ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

17 עמודים«<45678>»
אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
imtl  
#101 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 02:42:32(UTC)
imtl


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC)
הודעות: 1,475
גבר
ניו זילנד

תודות: 37 פעמים
קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
אני לא מבין למה אי אפשר לשתות מהסיר....

לא צריך חיסונים. אבל קריטי ביטוח.

לדעתי פילטר מיותר וכבד. תשתמשו באקואה מירה או פשוט בבליץ' או יוד וזהו.

אל תבני על SMS פעמיים ביום וגם לא פעם ביומיים. אין קליטה ברוב המקומות על הפיסיטי. רק כשמגיעים לעיירה.
"In a hundred ages of the gods I could not tell thy of the glories of the Himalayas"
http://yetithruhikes.blogspot.com
sdnl  
#102 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 03:05:16(UTC)
sdnl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC)
הודעות: 244

אני בעד לא לקחת פלאפון בכלל... אמרתי כבר אילוצים?! נעבוד על השיכנוע בנושא.

אמרו פה שאי אפשר לשתות מכוסות מתכת כי זה חם ואתה מציע לשתות מהסיר?! כשמתים מקור ומרעב הפתרון הוא להכין זריז איזה תה חם או מרק אינסטנט ולשתות אותו תוך כדי בישולים... הגוף מתחמם עד לקבלת האוכל החם.

בנושא שיטות טיהור המים - עד כמה השיטות השונות משפיעות על הטעם?! למרות שכשצמאים שותים... דרך אגב, האם הרתחה נחשבת מספקת לטיהור מים או שלפנ בישול צריך לדאוג לטהר גם את מי הבישול?

זמי1  
#103 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 12:19:24(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

כוסות- חפשו כוס פלסטיק קשיחה עמידה לחום.

גיארדיה וליים- למניעה בלבד, חו"ח

אקווה מירה- יעיל נגד הכל, טעם לוואי קל של כלור, באפלצי'ם נשברתי מהטעם אחרי שבועים וקניתי פילטר משאבה למרות שהוסיף 400 גרם לתרמיל אבל היה שווה. לא מרתיחים מים , זמן וגז. יוד לא מומלץ בכלל לשימוש ארוך.

sdnl  
#104 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 13:07:10(UTC)
sdnl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC)
הודעות: 244

מה שקצת קראתי הבנתי שטיהור מים, לדוגמא עם טבליות, לוקח זמן (חצי שעה לפחות). ושככל שמטהרים יותר כמות ככה עלול לקחת יותר זמן.

השאלה היא האם לצרכי בישול, שגם ככה צריך לחמם מים, אפשר פשוט להרתיח כאמצעי טיהור. לא הייתה בכוונתי להרתיח מים לשתיה.

מישהו יכול לתת קישור לאתר אינטרנט של הפילטר אקווה מירה או לחילופין מוכר את זה... לא מצאתי בגוגל

imtl  
#105 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 14:21:18(UTC)
imtl


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC)
הודעות: 1,475
גבר
ניו זילנד

תודות: 37 פעמים
קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
בשביל מרק אינסטנט ובכלל בשביל כל האינסטנטים לא צריך לחכות להרתחה. צריך מים טיפה חמים. בכל מקרה לשיקולך...

אני באופן אישי לא טיהרתי יותר מדיי על הפיסיטי. צריך להסתכל על מקור המים ולקבל החלטה. אני מניח שטיהרתי פחות מ10 אחוז ממקורות המים. ולא קרה שום דבר.

צריך להפעיל שיקול דעת.
"In a hundred ages of the gods I could not tell thy of the glories of the Himalayas"
http://yetithruhikes.blogspot.com
sdnl  
#106 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 15:32:52(UTC)
sdnl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC)
הודעות: 244

אני לא יודעת מה מצב המים על הPCT וכמה צריך לטהר... בכל מקרה גם 10% טיהור דורש מתקן או טבליות טיהור.

זמי1  
#107 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 16:23:27(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

אקוה מירה= 5 דקות הכנת החומר, 30 דקות לטיהור המים. אם מתכננים נכון ולא מגיעים למקור המים יבשים אז מכינים הכל שמים בבקבוק ויוצאים לדרך שוב ואחרי חצי שעה יש מים מטוהרים.

http://giardiaclub.com/aqua-mira.html

sdnl  
#108 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 16:38:38(UTC)
sdnl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC)
הודעות: 244

תודה על הקישור...

ladybug  
#109 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 18:47:24(UTC)
ladybug


