הגעה
נמלי התעופה הקרובים אליהם יש טיסות מהארץ הם ג'נבה, מילאנו וניס (לג'נבה ומילאנו יש טיסות של איזי- ג'ט, אנחנו טסנו מהארץ למילאנו עם חברת התעופה מרידיאנה וחזרנו מג'נבה עם איזי- ג'ט).
ערי הגישה למסלול הן גרנובל (מצפון מערב- לבאים מג'נבה לכיוון בורג ד'אוזן/ מונטייה), בריאנסו (Briancon- ממזרח- לבאים ממילאנו/ טורינו לכיוון מונטייה/ בורג ד'אוזן) וגאפ (Gap- מדרום מערב- לבאים מניס/ מרסיי לכיוון לה שאפל).
המסלול הוא מעגלי ולכן ניתן להתחיל אותו מנקודות רבות, כמעט בכל יום המסלול מגיע לכפר ובערך חצי מהם מחוברים בצורה זו או אחרת ע"י תחבורה ציבורית לאחת מערי הגישה שציינתי. הכפרים אליהם ניתן להגיע בתחבורה ציבורית הם (ע"פ סדר הימים של המסלול שאנחנו עשינו- לשלושת הראשונים ניתן להגיע עם קו האוטובוס שמחבר בין גרנובל לבריאנסו):
Le Bourg d'Oisans (לה בורג ד'אוזן)- מגרנובל או בריאנסו
La Grave (לה גרב)- מגרנובל או בריאנסו
Le Monetier les Bans (לה מונטייה לה באן)- מבריאנסו או גרנובל
Vallouise (וולואז)- מבריאנסו
La Chapelle en Valgaudemar (לה שאפל)- מגאפ
המסלולים שאנחנו עשינו בכדי להגיע ולצאת מהמסלול:
הגעה ממילאנו:
שדה התעופה במילאנו (Malpensa)← תחנת הרכבת במילאנו (50 דק' ברכבת- 12.5 אירו)← אולס (oulx- 3:20 שעות ברכבת דרך טורינו- 16 אירו) ← בריאנסו (Briancon שעה באוטובוס- 10 אירו) ← בורג ד'אוזן (כשעה באוטובוס- 15 אירו)
בבריאנסו פספסנו את האוטובוס ברבע שעה ונאלצנו להמתין כ3 שעות אותן ניצלנו להצטיידות במזון ליומיים הראשונים של המסלול.
יציאה לז'נבה:
בורג ד'אוזן← גרנובל (כשעה באוטובוס) ← ג'נבה (כ3 שעות ברכבת+ אוטובוס) ← שדה התעופה בג'נבה (10 דק' ברכבת)
בגרנובל לקחנו כחמש שעות המתנה בכדי להגיע לנמל התעופה כמה שיותר מאוחר (עלינו על טיסת איזי ג'ט של 7 בבוקר ולא היה אפשרי להגיע מגרנובל בנסיעת לילה).
קו אוטובוס גרנובל- בריאנסו (חברת LER קו 35), לוח זמנים
קו אוטובוס אולס- בריאנסו
לינה ואוכל
כמו שכבר כתבתי, ברוב הלילות שהינו בכפרים, שם בד"כ יש מבחר כזה או אחר של מקומות לינה. רוב המטיילים ישנים בGite d'Etap- אכסניות שמציעות לינה בחצי פנסיון (לינה +2 ארוחות, הלינה בד"כ בחדרים משותפים (בחלק מהמקומות יש גם חדרים פרטיים). בכפר הגדולים היצע מקומות הלינה רחב וניתן למצוא בהם גם מקומות לינה ברמה גבוהה יותר.
בחלק מהאכסניות יש מטבח למטיילים וכמעט בכולן יש wifi. הארוחות לדעתי מפנקות ולרוב באיכות גבוהה (בכל זאת צרפתים...).
ניתן לעשות את המסלול עם אוהל, למרות שלדעתי לא מומלץ. החיסכון במשקל מאפשר להתמודד טוב יותר עם המסלול (שלא חסרות בו עליות וירידות בשיפועים חדים), וגם למטיילים בכושר- אתם בחופש, תנצלו את ההזדמנות של התנאים הטובים ותשתמשו בכושר כדי ללכת בווריאנטים גבוהים ומאתגרים ולא כדי לסחוב אתכם אוהל וציוד לינה (זה כאמור היה המסלול האלפיני הראשון שאני יוצא אליו ללא אוהל).
לגבי הזמנת מקומות- אנחנו טיילנו בתאריכים 26.7-8.8 (ללא ספק שיא העונה), פרט למקום אחד (בלה גרב) לא נתקלתי במקום שהיה מלא (וגם הוא התמלא רק לאחר שכבר תפסנו שם מקום). למרות זאת אנחנו הזמנו מקומות ב2 הבקתות בהן ישנו ובאכסניה בואלסנסנטרה (בה ישנו בשבת בערב- סופ"ש). עם זאת מומלץ להזמין מקום ערב מראש או בבוקר ההגעה- בעיקר כדי להכין את בעלי האכסניה להגעתכם ולשריין לכם ארוחת ערב. (חלק מהמקומות מתחילים לבשל בצהרים. בשני מקומות אליהם הגענו ללא הזמנה מראש לא זכינו לארוחת ערב, למרות שלאחד מהם הגענו יותר מ3 שעות לפני ארוחת הערב).
