ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
easyman  
#1 נשלח : יום שישי 04 ינואר 2013 18:30:38(UTC)
easyman


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/06/2012(UTC)
הודעות: 1,118

כוהליה alcohol stove,יתרונות- משקל,צריכת כהל נמוכה 300 גרם עד 400 יספיקו לכ3 ימים של בישול וקפה או תה(למטייל1 ע"ב ארוחה חמה 1 ליום ו2 כוסות תה וכוס קפה 1 לזוג יש לחשב כפול.),אין בעית ריח,שקטה,אין תקלות (לטרנגיה כדי לקחת 2 גומיות רזרבה לסגירה),פחות מסוכן (אם תוספת מים והפיכת הכוהל ל70% יכול לשמש גם לחיטוי). יעיל גם בהרים גבוהים

.כוהליה אפשר לעשות לבד מפחית פפסי או בירה יש הוראות ביוטיוב ,מעמד לסיר אפשר לעשות מקולבים מברזל או אלומיניום .יש ביוטיוב.

כוהליה חסרונות- זמינות כהל(יש בכל סופר,חנות משקאות,) מחיר הכהל, לפעמים זמן רתיחה ארוך צריך מגן רוח שחוסך כוהל וזמן רתיחה. יש כוהליות שקונים בערכה כולל מעמד ומגן רוח ואפילו סיר ,.

(בסופר750 מ"ג=54 שקל,חנויות משקאות=50 שקל ל750מ"ג, ספקים למרפאות שיניים כהל 95% =19 שקל לליטר בקנית 4 בקבוקים לפחות.) לא ממליץ על כהל מחמורי בניין מפייח ולא בריא.

גזיה gas stove-יתרונות זמינות המיכל, קלות הפעלה ,משקל בגזיות של60 גרם.

חסרונות -משקל בגזיות כבדות (יש גזיות קלותכ50גרם אבל המיכל כ250 גרם או 500 גרם אבל צריכת הגז לבישול דורשת לסחוב לפחות 2 מיכלים של 250 עדיף למקרה של דליפה  או אחד של 500 תלוי בטיול ובזמינות הגז )מחיר הגז יקר ,צריך להזהר אם גזיה.(בכלל כשמדליקים אש צריך להזהר) ורעש.תקלות יכול להיות סתימות מקפה גולש או חול אפשר לפתוח אם סיכה לפעמים, לא יעיל בהרים גבוהים, דליפות במיוחד במכלי נקירה (כדי לקנות מתאם הברגה ,נקירה למקרה שלא תשיגו מה שאתם צריכים) זה שוקל 100 גרם בערך עולה כ80 שקל. חיוני מאוד למשתמשי הגזיות.

בנזיניה patrol stove- יתרונות זמינות הדלק לדעתי היתרון היחיד . ויתרון בהרים גבוהים .

חסרונות-משקל ,צריכת דלק (יש בנזיניות אם צריכת דלק נמוכה),תקלות סתימות,התעסקות,ניקוי,חלפים,פילטרים,דליפות,סירחון, מסוכן

בנזיניות יקרות משולבות שהופכות לגזיה, יתרונות וחסרונות של שתי  המצבים . בכלל בגזיות ובנזיניות עדיף את אלו שהבקבוק או הבלון מרוחקים מהמבער עיי צינור זה יותר בטיחותי , מגני רוח שמכינים לבד יש לשים לב לאוורור נכון . ולעשות את זה כמו שצריך יש ביוטיוב.(אם זה לא עשוי טוב זה מאוד מסוכן לבנזניות ולגזיות).

woods -יתרונות טוב זה ברור ,טוב שיש כירת נוודים קטנה hobo stove יש ביוטיוב איך מכינים ,איפה  שיש  עצים ומותר להדליק זה יתרון עצים עצום. יש להדליק במרחק בטוח מהאוהל.

חסרונות בגשם,אסור במקומות מסויימים,זמינות עצים,עשן,ריח,נראה למרחק, זהירות מירבית נדרשת  להזהר באש לכבות את המדורה לא להשאיר גחלים ,

בכל המצבים צריך לנהוג בזהירות באש להדליק ולבשל במרחק בטוח מהאוהל ותחת השגחה.  טוב רובם כאן מטיילים ותיקים ומנוסים. 

טוב אני מזמן עברתי לכוהליה ולוקח איתי 2 כוהליות+שתי בקבוקונים של 200 גרם כוהל תלוי בזמן הטיול וזמינות הכוהל לפעמים סוחב בקבוק של ליטר ויותר. וגזיה של 50 גרם מטיטניום איכותית של KOVEA בלי בלון שיהיה ומתאם הברגה נקירה...שיהיה לכל מצב אולי לא אשיג כוהל או מיכל הברגה..

