ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

3 עמודים123>
אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
איתמר  
#1 נשלח : יום ראשון 29 מרץ 2015 16:36:04(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות

אהלן וסהלן.

לקראת חג האוכל הקרוב, מעניין אותי לדעת מה ה'תפריט' שאתם מכינים לעצמכם בטיולים ארוכים. אוכל קר? אם כן, איזה? ומה אתם מחממים? טורחים כדי להכין אורז עם עדשים או שמסתפקים בפסטה? 

 

מממן
איתמר  
#2 נשלח : יום ראשון 29 מרץ 2015 19:04:22(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
מישהו ניסה משהו כזה:
http://simon-willis.blog...me-dehydrating-food.html
כמה המזון שומר על ערכו התזונתי אחרי כל התהליך הזה?
daniel.rozalis  
#3 נשלח : יום ראשון 29 מרץ 2015 19:55:19(UTC)
daniel.rozalis


דירוג: שביליסט

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/01/2014(UTC)
הודעות: 66
גבר
מיקום: Beersheba, Israel

תודות: 11 פעמים
קיבל תודה: 4 פעמים ב 4 הודעות
חזרנו עכשיו מטיול של כמה ימים ארוכים וקשים בחלק הדרומי של שביל ישראל.
לבוקר\צהריים, לקחנו טורטיות - הם משביעות, כיפיות ומחזיקות מעמד שבוע אחרי שפותחים את האריזה. וחודש עם אריזה סגורה.. ושמנו בתוכן טחינה עם ירקות לימים הראשונים, טחינה עם דבש לקינוחים.
לצהריים\ערב\בקיצור מנה עיקרית עשינו פתיתים\אורז, ברוטב רסק עגבניות, עם בצל מטוגן שום וחתיכות קבנוס- תענוג !
מנה נוספת- בישלנו פסטה, עשינו בסיר נפרד טיגון של בצל ושום- לאחר מכן עירבבנו הכל על עוד זה חם עם גבינה מותכת (נעמה\לא באש קירי) הגבינה נמסה על כל הפסטה- אני רציני זה מעדן מלכים.
לנשנושים, פירות יבשים והכי טוב אם מצליחים להשים יד או אם מישהו מגיע מארה"ב Cliff bar\ Beef jurkey.
thanks 1 משתמש הודה ל daniel.rozalis עבור הודעה מועילה זו.
זאבאז ב 30/03/2015(UTC)
raanan_t  
#4 נשלח : יום ראשון 29 מרץ 2015 21:42:32(UTC)
raanan_t


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC)
הודעות: 140

תודות: 21 פעמים
קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות

נשלח במקור על ידי: איתמר עבור להודעה מצוטטת
מישהו ניסה משהו כזה:
http://simon-willis.blogspot.co.il/2007/02/home-dehydrating-food.html
כמה המזון שומר על ערכו התזונתי אחרי כל התהליך הזה?

 

המזון אמור לשמור על ערכו בדיוק כפי שיצא מהסיר.
מזה כמה שנים שאני מייבש אוכל לטיולים ונהנה ממשקל קל על הגב ומהטעם של הבית בבישולים.
היות והאוכל מוכן ורק צריך להשרותו במים חמים, אין צורך לסחוב תבלינים ואין צורך לבזבז דלק על בישול כאשר אפשר להגיע לרתיחה ולכבות את האש.

עד כה הצלחתי לייבש כראוי:
בשר טחון - שימש כתגבור בשרי לפסטה שהכנו באיזה טיול.
תבשיל שעועית - שהוחזר לחיים ושודרג באמצעות קוסקוס.
פסטה - זה ממש קל להכין ומשדרג כל מרק "נמס בכוס"

את תהליך הייבוש עצמו אני מבצע בתנור ביתי, במצב טורבו וחום ממש נמוך (הכי נמוך שהתנור נותן).

