 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
מישהו ניסה את השיטה להכנת אוכל ואכילה? מה עם BPA? איזה שקיות מתאימות יש בארץ הקדושה? |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
אני יודע מה זה. השאלה היא באיזה שקיות ניתן להשתמש בארץ (כאלה שלא יפלטו חומרים מסרטנים לאוכל). אני לא רואה איזשהי בעיה.
ניתן לקנות מיבש מזון (ראה ב-ZAP למשל) ופשוט ליבש אוכל שאתה מכין. היופי של השיטה שזה בכלל לא משנה מה הוא האוכל - כל אוכל יתאים! זה אומר שתוכל לאכול מה שאתה אוהב וזה יהיה נוח יותר מלבשל בשביל...
לגבי המשקל: אכן הוא אותו משקל שהיית לוקח. פה אין שום הבדל. אני דווקה נדלקתי על הרעיון, אבל לא יודע מה ה-ziploc bags שיכולים לשמש אותי בשיטה. |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC) הודעות: 140
תודות: 21 פעמים קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
|
ייבוש המזון אינו בעייתי גם בשימוש עם תנור ביתי רגיל. עשיתי לאחרונה כמה נסיונות עם בשר טחון ותבשיל שעועית שצלחו היטב.
הבעיה עם שקיות הזיפלוק היא שהחברה לא מייעדת אותם למטרה זו. ישנו ערוץ ביוטיוב של בחור שמתעסק בנושא בישולי השטח והוא ביקש מידע מהחברה באשר לשימוש בשקיות שלהם לבישול. החברה מצידה לא אישרה כי השקיות בטוחות לשימוש עם מים רותחים.
https://www.youtube.com/watch?v=6ORKDNATPeM&feature=youtube_gdata_player
בארץ ייתכן ושקיות קוקי תהיינה אחלה למעט הרגישות שלהן לקריעה. שווה בדיקה.raanan_t41282.0609953704
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
תודה!
כמו שאני מבין אין ב-ziplock חומר BPA ולכן מטיילים רבים לא חוששים להשתמש בהם...
תודה על הכוונה אני אנסה להכין אוכל בשקיות קוקי. זה כאלה לתנור נכון? |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
הנה לינק לחברה שמוכרת מיבשי מזון בארץ, לא זול
http://www.ezidri.co.il/?categoryId=14972
זה המון התעסקות לפני היציאה. נכון שזה אומר אוכל ברמה גבוהה יותר אבל הזמן מכריע.
אני בהליכות שלי מוכן לשלם על איכות וגיוון מזון במשקל נמוך ונוחות הכנה. הרי כל כמה ימים אתה מגיע למקום ישוב ואז אתה חוגג ומשלים. בארץ זה בכלל לא בעייה חוץ מהנגב. כל יום יש לך קיוסק,מזנון, ישוב, מכולת, תחנת דלק.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC) הודעות: 140
תודות: 21 פעמים קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
|
ממש לא זול. אפשרי למצוא באיביי מכשירים סבירים סביב ה-100$ כולל משלוח.
אישית, אני משתמש בתנור על מצב טורבו וחום נמוך 50-70 מעלות עם דלת קצת פתוחה. כאמור, עושה עבודה נפלאה ולא תופס מקום בארון.
לאנשים שמייבשים הרבה שווה לשקול רכישת מייבש, לאלו שמייבשים פעמים ספורות בשנה קצת פחות כדאי לטעמי.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
זמי, לא צריך במיוחד לבשל ולייבש. פשוט כל פעם שאתה מכין אוכל (שבועיים לפני הטיול) קח איזה מנה - שתיים ותשים לייבוש. אח"כ שים בשקית ולפריזר. זה לא הרבה זמן כמו שאתה חושב.neutrino41282.5901041667 |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
כמה תשקול שקית כזו עם אוכל מיובש לארוחה עיקרית ביום הליכה? זמי141282.6485763889
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
השיטה לא רק עושה חיים פשוטים בשביל, היא גם חוסכת משקל. כל מה שאתה צריך - להרתיח מיים. זהו. לא צריך לנקות כלום. את ה-ziplock זורקים אחרי השימוש. לא צריך להביא שום דבר לניקוי. וגם כמובן כירת אלכוהול מספיקה (אין צורך בבישול). מגניב! המשקל של האוכל הוא אותו משקל. לא השתנה. גם כל מיני בקבוקונים עם תבלינים/tabasco תשאיר בבית. פחות התעסקות. |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 17/09/2010(UTC) הודעות: 377
קיבל תודה: 5 פעמים ב 4 הודעות
|
.הלך עברי41493.5874537037
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
יפה. מנות קרב זה לא לוף וטונה?
אגב, אני צמחוני...
ומה שמך? שמי גרג. |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 26/10/2012(UTC) הודעות: 275
תודות: 2 פעמים קיבל תודה: 19 פעמים ב 11 הודעות
|
הערך התזונתי של מזון מיובש זהה לזה שלא מיובש?
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 17/09/2010(UTC) הודעות: 377
קיבל תודה: 5 פעמים ב 4 הודעות
|
.הלך עברי41493.5875810185
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
נעים להכיר גיורא,
כן הסוקריות משהו משהו... :)
הריאקציה הכימית מתרחשת בתוך האוכל? אני הייתי רוצה שיהיה אוכל יבש לגמרי כדי לחסוך במשקל. האם מנות הקרב הן כאלה?
אם ניקח potassium permanganate (אשלגן פרמנגנט - מוכרים בכל בתי מרקחת) וסוכר, אז כשמוסיפים מיים התערובת תתחמם. עשיתי דברים כאלה בקזחסטן :) לא באוכל כמובן, אבל בשקית נפרדת.
לגבי הצמחונות, כן אני לא טבעוני עדיין. ניסיתי קצת (חודשיים) אבל נשברתי :( אולי צריך לעשות את זה בהדרגתיות כמו שעשיתי כשנהייתי צמחוני. כיום אני צמחוני איזה 5 שנים. |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 17/09/2010(UTC) הודעות: 377
קיבל תודה: 5 פעמים ב 4 הודעות
|
.הלך עברי41493.5877199074
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
חבריה,
השיטה עובדת מצויין! ניסיתי עם שקיות לצליה (מוכרים בכל סופר). כרגע הכנתי קוסקוס ואיטריות אורז. לא ממש יבשתי אוכל אבל זה יותר טוב מלבשל בסיר.
רק מה, שקיות לצליה גדולות מדי למנה אחד או שתיים. יש שקיות כאלה קטנות יותר? |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC) הודעות: 140
תודות: 21 פעמים קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
|
אני מניח שעוד בשלב האריזה בבית, אפשר לגזור את השקית לגודל המתאים.
אותי אישית מטרידה שאלת החוזק המכני של השקיות הללו. האם הן יעמדו בערבוב האוכל עם כף כשהוא בתוכן?! אנסה ואדווח.
נ.ב.
אתמול חזרנו משלושה ימים במדבר הירדני, ואדי ראם. שם ארוחות הערב התבססו על תבשיל שעועית שיובש בבית וספגטי בולונז שהבשר הטחון בו יובש לפני חודש וחצי.
שתי הארוחות היו נפלאות והיכולת להעמיד תבשיל איכותי כזה בשטח, במינימום דלק, העלו את השאלה המתבקשת: "איך לא שמעתי על הנושא הזה קודם?!"
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.