ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
יענקל'ה סער  
#1 נשלח : יום ראשון 30 ספטמבר 2007 20:52:14(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

היגיע הזמן לשפר את הרמה בחדר האוכל של שביל ישראל. כל מי שיש לו מתכון קל לביצוע, עם מזון רב קלוריות וקל לנשיאה מוזמן לשים את התפריט כאן.

NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
מממן
tzurlis  
#2 נשלח : יום שני 01 אוקטובר 2007 00:09:55(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
OFF-RoaD  
#3 נשלח : יום שני 01 אוקטובר 2007 02:34:31(UTC)
OFF-RoaD


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/07/2007(UTC)
הודעות: 102

כשמתעצלים: שקית פסטה/אורז/פתיתים, את המים שיצאו מהבישול (פסטה), או מים אחרים, מוסיפים לשתי שקיות רוטב באבקה מבית קנור/אסם/יש עוד כמה, (מניסיוני הכי טעים השמנת-פטריות והעגבניות), מערבבים ואוכלים. 10 דקות בישול, או 15 אם צריך להרתיח שוב מים, ויש ארוחה משביעה (אם כי לא יודע עד כמה מזינה).

אפשר לדשרג את הרוטב עם בצל מטוגן/קבנוס/חלב, תלוי ברוטב ובטעם האישי. בתאבון!

יענקל'ה סער  
#4 נשלח : יום שני 01 אוקטובר 2007 04:47:18(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות
מי מכיר קינואה? אחלה דבר. מוכרים תערובת מוכנה עם בצל, שקדים, צימוקים ותבלינים. 20 דקות אחרי רתיחת המים זה מוכן. האריזה המקורית שוקלת נדמה לי כ 200 גרם. יוצא מזה  600 גרם אוכל שזו ארוחה מלאה לשני אנשים וזה טעים מאוד. המחיר לא כמו של אורז אבל שווה. כן שכחתי על המתכונים בויקיה גם הם אחלה.
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
Amtrak  
#5 נשלח : יום שני 01 אוקטובר 2007 19:46:12(UTC)
Amtrak


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC)
הודעות: 1,495
גבר
ישראל

תודות: 349 פעמים
קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
אני תמיד נהנה משקיות של ארוחה מוכנה של קנור (איפה הליפטון של ימי האפלאצ'ים???) מכניס עם קצת פחות מליטר מים לסיר, ומחמם עד שזה נראה נורמלי (בערך 10 דקות), ואז מוסיף שקית של תפותי בשביל לעבות את המים שנשארו. באפלאצ'ים גם הייתי מוסיף שקית של טונה (כי שם סטארקיסט מוכרים גם בשקיות אלומיניום מגניבות כאלה), ולפעמים מגלגל בתוך טורטיה.
tzurlis  
#6 נשלח : יום שני 01 אוקטובר 2007 19:50:57(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

צריך לזכור שזה צריך להיות גם מזין, לא רק פחמימות ריקות. היינו בסרט הזה - הפתילים על מה עושה האוכל לגוף מבחינת א. איכות השינה (ומכאן, איכות ההליכה למחרת) ב. איכות בניית הגוף והעמידה בהליכה תו"כ סרגל מאמצים

יענקל'ה סער  
#7 נשלח : יום שלישי 02 אוקטובר 2007 17:59:47(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

צור אתה צודק ב 100%, הכוונה שלי היא שיקחו מגוון של מתכונים. בטח שקינואה, שקדים ובצל זה לא הכל. חלבונים: סרדינים וטונה מעולה. ולגבי האריזה "הכבדה" זה ממש לא בעיה אם מטמינים ביחד עם המים כמה שימורים ואז אפשר שימורי בשר גם.

אני מכוון כאן בעיקר לטעם של המתכון, הג'יפאים צוחקים על התרמילאים שאוכלים אורז, נקניק ומים...

yankale1739357.625162037
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
Sureal  
#8 נשלח : יום שלישי 02 אוקטובר 2007 18:49:00(UTC)
Sureal


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 23/11/2005(UTC)
הודעות: 816
גבר
מיקום: Petah Tikva

להלן תפריט ממוצע במהלך ההליכה שלנו לאורך חודש וחצי בשביל ישראל:

בבוקר - קפה שחור חזק + פתי-בר + ריבה

ארוחת עשר - חפיסת שוקולד + אגוזים + פירות יבשים

ארוחת צהריים - לחם עם גבינה מותכת + ירק (בצל , מלפפון , עגבניה או גמבה) , את הגבינה המותכת היינו מחליפים מדי פעם בגבינת עזים באריזה ירוקה כזאת , הממממ...

