 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC) הודעות: 718
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
אייל
המלצה לכירה אחרת?
או לסוג מדוייק של כירת פפסי? (ג'ט פתוח, כירת פני סגורה, וכו'?) ולמה החלפת עכשיו?
תיק- כל תיק שיכול לסחוב את המשקלים שלנו כאן ושוקל מעט יתקבל בברכה. את ה- PCT אתה גם עושה אולטרה לייט או לייט?
מצטער שמתעלק עליך, אתה נסיין הציוד הכי מנוסה באזור כרגע...
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475   תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
צור,
אתה לא מתעלק בכלל. אין לך מה להתנצל.
בניו זילנד ראיתי בפעולה STOVE מסוג אחר והוא ממש יעיל, אקולוגי ואין תלות בהצטיידות בעיירות. אתה חי מהטבע.
אז למה לא פשוט לעשות מדורה?
כי מדורה זה טינופת, זה הורס את הסביבה (העניין האקולוגי) ולא בדיוק יעיל לבישול מהיר וקל.
החלפתי מפפסי סטוב כי נמאס לי לסמוך על דלק או גז או וואטאבר. אתה מתעסק בלחפש מקומות הצטיידות ואין לי סבלנות לזה. אני מעדיף להיות כמה שיותר חופשי מהדברים האלה.
אז למרות מחיר גבוה החלטתי לקנות את הSTOVE הזה. זה נבנה בידי ת'רו הייקר קנדי. דיברתי איתו כמה פעמים. אחלה בן אדם.
השיטה של הדבר הפשוט הזה דיי מתוחכמת וצורת הכניסה של האויר וכל הזרימה בפנים מביאה את הדבר הזה לרמת יעילות מדהימה. כמו שאמרתי, ראיתי את זה בפעולה בניו זילנד בת'רו הייק. זה קל. יעיל. נקי.
חסרונות: צריך להתרגל לשחור על הCOOKING POT שלך. לי זה לא מפריע.
קישור
אני יודע שהרמות תיכנון של הפפסי סטוב הגיעו לפסיכוטיות ויש כל כך הרבה דגמים מוזרים ומדהימים. אני חושב שהפפסי סטוב הפשוט יעשה את העבודה אם זה הכיוון שלך. זה גם משהו שאתה יכול לבנות בבית תוך 10 דקות. הייתי שולח לך את שלי אבל אני חושב שיעצרו את זה בגבול ויסמנו את זה בתור מטען רדיואקטיבי.
בקשר לתיק,שוב אחרי ניסיון וטעיה הלכתי על תיק של ULA בשביל הפיסיטי.
לדעתי תיק מעולה. גם כן נבנה בידי ת'רו הייקרים.
הוא קל, עמיד ופשוט תיק טוב. ראיתי אותו בניו זילנד מחזיק משקלים של 16-18 קילו. למרות שתמיד עדיף לא להגיע לזה.
קישור
מקווה שזה עזר במשהו,
אייל |
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 19/04/2008(UTC) הודעות: 364
קיבל תודה: 7 פעמים ב 4 הודעות
|
הכירה הזו גאונית ממש.
למה להשתמש בדלק אם יש זרדים...
אהבתי
לגבי התיק, אתה רשמית תחת קטגוריה של ultralight psyco...
:)
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495   תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
נראה בהחלט מדליק, אבל אני תמיד דואג שאין בהכרח זרדים. יכול להיות שבתכלס זה לא קורה הרבה, אפילו במדבריות. מקסימום מעבירים לילה בלי אוכל חם.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475   תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
היי
מסכים בקשר לזרדים. עד עכשיו לא נתקלתי בבעיות. גם לחפש HEET
או כל מיני אלכוהולים לפפסי סטוב זה לא הכי כיף. ולדלקים למיניהם יש נטיה להישפך דווקא כשצריך אותם בלילה קר.
בכל מקרה עוד אופציה.
אייל |
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 27/05/2008(UTC) הודעות: 296
|
רעיון נחמד. אני התחלתי לפתח משהו דומה שהתכנון להשתמש בקוביות להדלקת פחמים - קלות משקל, זולות ונפוצות בכל סופר או תחנת דלק
נטשתי את הרעיון בגלל הפיח השחור, ובגלל שהכהליה עושה את יופי את העבודה. יכול להיות שדופן כפולה זה באמת הפתרון.
