אהלן לכל השביליסטים. התחלתי את השביל ב 1.04.06 מתל דן ותוך 9 ימים הגעתי להר יונה בנצרת עילית כדי להעביר את הערב חג פסח בבית שלי במגדל העמק.
המלצות על ציוד לפי מה ששמתי לב שאני משתמש :
תיק הליכה שברשותי 90 ליטר ותכולתו:
שק שינה (1400 גר') קומפורט= 7-, אקסטרים = 15-
מזרן שטח מתנפח הוחלף(התפנצ'ר לי ולכן החלפתי ) למזרן פלציב.
ערכת בישול של קנובה (500 גר')
בנזינייה של פרימוס (כרגע עובד על גז ) + מגן רוח מנייר כסף עבה
1 מיכל גז מספיק לכ 6 בישולים ( 3 ימים) , אני לוקח עליי תמיד 2
נעלי הליכה של אסולו היילנד
3 זוגות גרבי טיולים
2 תחתונים
1 חולצה קצרה שעליי
1 מכנס טיולים ארוך דק שעליי
1 חולצה טרמית ארוכה לערב
1 כובע נגד שמש
פנס ראש + סוללות רזרבה (4 לאד חוסך סוללות )
סכו"ם + תבלינים מצומצמים = מלח , פלפל , מרק עוף , זעתר , בתוך קופסאות של פילים צילום אשר קלות מאד .
1 בקבוק 330 מ"ל עם שמן זית ( כבד קצת אבל מומלץ כיוון שמשבח טחינה ובישולים)
שקית שתייה 3 ליטר לשתייה יומית בהליכה
שקית שתייה 5 ליטר + ברז למילוי מים לקראת סוף מסלול לבישולים בערב + שימושית לדרום.
בקבוק ריק של 1.5 ליטר למילוי מים ממקורות מים בשטח אל השקיות שתייה.
פינג'ן לקפה/תה
מצלמה
מעיל פליז ללילות קרים
פונצ'ו (בד ניילון עמיד לגשם ) שימושי בעיקר לגשם פתאומי או להתכסות בשק"ש נגד טל.עברתי עם הפונצ'ו הנל 3 ימי גשם מטרופים בשטח . עזר לי מאד ולא נתן למזג האוויר להפסיק לי את הטיול.
מפות סימון שבילים רלוונטיות (אין טעם לסחוב את כל הערכה ) ניתן לפזר אצל חברים ולאסוף בדרך . אני פיזרתי בתל אביב ולכן לקחתי מתל דן ועד תל אביב , ומתל אביב אקח של החלק הדרומי.
ספר שביל ישראל
יומן מסע(מחברת + עט )
אוקיי אז מה אוכלים ? ומה הכמויות שאני שמתי לב אליהם (כל אחד לגופו ולתאבונו)
ארוחת בוקר:
דייסת שיבולת שועל ( 500 גר') מספיקה להמון דייסות בוקר מזינות ומנפחות. סופג מים של הבישול וע"י כך מחזיר נוזלים לגוף .
קפה שחור (למי שאוהב) , אני ממליץ על קניית אבקת סחלב . סחלב גם מזין אנרגטית וגם טעים ומתוק על הבוקר . ניתן לערבבו עם הדייסת שיבולת שועל ( 500 גר' אבקה מספיקה לכ 15-20 הכנות מנות סחלב).
צהריים:
פתיתים , שקיות מרק של 2 מנות במקום תבלינים. מכינים את המרק ומוסיפים לתוכו פתיתים . כך הם יוצאים טעימים ומתובלים וסופגים את המרק.חבילת פתיתים של 500 גר' מספיקה ל4 מנות כלומר ל2 ימים . (2 ארוחות צהריים , 2 ארוחות ערב )
טחינה גולמית (ניתן להוסיף על פתיתים מוכנים או אורז או לנגב עם לחם/פיתה/מצה)הטחינה מאד מזינה מבחינה קלורית 627 קלוריות ל100 גר'.
ערב:
מרק +פתיתים או ניתן לגוון ולקחת איטריות ביצים למרק .
משקל התיק :
תיק= כ 3 קילו ,+שק"ש 1.4 קילו +מזרן שטח 0.5 קילו+ערכת בישול 0.5 קילו + מים בצפון 3 קילו לא כולל בישול .(בדרום יהיה 4 ליטר ליום לא כולל בישול),+2 מיכלי גז ובנזינייה 0.8 קילו+ביגוד (גרביים חולה פליז תחתונים) כ 1 קילו , פונצו' 0.5 קילו , אוכל 2 -3 קילו כולל התבלינים והשמן זית והסכו"ם .מפות 0.5 קילו , ספרים/מחברות 0.5 קילו .