 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
אכלת רק ארוחה חמה אחת ביום?
אנחנו בדרך כלל אוכלי ם חם בבוקר ובערב. מחמים מים, מוציאים חלק לשתיה חמה ובשאר משתמשים לבישול. בכל אופן, ככל שמחחמים יותר מים ככה דרוש יותר כוהל.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475   תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
אכלתי ארוחה חמה בערב. ורוב ההייקרים שפגשתי עשו אותו דבר. ארוחה חמה אחת ביום. אבל זה עניין אישי. זה מבזבז המון זמן שדרוש ורצוי להליכה. כל החימומים ובישולים למיניהם. בערב כשאתה עוצר אז אוכלים חם.
אני מניח שיהיה דרוש לכם כמות גדולה יותר אם זו תוכנית הבישולים שלכם. |
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
מצאתי איזו תמונה לא מוצלחת של הכוהליה שלי:

|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475   תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
אני לא מומחה גדול בכהליות אבל זה נראה שיש הרבה יותר מדיי חורים. לדעתי זה יהיה יעיל יותר עם פחות חורים. כדאי לך לחפש קצת ברשת על הכנת כהליות |
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
הכנתי 5-6 כוהליות לפני זאת, חלק עם פחות חורים וחלק עם יותר, וגם שיניתי את גודל החורים מאחת לשניה.
זאת הייתה הכי יעילה ולכן אותה שמרתי.
אולי בהמשך אני אנסה להכין עוד משהו...
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475   תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
לי יש WOOD STOVE. איזה כיף לא להיות תלוי בדלק מחנויות!imtl40447.5813888889 |
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
imtl כתב/ה:לי יש WOOD STOVE. איזה כיף להיות תלוי בדלק מחנויות!
להיות תלוי בדלק מחנויות?
הייתה פעם שתכננו טיול וברגע האחרון גילינו שהגזיה לא בבית, אז החלטנו שנבשל כל הדרך על מדורות מעצים יבשים שנמצא בדרך. זה היה מתיש במיוחד!
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475   תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
תיקנתי...
לבשל על מדורות זה לא לבשל. זה סיפור מעצבן. לא ניתן לשלוט במדורה והשליטה על הבישול מתישה ולוקחת המון זמן וזה לא יעיל.
הBUSHBUDDY שלי אדיר! |
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475   תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
נחמד.
כמה זמן לוקח להבעיר אש בזה? האם כמות העץ בפנים מספיקה לבערה ארוכה?!
כמה שוקל העסק?! ממה שראיתי באינטרנט לדברים האלו יש דופן כפולה או משולשת...
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,475   תודות: 37 פעמים קיבל תודה: 137 פעמים ב 87 הודעות
|
להבעיר אש במהירות זה עניין של ניסיון. 10 שניות?
תוסיפי כמה עץ שאת רוצה. זה כל הפואנטה. אין בעיה של "דלק"
הבוש באדי שוקל 6.5 OZ בגרסה הרגילה שלו. שעליה אני ממליץ. |
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
האם לא הייתה לך אף פעם בעייה של למצוא עצים? או לחילופין שהם יהיו יבשים כדי שיבערו?
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
במקביל לדיון האש,
ראיתי בתמונות המון נחשים... האם מדובר בזנים ארסיים? האם יש בעיה לעקוף אותם מהצד?
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495   תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
בקשר לזמן הבישול בכהליה, זה משהו שאף פעם לא הבנתי באמת. אם לוקח לי נגיד אפילו 10 דקות (בהגזמה פראית) להרתיח 2 כוסות מים בשביל להכין ארוחת ערב, אז מה? אני ממהר לאנשהו?
לסחוב בנזיניה שתשקול הרבה יותר, רק בשביל להוריד את זה ל 5 דקות, נראה לי מיותר.
