ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
Hydra  
#1 נשלח : שבת 27 פברואר 2010 04:11:07(UTC)
Hydra


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/02/2010(UTC)
הודעות: 17

ראיתי כבר מאות סוגים, סיר רגיל, סיר אלומיניום, נירוסטה, מצופה, לא מצופה, סיר טיולים שאליו מחוברת מחבת טיולים ולשניהם גריפר כזה וסיר ג'חנון.

אני מתחיל לפזול לכיוון הגחנון אבל לא סגור לגבי איזה גודל לקחת לשני אנשים, האם אפשר להשתמש בגריפר עליו והכי חשוב, האם העובדה שהוא דק לא אומרת שהוא יהרס, יתקער וכו' וכו'.

אהה וכמובן איפה יש בכלל לקנות כזה?
מממן
LiorEl  
#2 נשלח : שבת 27 פברואר 2010 05:00:04(UTC)
LiorEl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/01/2008(UTC)
הודעות: 592

שמע, תתחיל עם סיר ג'חנון, מקסימום הלכו 30 שקל. או שהרווחת סיר סבבה ב-30 במקום ביותר מ-300 ש"ח.

הגריפר בהחלט מתאים לסיר.
הסיר עשוי להתקער ולהתעקם, אבל אם תשתמש בו נכון, ותבשל את האוכל כמו שצריך... הוא יעבוד טוב.
אפשר לקנות בכל חנות כלי בית (חנות שמוכרת פלסטיקים שכאלה לבית). החנויות הזולות הן אלו שמוכרות את הסחורה באיכות הגרועה יותר... וכמובן שיש בשוק (מחנה יהודה לפחות).

אני משתמש בגודל 14 שמספיק ל-2 אנשים.

ממה שהבנתי יש סירי ג'חנון מצופי טפלון (שיותר קל לנקות מן הסתם..) אבל 1. לא מצאתי כזה, 2. הטפלון שלהם מתקלף מהר מאוד (האיכות קקה).

אגב, הרבה פעמים מה שזול שוקל הרבה פחות (שזה כמובן מעולה) אבל יחזיק לפחות זמן מהציוד המקצועי והיקר...

בהצלחה. LiorEl40236.0858564815
Hydra  
#3 נשלח : שבת 27 פברואר 2010 16:26:32(UTC)
Hydra


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/02/2010(UTC)
הודעות: 17

לא הבנתי עדין האם באמת אפשר להשתמש בסיר ג'חנון עם אש ישירה עליו, כיוון שהוא בנוי לתנור אחרי הכל, לא?

וכמובן איזה גודל מתאים לשני אנשים?
LiorEl  
#4 נשלח : שבת 27 פברואר 2010 17:07:31(UTC)
LiorEl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/01/2008(UTC)
הודעות: 592

כתבתי,
אפשר להשתמש, רק לשים לב שהאוכל לא נדבק / נשרף. סירים עם תחתית כפולה (עבה) יעשו עבודה טובה יותר.

וכתבתי, שסיר מס' 14 מתאים ל-2 אנשים.
Hydra  
#5 נשלח : שבת 27 פברואר 2010 19:26:25(UTC)
Hydra


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/02/2010(UTC)
הודעות: 17

מה שיש באתר כליבית
http://www.kleibait.co.il/prodPage.asp?prodId=488
זה מה שמצאתי...
האם הוא בסדר? אם לא, איפה באזור הצפון אפשר לקנות?

תחתית כפולה של סיר ג'חנון? יש כזה?
מה זאת אומרת נשרף נדבק? זה לא ככה בכל סיר? האם בסיר ג'חנון זה קורה יותר?

תודה מראש.
אסף פרידמן  
#6 נשלח : שבת 27 פברואר 2010 19:51:10(UTC)
אסף פרידמן


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2008(UTC)
הודעות: 73

שלום hydra

אני משתמש שנים בסיר ג'חנון רגיל, עובד נהדר יש לי ידית של MSR (מה זה גריפר לעזאזל?)אבל ניתן לחלוטין גם להשתמש בלדרמן. הסיר מתעקם קצת אבל בעיני זה רק מוסיף לו יופי ותמיד ניתן ליישר חזרה עם היד.