ארוחת ערב - תבשיל של קנור (מנה כפולה כמובן) או קוסקוס או פירה + נקניק + ירק (בצל , מלפפון , עגבניה או גמבה) , לאחר מכן מקנחים בתה עם חלבה או שוקולד. לא לשכוח שן אחת של שום לכל אחד לפני השניה, בהחלט עוזר לעבור את הימים הקרים בריאים.

זה לא בדיוק מתכון , אבל כל פעם שניסינו להיות יצרתיים זה נגמר לא ממש טוב , במיוחד בימי הפסח כשניסינו לערבב פירה עם מצה .

עם קינואה יצא לי "לשחק" בנתיים רק בבית , אולי באמת אקח יום אחד חפיסה לטיול.

 

tzurlis  
#9 נשלח : יום שלישי 02 אוקטובר 2007 21:25:32(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
לא מצליח לי עם הקינואה, למרות שלרוב אני מבשל טוב. זמן הבישול ארוך. הייתי רוצה לארגן דייהדרייטור (מייבש מזון) מקצועי מארה"ב, ולעשות ארוחות רציניות בעצמי: קלות לנשיאה מבחינת המשקל, בריאות, מאוזנות, טעימות, חסינות מזג אוויר, מאוכסנות בוואקום - בסגנון "הוסף מיים". הבעייה שהמתקן לא קל למציאה ברשת - יש הרבה מיבשים אבל לא מה שצריך. תנור בחום נמוך לאורך זמן גם יכול לתת תוצאות מעניינות. בינתיים אני עושה נסיונות בייבוש בהקפאה. נראה.
Amtrak  
#10 נשלח : יום רביעי 03 אוקטובר 2007 12:34:44(UTC)
Amtrak


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC)
הודעות: 1,495
גבר
ישראל

תודות: 349 פעמים
קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות

כן, אבל כל זה זה הרבה מאמץ..

אני דבק במה שאמרתי קודם - כל יום ארוחה של קנור/ליפטון. לחזק עם טונה ופירה.

בצהריים טורטיה עם גבינה צהובה. אולי גם נקניק.

בבוקר דייסת קוואקר קרה.

בין לבין לבין איזה שני סניקרס וחטיף צ'ואי אחד.

אני רעב.

מיה חיפה  
#11 נשלח : יום רביעי 03 אוקטובר 2007 14:24:07(UTC)
מיה חיפה


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/06/2007(UTC)
הודעות: 14

לא לשכוח ירקות!

אפשר לנצל את העובדה שלוקחים סיר כמו שאנחנו עשינו ולשים בתוכו עגבניות, מלפפונים ולא לפחד להוציא אותם כעיסה מהתיק בסוף היום.

ואם לא רוצים להתעסק עם האופציה למעיכות - גזר ופלפל זה ירקות מצויינים שלא תופסים הרבה מקום (גזר לא, ופלפל אפשר לחתוך לרצועות) והם לא מעיכים.

לקחנו גם ממרח שוקולד ברוח חוגי סיור, אבל צריך לדאוג שהוא יהיה סגור בשקית משלו כי הוא נוטה להישפך. וארוחת צהריים היה גם קבנוס שלדעתי ממש מוסיף אבל הקיבה צריכה להתרגל אליו.

יש למישהו אולי הצעה לתחליף לפתי בר? כי הוא נהפך לפירורים יחסית מהר.

יענקל'ה סער  
#12 נשלח : יום רביעי 03 אוקטובר 2007 19:49:51(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

קבנוס לא כשר טעים. לא יודע איזה תבלינים השותף שלי הישתמש. הוא עירבב טונה רגילה עם טונה פיקנטי ועם תבלינים, כל הזמן ביקשתי תוספת...

NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
Amtrak  
#13 נשלח : יום חמישי 04 אוקטובר 2007 12:23:38(UTC)
Amtrak


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC)
הודעות: 1,495
גבר
ישראל

תודות: 349 פעמים
קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
ואני שכחתי ירקות, והיה מצויין.
אני יודע שחשוב, אבל הסתדרתי בלי. וגם בעיירות בדרך אכלתי פיצה או המבורגר, ואולי קצת סלט חסה.
הקרייבינג היה לדברים שמנים וטעימים.
yaelhd  
#14 נשלח : יום שישי 05 אוקטובר 2007 04:14:46(UTC)
yaelhd


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/11/2006(UTC)
הודעות: 70

אנחנו מאוד אהבנו את הקוסקוס והפירה, אף פעם לא נשרף (כי רק מוסיפים מים רותחים ולא מבשלים כמו אורז או פתיתים) ויוצא ממש טעים וגם ההכנה המהירה ביותר...

