נשלח במקור על ידי: chenav 
נתי, לדעתי אתה ממש ממש ממש לא בכיוון.
הדרכת מזג אוויר זה טוב ויפה למי שיושב מול מפות סינופטיות ומודלים גלובליים ורוצה לדעת לאן מזג האוויר יתפתח. זה לא יעזור למטייל הממוצע- גם אם יעבור כזו הדרכה של שעתיים נגיד - שיושב בערב בבקתה באיזה עמק נידח ורואה במקרה הטוב חמש מאות מ' לכל כיוון. ואם אני מבין נכון מהכתבות שראיתי, במקרה הזה הסופה אפילו הטעתה את החוזים המקצועיים עד לימים האחרונים, אז איך אתה מצפה ממטיילים בשטח להפיק תחזית טובה יותר?
כנ"ל לגבי הדרכה להתנהלות במקרה של מפולות ונפילות בשלג... בלימת נפילה באמצעות גרזן? נו באמת, כאילו שזה יעזור למטייל הממוצע באנפורנה שהדבר הכי קרוב לגרזן שיש לו זה הלדרמן מהצבא. או שאתה גם מציע להם להסתובב שם עם גרזן אישי לכל מקרה שלא יבוא? וקרמפונים ורתמות?
ציטוט של מטיילת שהביאו למעלה: "היינו הקבוצה האחרונה שיצאה ביום שני בצהריים לפסגה, על אף האזהרות של כולם. כשבדיוק הגענו ל'פס' (אזור הפסגה במסלול) התחילה הסופה, ירדנו במשך כארבע שעות עד ליישוב הבא", היא משחזרת. "שאר הישראלים וכל התיירים שהיו שם נשארו אחרינו ויצאו ביום שלישי בבוקר. לצערי חלקם נקלעו להמשך הסופה".
אין צורך להכביר במילים. היו אזהרות ביום שני, ואנשים יצאו לדרך בכל זאת. ואחרי שמזג האוויר קיבל כבר תפנית לרעה (למרות שכנראה שיא הסופה עדיין לא הגיע), אנשים שוב יצאו לדרך גם ביום שלישי. נגד זה אף הדרכה במודלי מזג אוויר ושימוש בגרזן קרח לא יעזרו.
אפשר כמעט לסגור את "ועדת החקירה" בציטוט הזה. המחמירים יגידו שאולי היא מגזימה ומטעה, ולא באמת בכל הבקתות התקבלה האזהרה הזו. קודם כל זה נשמע לי מוזר, כי שאני טיילתי באוורסט בייסקמפ לא זכור לי כפר אחד שהיה לחלוטין מנותק מתקשורת חירום בטלפון לווייני, אבל נגיד שזה באמת המצב - אז הפיתרון הוא פשוט לשפר את מערכות התקשורת בבקתות האלה ולוודא שהן יודעות לספק תחזית מזג אוויר עדכנית כמו בכל טרק נורמלי. ושוב, אני ממש ממש בספק שזה לא כבר המצב...
מי שיישאר בבקתה בזכות האזהרות יינצל. חד-משמעית. אולי הוא ייתקע שם למשך כמה ימים, אולי יהיה לו קצר קר בלילה כי ייגמר הקקי של היאקים לשרוף בתנורים, אולי הוא יהיה קצת רעב אחרי שבוע - אבל הוא לא יהיה בסכנת חיים.
היו עוד כמה "נקודות יציאה" למטיילים שבכל זאת עלו לפאס למרות מזג האוויר. יש בית תה כמה ק"מ לפני הפאס, ועוד אחד ממש בנקודה הגבוהה ביותר, ואני תוהה האם זה הגיוני לדרוש מהנפאלים לדאוג שמקומות כאלה יוכלו גם לשמש בתור בקתות חירום למקרים כאלה או לא. כנראה שכן, כי זה לא דורש יותר מדי היערכות (שינוע חד-פעמי של ציוד לשעת חירום וזהו?).
