ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
idokach  
#1 נשלח : יום שישי 12 מרץ 2010 18:50:18(UTC)
idokach


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 11/03/2010(UTC)
הודעות: 7

שלום

אני וזוגתי שנינו וטרינרים שמתכננים לעשות את שביל ישראל מדרום. יש לנו 2 כלבות שהן טיילות ותיקות (כולל סנפלינג) ובכושר טוב.

עדיין הייתי שמח לצפות מכשולים מראש כגון פארקים שלא מכניסים כלבים, מקומות קשים פיזית לכלבים (כגון מעלה פלמ"ח, כרבולת, ורדית ברק - זה מה שאני יודע כרגע) וכל מכשול אחר.

ברור לנו כי נושא זה שנוי במחלוקת אבל כאמור אנחנו מטיילים עם הכלבות שלנו בארץ כבר שנים ארוכות ובהנאה גדולה, ולא ניתן להם להפסיד את הטיול הגדול ביותר.

תודה על העזרה, עידו ותמר 

מממן
זמי1  
#2 נשלח : יום שישי 12 מרץ 2010 21:55:22(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

לכל שמורות הטבע אין להכניס חיות החל משמורת דן. חוץ מזה יש קטעים קשים לכלבים אולם ניתן לוותר עליהם כמו נחל קדש, הארבל ועוד.

כשאתה כותב מטיילים שנים ארוכות העם זה כולל הליכה למשך כמה ימים עם ציוד ואוכל ומים לכלבות ?

mark  
#3 נשלח : שבת 13 מרץ 2010 10:25:17(UTC)
mark


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 11/10/2008(UTC)
הודעות: 810

ישנם מקומות רבים מאוד בהם לא תוכלו לעבור אלא אם תקחו את הכלבים על הגב, שלא ציינת אותם. עין נטפים, הטיפוס מנחל גשרון להר יואש, מעלה עלי.

והבעיה הקשה ביותר היא לסחוב עבורם מים ואוכל, נושא קשה גם עבור בני אדם.

כמובן שככל שהכלב קטן יותר, כך קל יותר לנוע איתו, ואת זה לא פרטתם.

לבסוף, נראה אתכם מקבלים מסוק לחילוץ בעל חיים שקרס במעלה פלמ"ח. למה לעשות להם את זה ? כלבים אוהבים מאוד טיולים. אני מכיר את זה היטב. אבל כלב ישמח לטייל ליד הבית כשאחרי חצי שעה הוא חוזר לקדירת האוכל והשתייה שלו. השאלה היא האם הסיבה לסחוב אותם לטיול אינה נובעת מחוסר רצון שלכם להיפרד מהם לחודש וחצי ? זה שווה את המחיר ?

tzurlis  
#4 נשלח : שבת 13 מרץ 2010 23:00:44(UTC)
tzurlis


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC)
הודעות: 718

קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות

יש כמה מקומות שיהיו בעייתיים, במעלות הגדולים בנגב כאמור. צריך להרים את הכלב לגובה של 1-4 מטרים. לא נורא.

הרבה פעמים הם פשוט עולים בדחיפה בישבן או מטפסים במקומות מוזרים. כווטרינר, אתה מוזמן לגלות שחלק מהגנים בכלב שלך שייכים בעצם לעז הרים.

כשהייתי במצב הזה, הרמתי את הכלב (זכר במשקל 30 קילו) עם חבל סנפלינג 6 מטר שסחבתי עלי, שהיה גם הרצועה שלו ביומיום. קשרתי 4 מענבים לרגליים, עליתי, שמתי תרמיל בצד,  והרמתי. כלבים שונאים גבהים אבל הוא עמד בזה.

לנשיאת המשקל, רתמה לכלב בה יש בקבוקי המיים וקצת אוכל יבש הם הפתרון הטוב ביותר שאני מכיר. לעונה יש משמעות ורצוי כמה שפחות חם, כשיש עוד יותר גבים.

 

idokach  
#5 נשלח : יום שישי 14 מאי 2010 09:12:00(UTC)
idokach


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 11/03/2010(UTC)
הודעות: 7

תמונות של לונה שעברה את כל הדרך מאילת וכרגע בהפסקה בירקון - ואגב נהנית מכל רגע
לונה
mark  
#6 נשלח : שבת 15 מאי 2010 15:51:42(UTC)
mark


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 11/10/2008(UTC)
הודעות: 810

טוב לא ממש רואים אם היא נהנית או לא, אבל עליכם רואים שאתם ברקיע השביעי.