רשימת מקומות הלינה בהם ישנו (ע"פ סדר גיאוגרפי, המחירים נכון לאוגוסט 2014):
- בורג- Hotel des Alpes- חדר זוגי- 50-60 אירו, יש wifi וניתן להוסיף א. ערב במסעדה של המלון ב33 אירו (לשני אנשים) או לפי תפריט (יש עוד מסעדות במרכז העיירה)
- בס- gite le sarret- חצי פנסיון- 42 אירו, יש wifi, יש מטבח למטיילים, ניתן גם לאכול במסעדה של האכסניה לפי תפריט
- לה גרב- Gite au vieux guide- חצי פנסיון- 38 אירו (יש גם חדרים פרטיים), אין wifi ואין מטבח למטיילים, ניתן לאכול גם לפי תפריט ויש מסעדות נוספות בכפר, לדעתי אחד המקומות הפחות טובים שישנו בו
- וילר ד'ארן- Gite la Breche- חצי פנסיון- 41 אירו (יש גם חדרים פרטיים), יש wifi. בעל הבית- פטריק ואשתו מאוד נחמדים, האכסניה נמצאת בבית כפרי עתיק (אפילו המקרר מעץ), המקום בסגנון קצת שונה, בעלי הבית יושבים עם האורחים לאכול והאורחים עוזרים בעריכת השולחן ופינויו (לא חובה...)- אווירה מאוד ביתית- מומלץ מאוד
- מונטייה- gite le flourou- חצי פנסיון- 47 אירו, 29 אירו ללינה בלבד, יש wifi, יש מטבח אבל אין כירה לבישול (יש מסעדות בעיירה, זה הג'יט היחיד בעיירה)
- וולואז- gite l'aigliere- חצי פנסיון- 34 אירו, 16 אירו ללינה בלבד, יש wifi, יש מטבח מאובזר. צריך להזמין מראש ארוחת ערב (הגענו כ3 שעות לפני ארוחת הערב וכבר היה מאוחר מדי להזמין)
- בקתת שמוט- Refuge du Pre de la Chaumette- חצי פנסיון- 43 אירו, 17.6 אירו ללינה בלבד, אין wifi, יש מטבח, יש מקלחות בתשלום, שירותים- בול פגיעה. האוכל של הבקתה לא היה בסטנדרטים של הצרפתים המקומיים ששהו שם...
-לה שאפל- gite jamivoi- לינה- 14 אירו, 5 אירו לארוחת בוקר, לא הייתה ארוחת ערב (אולי יש בהזמנה מראש, יש מסעדה בכפר). בעלת המקום עובדת בדלפק המידע לתיירים של הכפר. יש wifi, יש מטבח- כדאי לברר אם ניתן להשתמש בו
- לה דסר- Gite des arias- מקום חדש (היה עדיין בבניה כשהיינו שם)- 40 אירו לחצי פנסיון, 18 אירו ללינה בלבד, יש wifi, אין מטבח
- ולסנסטרה- gite le beranger- חצי פנסיון- 43 אירו, 18 אירו ללינה בלבד, אין wifi, יש מטבח (שימוש בתשלום). המקום היחיד בכפר- כדאי להזמין מקום, למרות שיש בו הרבה מקום וכשהיינו שם (נפל על סופ"ש) היה די ריק.
- בקתת לה מוזל- Refuge de la Muzelle חצי פנסיון- 44 אירו, 19.5 ללינה בלבד, אין wifi, יש מטבח, יש חדר חורף, יש אסלות בשירותים ומקלחות בחינם.
הכפרים בהם יש חנויות וניתן להצטייד:
בורג (סופר גדול), לה גרב, וילאר ד'ארן, מונטייה, וולואז ולה שאפל (הנק' האחרונה בה ניתן להצטייד עד החזרה לבורג).
מטיילים וחברה
החלק הראשון של המסלול נגיש מאוד ולכן גם מתוייר מאוד, בימים יפים (בשיא העונה) כנראה שלא תהיו לבד על השביל. הלינה בחלק זה היא לרוב בכפרים גדולים והיצע מקומות הלינה גדול.
החלק השני של המסלול קשוח יותר ופחות נגיש- מה שאומר שרוב המטיילים שתפגשו פה יהיו מטיילים בעלי אופי שונה. כאן גם מתחילים להבחין במטיילים שעושים את הGR54.
סיפור דרך ומפות
אתחיל מזה שלדעתי סיפור דרך הוא מיותר ומי שיוצא למסלול כמו המסלול הזה יסתדר בו מצוין רק עם מפה.
להוצאת סיסרון יש ספר המתאר את המסלול (אנחנו טיילנו אתו):
הספר יצא ב2008 (יש כמה עדכונים באתר של ההוצאה), לדעתי הוא טוב לקבל קצת מושג על המסלול לפני היציאה, הוא מכיל מידע (רובו עדין מעודכן) על מקומות הלינה בכפרים, מידע כללי על המסלול ועל הפארק וסיפור דרך מלווה במפות (לא טופוגרפיות- כמו בכל ספרי סיסרון).
בנוסף לגם הוצאת FFRP הצרפתית יש מדריך למסלול:
עיינתי בו כשראיתי אותו אצל כמה מטיילים צרפתים ובעיניי הוא מוצלח יותר מהמדריך של סיסרון, ולמרות שהוא בצרפתית (כמו שכתבתי, לדעתי סיפור הדרך מיותר - מיותר) הוא מכיל מידע מעודכן ושימושי יותר, כולל מפות טופוגרפיות ופירוט של כל הווריאנטים של המסלול (שלא מפורטים במדריך של סיסרון).
אנחנו הלכנו עם מפה A6 1:50 של IGN:
המפה הזו מכסה את כל המסלול וניתן למצוא גם מפות של 1:25.
נערך ע"י משתמש שבת 13 ספטמבר 2014 14:19:56(UTC)
| סיבה: לא צויינה