אני ממליץ להשתמש בקצת יותר שמן מבבית ע"מ להימנע משריפת הסיר ולא על הלהבה הגבוהה ביותר

ממליץ את המכסה להניח הפוך בזמן הבישול כדי שקל יהיה להסיר ולהשיב אותו

הסיר שלי אינו מצופה טפלון וכמעט אף פעם לא נדבק\נשרף (כאמור זה בידיך) ולא נראה לי שיש סיר ג'חנון עם תחתית עבה

בתאבון

LiorEl  
#7 נשלח : שבת 27 פברואר 2010 19:53:37(UTC)
LiorEl


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/01/2008(UTC)
הודעות: 592

הוא בסדר גמור. בכל מקום שמוכרים כלי בית אפשר לקנות, גם בסופרים לדעתי.
לא מכיר תחתית כפולה לסיר ג'חנון.
בגלל שהתחתית לא כפולה אז פיזור החום פחות טוב וכך יוצא שבמרכז יש חום רב יותר, זה גורם לכך שהאוכל עשוי להידבק לתחתית, זה יכול לקרות ברוב הסירים, בסיר עם תחתית "דקה" זה יכול לקרות יותר. אבל זה תלוי גם באיך מבשלים את האוכל.
tzurlis  
#8 נשלח : יום חמישי 04 מרץ 2010 06:19:59(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

סיר נרוסטה דקה. להשיג במגה. לשני אנשים, מס. 14. 17 ש"ח. חתוך הידית 0.5 ס"מ מהגוף, משוך מעט אחורה, עשה תפס קל מחוט ברזל קשיח במקום גריפר. יותר קל משקל.

האוכל בתחתית כנראה יישרף, אלא אם תמצא סיר סיני זול מנירוסטה עם תחתית כפולה. הם קלים ומעולים, אבל נדירים. חפש בחנויות כלי בית שהן לא רשתות.

מכסה סיר הג'חנון הוא צלחת \ מכסה\ מחבת מצויינת.

tzurlis40241.1416319444
Hydra  
#9 נשלח : יום חמישי 04 מרץ 2010 23:10:45(UTC)
Hydra


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/02/2010(UTC)
הודעות: 17

ומה עם כל הסירים המקצועיים, הם הרי גם לא תחתית כפולה לא? גם שם הכל נשרף?
אירי  
#10 נשלח : יום ראשון 07 מרץ 2010 17:27:10(UTC)
אירי


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/05/2008(UTC)
הודעות: 296

הם אמורים להיות עם תחתית שמוליכה חום בצורה טובה ואז החום מתפזר
tzurlis  
#11 נשלח : יום ראשון 07 מרץ 2010 22:57:46(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
בתיאוריה. סיר מקצועי של MSR על גזייה חזקה שרף את האוכל יותר מהסיר הסיני הזול שלי...ושקל אותו דבר.
Hydra  
#12 נשלח : יום שלישי 09 מרץ 2010 01:40:37(UTC)
Hydra


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 27/02/2010(UTC)
הודעות: 17

בסוף הלכתי על שילוב בין הזול לאכותי וקניתי בEBAY במחיר מציאה:
http://cgi.ebay.com/Camping-Cookware-Hiking-Backpacking-Cooking-Utensil-Pot_W0QQitemZ250592190803QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a58756153

עלה לי 80 ש"ח לסיר + מכסה + מחבת + כף + מצקת + שתי קערות אכילה.
זה סט עם ציוד פנימי מקביל לkovea שמוצע בארץ. הסיר הוא ליטר אחד לפי מידותיו, מתאים לשני אנשים. מה שאהבתי בו זה שלא כמו הKOVEA יש לו ידיות עם פלסטיק עליהן, מה שלאחרים לא היה וגרם לאחיזה בהם להיות מוזרה.

תודה רבה לכם על כל העזרה :)
משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.