שביל ישראל ומסלולים ארוכים בעולם
»
כללי
»
פורום ציוד
»
האם כדאי להחליף את הגזייה בפתרון אחר, ואם כן איזה?
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
מתנצל על הקיטועים (אתמול נמחקה לי תגובה שנכתבה במשך זמן רב...) וכן שב ומודה לכולכם - אני לומד מכם רבות, ואני בטוח שהמידע מועיל לקוראים רבים נוספים.
כלום - מאחל לך מסלול מוצלח בפירנאים.
אם כך, תוכל להשתמש גם באלכוהול וגם בגז, אם תמצא מיכל, ולחירום גם בעץ.
נראה לי שאתה מגן מפני כל אפשרות שהיא.
ברשותכם מספר שאלות נוספות:
סוג הגז - נקודה אותה העלה שחר - רק עתה שמתי לב שמיכלי הגז שברשותי מכילים חומרים שונים;
בוטאן-פרופן (בלוויית הכיתוב ISO - אולי מדובר באיזו שהיא תקינה?) - מיכל מתוצרת kovea
גפ"מ - מיכל של חברת גז ישראלית.
האם עליי לצפות להבדל בביצועים? איזה מהחומרים יעיל יותר?
ריכוז האלכוהול וזמינותו - הבנתי שהאלכוהול הנמכר בבתי מרקחת בארץ הינו בריכוז 70 אחוז ואיננו יעיל.
מאחר ומן הסתם בתי המרקחת בחו"ל מוכרים אלכוהול שנועד לאותם צרכים - חיטוי - האם וכיצד נוכל לדעת שאכן בתי המרחקת לאורך המסלול מחזיקים אלכוהול בריכוז הנדרש (95 אחוז, אם הבנתי נכון)?
אצטון - עד כמה האצטון יעיל ביחס לאלכוהול 95 אחוז? (מניח שאצטון נמכר בכל מקום בו משתמשים בתמרוקים למיניהם - כמעט בכל מקום בעולם...).
תקלות בגזייה - האם "סתימת הדיזות" שצוינה לעיל היא תקלה המתרחשת בבת-אחת? האם קיימים סימנים מעידים מקדימים? האם קיים טיפול מונע? ואולי כדאי לרכוש ראש גזייה חדש לפני מסע ממושך בחו"ל? מה דעתכם?
מתאם הברגה-נקירה - ראיתי מוצר שכזה בחנות טיולים. לדעתי משקלו כ 160 גרם (אבל ייתכן ואני טועה). מה דעתכם על כדאיות נשיאת מוצר שכזה למסלול בחו"ל?
שוב תודה, מקווה שלא הטרחתי אתכם יתר על המידה. נערך ע"י משתמש יום שלישי 27 מאי 2014 13:12:58(UTC)
| סיבה: לא צויינה
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 29/03/2013(UTC) הודעות: 539
תודות: 32 פעמים קיבל תודה: 27 פעמים ב 24 הודעות
|
הכי נוח כהליה ללא ספק .
הכי יעיל עמיד לרוחות וגובה אך דורש טיפול בנזניה , בפטגוניה ביום עם רוח בעוצמה בסביבות 100 קמ"ש טיגנתי שניצלים באולטימה אספרנסה ארגנטינה , לקח הרבה זמן אך לא היתה ברירה הייתי לפני המעבר מארגנטינה לצילה אז או לטגן ולאכול או לפח ... , לצילה אסור להכניס מזון .