אפשר להוסיף לזה מרק לקוסקוס מץפוחי אדמה וגזר שהם גם לא נמעכים בתיק וגם יוצאים מעולה או תיבולית ופירה..

tzurlis  
#15 נשלח : שבת 06 אוקטובר 2007 17:02:12(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

תערובת בוקר של גיבורים: (מומלץ לשתות במיים חמים או חלב חם).

- כעקרון, המוצרים ניתנים קנייה בכל סופר סביר, איןצורך להגיע לחנויות טבע.

- 3 חופנים- כ- 27 גרם- פתיתי קוואקר (2.2 ש"ח לאריזה של 200 גר')

כף  (10 גר) או שתיים גרעיני סומסום (4.4 ש"ח לאריזה של 300 גר', "נופת צופים")

כף (10 גר) או שתיים זרעוני פשתן מנופץ , אם לא השגתם אז רגיל, למרות שיותר קשה לאכול אותו (5.8 ש"ח לאריזה כנ"ל, אותו יצרן)

חצי חופן ( 5 גרם) צימוקים בהירים

- חופן קורנפלקס מהסוג החביב עליכם, לשיפור הטעם מ "נסורת משופרת" ל "ניתן לאכילה לאורך זמן".

- הכל בכוס מיים חמים עם סוכר או דבש, (במקרה הגרוע), או בכוס מיים עם חלב משומר באבקה או ממותק בשפורפרת (25 גר' לכוס, 2 כוסות ביחידה קטנה או 4 בגדולה, מחיר יחידה קטנה  3 ש"ח). להמתין 3 דקות ולאכול.

הטעם: ראה למעלה. התכולה התזונתית: הרבה יותר בריא מקורנפלקס ושאר שטויות, ומכיל לא מעט יסודות שצטרכו בהליכה ובוודאי בהליכה ממושכת. הערך הקלורי: גבוה. רעב - זה טוב על הבוקר, אבל עדיין תצטרכו לעצור מאוחר יותר ולהוריד איזה קבנוס \ פרוסה עם חלבה \ וכו',  לפני הצהריים...

משקל למנה יבשה לבוקר אחד: כ- 60 גר' (לפני החלב המשומר, סוכר או דבש מוספים). חצי קילו מהסיפור הזה יספיק לבקרים של שישה ימי הליכה מאומצת.

טבלת תזונה משוערת למנה:

סה"כ קלוריות למנה לפני קורנפלקס, דבש, סוכר או חלב ממותק: כ- 188 למנה. לזכור שכל קלוריה מלמיליאן, מלאה בריאות - אין פה כמעט "קלוריות ריקות".

חלבון: כ- 7.8 גר' למנה

פחמימות: כ- 25.5 גר' למנה (פחמימות מורכבות, לא פחמימות ריקות כמו בסוכר ושוקולד).

סיבים תזונתיים:כ- 4.4 , לפחות, גרם למנה

שומן: כ- 14.8 גר' למנה

מתוכו שומן רווי:1.8 גר'

נתרן (מ"ג) :כ- 15.5 מ"ג למנה 

ברזל: לפחות 3.6 מ"ג למנה

סידן : לפחות 1.2 גר' למנה (!) - והרבה סידן צריך בהליכה, לפחות בשבועיים הראשונים כשהעצמות נבנות.

אשלגן (מ"ג): לפחות 72.7 למנה.

 

מאמר על לתזונה נכונה בשביל ובהכנה לשביל:

http://shvil.wikia.com/wiki/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94

 

tzurlis39361.5983912037
Amtrak  
#16 נשלח : שבת 06 אוקטובר 2007 20:34:36(UTC)
Amtrak


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC)
הודעות: 1,495
גבר
ישראל

תודות: 349 פעמים
קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
נו, בדיוק.
לא קראתי לעומק, אבל נשמע שאתה מתאר דייסת קוואקר להכנה עצמית. אולי זה יותר זול, אבל שתי שקיות של דייסת קוואקר עם תפוח וקינמון, או אחד מהטעמים האחרים, זה הכי טוב על הבוקר בטיול, לדעתי. ואני גם אוכל את זה קר, אם כי יש אנשים שמעדיפים עם מים חמים.
משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.