ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
neutrino  
#1 נשלח : שבת 05 ינואר 2013 04:33:55(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 750
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 19 פעמים
קיבל תודה: 57 פעמים ב 37 הודעות
מישהו ניסה את השיטה להכנת אוכל ואכילה? מה עם BPA? איזה שקיות מתאימות יש בארץ הקדושה?
מממן
זמי1  
#2 נשלח : שבת 05 ינואר 2013 13:35:06(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,502
ישראל

קיבל תודה: 73 פעמים ב 52 הודעות

הנה לינק

http://books.google.co.il/books?id=oTlQdlTVNS8C&printsec=frontcover&hl=iw&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

נראה ל שהבעייה בארץ היא לא רק איך לייבש את האוכל אלא גם כיצד להשתמש.

. אין בחנויות מצרכים מיובשים. כמו בארה"ב.

העניין הוא גם כמה שקיות כאלו בנאדם יכול לשאת איתו בשביל ארוך. בארה"ב אנשים שולחים לעצמם או מהבית חבילה שמחכה להם בסניף דואר על השביל  עם מצרכים מתאימים, בארץ למשל זה מסובך בעיקר בשבל ישראל. כנ"ל באירופה.

neutrino  
#3 נשלח : שבת 05 ינואר 2013 22:30:54(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 750
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 19 פעמים
קיבל תודה: 57 פעמים ב 37 הודעות
אני יודע מה זה. השאלה היא באיזה שקיות ניתן להשתמש בארץ (כאלה שלא יפלטו חומרים מסרטנים לאוכל). אני לא רואה איזשהי בעיה.
ניתן לקנות מיבש מזון (ראה ב-ZAP למשל) ופשוט ליבש אוכל שאתה מכין. היופי של השיטה שזה בכלל לא משנה מה הוא האוכל - כל אוכל יתאים! זה אומר שתוכל לאכול מה שאתה אוהב וזה יהיה נוח יותר מלבשל בשביל...

לגבי המשקל: אכן הוא אותו משקל שהיית לוקח. פה אין שום הבדל. אני דווקה נדלקתי על הרעיון, אבל לא יודע מה ה-ziploc bags שיכולים לשמש אותי בשיטה.
raanan_t  
#4 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 04:19:18(UTC)
raanan_t


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC)
הודעות: 115

תודות: 14 פעמים
קיבל תודה: 15 פעמים ב 12 הודעות
ייבוש המזון אינו בעייתי גם בשימוש עם תנור ביתי רגיל. עשיתי לאחרונה כמה נסיונות עם בשר טחון ותבשיל שעועית שצלחו היטב.

הבעיה עם שקיות הזיפלוק היא שהחברה לא מייעדת אותם למטרה זו. ישנו ערוץ ביוטיוב של בחור שמתעסק בנושא בישולי השטח והוא ביקש מידע מהחברה באשר לשימוש בשקיות שלהם לבישול. החברה מצידה לא אישרה כי השקיות בטוחות לשימוש עם מים רותחים.
https://www.youtube.com/watch?v=6ORKDNATPeM&feature=youtube_gdata_player

בארץ ייתכן ושקיות קוקי תהיינה אחלה למעט הרגישות שלהן לקריעה. שווה בדיקה.raanan_t41282.0609953704
neutrino  
#5 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 13:09:56(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 750
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 19 פעמים
קיבל תודה: 57 פעמים ב 37 הודעות
תודה!

כמו שאני מבין אין ב-ziplock חומר BPA ולכן מטיילים רבים לא חוששים להשתמש בהם...
תודה על הכוונה אני אנסה להכין אוכל בשקיות קוקי. זה כאלה לתנור נכון?
זמי1  
#6 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 13:15:00(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,502
ישראל

קיבל תודה: 73 פעמים ב 52 הודעות

הנה לינק לחברה שמוכרת מיבשי מזון בארץ, לא זול

http://www.ezidri.co.il/?categoryId=14972

זה המון התעסקות לפני היציאה. נכון שזה אומר אוכל ברמה גבוהה יותר אבל הזמן מכריע.

אני בהליכות שלי מוכן לשלם על איכות וגיוון מזון במשקל נמוך ונוחות הכנה. הרי כל כמה ימים אתה מגיע למקום ישוב ואז אתה חוגג ומשלים. בארץ זה בכלל לא בעייה חוץ מהנגב. כל יום יש לך קיוסק,מזנון, ישוב, מכולת, תחנת דלק.

raanan_t  
#7 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 16:46:36(UTC)
raanan_t


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC)
הודעות: 115

תודות: 14 פעמים
קיבל תודה: 15 פעמים ב 12 הודעות
ממש לא זול. אפשרי למצוא באיביי מכשירים סבירים סביב ה-100$ כולל משלוח.
אישית, אני משתמש בתנור על מצב טורבו וחום נמוך 50-70 מעלות עם דלת קצת פתוחה. כאמור, עושה עבודה נפלאה ולא תופס מקום בארון.
לאנשים שמייבשים הרבה שווה לשקול רכישת מייבש, לאלו שמייבשים פעמים ספורות בשנה קצת פחות כדאי לטעמי.
neutrino  
#8 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 17:08:52(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 750
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 19 פעמים
קיבל תודה: 57 פעמים ב 37 הודעות
זמי, לא צריך במיוחד לבשל ולייבש. פשוט כל פעם שאתה מכין אוכל (שבועיים לפני הטיול) קח איזה מנה - שתיים ותשים לייבוש. אח"כ שים בשקית ולפריזר. זה לא הרבה זמן כמו שאתה חושב.neutrino41282.5901041667
זמי1  
#9 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 18:33:44(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,502
ישראל

