ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
הלך  
#1 נשלח : יום ראשון 06 יולי 2014 09:30:59(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות

נתקלתי במוצר הנקרא פתיתי שיבולת שועל בטעם פירות ובשמנת, ולדעתי הוא מתאים מאד למטיילים העונים על אחת ההגדות לעיל, ואולי בכלל.

הוראות ההכנה פשוטות אפילו בשבילי - יש לגזור את שקית הנייר (מכילה 35 גרם), לשפוך את תכולתה לכוס, ליצוק עד שליש כוס מים רותחים, להמתין שישים דקות, ולבחוש. 

יתרונות:

טעים.

מזין למדי (380 קל) - ניתן ורצוי להוסיף שקדים, אגוזים, קוקוס, וכו'.  

עמידות גבוהה (תאריך תפוגה לעוד שבעה חודשים).

המוצר מועשר בכל מיני ויטמנים ומינרלים (אך גם בחומרים אחרים, כך שלא הייתי מגזים בצריכת מוצר זה).

והיתרון הגדול - לא צריך לרחוץ כלים בלילה קר - די בניגובון קל של הכוס, וזהו.

(המוצר מיוצר בארה"ב, כך שמן הסתם ניתן להשיגו גם בנכר).

 

 

thanks 3 תודות למשתמש הלך על הודעה מועילה זו.
io_travel ב 06/07/2014(UTC), גלילאו ב 06/07/2014(UTC), raanan_t ב 11/07/2014(UTC)
מממן
naty_h  
#2 נשלח : יום שישי 11 יולי 2014 16:56:38(UTC)
naty_h


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 29/03/2013(UTC)
הודעות: 539

תודות: 32 פעמים
קיבל תודה: 27 פעמים ב 24 הודעות

יש מזון השמור בואקום עם שקית חימום שכחתי את שם החברה משהו ברמת 25 ש"ח לארוחה , מתחם מעצמו .

 

raanan_t  
#3 נשלח : יום שישי 11 יולי 2014 20:09:24(UTC)
raanan_t


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC)
הודעות: 140

תודות: 21 פעמים
קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות

הלך, אני מניח שאתה מדבר על QUAKER OATMEAL.
מצטרף להמלצה שלך וזאת מתוך נסיון רב שנים. אני לוקח לכל טיול שתי שקיות כאלה לכל ארוחת בוקר.
לא טעמתי את טעם התות שמנת, אך התפוח קינמון מעולה.

רק תיקון ברשותך, מניח שהתכוונת לשישים שניות ולא דקות :)

באותו הכיוון...
ניתן לרכוש את הקוואקר שלהם "נקי" במחיר זול יחסית לשקיקים, ולערבב אותו עם מה שאתה מוצא לנכון ולשמור בזיפלוק.

 

 

אהההה.... ותוסיף בכותרת "לחסכנים בדלק"

הלך  
#4 נשלח : שבת 12 יולי 2014 03:26:48(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות

רענן, נתי

רענן - אתה צודק כמובן, שישים שניות.
צודק גם באשר לשם המוצר, בתוספת המילה INSTANT.
בקופסה עשר שקיות בארבעה טעמים; שמנת ותות, שמנת ואוכמניות, שמנת ואפרסקים וכן שמנת ובננות.
אכן, גם לחסכנים בדלק (ובזמן).
תודה על הטיפ. אחפש את המוצר ה"נקי", ואנסה מיני תערובות (גם למוצר לעיל אני מוסיף פריטים, בעיקר עתירי חלבון).

נתי - אכן, גם זה פתרון טוב. מנות צמחוניות נמכרות ב 29-32 (ע"פ האתר).

נערך ע"י משתמש שבת 12 יולי 2014 20:40:46(UTC)  | סיבה: לא צויינה

neutrino  
#5 נשלח : יום שלישי 05 אוגוסט 2014 16:44:21(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 998
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 69 פעמים
קיבל תודה: 161 פעמים ב 96 הודעות
הלך, אני חסיד של אוכל פשוט.

פסטה מאורז דקיקה מאוד - בישול: מוסיפים מים רותחים ומחקים 10-15 דקות
כמובן קסוקוס
מה שחשוב גם זה חלבונים (במיוחד בסוף יום הליכה). מישהו חשב/ניסה להכין משהו מאבקת חלבון? או אולי מקור אחר לחלבון?

גרג
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
הלך  
#6 נשלח : יום שלישי 05 אוגוסט 2014 17:25:05(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
גרג, תודה.

המקור שלי לחלבונים הוא אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, גרעיני חמניות ודלעת, שקדים טבעיים וכו'.