מילה בענין לחצים הלחץ בגובה 3000 מטר הוא 700 מיליבאר לעומת 1014 בפני הים ,כלומר בערך 700 גרם במקום 1 ק"ג לסמ"ר כלומר פחות בשליש ולכן זמן הבישול התיאורטי עולה בשליש , בפועל טפרוטרה יורדת ב 0.7 מעלות לכל 100 מטר בקירוב כך שבמקום להרתיח מ 27 מעלות צריך להרתיח מסביבות 10-12 מעלות ,17 מעלות נוספות אז סה"כ זמן הבישול בפועל בשל הולכת חום יהיה בסביבות 50 אחוז יותר , על כך ניתן להתגבר או על ידי העלאת הלחץ במיכל או שימוש בחומרי בעירה יעילים במיוחד ,בגדול , רוב השבילים לא עוברים בגבהים אחידים אלא עולים ויורדים כל הזמן תיכנון בפועל של שביל אירופאי תמצא שרוב הזמן תהיה בין 1000 ל 2000 בשביל אירופאי למיטב ידיעתי , שביל דרום אמריקאי זה כבר סיפור אחר לגמרי , בין 3000 ל 5000.
הלך ה MSR מגיעה עם ערכת כלים מלאה דיזה להחלפה בין סגי דלקים שונים, סתימה לא קורית בבת אחת כשקורית פותחים ומסדרים לא מסובך ... 
כלום תמיד תענוג לקרא וללמוד ממך .
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
נתי, תודה רבה על ההסבר המלמד.
אנא תקן אותי אם אני טועה בהנחתי להלן:
מן הסתם, בשל שיקולי בטיחות, נגישות, ו"אופקיות", חניוני הלילה ההרריים אינם ממוקמים במעברים הגבוהים, אלא בנקודות נמוכות יחסית.
אם כך, ניתן אולי לצמצמם את בעיית הנצילות הנמוכה, אם דוחים את טיהור המים והבישול עד ההגעה לחניון, וכך לחסוך בדלקים.
האם אני צודק?
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 29/03/2013(UTC) הודעות: 539
תודות: 32 פעמים קיבל תודה: 27 פעמים ב 24 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: הלך  נתי, תודה רבה על ההסבר המלמד.
אנא תקן אותי אם אני טועה בהנחתי להלן:
מן הסתם, בשל שיקולי בטיחות, נגישות, ו"אופקיות", חניוני הלילה ההרריים אינם ממוקמים במעברים הגבוהים, אלא בנקודות נמוכות יחסית.
אם כך, ניתן אולי לצמצמם את בעיית הנצילות הנמוכה, אם דוחים את טיהור המים והבישול עד ההגעה לחניון, וכך לחסוך בדלקים.
האם אני צודק?
חזרנו לנקודת ההתחלה מהו סוג הטיול , למיטב הבנתי בשבילים אירופאיים המתוכננים לקיץ בעיקר , הכהליה לוקחת בגדול .
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC) הודעות: 492  מיקום: אזרב תודות: 275 פעמים קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
|
הלך! כהל ניתן להשיג בארץ כפי שאמרתי ב"דנטל דפו".ניתן להשיג גם בחנויות משקאות חריפים אבל במיסגרת מסע העונשין של שר אוצרנו החביב:-המחיר בשמיים! (אגב,קוניאק צרפתי יוקרתי וסיגרי הוונה-המחיר נישאר כשהיה לרווחת מעמד הביניים!) ניתן להשיג בארץ אלכוהול "מפוגל",אלכוהול עם תוסף כלשהו שמטרתו למנוע ממך להקים מיזקקת וויסקי ביתית.-לא מומלץ-יפייח לך את הסיר בצורה נוראית. באירופה ארה"ב -אין בעיה בכל סופרמרקט,חנות משקאות חריפים. באשר לבנזיניה,ניתן למנוע הרבה בעיות (סתימות ) ע"י שימוש במה שניקרא בארץ "בנזין לבן".זהו בנזין עם רמת זיקוק גבוהה ביותר. להשיג בבתי-מרקחת במחיר מזעזע, ובטמבוריות-בזול (משהו מסביב ל 30 ש"ח לליטר אם איני טועה).כמובן שבטיול ארוך זה לא תמיד זמין ואז אפשר להסתפק בכל מקור דלק אחר. אה... שכחתי להוסיף פרט באופציית העץ של הCALDERA...זה מחמם .פשוט נחמד לשבת ליד מדורה כמעט בלתי ניראית להתחמם קצת לפני שניכנסים לשק"ש. טוב,אולי זו סתם הזיה פירומנית אינפנטילית שלי,הלא ככלות הכל מזמן לא הצתתי איזה יער. אני מתחיל לדבר שטויות,סימן שצריך לעוף מפה! מתי מגיע 25 ליוני!!!! |
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
נתי, תודה. אני מניח שאתחיל באירופה, ובגבהים נמוכים יחסית.
