 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 12/01/2011(UTC) הודעות: 2
|
שלום רב!
האם מוכרים בישראל אוכל מיובש בהקפאה לצורך טרק ארוך, כפי שמקובל באירופה?
האם מותר להכניס מזון שכזה בנתב"ג במידה וזה מגיע עם ידיד אירופאי? או שזה נתפס חומר חשוד ועל כן מוחרם?
רב תודות!!!!!!!!!!!!!!!!
הילה, בשם ידידה הבלגי :)
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC) הודעות: 718
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
לשאלה ראשונה - לא שאני מכיר, נסי בחנויות טבע מובילות. (נדמה לי שבקניון לייד כיכר רבין יש אחת ידועה)
לשנייה אין לי מושג
אם תעשי ניסויים בעישון וייבוש בשר, תגלי שזה ממש קל וגם ניתן לביצוע בלי בעייה בכל תנור סביר בבית.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 6,762   תודות: 290 פעמים קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות
|
אין אוכל כזה בארץ. וזה גם לא ממש רלוונטי כאן. עד ערד יש כל הזמן ישובים שבהם מצטיידים באוכל. במדבר מטמינים אוכל.
ואם הוא/את תשימו את השאלה כאן זה יהיה נחמד. האם הוא אינו דובר אנגלית?
לגבי מכס: אין בעיה כיון שזה לא אוכל טרי, ולכן מותר להכניסו לארץ. yankale1740559.8048611111 |
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE PEOPLE NEED NATURE |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
רשאית- הקפאה- לא מתאים ליציאה לשביל ארוך, אולי הכוונה לאוכל מיובש בשיטת דהידרזציה כמו שנתקלתי בארה"ב, מדובר במתקן ביתי שמייבש כמעט הכל ובהליכה פשוט מוסיפים מים.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 27/02/2004(UTC) הודעות: 234  תודות: 42 פעמים קיבל תודה: 51 פעמים ב 25 הודעות
|
הכוונה לאוכל המיובש בהקפאה כימית, ודינו ככל מזון מיובש.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
מה זו הקפאה כימית? מזון מיבשים על ידי אויר חם במכשיר מתאים. חפש בגוגל תחת יבוש מזון, יש חברה בארץ שמוכרת מיכשור מתאים.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 6,762   תודות: 290 פעמים קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות
|
אין דבר כזה הקפאה כימית. זה מושג לא נכון. זה תהליך פיזיקלי של דהידרציה (הוצאת מים). yankale1740561.2504976852 |
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE PEOPLE NEED NATURE |
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 02/01/2011(UTC) הודעות: 77
|
המזון בארוחות האלה (backcountry cuisine ושות') לא מיובש בחום אלא בקור וואקום.
בזמן שהמזון חם מכניסים אותו לקירור-בזק בחנקן או חמצן ולאחר שהוא קופא יוצרים ואקום בחלל שבו האוכל,הואקום גורם למים לרתוח ולהתאדות.
מה שיוצר ארוחה קפואה-מיובשת שמכילה את כל הערכים התזונתיים של המקור ודורשת רק הוספת מים חמים.
אני לא בטוח שאפשר לעשות את זה בבית,בשלב האריזה מחנקנים את השקיות בשביל אורך חיים של המוצר.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
קפוא- לא לשביליסטים. נשמע כמו מוצרים לבית.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495   תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
זה שזה freeze dry לא אומר שזה צריך להישמר בטמפרטורה נמוכה אחרי התהליך. מקבלים בסוף ארוכה באריזת ואקם (כמו שטאבולר אמר למעלה), ובטמפרטורת החדר. רק צריך להוסיף מים חמים ולאכול.
אני לא ראיתי בארץ חנויות שמוכרות את זה, אבל אני לא רואה סיבה למה שזה לא יעבוד בסדר גמור גם באקלים שלנו.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 6,762   תודות: 290 פעמים קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות
|
הבחורה בסה"כ רצתה לדעת אם יש להשיג בארץ מזון מיובש לטרק ארוך בשביל ידיד שלה שבא מחו"ל ללכת את השביל . ואתה מציע מייבש מזון...  |
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE PEOPLE NEED NATURE |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
זה לא רק עבורה, כי חבל שאין כאן אוכל מיובש, כך היו אוכלים משהו בנוסף לפתיתים משעממים. באפלצ'ים חגגתי על חומוס מיובש, טחינה מיובשת, קטניות למיניהן, ועוד.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 27/05/2008(UTC) הודעות: 296
|
ולכבוד ט"ו בשבט : פירות יבשים :)
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 25/03/2007(UTC) הודעות: 718
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
זמי
אתה מדבר על מייבשים בחום, שעובדים על העקרון בו האינדיאנים ייבשו בשר או בעיראק של פעם יבשו ככה עגבניות על הגגות לכל השנה
הם מדברים על ייבוש בהקפאה, ככה עושים את הקפה הנמס שאתה שותה בבוקר...
טכניקות שונות לחלוטין
הייבוש בהקפאה הרבה יותר טוב מייבוש בחום ומשמש אסטרונאוטים מסוף שנות ה- 60.
השיטה חנקן + וואקום כאמור.
מאוד יעיל. אפשר לגוון המזון בקלות.
יש בארץ חברות שמוכרות הציוד, למשל www.m-r-c.co.il.
לצערי כנראה יעלה קצת יותר מ- 950 ש"ח....tzurlis40563.9665856482
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.