נשלח במקור על ידי: Avivbh 
מעולם לא שכרתי רכב בחו״ל. יש דגשים מסוימיים לשים לב אליהם? משהו כמו אישור מעבר בין ארצות, כבישים שצריך בהן אישור מיוחד, ביטוחים מיוחדים?
זה נושא רחב מאוד ואגע בנקודות עיקריות.
רשיון נהיגה בינלאומי: צריך להוציא רישיון בינלאומי באחד מסניפי ממסי בארץ, היות וחלק גדול מהמדינות דורש אותו לצורך ההשכרה.
גיל הנהג: צריך להיות לפחות 24
מי רשאי לנהוג ברכב השכור: ברכב השכור רשאי לנהוג רק האדם שעל שמו הוצא הוואוצ'ר של השכירות. אם אחרי ההזמנה של הרכב מחליטים או רוצים שאדם אחר ינהג ברכב, צריך לשנות מול חברת ההשכרה את השם שמופיע בואוצ'ר. זה נעשה בשיחת טלפון בלי עלות. שימו לב שלא חייב להיות קשר בין מי ששילם על השכירות לשם שמופיע בואוצ'ר. לדוגמה, אני יכול להזמין ולשלם על רכב שבו ינהג הבן שלי או כל אדם אחר שעל שמו יהיה הואוצ'ר. אם רוצים שבנוסף לאדם שעל שמו הואוצ'ר ינהג ברכב אדם נוסף, צריך לרשום את אותו אדם
כנהג נוסף ברכב. זה יהיה כרוך לרוב בתשלום משמעותי (תוספת של 7-10 יורו עבור כל יום שכירות) אבל יש חברות השכרה שנותנות מתנה נהג נוסף במדינות מסויימות, אז כדאי לשים לב לזה.
ביטוח רכב: זה לטעמי הדבר החשוב ביותר בשכירת רכב. די קריטי שהביטוח יכלול פטור משמעותי מהשתתפות עצמית (ורצוי פטור מלא) כי אחרת על כל דפיקה הכי קטנה החברות יגבו דמי השתתפות שעלולים להגיע למאות יורו/דולרים. בביטוחי רכב להשכרה יש גם תוספת ביטוח שמכסה פגיעה בשמשות וצמיגים. אם נוסעים במדינה בה הכבישים בעייתיים ו/או מתכוונים לנסוע על שבילי כורכר/עפר, חשוב מאוד להוסיף את הביטוח הזה. בנושא ביטוח צריך לדעת שבמדינות מסויימות גובים דמי טיפול על כל פגיעה ברכב, גם אם יש לשוכר ביטוח מלא עם פטור מלא מהשתתפות עצמית. את דמי הטיפול הביטוח לא מכסה ואין עליהם החזר. יוון היא דוגמה למדינה שגובה דמי טיפול (כ 30 יורו) על כל פגיעה קלה או כבדה ברכב.
פגיעה בצד ג: ללא קשר לביטוח השכרת הרכב אל תשכחו להוסיף בביטוח הנסיעות שלכם (ביטוח נסיעות לחו"ל) השתתפות בפגיעה צד ג.
למה זה חשוב? כי אם התנגשתם במישהו ופצעתם אותו והוא מחליט לתבוע אתכם, הביטוח על הרכב לא בהכרח יכסה את הפגיעה בו. צריך לבדוק אם ביטוח הרכב כולל פגיעה בצד ג ובכל מקרה צריך להוסיף בביטוח הנסיעות לחו"ל שאתם עושים את סעיף הפגיעה בצד שלישי וכך תהיו מכוסים בוודאות.
קנסות על עבירות תנועה: אם במהלך הטיול חטפתם רפורט או צולמתם במצלמת מהירות, החברות יגבו דמי טיפול על הקנס ללא קשר לקנס עצמו שישלח לביתכם. דמי הטיפול בקנס נגבים אוטומטית מכרטיס האשראי שמוזן למערכת במעמד השכרת הרכב. דמי הטיפול נעים בין 30-50 יורו.
חברת ההשכרה: מאוד מומלץ לשכור רכב מחברה גדולה ומוכרת כי אז ברוב המקרים הרכב יהיה חדש יחסית ורמת התחזוקה שלו טובה. גם התמיכה שמקבלים מחברה גדולה בשעת הצורך, היא משמעותית יותר טובה מחברה קטנה שלא לדבר על זמינות המוקד ופריסת התחנות. כל מיני חברות מקומיות קטנות מציעות מחירים זולים אבל מצב הרכב יכול להיות זוועתי. החברות אופרן, שלמה סיקסט ואיוויס נותנות חבילות ביטוח מלאות ומחירים לא רעים והרבה פעמים יש להם מבצעי הנחות על כרטיסי אשראי שונים. בשנים האחרונות גדלה הפופולריות של האתר Rentalcars שמשווה מחירים בין חברות שונות.
שעות תחנת ההשכרה: אם הנחיתה שלכם מאוחרת (אחרי 23:00) או מוקדמת (לפני 07:00) צריך לוודא שתחנת ההשכרה בנמל התעופה פתוחה. רוב החברות הגדולות מחזיקות תחנות שפתוחות 24/7 בנמלי התעופה הגדולים, אבל יש הרבה שדות תעופה יותר קטנים שאין בהם תחנות פתוחות במהלך הלילה. צריך גם לוודא שחברת ההשכרה לא גובה תוספת על מסירה לילית (כ 50 יורו). חברות השכרה קטנות לרוב לא מחזיקות תחנה בשדה התעופה עצמו אלא בעיר. זה הרבה פחות נוח ואני לא ממליץ לכם להתחיל שכירות ראשונה באופן הזה.