מבחינתי, אחלה פתרון לשימור מזון, נשיאתו בשטח והכנתו הקלה.

thanks 1 משתמש הודה ל raanan_t עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 31/03/2015(UTC)
איתמר  
#5 נשלח : יום ראשון 29 מרץ 2015 23:41:31(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
מה העיקרון בייבוש מזון? לבשל כאילו אני הולך לאכול, ואז להכניס לתנור עד שמיובש לגמרי?
מה עם תבשילי ירקות? גם אפשרי?
Amtrak  
#6 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 08:02:31(UTC)
Amtrak


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC)
הודעות: 1,495
גבר
ישראל

תודות: 348 פעמים
קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
בשבילי - שתי שקיות Quaker Oatmeal עם מים קרים לבוקר
טורטיה או בייגל עם גבינת שמנת לצהריים
ארוחה פסטה/אורז מוכנה של קנור/אוסם, מחוזקת עם קצת אבקת פירה, בתוך טורטיה לערב
וחטיפי שונים לשאר היום (Clif Bar, אם יש. Snickers, M&Ms אם אין. איזה משהו מלוח לנשנוש גם כן)
neutrino  
#7 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 10:09:16(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 995
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 69 פעמים
קיבל תודה: 160 פעמים ב 95 הודעות
O! אחלה שרשור!
אני מחפש מזונות הניתנים לבישול על-ידי הוספת מים חמים/רותחים בלבד. כמו ה-Freeze-Dried cooking אבל ללא הכנה מראש. אני די אצלן למרות שפעם הייתי מבשל והרבה, במיוחד בשר כבש (אני מקזחסטאן במקור). 7 שנים עברו מאז שנהיתי צמחוני וכנרא זה השפיע על הבישולים.

כרגע מצאתי שני דברים שעובדים טוב עם השיטה הזאת:
1) קוסקוס כמובן
2) פסטה מאורז דקיקה שמוכרים במחלקת אוכל אסיאטי.

אני באופן כללי נגד אוכל שומני לטיולים (שוקולד לדוגמא). אני רואה hiking כמו ultra marathon running. ואוכל לדעתי צריך להיות בהתאם - הרבה פחממות והרבה חלבון. לכן אני נוטה לשייקים של אבקת חלבון אבל באמת שלא ניסיתי אותם עדיין. היתרונות הבולטים: משקל נמוך, הכנה מהירה וקלה (הוספת מים בלבד), חלבון שנספג בקלות. אני לא אוהב אוכל מהונדס אבל לא מצליח למצוא משהו אחר. אגוזים, גבינה פשוט לא אשירים מספיק בחלבון. יותר בשומנים.

לבוקר - גרנולה עם פירות יבשים. לדרך - חטיף גרנולה ולאמצע protein bar. ממש עוזר להתוששות. כשפעם ראשונה רצתי 36 ק"מ חילקתי אותם ל-18 ו-18. בין החצאים אכלתי protein bar ונחתי. הדבר עשה פלאים. רצתי את החצי השני כמו חדש ואפילו קצת יותר מהר.
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
Jonathan2  
#8 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 10:24:49(UTC)
Jonathan2


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/10/2013(UTC)
הודעות: 263

תודות: 1 פעמים
קיבל תודה: 99 פעמים ב 62 הודעות
אצלנו שם המשחק הוא קלוריות ל100 גרם אוכל.המנצחים הם תפוציפס למיניהם,גרנולה ושוקולד,שאנחנו מנשנשים הרבה בין הארוחות. מבחינת תפריט:גרנולה טעימה ואבקת חלב במים חמים לבוקר..
קרקרים עם גבינות קשות,טחינה ו/או נקניק לצהרים (בקרקרים הרבה יותר קלוריות מבלחם באותו משקל,ופחות נפח).
לערב מרק מהיר הכנה שלתוכו שופכים משהו שמתבשל מהר,לרוב נודלס.
כשיש לנו ירקות מיובשים זה המרק הכי טעים במהירות ההכנה הכי גדולה.
להשלמת חלבונים משתמשים בפתיתי סויה-משהו עם מרקם של בונזו שבמרק הופך למן קניידלך.
בין לבין החטיפים הנ"ל.
טיפ:באריזות של תפוציפס למיניהם יש הרבה אויר.לפני הטיול דוקרים אותם בסיכה,מוציאים את האויר וסוגרים עם צלוטייפ. בשיטה הזו יוצא לנו שאוכל לאדם ליום שוקל קצת פחות מקילו.
בתיאבון.
thanks 1 משתמש הודה ל Jonathan2 עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 31/03/2015(UTC)
Amtrak  
#9 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 11:44:09(UTC)
Amtrak