לאחרונה קניתי את Sidewinder Ti-Tri מטיטניום מצויין לכוהליה כולל ועצים  כולל סטנד לקוביות נפט מוצק כמו של מנגל גם אנרגיה לבישול ,הכל מטיטניום קל מאוד .הכל נכנס בסיר טיטניום איכותי.

לסיום אם יש לכם הערות או הוספות אשמח לקרוא תודה.

 

 

 

 

easyman41279.3696527778
מממן
idanz  
#2 נשלח : יום שישי 04 ינואר 2013 20:23:26(UTC)
idanz


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/10/2012(UTC)
הודעות: 275

תודות: 2 פעמים
קיבל תודה: 19 פעמים ב 11 הודעות
פוסט טוב. לדעתי לבנזיניה יש יתרונות גם בזמן הכנה (4 דקות לליטר מים רותחים), בכמות (30 מ"ל לליטר מים בבנזינית whisperlite) ובמחיר (300 מ"ל = 2-3 שקל)
לגבי חסרונות - זה פשוט לא מיועד למטייל מיטיב הלסת. צריך בזה ידע, ומי שמבין איך זה עובד לא מגיע למצב של תקלות, סתימות, התעסקות, חלפים, פילטרים, דליפות, סכנות. לכן זה לא מומלץ לכל אחד.
זה כן כבד, כן יש סירחון (רק אם לוקחים בנזין של אוטו) וכן צריך לדאוג לנקות. בבנזיניות החדשות זה לוקח 5 שניות טופ.
הבנזיניה שלי בת כמעט שנה ללא כל טיפול מיוחד.
וכמו הפוסט לכל אחד יתרונות וחסרונות ולכל אחד מתאים משהו שונה.idanz41278.727974537
MikeC  
#3 נשלח : יום שני 07 ינואר 2013 05:06:52(UTC)
MikeC


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/11/2011(UTC)
הודעות: 396

EASY

הרבה שיקולים שתיארת נכונים....הייתי מדייק ואומר

1) האנרגיה האצורה בבנזין וגז גדולה יותר מאלכוהול...ז"א שבכל גרם מהם יש יותר אנרגיה שנפלטת בזמן שריפה
2)הסיבה שאלכוהול עדיין רלבנטי היא שאין צורך ללחץ אותו - ולכן הוא פועל בתנורים בלחץ אטמוספירי ולכן הם דקים וקלילים
3)יש תלות מאוד חזקה בהגנה מרוחות ובצימוד התרמי בין הכלי לתנור - לכן יש לגזיות אינטגרליות (JETBOIL וכו) יעילייות גבוהות
4)בגבהים גדולים לבנזין יתרון...אבל גם גז INVERTED יעבוד
5) בטמפ קרות יש תנורי גז INVERTED עם PREHEAT TUBE שעובדים על עיקרון זהה לבנזיניה למעשה
6) ככלל לאלכוהול יש יתרון בטיולים קצרים עם שימוש יחסית צנוע בדלק....בגלל שבסוף הדלקים האחרים יותר יעילים לגרם ישנה נקודה (חפש ב BPL על זה) שהם עוקפים את האלכוהול ביעילות משקל כוללת (אם הרבה ימים+ המסת שלג+יותר מאדם אחד וכו
7)יש בחול מיכלי גז קטנים 110 גרם

ברור שגזיה יותר רגישה מתנור אלכוהול ללכלוך וכו...אבל בעיני זו בעייה לא אמיתית כל עוד יש איפה לקנות מיכלים.

אני אישית חסיד של גז בגלל פשטות ובטיחות....גז לא נשפך ולכן מאוד בטיחותי.

תנורי אלכוהול הכי מסוכנים בעיני כי הם קטנים, קלים ולרוב פתוחים - אם הפלת אין מה לעשות (בניגוד לגז או בנזין שהנוזל לא נשפך

ניסיתי כוהליות תוצרת בית והן רגישות מידי לרוח לטעמי...הייתי ללא ספק שוקל אחת כמו שלך של CALDERA

עדיפות שלי:
גז - אם יש זמינות אני הולך על זה.
בנזיניה - במדינות ללא גז ועם הרבה מוסלמים (אין אלכוהול זמין) או כשיש לי ספק ...תמיד תמצא משהו לשרוף בבנזיניה