בדיקה מקיפה של הרכב במעמד קבלתו: אם יש לכם ביטוח עם פטור מלא מהשתתפות עצמית, אין לכם מה לטרוח לבדוק את הרכב לפני קבלתו כי גם אם תחזירו אותו דפוק מכל הכיוונים, לא תשלמו על זה. אם אין לכם פטור מלא מהשתתפות עצמית, חשוב מאוד לבדוק את הרכב לפני קבלתו ולתעד כל שריטה הכי קטנה. בחלק מהחברות מסירת הרכב נעשית עם נציג של החברה שעובר יחד אתכם סביב הרכב ומראה לכם שאין דפיקות או שהכל מתועד במסמכי ההשכרה. אם המסירה נעשית בחושך, חשוב לעבור על הרכב למחרת בבוקר ולצלם כל פגיעה שלא מסומנת במסמכים. הצילומים עם תאריך הצילום ישמשו אתכם להוכחה שכך נמסר לכם הרכב. שימו לב שגם חברות הרכב הגדולות כמו למשל, איוויס, באדגט, הרץ וכו', ינסו לפעמים להדביק לכם תשלום על כל מיני שריטות שלא אתם עשיתם. בהשכרה בארה"ב זה פחות נפוץ אבל בחלק ממדינות אירופה זה סטנדרט. לכן הבדיקה הראשונית והתיעוד מאוד חשובים ואולי זו גם עוד סיבה לעשות ביטוח עם פטור מלא מהשתתפות עצמית. אגב, בהחזרה של רכב שכור בלילה, אין בהרבה מקרים נציג חברה שיקלוט ממכם את הרכב השכור ויבדוק אותו. אתם פשוט משאירים אותו בחניית חברת ההשכרה וניגשים למסור את המפתחות בדלפק (או משאירים ברכב, אם הדלפק בשדה סגור). זה לא אומר שלא יחייבו אתכם על פגיעה ברכב כי למחרת בבוקר הרכב ילקח לשטיפה ואחר כך לבדיקה מדוקדקת שבה יעלו על כל שריטה ופגיעה קטנה ויחייבו מיד את כרטיס האשראי שלכם. אז פטור מלא מהשתתפות עצמית כבר אמרתי??
דלק: רוב החברות הגדולות נותנות לכם את הרכב עם מיכל דלק מלא ואתם מתבקשים להחזיר אותו מלא. אם לא החזרתם את המיכל מלא, החברות יגבו ממכם שני קנסות, הראשון במחיר מופקע על כל ליטר שחסר במיכל והשני בדמי תדלוק לא מבוטלים. לכן תקפידו להחזיר את המיכל מלא! שימו לב שלא תמיד אפשר לסמוך על כך שתהיה תחנת דלק ליד שדה התעופה, לכן תמלאו דלק בטווח של עד 30 ק"מ מהשדה. זה עדיין נחשב כהחזרת מיכל מלא. עוד עניין חשוב בנוגע לדלק בחו"ל. רבים מרכבי ההשכרה בחו"ל מונעים בסולר. תקפידו שלא לתדלק רכב סולר בבנזין. זה קורה לא מעט.
כיוון נהיגה: יש הרבה מדינות שבהם נוהגים הפוך (אנגליה, קפריסין, יפן וכו'). במדינות האלה חשוב במיוחד שיהיה לכם ביטוח מלא כי הסיכוי שתעשו תאונה הוא יותר גבוה.
החזרת הרכב השכור לתחנה שונה מתחנת האיסוף: רוב החברות יגבו סכום ניכר על החזרת הרכב בתחנה אחרת מתחנת האיסוף. אם התחנה היא במדינה אחרת (למשל איסוף בשדה התעופה של מינכן והחזרה בשדה התעופה של וינה), אז החברות יגבו לרוב גם תשלום על החזרה במדינה אחרת. הסכום צפוי להיות מאוד משמעותי.
גיר ידני או גיר אוטומטי: רוב רכבי ההשכרה באירופה הם עם גיר ידני. זאת ברירת המחדל. לכן אם חשוב לכם לנהוג בגיר אוטומטי צריך להזמין רכב עם גיר אוטומטי.
כבישי אגרה, גשרים בתשלום וכו': רוב כבישי האגרה הם בתשלום בקופות אבל יש גם כבישי אגרה שעובדים במודל של כביש 6 והתשלום בהם נגבה על סמך צילום מספר הרכב (יש גם אגרות גשרים ומנהרות שנגבים באופן הזה). במקרה כזה יורידו לכם את התשלום מכרטיס האשראי ויוסיפו גם עמלת גבייה. לכן אם נתקלתם בכביש אגרה שעובד על צילום, תשתדלו למצוא דרך אלטרנטיבית.
השכרת רכב או תחבורה ציבורית: אחרי כל ההזהרות הנ"ל והביטוחים, אתם בטח שואלים את עצמכם אם לא עדיף לנסוע במוניות או תחבורה ציבורית :)
רוב הטיולים עוברים בלי תקלות מיוחדות פרט לקנס פה ושם על מהירות.
אז סעו לשלום, המפתחות בפנים.
נערך ע"י משתמש יום שני 29 יולי 2019 14:11:05(UTC)
| סיבה: לא צויינה