הוא עדיין לא יכול לפרק את הסוכרים, כלומר הקלוריות הפחמימניות, ולהפוך אותן למקור חמצן ולאבן בניין לסיבי שריר חדשים, ביעילות.  הוא עדיין "לומד" עד שייכנס לכושר.

במהלך ה"לימוד", השריר מנצל את מאגרי השומן \ חמצן הזמינים שלו: בתחילה - ע"י נשימה אירובית, באספקת החמצן הרגילה. ככל שנלך ונתאמץ יותר, לא יגיע מספיק חמצן, והשריר יעבור לנשימה אנאירובית, ויפרק את מאגרי האנרגיה שלו - סיבי הגליקוגן שבו. תהליך זה הוא פחות יעיל ומייצר חומצת חלב כתוצר לוואי. חומצת חלב  (\ לקטית) נשארת בשריר, היא רעל, ובריכוז מסויים תגרום לכאבי שרירים ותתרום רבות לשרירים תפוסים.

בנוסף, רמת החומציות הכללית של הגוף עולה, ולזה יש השפעה הן על רמת העייפות הכללית שלנו, הן על סיבולת הלב ריאה, והן על התחושה ה {כואבת} הכללית של כל מי שמתחיל הליכה לא מתורגל.

אם התזונה הניתנת לשריר לא נכונה, השריר ידלדל, ויתחיל "לאכול את עצמו" מבחינת עיכול השומנים שבו, והקטנת מסת השריר דווקא מתי שהוא צריך לעמוד במאמץ.

שריר כמעט ולא נבנה במאמץ, אלא במנוחה בלבד: במאמץ, צריך לספק לו ברציפות מספיק "חמרי בניין" כדי שיעבוד ברמתו הבסיסית. שריר מידלדל הוא אסון לגוף הספורטאי. במאמץ רציף, הידלדלות שרירים עקב מאמץ יתר ותזונה לא נכונה יגרמו לעייפות פיזית רבה, לתפיסות ולכאבים בכל הגוף, ולבסוף למה שתיאר אבגי בסרט 'שורו' כ "הרגשה כללית חרא" , או בעברית - אני מפסיק את הטיול. בין השאר בגלל זה, הרבה אנשים שהתחילו בדן מפסיקים בכנרת אחרי כמה ימי הליכה. בנו תזונה נכונה וסרגל הליכה, ותתמודדו עם זה הרבה יותר טוב.

כאן נכנסת התזונה לעניין. למטייל שמתחיל ללא כושר מבחינת מאמץ השריר - תצרוכת הפחמימות שלנו מאוד גבוהה בהתחלה. תזונה נכונה, שמורכבת מיחס נכון בין סוגי הקלוריות - בתחילת ההליכה: 50% פחמימניות, 25% שומניות, 25% חלבוניות : בהמשך, להוריד היחס ל- 50 פחמ' - %15 חלבון - 35% שומן - תקל עליו מאוד.

בתחילת ההליכה, כשהכושר עדיין נבנה, הגוף לא מנצל סוכרים ביעילות. זה מגיע תוך כמה ימים, איש איש וכושרו האישי. ככלל, אנחנו צריכים לאכול במאמץ מלא 2500 - 3000 קלוריות ביום (שוב, זהו נתון כללי בלבד). בדקו כמה קלוריות יש במנת חמים וטעים, חשבו הערך הקלורי הכולל של מה שאנחנו אוכלים בטיול, ותראו מה קורה ולמה אנשים נהיים עייפים מהר ומפסיקים טיול בכאבי שרירים, וכן למה נגרמת "עייפות המטיילים" ורגעי השבירה בתחילת הטיול.

עכשיו, בואו נשווה את הערך הקלורי הכולל של חמים וטעים לערך התזונתי - קלורי של מזון מהסוג שציינתי במתכונים:

באריזת "2-3 מנות" חמים וטעים אחת של מג'דרה יש בסה"כ כ- 561 קלוריות, מהן כ- 3.8% חלבונים, 20% פחמימות, וכ- 3.3% שומנים: והמון נתרן. השאר: תוספים שונים שאינם מרכיבי תזונה (תבלינים, משמרים, מלח, מלטודקסטרין, נוגדי חמצון, סיבי תאית וכו וכו'...) כלומר- 280 קלוריות, רובן ריקות, לאדם. במקרה הטוב, אכלתם מנה לבד, וחיסלתם 561 קלוריות די "ריקות". משקל האריזה בתרמיל: 156 גרם. וזה עוד מזון מהיר שנחשב "מלא". לעומתם, מנה זהה של אורז פרסי לבן רגיל, לא מאריזת מהיר הכנה, תכיל 515 קלוריות, מהן: 7.7% חלבונים, 80% פחמימות, ו- 5% שומנים: ובערך אחד חלקי עשרים ממה שהיה בקודם, נתרן. בנוסף, ניהנה מ- 20 מ"ג סידן, 0.8 מ"ג ברזל, ו- 100 מ"ג אשלגן- לכולם נזדקק להשלמת ויטמינים ומינרלים ("יסודות קורט").משקל: 32% פחות... בלי כל המשמרים והצובעים למינם....בקיצור, 200 גרם אורז רגיל ביום ימלאו הרבה מהדרישות של ההליכה!

וזה לפני שדברנו על הערך התזונתי שלתוספת שמן הזית לטיגון, הבצל, וכמובן העדשים עצמם - ואז נראה ערך תזונתי כולל של מג'דרה שהכנו לבד, לעומת מג'דרה מהירת הכנה. ונגיע לערך קלורי מלא ומאוזן הרבה יותר, והרבה יותר בריא לנו, מהחמים והטעים לבדו.

לכן המזון המהיר, שמכיל פחמימות וסוכרים בעיקר וגם מהן למעשה לא הרבה, לא יתאים לנו,  נחשב ל"קלוריות ריקות" מאחר ואינו משלים את אבני הבניין של השריר. 

בבניית התזונה \ מאמץ באופן נכון, לטיול ארוך, כדי שנוכל לבנות כושר הדרגתי מתאים ונטייל בכיף ולא בכאבים - כי הרי הטיול הוא להנאה, לא מסע הישרדות - רצוי לעקוב אחרי הכללים הבאים:

1. בניית תזונה מאוזנת. "חמים וטעים" = האוכל כ"כ מעובד להכנה מהירה וקלה, עד שרוב הקלוריות הן רק פחמימות, וכמותן כשלעצמה לא מספיקה. צריך לאזן את סוגי וכמות הקלוריות - מכאן, "אוכל בריאותי" כמפורט במתכונים לעיל, במובן התזונתי של המילה.

בטיול, חלבונים יכולים להגיע מגבינה, זיתים, אבקת ביצים, חלב באבקה או מרוכז, נקניק ומוצרי בשר מיובש, גם קצת מלחם, דגים, וכו'. אם הצלחתם לארגן ביף ג'רקי, מה טוב. חלק מהקטניות משלימות קצת חלבון בצורה חלקית, במיוחד חומוס, עדשים, שומשום וקינואה. שיבולת שועל. וכו' וכו'.

שומנים - המקור המועדף הוא נקניק או דומה, מרק בשרי,(חלב ומוצריו - אם עברתם לייד יישוב ויש טרי), וכו'. לגבי שמן זית, אני לא יודע. זרעונים ואגוזים, גם מקור טוב. דבש. בייקון. וכו'.

פחמימות - מכל הקטניות, דגנים, תירס \ תפוא"ד כולל האבקה הנוראית הזאת לפירה {אם מישהו מכיר מתכון לשפר אותה יבורך}, לחם, סוכר, חלבה, דבש, סילואן, שוקולד - ממתקים, וכו'...כולל יין ואלכוהול בכלל, מיץ, מרק - הכל נכנס לחישוב הקלורי. על רגל אחת, ובצורה לא שלמה, זה ההגיון מאחורי אוכל מאוזן בטיול.

2. שוקולד - רצוי כשעה לפני המאמץ. שוקולד ממלא את הקיבה במיים ואינו משפיע מיידית. GORP הוא פתרון מעולה, במידה ונושנש לאורך ההליכה פחות או יותר ברציפות.

3. אנרג'י באר - בהפסקות ההליכה, יש לו השפעה נהדרת תוך זמן קצר.