כלום, שוב תודה. התכוונתי לבתי מרקחת בחו"ל, לא בארץ. אני מבין ששם האלכוהול הנמכר הוא בריכוז 95 אחוז?
מאחר והזכרת חימום, אולי יש לי טיפ קטן, הקשור גם לנושא השרשור:
מניח שתאסוף בשטח מים, אשר חלקם זקוקים מן הסתם לטיהור באמצעות הרתחה. כדאי אולי לדחות את פעולת הטיהור עד ההגעה לחניון הלילה, ואז להרתיח את המים, ליצוק אותם לבקבוק עמיד, ואת הבקבוק לתחוב לשק"ש. מהניסיון, בקבוק שכזה (עטוף - למניעת כוויות!) עשוי להעניק מספר שעות שינה חמימות ונעימות גם בלילות הקרים בנגב הגבוה או בגולן (אין לי מושג מה הטמפ' בפירנאים...) למחרת, ניתן כמובן לשתות את המים המטוהרים, וכך בהפעלת גזייה/כוהלייה אחת, זוכים גם בחימום וגם במי שתייה.
נערך ע"י משתמש יום רביעי 28 מאי 2014 09:45:54(UTC)
| סיבה: לא צויינה
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC) הודעות: 492  מיקום: אזרב תודות: 275 פעמים קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
|
אלכוהול 95% נימכר בחו"ל בחנויות יין,סופרמרקטים ,חנויות חמרי בנין ומן הסתם גם בבתי מרקחת. עפ'י הדווחים בפורום זה הטמפ. בפירנאים בקיץ לא נוראית.בקשי יורדת מגבול האפס...אינשאללה. תודה על העצה,אבל אני לא סוחב איתי בקבוקים עמידים.בקבוק פושטי של משקה קל מספיק. אולי זה לא המקום לפתוח דיון בנושא אחר אבל אני לא מטהר מים ע"י הרתחה. א.ישנם חידקים לא נחמדים ששורדים גם מעבר ל100 מעלות. ב.חבל על הדלק. ג.אנחנו במאה ה21.הייתי ממליץ לך לרכוש לפני הבנזיניה או הכהליה MINI SAWYER לטהור מים ממיני חידקים וסתם ג'יפה,ואם אתה ממש אדוק בנושא כדורי AQWA MIRA נגד וירוסים למיניהם. ד.ותמיד לקוות לטוב !
|
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 28/10/2013(UTC) הודעות: 269
תודות: 1 פעמים קיבל תודה: 101 פעמים ב 64 הודעות
|
קצת בלבלתם אותי. אבל לשאלה - לבנזינייה יש יתרון כשצריך להבה גדולה, וכן באנרגטיות, אז היא מנצחת ככלי בישול לשניים-שלושה אנשים. כוהליה היא הכי קלה ופשוטה, ולכן מנצחת עבור טיול של אדם יחיד. גזיה היא איפהשהו באמצע - לא חזקה או אנרגטית כמו בנזיניה ולא קלה ופשוטה כמו כוהליה, וגם הדלק לא ממש זמין.
וכמו שנכתב פה למעלה - כנראה שעבור טיול של אדם יחיד באירופה בקיץ, כוהליה מנצחת.