היתרון הגדול של הנ"ל במסלול, מלבד היותם טעימים ובריאים:

ניתן לאכול אותם תוך כדי הליכה או כתוספת למזון חם (גם מתוק וגם מלוח).
תמורה תזונתית גבוהה ביחס למשקלם ולנפחם.
אריזה במשקל אפס.
מחזיקים מעמד.
עמידים למעיכה.

גם בחלווה יש לא מעט חלבון.
raanan_t  
#7 נשלח : יום שלישי 05 אוגוסט 2014 18:58:55(UTC)
raanan_t


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC)
הודעות: 140

תודות: 21 פעמים
קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
אצלי, התחלתי להשתעשע עם ייבוש של תבשילים ביתיים (עד כה רק תבשיל שעועית) ובשר.
ייבוש בשר הוא דבר קל יחסית בתנאים ביתיים. נראה לי גם שאפשר להכין בקלות רוטב פסטה מיובש ואז בשטח להוסיף מים רותחים, בשר טחון מיובש ואת איטריות האורז ולקבל סוג של בולונז.
naty_h  
#8 נשלח : יום רביעי 06 אוגוסט 2014 12:44:49(UTC)
naty_h


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 29/03/2013(UTC)
הודעות: 539

תודות: 32 פעמים
קיבל תודה: 27 פעמים ב 24 הודעות

נשלח במקור על ידי: raanan_t עבור להודעה מצוטטת
אצלי, התחלתי להשתעשע עם ייבוש של תבשילים ביתיים (עד כה רק תבשיל שעועית) ובשר.
ייבוש בשר הוא דבר קל יחסית בתנאים ביתיים. נראה לי גם שאפשר להכין בקלות רוטב פסטה מיובש ואז בשטח להוסיף מים רותחים, בשר טחון מיובש ואת איטריות האורז ולקבל סוג של בולונז.

 

איך ?

 

neutrino  
#9 נשלח : יום רביעי 06 אוגוסט 2014 14:38:20(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 998
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 69 פעמים
קיבל תודה: 161 פעמים ב 96 הודעות

נשלח במקור על ידי: naty_h עבור להודעה מצוטטת

איך ?

 

Google: freeze dried cooking

מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
raanan_t  
#10 נשלח : יום חמישי 07 אוגוסט 2014 01:34:32(UTC)
raanan_t


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC)
הודעות: 140

תודות: 21 פעמים
קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות

פעם פירסמתי בפורום אחר. מצ"ב לינק.
http://shvilisrael.myfastforum.org/sutra8455.php

השיטה דומה גם לייבוש אוכל אחר. רק שחשוב לדעת מה באמת ניתן לייבש ו"להחזיר לחיים" כראוי.
קיים מידע רב באנגלית ברשת ובנוסף ישנם סרטונים בטיוב של אחד המכנה עצמו Hungry Hammock Hanger שמפרסם מתכונים לארוחות מיובשות.

 

thanks 1 משתמש הודה ל raanan_t עבור הודעה מועילה זו.
naty_h ב 07/08/2014(UTC)
ofer  
#11 נשלח : יום חמישי 04 ספטמבר 2014 18:15:42(UTC)
ofer


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/04/2011(UTC)
הודעות: 430
ישראל
מיקום: קיבוץ אל-רום

תודות: 104 פעמים
קיבל תודה: 88 פעמים ב 57 הודעות

הלך, איפשהו בדרך איבדתי אותך... להרתיח מים זו פרוצדורה מיגעת.

ההמלצות שלי לטרק של כמה ימים: 

1) שקדים/אגוזי מלך + תמרים (מג'הול, דום)  

2) להכין בבית מרקחת דבש וטחינה גולמית. למרוח קרקרים מחיטה מלאה ולהכין מלאי של "סנדוויצים" מקרקרים כאלו. 

3) קרקרים כנ"ל עם גבינה צהובה איכותית (מחזיקה ימים במקומות קרים). בשביל הפיקנטריה אפשר להוסיף עלי בזיליקום טריים ורענניים או משהו בדומה (נשמרים זמן רב באריזה מנויילנת). 

4) שוקולד איכותי... 

5) שפורפרת ריבת חלב.

6) פתיתי שיבולת שועל עדינים: להשרותם במים קרים עם דבש או ריבת חלב. לערבב. לאחר כמה דקות מתקבל דייסה קרירה ומזינה...  

הלך  
#12 נשלח : יום חמישי 04 ספטמבר 2014 21:57:04(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות

עופר,

אתה צודק - ההרתחה מייגעת, אף שבחורף יש חשיבות למשקה ולמזון חמים, לפחות לפני השינה (וממילא אני מרתיח מים לטובת חימום השק"ש...)