אומנם צריך לזכור שאנשים לא היו צריכים להגיע לשם מלכתחילה, אבל לפי העדויות כשהם היו שם - כולם עודדו אותם לרדת מהר למטה למרות מזג האוויר בחוץ. גם זו נקודה שבה צריך לשפר את השירות הנפאלי ולהבהיר למפעילי הבקתות ובתי התה שדבר כזה אסור שיחזור (בהנחה וזה מה אכן מה שקרה). הבהרה: זו לא זריקת אחריות, זה ממש ממש לא פוטר את המטיילים הלא-אחראיים שיצאו לדרך למרות האזהרות. אבל צריך לנסות לעזור גם להם...
ממש לא הבנת את הנכתב או את הכונוות שלי :
אין דבר כזה מטיל ממוצע, יש מטילים עם רמות הבנה והיכרות שונות .
אין שום כונה לגרום לאנשים להתגונן ממפולות עם גרזן קרח , גרזן לא עוזר במפולות !
יש כונה להעלות את רמת המודעות להרים וטכניקות בכלל .
בענין חוזים מקצועיים: לדעתי חסרה לך הבנה מאד בסיסית בחיזוי מהו חיזוי מהן מטרות החיזוי ולראיה
סתרת את עצמך כאן מצד אחד כתבת :"הסופה הטעתה חוזים מקצועיים" ומצד שני כתבת
"יצאנו למרות האזהרות של כולם" אז תחליט היו או לא היו אזהרות ?
עכשיו הסבר קצר לטובת מי שכן רוצים להבין מהו חיזוי ומהן מטרותיו :
חיזוי לא אמור לפגוע במדויק חיזוי אמור לנתח את האפשרויות והסיכויים הקימים הגישה היא גישת התעופה אם קיים ספק אז אין ספק !
הגישה בחיזוי ובספורט אתגרי בכלל הוא לנתח את הסיכונים לא לפגוע ברמת המילימטר כן סיכון היה גם אם הסופה היתה מרוחקת יותר כי הרים מגדילים אי יציבות ומושכים סופות לכיוונם , כך שגם שולי הסופה עשויים להיות קטלניים .
בשעתיים לא מסבירים לאנשים חיזוי ומי בכלל דיבר על שעתיים ?
ומי אמר שבשעתיים אנשים ילמדו להפיק תחזיות ?
רוצים שאנשים יצליחו להבין תחזיות לא להפיק אותן !
דיברתי על השתלמות של שלושה ימים לפחות יומיים מזג אויר הסבר כללי בחיזוי ניתוח סיכונים הכרת סוגי שלג הכרת ציוד ויום התנסות ותירגולות.
אך עדיין גם בשעתיים אפשר להבין מהי הגישה ומהו ניתוח סיכונים לחיזוי וסופות , מספיק להבהיר אלו מפולות בוץ יכולות להיגרם מגשם באנאפורנה, לא צריך בכלל שלג כדי להרוג , יצא לי לחזות במפולת כזו שנראתה מאד מפחידה בדיוק בטרק הזה , מאתיים מטר רוחב מפולת , לא מספיק כדי לפגוע בעשרה אנשים ?
אפשר להמשיך ולנתח את התנאים מהי המשמעות של בליזארד מהו שלג קופא מה אפשר לראות כאשר שלג במינוס 10 מעלות פוגע במשקף בשל רוח של 60 קמ"ש וצפונה וקופא על המשקף ברגע הפגיעה, יצא לי לחוות את החוויה הזו הראות היא אפס ... עיוורון מוחלט ועכשיו צריך לחפש מקלט במשך ארבע שעות כשלא מסוגלים לראות והטמפרטורה היא 10 מעלות מתחת לקיפאון , עכשיו מהם הסיכויים לשרוד בליזארד? המפולת כאן היא רק המתאבן הלפתן אפשר למות בקלות גם בלעדיה :
את הדברים הללו צריך להסביר כי יש כאלו שלא מודעים לא מכירים ולא מבינים !
והכי חשוב צריך תמיד להבין כי יכולת ההשפעה מוגבלת אך מספיק שהרצאה כזו תציל רק אדם אחד כדי לקיים אותה !
נערך ע"י משתמש יום שישי 17 אוקטובר 2014 14:05:03(UTC)
| סיבה: לא צויינה