מבחינת טיהור מים, אם אתה משתמש בכוהליה זה מעלה משמעותית את כמות הדלק שתרצה לקחת, אז קח את זה בחשבון.
ודבר אחרון - לא הייתי לוקח אמצעי נוסף. תבחר אמצעי בישול שמתאים לצרכיך, תברר אם הדלק זמין, ותהנה בטיול.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
כלום, יונתן, תודה רבה.
כלום - תודה על ההמלצה. המיני סוייר נראה פתרון מצוין, בהחלט ארצה להזמין כזה. בנסיבות מסוימות בקבוק עמיד יכול לחסוך משקל העולה משמעותית על משקלו, אם תרצה אנסה לפרט ולנמק.
יונתן - לדעתי היטבת לסכם. למדתי כי בנזינייה איננה מתאימה לצרכיי, וכי למסלולי בדד המחייבים הרתחת כמות מים שאיננה גדולה, עדיפה כוהלייה על גזייה. מעבר לכמות מסוימת (ובתנאי שהכמות איננה חוצה רף נוסף, המחייב מיכל גז שני), נראה שעדיפה גזייה. זאת כמובן, רק לאחר בירור כי ניתן לרכוש מיכל גז בנקודת היציאה למזלול.
שוב, תודה רבה לכולם.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
שלום, אין שום בעיה להשתמש במטנול! נכון זה רעל אבל אני לא שותה אותו (אני מניח שאת הבנזין מבנזיניה אתם גם לא שותים). צריך לזכור שאת האלכוהול שמוכרים באספקות טכניות אסור לשתות ולהשתמש בו לחיטוי כי מוסיפים בו רעלים בכוונה כדי להמנע מרגולציה (הרי אינו משקה משכר). לי יש את ה-Ti-Tri של Trail Designs. החלפתי את הכוהליה שלהם ב-Starlyte של Zelph עובד יופי וגם אפשר להשתמש בה כמיכל ל-40 מ"ל של אלכוהול. מצאתי בקבוק ב-EBAY בצורת קונוס שנכנס לתוך קונוס כאשר הוא מגולגל והכל נכנס לסיר טיטניום Evernew Ultralight 1.3 Pot. הבקבוק הוא 150 מ"ל מיועד לשמן (משמנים מכונות תפירה וכו..) שוקל 9 גרם (בדוק) עולה 2 דולר עם משלוח. לינק: http://www.ebay.com/itm/...&hash=item5af6a0cbe7אז סה"כ יש בערך 170 מ"ל של אלכוהול שיספיק ליותר מ-10 הרתחות של 500 מ"ל (אני לא מרתיח יותר ליחיד). כוהלית Starlyte בנויה כך שיש בה מין ספוג שסופג אלכוהול ואי אפשר לשפוך ממנה אותו החוצה. זה feature מאוד חשוב. אני בעטתי בכוהליה בוערת לשם בדיקה. קשה לכבות את האש, צריך לזרוק הרבה חול/אדמה. כוהלית starlyte שוקלת 16 גרם בלבד ולא תופסת מקום בסיר. היא גם מאפשרת שימוש בקונוס של Ti-Tri (או Caldera) ללא יתדות שעוד יותר חוסך את משקל הערכה. אני מאמין שכוהליה טובה לטיולים עד 10 ימים. מעבר לזה כבר עדיף לקחת גזיה אם לא קונים אלכוהול בדרך. אחרת אין כמעט חסרונות לכוהליה. כן, הרתחה אולי תיקח 7-10 דקות. אז מה? הבדל של 5 דקות כל כך משמעותי? תתחיל להקים אוהל באותו זמן. |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
 2 תודות למשתמש neutrino על הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC) הודעות: 530   מיקום: חיפה, רחבות תודות: 136 פעמים קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
|
אם אתה לא לבד, רוצה גם תא וגם אוכל לשני אנשים אז זה משמעותי. גם את אתה רוצה קפה בפסגה.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