למען הדורות הבאים של הולכי על ארבע ובעליהם, נא פרטו כמה משקל היא סחבה, כמה מים ומזון (גם איזה) צרכה, כמה זוגות נעליים (או איך שקוראים לזה) ועוד נושאים שייראו לכם חשובים.

את החלק היותר קשה עברתם, אז תהנו בהמשך הטיול.

Yagil  
#7 נשלח : יום שלישי 18 מאי 2010 02:44:05(UTC)
Yagil


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC)
הודעות: 630

קיבל תודה: 61 פעמים ב 39 הודעות
וכמובן, איך התגברתם על כל שמורות הטבע, העליות בחבלים בנחל ברק ומקומות אחרים, וכן הלאה.
תודה!

אגב, בחלק מהתמונות התרמיל לא יושב נכון על הגבר: חגורת המותניים גבוהה מדי, ורצועת החזה מהודקת במקום הלא נכון. אם זה ככה גם בהליכה, לא מאוחר לתקן.Yagil40315.9905208333
idokach  
#8 נשלח : יום חמישי 20 מאי 2010 00:57:18(UTC)
idokach


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 11/03/2010(UTC)
הודעות: 7

דבר ראשון כדאי להבהיר שטיול כזה עם כלב הוא לא בנאלי ולא מומלץ באופן גורף... כדי שאנחנו ולונה נהנה צריך המון השקעה והקרבה - וזה שיש לה 2 וטרינרים צמודים זה גם מאוד עוזר... לגבי שמורות טבע - השמורה היחידה כיום שאני מכיר שמקפידים לא להכניס כלבים היא שמורת הבניאס. יש מקומות נקודתיים מעט בעיתיים כמו נחל מערות, גני הנדיב וכד' אבל זה זניח. אין שמורות בשביל עצמו עד כה שהיתה בעיה להיכנס עם כלב. יש בעיה לעיתים גם עם אירוח אצל מלאכים אבל רוב המלאכים קיבלו גם את לונה בזרועות פתוחות. לגבי קושי פיזי - הקושי העיקרי הוא החום - כלבים מאוד רגישים למכות חום וצריך לקרר אותם הרבה (משמע לסחוב עוד מים), לעשות הרבה עצירות (משמע להתקדם לאט), וללכת במועדים הקרירים (משמע לקום מוקדם). לונה עצמה סוחבת מים לעצמה - אבל אנחנו מנסים שלא לעבור את ה4-5 ק"ג שזה בערך15% ממשקל גופה - אין נתונים מדוייקים כי לא עשו מחקרים ככל הידוע לי. המקומות היחידים בשביל שבעיתיים באמת למעבר כלבים הם מפל גישרון, מעלה פלמ"ח וורדית ברק. אנחנו עברנו את הכל עם ציוד סנפלינג מיוחד. יש עוד מקומות "בעייתיים" שצויינו בפורום הזה אבל הם לא בעיתיים לכלב ובעלים מאומנים.

כאן המקום לציין שיש עוד  ה מ ו ן  סכנות בטיול כזה עם כלב - גם הכלב וגם הבעלים צריכים להיות מאוד מחונכים ומאומנים אחרת זה נגמר רע - ויש הרבה סיפורים לא טובים (מה שנקרא - נכתב בדם). סכנות לדוגמא - מכות חום (!), הכשות נחש, שבירה/פריקה של עצמות ארוכות, נשיכות מכלבים (בדואיים), שפשופים נוראיים בכפות רגליים (בשביל זה הנעליים), טראומה מרכב בכבישים הרבים בדרך/דרכי עפר, טראומות מנפילה מגובה, תגובות אלרגיות ועוד.... לשם מניעה של כל אלה צריך ציוד מיוחד, ידע והרבה הקרבה... בקיצור- לא לכולם זה מתאים ומי שמאוד רוצה צריך לעשות עבודת הכנה רצינית.

לגבי הנעליים - יש נעליים לכלבים בחנויות כלבים בארץ שמחזיקות רק לכמה ימים. יש נעליים מארה"ב שקנינו שיותר עמידות ופחות נוחות. בקיצר אחרי שתפרנו ושיפצנו וקנינו איןספור זוגות - הלכנו לסנדלר אמרנו לו מה אנחנו רוצים והוא הכין.

תיקים אפשר למצוא בארץ. את שלנו קנינו בארה"ב והוא ממש טוב.

אנחנו נשתדל לפרסם כשנסיים את הטיול דף מסודר שיפרט את כל המידע הרלוונטי. בנוסף יש את האתר הזה http://shvilwithdog.coi.co.il שנראה מאוד רציני.

צטער שיצא ארוך, עידו, תמר ולונה (כרגע באזור חוף הכרמל)

משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.