אולי באמת נחזור לזה עכשיו אחרי עליית מחירי האלכוהול, עד עכשיו השתמשתי ב אלכוהול לשתיה 95%, הבקבוק הקודם של 2 ליטר שקניתי נגמר :( ועכשיו זה כבר לא משתלם
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 15/12/2009(UTC) הודעות: 573
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
אני משתמש הרבה בכהליה תוצרת בית (פפסי) ואני מאכסן אותה בזמן טיול בתוך פחית שימורים של תירס (זאת עם מכסה פלסי ירוק) כך שלרוב אין בעיה של התנדפות אלכוהל או שהוא נשפך.
אפשר גם להשתמש באותה פחית שימורים לשימוש אחר לדוגמא סטנד להניח עליו את הסיר ומגן רוח ובנוסף כלי אחסנה (אבל לא אטום).
מעין
TRAVELERS TRAVELERS40301.8872106482
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 27/05/2008(UTC) הודעות: 296
|
את האלכוהול אני לוקח בתוך בקבוק פלסטיק, אין סיבה שישפך
אגב, באיזה אלכוהול כדאי להשתמש? מצאתי את האתר הבא , אפשר להשיג בארץ HEET?
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
אלכוהול או ספירט לבן בחנות חמרי בניין.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 15/12/2009(UTC) הודעות: 573
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
חנות חומרי בניין. במקרה הזה הכי זול לדעתי זה הכי מתאים.
אפשר גם מפוגל,צבעוני וכו...
מעין
TRAVELERS
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC) הודעות: 718
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
לדעתי הגישה של מעיין הכי נכונה-גם לקחת כירת פפסי וגם תנור פחמים תוצרת ביית שהוא מגן רוח לכירה. אמצא את הלינק לעשיית אחד.
אגב, את הדלק לכירה אני לוקח בבקבוק קטן 100 מ"ל שנכנס בסיר הבישול עם הכהלייה ושאר ציוד הבישול, ואם הטיול מעל 3 ימים את שאר הדלק בבקבוק שתייה פלסטי 500 מ"ל מסומן לדלק.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495   תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
אני משתמש בכהליה כבר הרבה זמן, ואין בעיה למצוא בארץ ספירט לבן שבוער יופי, ולא משאיר פיח שחור על הסיר. והאלכוהול לא נשפך לי בתיק או בשום מקום אחר. עובד יופי.
כתבתי כאן הרבה כבר על האתר http://zenstoves.net/ שמסביר איך לעשות לבד כהליות מסוגים ודגמים שונים. יופי של אתר. אפילו שכרגע אני משתמש ב caldera keg-h שקניתי, ובכהליה שבאה עם זה.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC) הודעות: 718
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
אשמח למצוא ספירט לבן שלא משאיר פיח. כל מה שניסיתי, חוץ מאלכוהול שתייה, כן משאיר. אם יש לך שם חברה או מקום מה טוב.
ZENSTOVES בסדר, אבל יותר מידי טכניים במובן של איך ומה, ולבסוף מסתבר שהגרסא הפשוטה היא היעילה ביותר. עבדתי מול האתר הזה הרבה מאוד בהתחלה. הסרטון הפשוט שמצאתי ביוטיוב (ראה השרשור בפורום ציוד) נתן גם את ההוראות המדוייקות ביותר, גם את ההכנה המהירה ביותר של הכהלייה עצמה וגם את התוצאות הטובות ביותר בזמן בעירה ויכולות. דרך ZENSTOVES כמעט עשיתי סמינריון בעניין הזה, ולא כ"כ הצליח לי. אבל אולי יש לי איזו בעייה בהבנה טכנית, ואחרים הצליחו יותר ממני. מבחינתי, לפחות, עדיפה הגישה הפשוטה וכל המוסיף גורע.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
אלכוהול לבן-ספירט בחנויות חומרי בניין.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC) הודעות: 718
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
יש שני סוגים עיקריים שראיתי - מותג "ספירט לבן", תווית מודפסת במדפסת פשוטה , כיתתוב אדום. שם היצרן לא מצויין, רק טלפון בחיפה. 18 ש"ח לליטר.
ספירט תוצרת חברה שיושבת בברקן, צבוע סגול או לבן. נמכר בעיקר באייס. 36 ש"ח לחצי ליטר או כ- 70 ש"ח לליטר. מפייח קצת פחות מהקודם ומשאיר שאריות צבע שרוף בכהליה.
שניהם השאירו פיח. באחד האתרים קראתי שהפיח הוא תוצאה של עירוב מעט אלכוהול שונה באלכוהול הנקי יחסית (אתנול במתנול, או להפך) וזה נובע משיקולי ייצור או בריאות, לא זוכר בדיוק. אבל זה בהחלט משאיר פיח.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 27/05/2008(UTC) הודעות: 296
|
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest (2)
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.