1. מה שרוני, יגיל וזמי אמרו.
2. אי אפשר ללכת ברצינות עם ציוד סוג ב' שלא מתאים (אפשר ללכת ברצינות עם ציוד סווג ב' מתאים, זה פשוט עניין של משקל ונוחיות). הליכה ממושכת עם תרמיל היא מאמץ כללי לגוף ואתה פועל בעומס גבוה לאורך זמן. זה לא טיול בשכונה, גם לא ריצת 2000 ואפילו לא טיול של סוף שבוע.
זה אומר שלפעמים צריך להשקיע בציוד. הנעל של מטייל היא אחד העניינים המשמעותיים ביותר בציוד ומקדישים לה תשומת מרובה, גם מבחינת הרכישה וגם מבחינת הנתח היחסי בתקציב.
אין בעייה לטייל גם עם נעל קלה ולא יקרה: למטייל מתחיל אין חובה לרכוש נעל מפירמה ידועה ומעולה. במקרה שלך, הייתי ממליץ לבדוק נעלי "מוראל" , ניתן להשיגן במחיר נוח ב"נעלי אליטל" בבצרה, אם אני זוכר נכון מחירן באזור 350 ש"ח. הן לא חזקות במיוחד אבל יעשו את שביל ישראל ויתפרקו, כנראה, זמן קצר אחר כך. אם לא, נעל ספורט \ הליכה גבוהה של דיאדורה או דומה גם תעשה את העבודה, להערכתי ל 400-500 ק"מ, ואז תתפרק.
מצד שני, זו דילמת ההשקעה בציוד. אם אתה רואה את עצמך כמטייל לאורך זמן, אם תקנה נעל גרועה פעמיים תגיע למחיר נעל טובה. ובהחלט כן שווה להשקיע בנעל טובה. אם יש לך את הכסף - פה מדברים על מחיר מאוד גבוה יחסית, גם עם הנחות.
בנוסף יש גם אופציה לנעל יד שנייה, אם היא מתאימה לך. אם אתה בכוון הזה, פנה לראובן בחנות "לכל הרוחות" שבקיבוץ גבעת חיים. שם גם תקבל ייעוץ מקצועי מאוד על ההתאמה ויש משטח דריכה משופע + תרמילי בדיקה עם משקל על הגב, שאינו נפוץ בחנויות רבות בארץ.
אם אתה תקוע ואין כסף בכלל - גם הנעל הצבאית תעשה את העבודה, כל זמן שהיא מתאימה לך היטב ומרוככת כמו שצריך. זה אומר גם לצחצח הרבה. נכון, זה לא מדוגם ולא מפונפן, אבל יעבוד.
3. ליינר: אני רואה בגרב פנימית, מכל סוג שהוא, חובה במסע צבאי ארוך, וגם בטיול ארוך. היבלות מופיעות אחרי מספר ימי הליכה אינטנסיבית. ברגע שיש נקודה חמה או תחושת צריבה, תעצור ותבדוק.
לא חייבים לרכוש ליינר מקצועי במחיר יקר. כל גרב דקה סינטטית שקונים בסופר, 3 זוגות ב- 10 ש"ח, תעשה את העבודה, כל זמן שאינה מכותנה! מאוד חשוב. אולי הן ילכו מהר, אבל במחיר הזה לא נורא.
4. גרב צמר- גרביים טובות זה תמיד עניין יקר, אין מה לעשות. מצד שני, לא חייבים לקנות בחנות טיולים "גרב הליכה מקצועית" שמחירה גבוה. הן אמנם עושות חיים קלים יותר אבל זה פונקציה של תקציב. יש כמה דגמי גרביים צבאיות שמכילות יותר צמר, ומעוצבות דומה לגרבי הליכה מקצועיות. בדוק במשביר לצרכן.
כללית כל גרב טובה, כל זמן שאינה מכותנה! אל תגע בגרבי כותנה בטיול.
5. לגבי הפציעה: טיפול מיידי - ראשית, ההמלצות המקצועיות מיגיל ומרוני. יש אפילו מצב בו מטיילים עטפו את כל העקב עד למעלה בדאקטייפ (דומה לסרט חבלה צבאי, רק פחות מסיבי). גם אני ממליץ על שימוש במוצרי 3M ספורט או, לחלופין, אם אתה באזור מרפאה או בית חולים יש להם סרט הדבקה רפואי אכזרי, חצי שקוף, גם הוא מתוצאת 3M. ("אם תבקש לרוב תקבל גליל קטן מהאחות, אם היא נחמדה).
הגורם הוא נעל גדולה מידי וחיכוך מכני קשה. הפתרון, אחרי טיפול ומנוחה, הוא החלפת נעל.
מבחינת טיפול: חיטוי בפולידין, חבישה בפד גזה המוחזק בפלסטר מגליל. הפלסטר יקיף את כל הגזה ויחזיק אותה מאוד במקום.
רעיון הפד ההגייני מצויין. אפשרות אחרת היא פלסטר רחב (יש בסופרפארם), רחבו כ- 10 ס"מ והוא מרופד באמצע, ארכו כמדומני כ- 2 מ' באריזה. אם צופים בעיות נהוג לקחת בערכה הרפואית חצי עד 1 מ' של זה, לריפוד הכתפיים נגד חיכוך התרמיל ולטיפול בפציעות רגליים קשות.
אם מזדהם, מומלץ חיטוי במשחת עיניים סינטומיצין 5% או דומה, המכילה רכיב אנטיביוטי גבוה.
אם אין בידך תרופות (ולפעמים יותר טוב מהן), משתמשים בחכמת השדה: טיפול בצמחים מהשטח. לריפוי זיהום ופצעים:
1. צתרה ורודה (גליל, כרמל, שומרון והרי יהודה). לבשל 100 גר' עלים וגבעולים בליטר מיים למשך חצי שעה, לסנן, ולמרוח את המרתח החם על הפצע. (אם תמרח בזה את הרגל גם מוריד נפיחות).
2. צמרנית הסלעים, נפוצה למדי ברוב הארץ {אבל לא בגולן...}. לכתוש עלים וגבעולים טריים ולהניח על הפצע שעלול להזדהם.
3. עלי עגבניה. כן, עלי עגבנייה רגילים ופשוטים. למעוך העלים ולהניח על הפצע.
4. אם הפצע לא מגליד: סינפיטון רפואי. לכתוש את הצמח ולהניח על התחבושת, או לנקות ולרסק השורש, להוסיף כמה טיפות שמן זית ולמרוח על הפצע.
5. מרקולית מצויה - כנראה התרפה הטובה ביותר לפצעים. נמצאת בקלות במעזבות, צידי דרכים וכו' בכל הארץ. מועכים העלים לעיסה ומורחים על הפצע. ההשפעה מהירה ומדהימה.
יש עוד כשלושים מיני צמחי בר בעניין, אבל יש גבול...המקור לכל המידע: ניסים קריספיל, "המדריך השלם לצמחי מרפא בארץ ובעולם". קרדיט ענק לאיש הזה והמלצה מאוד חמה לכל מטיל מקצועי להתמקצע בספר הזה. שווה כל רגע וכל שקל. tzurlis40628.623125