 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/02/2010(UTC) הודעות: 3
|
אני מתחיל יחד עם חברים בתקופה הקרובה מהדרום. אשמח לקבל אינפורמציה בכל מה שקשור לאוכל. מה התפריט היומי שאתם ממליצים לשביליסט? האם כדאי לסמוך על הטמנות אוכל? והאם כדאי יותר לבשל על גזייה או מדורה? אשמח שתספרו על איך אתם התנהלתם ולקחים בדגש על הדרום (אילת עד מצפה רמון).
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
מאד חשוב לאכול אוכל חם בהליכה, לא להתעצל ולחמם. הרוב משתמשים בגזיה. סיר פשוט, סכין , מזלג או כף. כוס. מדורה תלכלך את הכלים. לאוכל הייתי לוקח לחם פרוס (מועך אותו שיתפוס פחות נפח), גבינה מותכת או צהובה, טחינה, נקנקיקים כמו קבנוס, אין כמו סנדויץ טוב למלא את הקיבה בבוקר או ארוחת עשר, קפה או תה בבוקר, חטיף בריאות גם יעזור. בדרך אכלו תערובת פירות יבשים עם בוטנים ושקדים, פרי וירק ליום לא יזיק. לצהרים או ארוחה עיקרית שקית אורז או פסטה עם תוספות ודומיהם של קנור או תלמה, תעשירו את זה בפתיתי פירה תפוחי אדמה, גבינה צהובה, נקניק, אחרי האוכל איזה חטיף כמו אגוזי או מרס. אין מה לחפש אוכל גורמה, את זה תעשו בישובים בדרך.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 12/08/2007(UTC) הודעות: 161
|
את הארוחות החמות כיף לשמור לסוף היום...
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/02/2010(UTC) הודעות: 3
|
ומה לגבי הטמנות אוכל, כמו למשל שקית אורז, פסטה, טונה? מומלץ?
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 11/10/2008(UTC) הודעות: 810
|
לגבי הטמנות - זכור שהסיכוי של הטמנה לשרוד את התקופה שבין ההטמנה ועד לחשיפתה בידיו הרועדות של המטמי, אינו 100%. כדאי שיהיו לך מוצרי מזון שיחזיקו אותך בחיים עד ההטמנה הבאה או הקיוסק הקרוב.
האמת היא שממש לא ברור לי למה צריך להטמין מזון. גם במצב הגרוע ביותר, אחת לכמה ימים תגיע למקום ישוב ושם תוכל להצטייד.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 23/11/2005(UTC) הודעות: 816  מיקום: Petah Tikva
|
להלן תפריט יומי ממוצע בדרום , כפי שאנחנו אכלנו:
ארוחת בוקר - קפה + פתי בר + ריבה
ארוחת 10 - אגוזים + פירות יבשים + שוקולד
ארוחת צהריים - לחם עם גבינה מותכת או גבינת "פרומעז" (נשמר כיומיים 3 בתיק) + מלפפון/עגבניה/בצל
ארוחת 16 - נישנושים של אגוזים או פירות יבשים
ארוחת ערב - לחם עם תבשיל אורז + נקניק (קבנוס) + מלפפון/עגבניה/בצלץ לקינוח כל דבר מתוק שהיד מגיע אליו.
לא תמיד כמות המים איפשרה לנו לעשות תה או קפה מתי שאנחנו רוצים , לכן הדגש על הקפה היה בבוקר. בצפון כמובן שהעניין הזה הרבה יותר פשוט.
אם מבשלים על מדורה , חוסכים את הגז בגזייה. בסופו של דבר העייפות מנצחת , וגם שיש אפשרות לעשות מדורה , לא תמיד עושים. ההתעסקות עם המדורה והבישול עליה גוזל יותר זמן ומאמץ מבישול על גזייה.
בכל מקום בו קונים אוכל , לא לשכוח להתפנק בכל דבר שאתם אוהבים ולא יכולים לסחוב , גלידה למשל.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 11/10/2008(UTC) הודעות: 810
|
מה שמאוד אהבנו לעשות זה לנשנש חטיף אנרגיה במנוחות הקצרות.
דאגנו ללכת 45 דקות ולנוח 15 דקות. בכל הפסקה שניה אכלנו חטיף אנרגיה. מאוד עזר להליכה ומנע מאיתנו את הצורך לעצירות "10" ו"16" וכו'. היתרון של החטיפים שהם קלים וניתן לקחת הרבה מהם.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC) הודעות: 718
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
גורפ. תו"כ הליכה. גיליתי שהבוטנים של שופרסל (מותג הרשת) הם באיכות מעולה ולא מלוחים מידי, יחד עם צימוקים בהירים, התערוטבת שלי היא 30% צימוקים והשאר בוטנים. גם זה חוסך ארוחות. שמים בכיס התרמיל ומנשנשים. אבל קצת כבד.
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.