קיבל תודה: 73 פעמים ב 52 הודעות
כמה תשקול שקית כזו עם אוכל מיובש לארוחה עיקרית ביום הליכה? זמי141282.6485763889
neutrino  
#10 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 19:29:07(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 750
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 19 פעמים
קיבל תודה: 57 פעמים ב 37 הודעות
השיטה לא רק עושה חיים פשוטים בשביל, היא גם חוסכת משקל. כל מה שאתה צריך - להרתיח מיים. זהו. לא צריך לנקות כלום. את ה-ziplock זורקים אחרי השימוש. לא צריך להביא שום דבר לניקוי. וגם כמובן כירת אלכוהול מספיקה (אין צורך בבישול). מגניב! המשקל של האוכל הוא אותו משקל. לא השתנה. גם כל מיני בקבוקונים עם תבלינים/tabasco תשאיר בבית. פחות התעסקות.
הלך עברי  
#11 נשלח : יום שלישי 08 ינואר 2013 21:54:53(UTC)
הלך עברי


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 17/09/2010(UTC)
הודעות: 379

קיבל תודה: 3 פעמים ב 3 הודעות
.הלך עברי41493.5874537037
neutrino  
#12 נשלח : יום רביעי 09 ינואר 2013 00:34:53(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 750
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 19 פעמים
קיבל תודה: 57 פעמים ב 37 הודעות
יפה. מנות קרב זה לא לוף וטונה?

אגב, אני צמחוני...

ומה שמך? שמי גרג.
idanz  
#13 נשלח : יום רביעי 09 ינואר 2013 01:05:35(UTC)
idanz


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/10/2012(UTC)
הודעות: 260

תודות: 2 פעמים
קיבל תודה: 16 פעמים ב 9 הודעות
הערך התזונתי של מזון מיובש זהה לזה שלא מיובש?
הלך עברי  
#14 נשלח : יום רביעי 09 ינואר 2013 01:29:51(UTC)
הלך עברי


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 17/09/2010(UTC)
הודעות: 379

קיבל תודה: 3 פעמים ב 3 הודעות
.הלך עברי41493.5875810185
neutrino  
#15 נשלח : יום רביעי 09 ינואר 2013 14:12:55(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 750
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 19 פעמים
קיבל תודה: 57 פעמים ב 37 הודעות
נעים להכיר גיורא,

כן הסוקריות משהו משהו... :)
הריאקציה הכימית מתרחשת בתוך האוכל? אני הייתי רוצה שיהיה אוכל יבש לגמרי כדי לחסוך במשקל. האם מנות הקרב הן כאלה?

אם ניקח potassium permanganate (אשלגן פרמנגנט - מוכרים בכל בתי מרקחת) וסוכר, אז כשמוסיפים מיים התערובת תתחמם. עשיתי דברים כאלה בקזחסטן :) לא באוכל כמובן, אבל בשקית נפרדת.

לגבי הצמחונות, כן אני לא טבעוני עדיין. ניסיתי קצת (חודשיים) אבל נשברתי :( אולי צריך לעשות את זה בהדרגתיות כמו שעשיתי כשנהייתי צמחוני. כיום אני צמחוני איזה 5 שנים.
הלך עברי  
#16 נשלח : יום רביעי 09 ינואר 2013 15:37:34(UTC)
הלך עברי


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 17/09/2010(UTC)
הודעות: 379

קיבל תודה: 3 פעמים ב 3 הודעות
.הלך עברי41493.5877199074
neutrino  
#17 נשלח : יום שישי 11 ינואר 2013 18:23:59(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 750
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 19 פעמים
קיבל תודה: 57 פעמים ב 37 הודעות
חבריה,

השיטה עובדת מצויין! ניסיתי עם שקיות לצליה (מוכרים בכל סופר). כרגע הכנתי קוסקוס ואיטריות אורז. לא ממש יבשתי אוכל אבל זה יותר טוב מלבשל בסיר.

רק מה, שקיות לצליה גדולות מדי למנה אחד או שתיים. יש שקיות כאלה קטנות יותר?
raanan_t  
#18 נשלח : יום ראשון 13 ינואר 2013 16:02:01(UTC)
raanan_t


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC)
הודעות: 115

תודות: 14 פעמים
קיבל תודה: 15 פעמים ב 12 הודעות
אני מניח שעוד בשלב האריזה בבית, אפשר לגזור את השקית לגודל המתאים.
אותי אישית מטרידה שאלת החוזק המכני של השקיות הללו. האם הן יעמדו בערבוב האוכל עם כף כשהוא בתוכן?! אנסה ואדווח.

נ.ב.
אתמול חזרנו משלושה ימים במדבר הירדני, ואדי ראם. שם ארוחות הערב התבססו על תבשיל שעועית שיובש בבית וספגטי בולונז שהבשר הטחון בו יובש לפני חודש וחצי.

שתי הארוחות היו נפלאות והיכולת להעמיד תבשיל איכותי כזה בשטח, במינימום דלק, העלו את השאלה המתבקשת: "איך לא שמעתי על הנושא הזה קודם?!"
משתמשים הצופים בדיון זה
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.