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/02/2004(UTC)
הודעות: 17

אני התחלתי אם אקווה-מירה, אבל החמש דקות הכנה עיצבנו אותי, אז עברתי לפולאר-פיור (http://giardiaclub.com/polar-pure.html) ואני משתמשת בו עד עצם היום הזה. אם כי לא לעיתים כ"כ קרובות. אני עם אייל (?) בקטע הזה - צריך לבחון כל מקור מיים לגופו, ואם לא ראיתי פרות משתכשכות בו, הנטייה שלי היא לא לטהר. עד עכשיו לא חטפתי משהו נורא מדי, אבל אף פעם אי אפשר להיות בטוחים.
לגבי כלי אוכל - גם זה עניין של העדפה אישית, ויכול להיות שיש גם הבדלים אם מטיילים לבד או בזוג. לבד היה לי סיר וכף וזהו. תה הייתי עושה בבקבוק קשיח של נלג'ין. בזוג, אנחנו סוחבים כוסות (פלסטיק) ואפילו צלחות. מצד שני, אם תסתכלי ברשימת ציוד של ליקו ומיכל, היה להם סיר ושתי כפות וזהו. בגדול (וזה גם בקשר לנושא ה"מרק למלא את הבטן בזמן שהאוכל האמיתי מתבשל"), ככל שהשביל ארוך יותר, הסטנדרטים הקולינריים יורדים. לאותם מיים שחיממת ל"מנה ראשונה" אפשר כבר לדחוף חבילת ראמן ושתי כפות חמאת בוטנים/שקית טונה/חבילת גבינת שמנת והנה לך מנה עיקרית, בלי לחכות.
זמי1  
#110 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 19:29:15(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
פרה שלא ראית במורד הזרם - נמצאת במעלה הזרם...באפלצ'ים היו כאלו ששתו ישר בלי חשבון, אני לא. למה לקחת סיכונים מיותרים? לחסוך 400 גרם של פילטר? 5 דקות התעסקות באקווה מירה? לא שווה. מציע לקרוא  על זה ממקור ראשון נוסף באתר של FORUMTRAILS
sdnl  
#111 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 19:36:47(UTC)
sdnl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC)
הודעות: 244

אנחנו בדרך כלל אוכלים ביחד מהסיר. עם שתיה זה יותר קשה... אני מעריכה ששני בקבוקים של נלג'ין שוקלים יותר וחוץ מזה הם לא מוכנים ביחד. כדי לשתות משהו חם בזמן שמבשלים צריך שיהיה לאן למזוג...

אנחנו מחממים מים, מוזגים לכוסות שבהם יש תה או מרק, ואם שארית המים מבשלים - זה יוצא די זריז.

איך הפולאר-פיור מבחינת טעם לוואי?! ראיתי שיש גם כל מיני סוגים של טבליות (במקום טיפות) - זה אותו עיקרון? מישהו מכיר?

orotem  
#112 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 21:07:35(UTC)
orotem


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 19/02/2008(UTC)
הודעות: 119

קיבל תודה: 9 פעמים ב 5 הודעות
נראה לי שמה שאפרת מנסה להגיד, זה שאם נאכל ביחד מהסיר, לא ישאר לה כלום!

לגבי הטיהור, אנחנו מטהרים תמיד עם יוד כמו שאפרת כתבה או כדורים ולפעמים טורחים עם כדורים מנטרלי טעם. זה לא שוקל כלום, מאד נוח ותמיד עובד.
imtl  
#113 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 21:22:57(UTC)
imtl


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC)
הודעות: 1,475
גבר
ניו זילנד

תודות: 37 פעמים
קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
מה שיצא בסוף זה שאתם תצאו עם ציוד מסויים ותסיימו עם ציוד אחר. סביר להניח עם פחות ציוד.
הסטנדרטים שלכם ישתנו. זה לא משהו שאפשר לתכנן מראש.
זה משהו שקורה תוך כדי הליכה בשביל ארוך.
"In a hundred ages of the gods I could not tell thy of the glories of the Himalayas"
http://yetithruhikes.blogspot.com
ladybug  
#114 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 21:33:08(UTC)
ladybug


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/02/2004(UTC)
הודעות: 17

למה שניים? אם אוכלים מאותו סיר אפשר לשתות מאותו נלג'ין....
אבל אם אתם בכל זאת קונים כוסות חדשות, לכו על הכוסות סיליקון התקפלות. הן גם קלות וגם לא תופסות מקום (כי הן מתקפלות!!!). טוב, האמת שהן סתם יקרות. אבל הן מתקפלות!!! זה כ"כ מגניב...

ובזאת אני מסיימת את חלקי בדיון הארוך ביותר שאי פעם היה בפורום על פריט ציוד נידח כמו כוסות.


