 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 19/07/2009(UTC) הודעות: 5
|
אני מעוניין לעשות את השביל מדרום לצפון, ידוע למשהו על בעיות מסוימות בכיוון הזה?
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2008(UTC) הודעות: 73
|
שלום ניצן
הדיון האם לעשות את השביל מצפון או מדרום הוא אינסופי ובסופו של דבר תלוי בטעמך האישי ובזמן בו יצאת לשביל
אנחנו הלכנו בשביל באביב ומדרום לצפון . לו הייתי יוצא שוב הייתי חוזר על העונה והכיוון. יתרונות ההתחלה מדרום :
* אין ויכוח כי החלק הקשה יותר הוא הדרומי (בעיקר כיוון שיש פחות נקודות מים בדרך וכתוצאה מכך סוחבים יותר), ההולך מדרום נפטר מהחלק הקשה על ההתחלה ואח"כ נהיה לו קל יותר. ברור כי חובבי ההתחלה מצפון יציינו כאן כי עדיף ללכת מהקל אל הכבד ויתרון זה הוא עניין של ההעדפה אישית. לדעתי אגב, חסרי נסיון בהליכות ממושכות צריכים לשקול התחלה מצפון בגלל טיעון זה ולמנוסים ייתכן ועדיף מדרום.
* מתי תצא\י לשביל? מן הסתם לא בחורף ולא בקיץ, נותרו האביב והסתיו, האביב עדיף כיוון שהוא מגיע אחרי החורף ולכן יש פריחות, זרימות בנחלים וגבים ומעיינות מלאים מים. הסתיו כזכור לנו זה עכשיו אחרי הקיץ הכל צהוב ורוב המעיינות ובטח הגבים חרבים. אם יוצאים באביב עדיף לצאת בשלהי חורף מדרום (נגיד 15 לפברואר) בצפון עוד יורדים גשמים אחרונים אבל אתם באזור אילת. למחצית השביל (ערד בערך) תגיעו בערך ב-7 למרץ ישר לפריחות לזרימות לירוק וכו'. לנו גם היה המזל לשחות בורדית ובברק הודות לתיזמון דומה. כמובן שאם נגזר עליך לצאת בסתיו הטיעון מתהפך ועדיף לצאת בשלהי קיץ מצפון.
* המזרח נקרא כך כיוון שהשמש זורחת בו. לאחר מכן השמש נעה דרומה שם היא נמצאת במהלך רוב שעות היממה ובסוף היא שוקעת במערב (לצד צפון היא לא מגיעה בכלל). לכן, בגדול, ההולך מדרום לצפון השמש תכה לו בתיק ותאיר לו את הנוף. ההולך מצפון לדרום השמש תכה לו בפנים ותסנוור אותו.
תבלה
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.