ובקשר לכמות הבישולים ביום - גם לדעתי מספיק לאכול חם רק בערב. אבל אם אתם מתכננים על פעמיים ביום, גם עוד להכין תה בנוסף לאוכל, וגם לבשל ל 2 אנשים כל פעם (מן הסתם - אתם 2), אז אולי כבר באמת עדיף לכם בנזיניה.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
מכיוון ששניכם מתארים ארוחה חמה אחת ביום, תוכלו אולי לרשום מה נהגתם לאכול ביום ממוצע?
מבחינת זמן בישול אני לא ממהרת לשום מקום אבל עוד זמן זה עוד חומרי דלק.
האם הפתרון של תנור עץ מומלץ על פני כוהליה וגזיה?!
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495   תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
אח... הגענו לפירוט ה "מה אכלתי ביום".
אני תמיד נהנה לפרט את זה. :-)
ארוחת בוקר - שתי שקיות של Quaker Oatmeal בטעמים (מגיע עם אבקת חלב, סוכר, ובטח כמה כימיקלים). לשפוך מים קרים ישר לשקית ולאכול עם כף. טעם נהדר.
צהריים - טורטיה עם חתיכות גבינה צהובה ופפרוני. או שתיים כאלה.
ערב - ארוחת ליפטון (כמו הארוחות קנור/אוסם המוכנות שיש בארץ) עם איזה שקית טונה (בארה"ב יש טונה של סטארקיסט בשקיות אלומיניום, במקום בפחיות). אחרי הבישול לעבות את הכל באבקת פירה. בדרך כלל אכלתי את העיסה בתוך עוד טורטיה.
במשך היום - 1-2 חטיפי סניקרס ועוד 1-2 שקיות m&ms. לפעמים גם איזה cliff bar או משהו שאמור להיות קצת יותר בריא. בעצם היו גם ימים עם Chewy גם כן.
זה היה התפריט שלי די כל השביל. ולא נמאס לי מחוסר הגיוון דווקא. לי זה לא מפריע, כנראה.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
הדייסה מתאימה למים קרים? לא היכרתי את זה... כל הדייסות שאני מכירה דורשות מים חמים.
באזורים הקרים לא היה חסר לך משהו חם כדי להתחיל את היום?
טורטיות?! נשמע מפנק משהו לטיול...
בכל אופן, מה שאתה מתאר די דומה למה שאנחנו בדרך כלל אוכלים בטיולים חוץ מזה שאנחנו בדרך כלל בישלנו את הדייסה של הבוקר. ואז על הדרך מוסיפים שתייה חמה.
ואיך אפשר לטייל בלי אוסף מכובד של פירות יבשים?! לא רציני 
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495   תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
הדייסה אמורה להיות עם מים חמים, או אפילו חלב חם. אבל היא עבדה יופי ומהר גם עם קרים. אני עדיין לפעמים קונה את זה הביתה, ואוכל את זה ככה, ישר מהשקית.
גם בבקרים הקרים, לא הייתי מכין לעצמי שתיה חמה או משהו כזה. אני לא שותה שתיה חמה גם ב"אזרחות", אז זה לא היה חסר לי.
בקשר לטורטיות - הן דווקא מאוד נוחות לטיולים. לא מתפרקות כמו פיתות, או תופסות מקום כמו בייגלים. לא מתייבשות כמו לחם פרוס. אחרי כמה ימים הן קצת מתפוררות, אבל עדיין אפשר לאכול אותן. הן גם באות בדרך כלל בשקיות כמו זיפ-לוק של 6-8, אז זה אידיאלי ל 3-4 ימים טיול.
לפעמים באמת הצלחתי לארגן לעצמי קצת גורפ. פחות פירות יבשים, יותר בוטנים ואגוזים, ושוקולד. אבל בדרך כלל ה m&ms עשו את העבודה.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/09/2010(UTC) הודעות: 244
|
אז איך אמרת עם הדייסה? רק מים קרים?!
אני חושבת שיש לי בבית איזו דייסה של החברה הזאת שלא בשימוש - אני אנסה.
מה לגבי פתרון תנור העץ לבישול?! שווה להחליף כוהליה בתנור עץ?
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest (2)
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.