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC)
הודעות: 1,495
גבר
ישראל

תודות: 348 פעמים
קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
הארוחות של קנור/אוסם הן בדיוק מהסוג של "רק להוסיף מים". אמנם הן פחות מעניינות וטעימות מארוחות ה freeze-dry היקרות, אבל לי הן הספיקו. ואני גם מכין אותן בתוך השקית. רק להוסיף מים ולחכות 10 דקות.
thanks 3 תודות למשתמש Amtrak על הודעה מועילה זו.
shaharellert ב 30/03/2015(UTC), S.K. ב 30/03/2015(UTC), הלך ב 31/03/2015(UTC)
klum  
#10 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 11:49:29(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
אורז זה פחמימה די ריקה.
אורז מלא -המון זמן/דלק לבשל אותו.
אלטרנטיבה:עדשים.במיוחד הזן הצהוב שמתבשל יותר מהר אפילו מאורז.עשירים מאד בחלבונים.
חוצמזה,לאכול מה שיש.במיוחד מה שהרופא המליץ לא לאכול.ממילא הכל נישרף.
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
thanks 1 משתמש הודה ל זאבאז עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 31/03/2015(UTC)
S.K.  
#11 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 14:11:23(UTC)
S.K.


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 30/03/2005(UTC)
הודעות: 428
גבר

תודות: 166 פעמים
קיבל תודה: 54 פעמים ב 34 הודעות

נשלח במקור על ידי: Amtrak עבור להודעה מצוטטת
הארוחות של קנור/אוסם הן בדיוק מהסוג של "רק להוסיף מים". אמנם הן פחות מעניינות וטעימות מארוחות ה freeze-dry היקרות, אבל לי הן הספיקו. ואני גם מכין אותן בתוך השקית. רק להוסיף מים ולחכות 10 דקות.

היי, חסכת לי משקל של סיר! ארתיח מים בפינג'ן קטן שיש לי ואשפוך לתוך השקית.

ושני הסנט שלי

אני מודה שאני מעט ספרטני באוכל בטיולים.

שקית פסטה אורז של חברת מג'יק= 80 גר' +מרק נמס= 20 ג' 2 פרוסות לחם ותמר או שניים לקינוח סוגרים לי ארוחה. (רק שאת זה להבנתי אני חייב לבשל)

גבנ"צ לבוקר, תמרים, גרנולה וחטיפי גרנולה כנשנושים.

לא לוקח ירקות ולא פירות לא שום ולא בצל.

 

 

thanks 1 משתמש הודה ל S.K. עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 31/03/2015(UTC)
sereje4ka1  
#12 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 15:32:37(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
80 גרם-30 גרם. אני לא מבין איך אתם מגיעים לרמה של 4000-6000 קלוריות ביום עם מנות ילדים כאולו.
thanks 1 משתמש הודה ל sereje4ka1 עבור הודעה מועילה זו.
זאבאז ב 30/03/2015(UTC)
klum  
#13 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 16:42:18(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
סרגיי,אתה לא הבנת את הענין!
ברגע זה מתרחשת לנגד עיננו אליפות העולם בהפרעות אכילה!
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
איתמר  
#14 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 17:40:20(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
נחום וסרגיי אני נוטה להסכים. דווקא אוכל זה דבר שמאוד קשה לי לקמץ בו (החשש להישאר רעב עוד מקנן בי מתקופת הטירונות). על טעם אין להתווכח, אבל האם מנות מוכנות של קנור זה משהו שיכול להחזיק שלושה שבועות של הליכה מאומצת?
דווקא האופציה של ייבוש מזון ביתי, ואולי חטיפי חלבון נשמעת כאיזון מתאים בין הפחתת משקל התיק ושמירת משקל גוף :)
למשל, קוואקר לבוקר, לחם עם ממרח וחטיף חלבון לצהריים, ולערב אורז ו/או עדשים, עם בשר מיושב מהבית?
נשמע חגיגה.
sereje4ka1  
#15 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 18:04:56(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
טוב, אני אפרט.

בטיול רציני אתה אוכל 4000-6000 קלוריות ואז כפי שאמרו פה, האוכל צריך להיות דחוס בקלוריות כמה שיותר.
בשביל שהאוכל יהיה דחוס בקלוריות, הוא צריך להיות שומני.

ובגלל כמות הקלוריות, אם בוחרים בשכל את מקורות האוכל - אין צורך לדאוג לחלבון נוסף.

גבינת פרמזן הכי קשה (גראנד) ושמנה (כחצי שומן וחצי חלבון) אם אתה אוכל 200 גרם ביום אתה כבר ממלא 100גרם חלבון, וכ1300 קלוריות.