אלכוהול - אצלי מדורגנמוך אבל אני מניח שעם אחת כמו שלך הייתי לוקח לפעמים

עץ - אני לא סומך על זה כי לרוב לא יודע מספיק על האיזורים שאני מטייל בהם...וגם לרוב רטוב כשאני מטייל. כמובן שאם היה לי CALDERA זה היה הגיוני לקחת את הריצפה

מיקי
neutrino  
#4 נשלח : יום שני 07 ינואר 2013 18:23:31(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
מיקי,

נכון, אתה יכול לשפוך אלכוהול אם לא תהיה זהיר (אגב לי לא פעם אחת קרה שעיפתי סיר עם שבולת שועל מגזיה - לא נעים).
אני ממליץ על Caldera Cone כלשהו גם לגזיה. תוריד את Pot support מגזיה (תחסוך במשקל). ה-cone הרבה יותר עמיד ) stable( ומשמש גם כמגן רוח כמובן. גם יש לך אפשרות ל-wood stove.

אני ממליץ על גזיה Remote canister stove with wide burner head. יש לה הרבה יתרונות:
more stable
windscreen (בגזיה רגילה עם סיר מעל המיכל מסוכן להשתמש במגן רוח)
ability to turn the canister upside-down as you mentioned

יש גזיות מאוד קלות (פחות מ-100 גרם בקטגוריה הזו.

אני חושב שלטיולים עד 7 ימים אלכוהול מנצח מכל מיני סיבות. אגב, משקל המיכל המינימלי בארץ - 250 גרם + ~100 גרם של המיכל. ואתה לא יודע כמה נשאר => לוקח תמיד חדש לטיול הבא => תמיד יהיה קבד יותר מאלכוהול אפילו אם הטיול הוא 10 ימים. תעשו חישוב: 30 גרם אלכוהול ליום => 300 גרם אלכוהול ל-10 ימים. אבל! אין פה משקל של המיכל ה-bulky הזה! בקיצר בארץ לכל טיול עד 10 ימים עדיף אלכוהול. מבחינתי זה אומר שתמיד עדיף אלכוהול (בארץ).


מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
easyman  
#5 נשלח : יום שני 07 ינואר 2013 18:31:37(UTC)
easyman


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/06/2012(UTC)
הודעות: 1,118

גרג ה CALDERA  לא מיועד לגזיה ומסוכן לגזיה אין לו את האוורר הדרוש  לגזיה

יש לי מגן רוח לגזיה הוא בנוי אחרת באוורור שונה לכן הCALDERA הקונוס

לא מיועד לגזיה ובנזיניה ואף מסוכן להם CALDERA מיועד אך ורק לכוהליה ולעצים

לדעתי דרוש כ50 גרם אלכוהול ליום לארוחה חמה אחת ושלוש כוסות תה או קפה למטייל בודד

לזוג כ100 גרם.

easyman41281.6491782407
neutrino  
#6 נשלח : יום שני 07 ינואר 2013 18:35:11(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
קודם כל אתה יכול לבדוק :)
מקסימום תוסיף חורים. אבל תכלס, זה לא משנה מה תשים מתחת לסיר. אפילו נר שבת שנסרף במשך שעתיים. כדי להגדיל אוורור אפשר גם לשים את כל ה-cone על משהו (יתדות, אבנים קטנות...)
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
easyman  
#7 נשלח : יום שני 07 ינואר 2013 18:38:55(UTC)
easyman


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/06/2012(UTC)
הודעות: 1,118

הכוסית מדידה של הCALDERA משהו מעולה  קיבלתי 2 ושתי בקבוקים של 200 גרם.

בקבוק כזה טוב ל4 ימי טיול אם לא נשפך כוהל. בכל מקרה אני מבקש לנהוג בזהירות אם גזיה.

חייב להיות אוורור נכון ומדויק גם לגבי בנזיניה במיוחד אלו שהמבער מחובר ישירות לבלון ללא צינור הפרדה. 

easyman41281.6552314815
neutrino  
#8 נשלח : יום שני 07 ינואר 2013 19:04:48(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
מיקי, שכחתי לציין שיש alcohol stoves שאי-אפשר לשפוך מהם אלכוהול! כמו Starlyte. והם מתאיםים לשימוש ב-Caldera Cones למיניהם. יש לא מעט דוגמאות ב-BPL
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
MikeC  
#9 נשלח : יום שני 07 ינואר 2013 23:45:12(UTC)
MikeC


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/11/2011(UTC)
הודעות: 396

גרג

הCALDERA אכן מצויין...