לגבי הטעם של היוד - מתרגלים. לי זה לא כזה מפריע. גם לאקווה-מירה יש טעם, פשוט זה טעם של כלור שאנשים כבר רגילים אליו כי משתמשים בזה באספקת המיים הכללית אז זה נראה כאילו "אין טעם".
sdnl  
#115 נשלח : יום שלישי 21 ספטמבר 2010 21:48:26(UTC)
sdnl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC)
הודעות: 244

מהכרותי עם הנפשות הפועלות, אנחנו נקפיד לטהר את כל המים - גם אם זה ידרוש לסחוב עוד 400 גרם או לחכות עוד 5 דקות.

וכמו שנאמר פה מספר פעמים - כבר נלמד על המסלול מה הכי מתאים לנו.

בינתיים יש זמן כדי להמשיך לקרוא, להתעניין בדברים שלא מכירים, וכמובן להיכנס לכושר (ואוו, עד כמה שמצבי נורא מהבחינה הזאת). בכל אופן - יש לנו עוד הרבה זמן להתארגנות...

אני אשמח להמשיך לשמוע דעות והצעות, וכמובן ימשיך לשאול על דברים שיעלו בהמשך.

כמו שאני מכירה את עצמי, מחר כבר יהיה נושא חדש לדיון שקשור. אני מקווה שיותר מוצלח מהאם לקחת כוסות. בכל אופן כוסות מתקפלות נשמע טוב...

 

עידו י  
#116 נשלח : יום רביעי 22 ספטמבר 2010 00:03:18(UTC)
עידו י


דירוג: שביליסט

קבוצות: חבר
הצטרף: 31/08/2006(UTC)
הודעות: 123

אני עדיין טוען שטבליות ה"טהרמים" מהארץ הם הפתרון המושלם...אשמח להרחיב בנושא...
לגבי מה לטהר- מניסיוני על הPCT, כל אחד מחברי שלא טיהר 100% מהמים-חטף ג'יארדיה. כל מי שטיהר 100% -לא (כולל אני).
sdnl-חכו שנגיע לדיונים על תיקים וכו'... אז יהיה מעניין :-)
אסף פרידמן  
#117 נשלח : יום רביעי 22 ספטמבר 2010 00:34:13(UTC)
אסף פרידמן


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2008(UTC)
הודעות: 73

אהלן

סחטיין על אחד הדיונים הפוריים והמעניינים בפורום.

ליידיבאג כתב\ה : "לאותם מיים שחיממת ל"מנה ראשונה" אפשר כבר לדחוף חבילת ראמן ושתי כפות חמאת בוטנים/שקית טונה/חבילת גבינת שמנת והנה לך מנה עיקרית, בלי לחכות. "

מה זה ראמן?

תודה אסף

imtl  
#118 נשלח : יום רביעי 22 ספטמבר 2010 00:43:56(UTC)
imtl


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC)
הודעות: 1,475
גבר
ניו זילנד

תודות: 37 פעמים
קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
אוי אני בטראומה מראמן נודלס. ומחמאת בוטנים. התחלתי להשתעמם מהאוכל שלי כבר בצפון קליפורניה....

עידו, אני דווקא ראיתי אחרת בנוגע לטיהור מים. אבל כמו שאמרתי זה עניין של שיקול אישי. אני לא אוהב לטהר.

וד"א, מצאתי אותך ברג'יסטריז לכל אורך הפיסיטי... מצחיק לעקוב אחרי אנשים משנים קודמות.
"In a hundred ages of the gods I could not tell thy of the glories of the Himalayas"
http://yetithruhikes.blogspot.com
sdnl  
#119 נשלח : יום רביעי 22 ספטמבר 2010 00:59:48(UTC)
sdnl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC)
הודעות: 244

עידו, כמו שאמרתי אני מתכוונת לטהר כל טיפת מים ...

ואם כבר פתחת את נושא התיקים, יש לך תובנות בעיניין? אני אצטרך לקנות תרמיל - מתלבטת אם בארץ או בארה"ב. אני לא כל כך אוהבת להשאיר משהו כל כך חשוב ומרכזי לרגע האחרון...

זמי140442.965
sdnl  
#120 נשלח : יום רביעי 22 ספטמבר 2010 11:17:58(UTC)
sdnl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC)
הודעות: 244

שאלה לגבי המפות.

הורדתי את המפות מהאתר שהומלץ קודם לכן.

האם אתם ממליצים פשוט להדפיס וללכת עם המפות האלה, או לקנות מפה לצורך ההליכה בשטח?

אם להדפיס, האם מומלץ לקחת גם את טבלאות שינויי הגובה או שזה משקל מיותר?

משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
17 עמודים«<45678>»
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.