נשנושים בדרך (יותר טעימים ויותר זולים מחטיפי חלבון)
אגוזים - שני שליש שומן, שליש חלבון.
פרות יבשים, צימוקים ושיבולת שועל - פחממות + סיבים תזונתיים.
שוקולד - פחממות + שומן. (לא מתאים למזג אוויר חם)

לארוכה חמה אני לוקח כוסמת, מרקים, אטריות וכו׳.
thanks 1 משתמש הודה ל sereje4ka1 עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 31/03/2015(UTC)
klum  
#16 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 18:15:06(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות

המנות של קנור ודומיו נישמרות לזמן כמעט בלתי מוגבל.
באשר ליבוש המזון.מבחינת חיסכון ומישקל איני רואה שום טעם בכך.הלא הנוזלים שאתה "מוציא" מהמזון,ממילא אתה מחזיר אותם בנשיאת מי שתיה.עם הטיעון של מזון מיובש בטעם של בית אני כמובן לא יכול להתוכח.
באשר לכמות המזון.אני באמת מומחה תזונה עלוב מאוד,אבל הרשה לי להיות בוטה-מי שמספר לך שהוא מתקיים לאורך ימים מארוחה של 80 גר.איטריות אורז+2פרוסות לחם+2 תמרים,וצועד עם מלאי האנרגיה האדיר הזה ,בוא נאמר,25 ק"מ ביום.איך לומר זאת בעדינות:אני מקווה שהוא מאמין לעצמו,(ויש לו מספיק חורים בחגורה).
בגדול,מבלי להכנס לפרטים:אתה זקוק ל700-1000 גרם אוכל ליום.תדאג שהאוכל יהיה עשיר בהכל (כולל שומן).ההתיחסות היא כמובן לאוכל סטנדרטי.
בקיצור-תאכל,והרבה....
בתיאבון!

לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
thanks 1 משתמש הודה ל זאבאז עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 31/03/2015(UTC)
neutrino  
#17 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 18:25:56(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 995
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 69 פעמים
קיבל תודה: 160 פעמים ב 95 הודעות
סרגיי,

אין דבר כזה חצי שומן - חצי חלבון. לדעתי חלבון יהיה מתחת לחצי בכמעט כל המאכלים חוץ מחלבון ביצה. גם 100 גרם חלבון ביום זאת כמות שתהרוג אותך לאחר יומיים! :)
אגב, האם החלבון בגבינות הוא חלבון מלא?

BTW, את רוב החלבון צריך לאכול בערב אחרי ההליכה.
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
sereje4ka1  
#18 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 18:44:13(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות

אתה חושב שזה מעט מידי או יותר מידי?
100 גרם רק מגבינה זה מעל ומעבר. בגבינות שאני אכלתי אחוזי שומן הם בערך 30 וחלבון נע בין 25 ל45(מקסימום שראיתי).  יש עוד אגוזים, פה ושם דג או בשר יבש, כוסמת או עדשים ואפילו בפסטה יש לא מעט, כך שבמצטבר אין בעיה לצרוך אפילו 200. חלבון בגבינה הוא מלא והוא אחד הטובים שיש.

BTW מה שכתבת בהערה המתחילה בBTW זה שטויות במיץ עגבניות, אין לזה שום ביסוס מדעי ואפילו קשר מקרי למציאות.

klum  
#19 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 18:48:58(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
חברים,זה אומנם יצא קצת מהאופנה אבל בשר....(לא עוף.בעוף אין כלום,רק אנטיביוטיקה).
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
איתמר  
#20 נשלח : יום שני 30 מרץ 2015 19:11:39(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
נחום, השיקול במזון מיובש הוא שמים בדרך כלל, ברוב המקומות מלבד בארץ, כבר שמו בשטח.. לא צריך לסחוב בשביל. רק להושיט יד לנחל הקרוב.
מבחינת חלבון, מה שאני מכיר הוא שיש מגבלה של הגוף לספוג חלבון בזמן קצר, ככה שאם תעבור את המכסה הזו החלבון יהפך לשומן (לא שזה רע לנו אם אנחנו מטיילים לאורך זמן, אבל יותר נבון לחלק את צריכת החלבון לאורך היום).
thanks 1 משתמש הודה ל איתמר עבור הודעה מועילה זו.
זאבאז ב 30/03/2015(UTC)
משתמשים הצופים בדיון זה
3 עמודים123>
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.