אם הדיון הוא על ישראל ....אז עזוב...אפשר לאכול סנדביץ

מיקי
neutrino  
#10 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 01:08:31(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
הרגת אותי... :)

מה עם איזה פלפל?
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
Yagil  
#11 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 02:48:22(UTC)
Yagil


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC)
הודעות: 630

קיבל תודה: 61 פעמים ב 39 הודעות
יש לי את הסטארלייט, והיא אכן מצויינת - גם העובדה שקשה מאוד לשפוך ממנה אלכוהול אלא אם ממלאים אותה בהגזמה מוחלטת מועילה.
אבל, צריך להזכיר שדי קל לכבות כירת אלכוהול שנשפכת. בד"כ אני מקפיד פשוט על שטח נקי מסביב לכירה. נשפכה? נו, מילא, שופכים קצת חול או אדמה והכל נכבה. לא יקרה שום אסון.
easyman  
#12 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 07:29:44(UTC)
easyman


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/06/2012(UTC)
הודעות: 1,118

מה היתרונות של אלכוהולית הסטארלייט ע"ג אלכוהוליה רגילה

עד שמצאתי אחת למכירה באמזון כ18$ +20$ משלוח אין בשום מקום אחר ...טוב הזמנתי.

easyman41282.1959259259
זמי1  
#13 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 13:05:49(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

כנראה תלוי באיזה מסלול ותנאים אתה הולך- אם אתה בוחר מסלול קשה ומעייף, הדבר האחרון שאתה תרצה זה לבלות 20 דקות לבניית האש, בישול, בסוף מקבל סיר מפוייח ומלוכלך.

נדמה לי שבארץ יש מגבלות חמורות על מדורות בשמורות טבע ובכלל, איסוף עצים יכול להוות בעייה בחלק מהמקומות. בקיצור לא נתקלתי ולא שמעתי עד היום במסלולים מגבילים עד כדי כך שאתה חייב להשתמשמ בעצים לבישול. משקל אלכוהול לבנאדם 50 מיליטר ליום זה די והותר. ואם אתה עם גזיה, שני מיכלים קטנים מספקים בישול ליותר מחמישה ימים ואז אתה מגיע למקום ישוב וקונה עוד אחד.

ומה לגבי כל חלקי המתכת המפויחים ? מלכלכך את הידים, בגדים, התרמיל, לא?

תוסיפו את העובדה שלפעמים יורד גשם או רוח חזקה וקשה להדליק את העצים בחוץ, כאן בא האוהל שבתוכו או בקצה שלו ניתן לבשל בגזיה או אלכוהליה.

אני אישית מתקשה למצוא את היתרון של השימוש בעצים.

MikeC  
#14 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 17:21:21(UTC)
MikeC


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/11/2011(UTC)
הודעות: 396

זמי

מסכים איתך

אני חושב שיש מקומות (לא בארץ) שקל יחסית למצוא עצים...בנוסף לזה אם מותר לעשות מדורה אז זה מגניב לאללה - חם ונעים וכו

easyman  
#15 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 18:16:33(UTC)
easyman


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/06/2012(UTC)
הודעות: 1,118

לא לשכוח קערטוצקס (תפוחי אדמה) בצל, מרשמלו על מקל וכוס יין חם.

אבל אש מדליקים בזהירות רחוק מהאוהל במיוחד מרחק בטוח ולא לשכוח לכבות לפני שישנים ובבוקר שוב ,אני לא אוהב גם להשתמש בכוהליה,בנזיניה,גזיה, קרוב לאוהל אם יש גשם אני מכין טארפ מהפונצו שלי ומבשל

העיקר רחוק מהאוהל . ואם יש שלט שאוסר על מדורה בכל מקום בעולם אנא כבדו אותו

לא תאמינו אבל לצד השלטים בשפה המקומית ובאנגלית התחילו לצוץ שלטים בעברית

על חוקי המקום, בהרבה מקומות בעולם. לא נעים

זמי1  
#16 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 18:31:57(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
אתה סוחב תפוחי אדמה, בקבוק יין  ובצל בתרמיל?....
neutrino  
#17 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 20:06:26(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
אז מה? אני סוחב בנוסף לכל זה עוד אישה ולפעמים ילדים. :)

ברוסיה האופציה לעצים נראת מעניינת. פשוט נוח יותר מאשר לשים את הסיר על אבנים או לתלות מעל המדורה...

איזי, ה-starlyte נמקר באתר היצרן ב-16$ + 3$ מכסה + 6$ משלוח.
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
MikeC  
#18 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 20:36:50(UTC)
MikeC


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/11/2011(UTC)
הודעות: 396

הכי חסכוני במשקל זה בשר אדם!!

השותף טיולים שלך עושה את ה HIKE IN בעצמו ואז אוכלים אותו על המדורה
משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.