דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC) הודעות: 718
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
הידרה חביבי
ראה מאמרי לגבי ציוד קל.
מתוך המאמר, פרק על קניית ציוד:
" האם ציוד קל הוא גם יקר יותר?
אחת הסיבות לכך שמטיילים נמנעים מלקנות ציוד קל ומקצועי, הוא מחירו. אולם, בחישוב כולל ובסופו של דבר - קנייה פעם אחת של ציוד מתאים, גם אם יקר יחסית - תשתלם מכל הבחינות (כלכלית, נוחיות, זמן, עצבים, איכות שינה, הנאה מהטיול) יותר מאשר קנייה חוזרת של אותו מוצר כמה פעמים, מיצרנים לא איכותיים. דוגמאות קלסיות: תרמיל, פנס, פליס וביגוד טרמי, כפפות, כלי בישול, אולר, מערכת מים, גזייה.
אבולוציה של מטייל
המטייל עובר מספר שלבים בהתפתחותו. עם הזמן והנסיון, מגיעים השינויים.
- א. המטייל המתחיל- ציוד מכל הבא ליד:
המטייל המתחיל וחסר הנסיון לוקח מכל הבא ליד. מבוצע חיטוט כולל בבוידעם: מתנות בר- מצווה היסטוריות ממוחזרות, "עודפי צבא" נשלפים, שוד כלי המטבח של אמא, קצת מושאל, קצת נקנה בחופזה - לפעמים לחסכון מקסימלי במחיר, וכו'...הוא אינו מודע להשלכותיהם של איכות ירודה או ומשקל הציוד בטיול, לא בודק את התאמת הציוד לטיול המיועד - פני השטח, סוג הקרקע, הטמפרטורה ביום ובליילה, בתרמילים לא נשקלים יכולת נשיאה או רמת הנוחיות, המאמץ הגופני, והאיכות הכוללת.
מאחר ומדובר באלתורים, לרוב הכל כבד, למעשה לא מתאים ולעיתים קרובות מידי, ברגע האמת - לא עושה את העבודה כמו שצריך: פנסים שובקים בחושך הראשון, תרמילים נקרעים, שקי השינה מבשלים (או מקפיאים), תפרים נפרמים, המים דולפים וכו'. התסכול רב, הטיול קשה יותר ונוח פחות - לפעמים עד אימה. אם הטיול קצר, מילא. אם הטיול ארוך - אבוי.
- ב. המטייל החצי מנוסה: בחירה בציוד נוח ומתאים יותר מקודם, לרוב דמוי - מקצועי, מסורבל וכבד.
ככל שאנו מטיילים יותר, וצוברים נסיון בשטח, מתחילה מודעות להשפעת איכות הציוד: השפעת נוחות התרמיל שהוא נושא על כמות הקילומטרג' היומי ועל איכות השינה, התאמת שק השינה לעונה, והשפעת הציוד המקצועי בכלל על מצב הגוף והרוח, הקלות והרעננות במהלך ההליכה, וכו'. אנו מתחילים לרכוש מוצרים נוחים ואיכותיים יותר. הקנייה מתבצעת תוך חוסר מודעות למשקל הפריט.
- שלב זה הוא שלב מסוכן. מחד - אנחנו יודעים מה צריך. מאידך - אנחנו חשופים לחוסר ידע וטעויות, בעלי תקציב מוגבל... ולרוב לבסוף רוכשים ציוד לא מתאים, המובילה לאכזבה וקניית אותו פריט מחדש, בכמה גרסאות, פעמיים או שלוש.... במבט לאחור - אם מראש היינו קונים הפריט המקצועי והנכון, היינו חוסכים כסף, ובוודאי זמן, מפח נפש, משקל ועצבים.
- הסכנות: בעקבות ההיצע הרב, חוסר הניסיון שלנו, מוכרים אגרסיביים ו"ידעניים", תקציב נמוך, חוסר ידע וחוסר הכרה של ציוד נכון לטיולים - קונים תחליפים כבדים מידי, או לוקחים יותר מדי ציוד בכלל, ולרוב - שני הדברים ביחד. בכך אנו מעלים את המשקל על הגב... לפעמים עד קטסטרופה.
המצב האידיאלי. הטמעת ההכרה שמשקל מיותר זה רע. יש לבצע שקילת הציוד, להכיר במודעות לחשיבות משקלו, ולבחור (או לקנות מראש) ציוד קל משקל. ב'טיול קל', המטייל יצמצם כמה שיותר את משקל התרמיל: הוא יוותר על פריטים מיותרים, ישתמש בפריטים יעילים יותר, מקצועיים יותר, ולעתים דו-שימושיים. "
לעניינו, תקציבך מוגבל. חבל שתחפש קומבינות ובסוף גם תסבול, גם תתעצבן, וגם תוציא פעמיים - פעם אחת כמעט הסכום על ציוד לא מתאים, ופעם שנייה מלוא הסכום על הציוד הנכון...
|