4. בתחילת ההליכה, יש ליצור ימי מנוחה , בהן ייבנה השריר והכושר שלנו יעלה. נניח, שלושה ימי הליכה- יום מנוחה, 5 ימי הליכה - יום מנוחה, ואח"כ 6-9 ימי הליכה ויום מנוחה אחד מידי פרק זמן זה לפחות. תנו לגוף לבנות כושר וכוח בהדרגה. אחרי המנוחה, הכושר שלכם יעלה, אבל תתחילו באיזי. בהנחה שימי המנוחה יהיו במקום יישוב וניתן לקנות מוצרים טריים - רצוי להשלים ולאכול הרבה ירקות, בשר וביצים.

5. אין דין אוכל בטיול ליומיים - שלושה כדין הליכה רציפה בת ימים רבים. בטיול הקצר נוכל להשלים בביית. בטיול הארוך נצטרך להקפיד על תזונת ספורט נכונה.

6. בטיול רציף, מומלץ תוסף ויטמינים \ מינרלים, לפחות גלולה ביום.

7. הכנה לטיול ארוך - בניית כושר, הליכות מודרגות ללא משקל, עד 10 - 15 ק"מ ביום, עד 3 פעמים בשבוע. ותזונה נכונה. אז הגוף מוכן לטיול ארוך.

* תודה לד"ר יערי.

זמי, הבנת את כוונתי?

 

tzurlis39194.8133217593
זמי1  
#11 נשלח : יום שני 23 אפריל 2007 14:10:12(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

כל המנות המהירות מעולם לא הומלצו על ידי ולא על ידי איש מההלכים המקצועיים.

בפורוןם הזכרנו רבות מה לקחת, גם הכי קל וגם הכי מזין וטעים. בנוסף, רוב ההלכים ,מידי כמה ימים , משלימים מזון במסעדות ומזנונים בדרך. כל התוספים כמו גבינות, נקניקים, בוטנים ועוד מופיעים בצורה ברורה בפורום.

בפועל לא נתקלתי בהלכים שמבלים זמן ארוך בבישול לאחר יום הליכה. השטח מדבר בעד עצמו.

שקיות הקנור ותלמה (2-3 מנות) למיניהן מכילות ארוחה משביעה לבן אדם אחד, אני כאחרים מסיים שקית כזו לבדי, בלי שותפים באכילה, ועוד כל מיני תוספים.

זמן בישול ארוך=דלק וזמן, שוקל יותר ואחרי יום הליכה מעטים יבלו שעה ליד הגאזיה.

בקיצור, הכל כתוב כאן, כל אחד שיחליט בעצמו מה מתאים לו ומה הוא רוצה לנסות ולכולם יהיה טוב. אין כאן כפייה ולא מלחמות מתכונים.

כל אחד מספר מניסיונו הוא.

 

צ'ילום  
#12 נשלח : יום חמישי 20 מרץ 2008 09:14:55(UTC)
צ'ילום


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/11/2005(UTC)
הודעות: 470

תודות: 1 פעמים
הקפצה קטנה..

מישהו שאל כאן פעם אילו צמחים אפשר לאכול, התשובה בכתבה הבאה:
מחפשים שורשים


(כלומר, הכל)

בתכלס אני חושב שזה לא ניתן ליישום אם אתה הולך כל היום . לא ניתן להשלים אנרגיה מצמחים . במדבר הבעיה כפולה כי שם יש פחות צומח .

אבל רק שתדעו אם נתקעתם בלי אוכל, לפני שתאכלו אחד את השני... (-;

הערה- פירות ניתן למצוא גם בשטח וערכם התזונתי רב (חרובים, תאנים, ענבים, רימונים, סברס) , יכולים בהחלט לשמש להשלמת התזונה (לא במדבר).
nmrdxt  
#13 נשלח : יום רביעי 16 אפריל 2008 12:32:15(UTC)
nmrdxt


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/01/2008(UTC)
הודעות: 481

ארוחה טיפוסית שלי בשביל (בדרום יהיה יותר קשה) - עוברים במכולת וקונים פלפל/עגבניה/מלפפון/תפוז/מה לא, ובצד השני, שקית אוכל מוכן של אסם עם קופסת טונה כולל השמן.

בסוף היום זה פשוט מעדן (ומזין) - וחמש דקות להכין.



במהלך ההליכה כירסמתי תפוח, בננה, מלפפון, בוטנים, חטיף אנרגיה (אם היה), קצת לחם עם חמאת בוטנים - ולמעשה כל מה שניתקלתי בו בדרך.
משתמשים הצופים בדיון זה
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.