תודה על המתכונים (בכוונתי לנסות במיוחד את שבולת השועל העדינה - הכנה באמצעות מים קרים מתאימה לי מאד...)  

האם הטחינה איננה מתקלקלת בשטח?(אני לוקח חלווה באריזות קטנות).

טיפ קטנטנן - בשנים האחרונות עברתי לטורטיות במקום קרקרים (אינן נשברות, גמישותן מאפשרת איחסון בכל חלל פנוי בתרמיל, נשמרות לאורך זמן, ניתן לאכלן עם מתוק ומלוח, וחלקן מזינות למדי).



נערך ע"י משתמש יום חמישי 04 ספטמבר 2014 22:19:01(UTC)  | סיבה: לא צויינה

thanks 1 משתמש הודה ל הלך עבור הודעה מועילה זו.
io_travel ב 05/09/2014(UTC)
ofer  
#13 נשלח : יום שישי 05 ספטמבר 2014 22:20:51(UTC)
ofer


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/04/2011(UTC)
הודעות: 430
ישראל
מיקום: קיבוץ אל-רום

תודות: 104 פעמים
קיבל תודה: 88 פעמים ב 57 הודעות

נשלח במקור על ידי: הלך עבור להודעה מצוטטת

האם הטחינה איננה מתקלקלת בשטח?(אני לוקח חלווה באריזות קטנות).

 

לא קרה לי שטחינה גולמית התקלקלה, ודאי לא במקומות קרים. אגב, דבש הוא חומר אנטיספטי, אני נוהג לערבב כף דבש עם שתיים-שלוש כפות טחינה ויש מעט מאוד חיידקים שמסוגלים לעמוד במתיקות הזו... במזג אוויר חם מאוד יתכן טפטוף קל של שמן, אבל המולסה עדיין מצויינת. 

המלצה לדבש מיוחד במינו: דבש מפרחי אשל המדבר. יש בו מליחות קלה, צבעו ומרקמו מזכירים מנגו. משתלב מצויין עם הטחינה. המלצה לטחינה גולמית: טחינה מלאה (משומשום מלא) של אל-ארז. 

Jonathan2  
#14 נשלח : שבת 06 ספטמבר 2014 23:29:44(UTC)
Jonathan2


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/10/2013(UTC)
הודעות: 266

תודות: 1 פעמים
קיבל תודה: 100 פעמים ב 63 הודעות
ירקות מכל מיני סוגים קל לייבש במכונת ייבוש (מוכרים כאלה היום גם בארץ) ,
אפילו ירקות קפואים ("סנפרוסט" למיניהם),
ואז הרתחה שלהם במים מרככת אותם והם מוכנים לאכילה - ואפילו ירקות קשים כמו גזר.
אני מכין מהם מרקים בטיולים "כמו בבית", הטעם פגז והסחיבה קלה.

כמקור לחלבונים אני משתמש בפתיתי סויה (זה פטנט של צמחונים.יש בשוק בירושלים, לא יודע איפה עוד) -
מרתיח אותם עם המרק, מתרככים מהר. (ואגוזים לסוגיהם, כפי שכבר נכתב כאן).
אוכל חם - משתדל דברים שדורשים רק הרתחה (ולא בישול) - כמו קוסקוס ונודלס,
בעיקר מטעמי חיסכון בדלק (זמן יש בשפע).

משהו שאימצתי מתוך הספר של andrew skurka
הוא הסתכלות על הערך הקלורי ל-100 גרם.
המנצחים הברורים הם גרנולה, שוקולד (~400 קלוריות ל-100 גרם)
תפוצ'יפס לסוגיו (~500 קלוריות ל-100 גרם!).
בצורה הזו אוכל לאדם ליום הוא כ-1 ק"ג (כולל הכל, אבל בלי דלק).
זו הסתכלות שמאוד עזרה לי בתכנון של סוגים וכמויות של אוכל לטיולים ארוכים.
ולכן (אצלי) קרקרים מנצחים טורטיות ולחם - יותר קלוריות בפחות משקל.

מעולם לא ראיתי טחינה שהתקלקלה.
בטחינה שעומדת הרבה זמן יש הפרדה של השמן(צף מעל יתר הדברים). ניעור יסודי של המיכל פותר את הבעיה.
הלך  
#15 נשלח : יום ראשון 07 ספטמבר 2014 12:01:11(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
עופר, יונתן תודה רבה.

תמיד חסרו לי הירקות בשטח - אולי נתת לי פתרון.

אגב, הטורטיות אינן כה שדופות. כרגע תחת ידי טורטיות המכילות מעל 300 קל ו שבעה גרם חלבון (אם אני זוכר נכון נתקלתי אף במזינות יותר).
משתמשים הצופים בדיון זה
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.