גרג, סרגיי תודה על התגובות. גרג, האם כוונתך למוצר הזה? http://www.woodgaz-stove.com/starlyte-stove.phpשאלה כללית, ברשותכם: בסרטוני יו-טיוב העוסקים בכוהליות, הלהבות מחממות את הקומקום גם מלמטה, אך בעיקר מסביב. האם אין בכך בזבוז אנרגיה, כי חום רב מתפזר לסביבה? האם לא עדיף להשתמש בקומקום בעל תחתית רחבה, כך שהלהבות מחממות אותו רק מלמטה, ולא מהצד? (מצטער אם השאלה נשמעת טיפשית, מעולם לא הייתי חזק בפיסיקה, כימיה או מה שזה לא יהיה...) תודה.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC) הודעות: 492  מיקום: אזרב תודות: 275 פעמים קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
|
הקונוס של הCALDERA מבוסס בדיוק על הבעיה שהעלית: הסיר מותאם בדיוק לחלקו העליון של הקונוס,האויר מגיע מפתחים בחלקו התחתון,כך שהלהבה מלבד חלקו התחתון של הסיר,מחממת גם את צידיו.אין ביזבוז אנרגיה! בדקתי זאת בזמנו:סיר על כהליה עם מגן רוח מאולתר אותו סיר על גבי הקונוס בתנאי רוח דומים. התוצאה - משהו כמו 30 אחוז חסכון באנרגיה (וכמובן משך זמן). שאלה לי אליך: אתה מזכיר כל הזמן "קומקום".איך אתה מבשל מזון מוצק בקומקום? יש לך סיר נוסף? אם כן, אולי כדאי להחליף אותם לסיר קל דו-שימושי? |
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
תודה על המענה.
אני מבין מדבריך, שבהעדר חציצה כלשהי (כגון הקונוס אותו הזכרת) בין הלהבות העוטפות את כלי הבישול לבין הסביבה, אכן להבות צדיות יעילות פחות מאשר להבות בתחתית הכלי.
אני משתמש בקומקום, יש לו לא מעט יתרונות לדעתי:
ניתן לתחוב לתוכו את מיכל הגז (או לחלופין קופסה בעלת מכסה מתברג המשמשת אותי כקערת אכילה - הסגירה ההרמטית מאפשרת דחיית ההדחה עד הגעה לברז או עד עד שייעשה חם יותר...) פיית המזיגה נוחה מאד. לקומקום ידית עליונה מבודדת שאיננה מתחממת, ובנוסף היא מתקפלת מטה כך שאיננה מפריעה לאריזה. הקומקום בעל קוטר גדול יחסית, כך שלהבות הגזייה מחממות אך ורק את תחתיתו (לפי הבנתי זו צורת חימום יעילה יותר, ומשום כך שאלתי את שאלתי לעיל). המכסה מסייע אף הוא בחיסכון באנרגיה. תכולת הקומקום המסוים שלי, 0.9 ליטר, מתאימה בדיוק לבקבוק העמיד המשמש אותי. משקלו קל, לפחות לפי המושגים שלי - 159 גרם כולל המכסה. אפשר לבשל בקומקום מאכלים כגון דייסת שיבולת שועל סמיכה (ואפילו לאכול אותה ישר מתוכו, נא לא להלשין...). מרבית השימוש לי בקומקום הוא להרתחת מים לשתייה ולמאכלים נמסים (מתכון מומלץ ללילה קר: סחלב סמיך עתיר אגוזים, שקדים, גרעיני חמניות, קוקוס... מדובר במנה עשירה מאד בחלבונים, טעימה וריחנית, מחממת מאד - מומלץ לנסות). ייתכן שקשה לבשל באמצעותו מאכלים "רציניים" יותר כגון אורז פסטה, אינני יודע, מעולם לא ניסיתי (אני בשלן גרוע....).
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC) הודעות: 530   מיקום: חיפה, רחבות תודות: 136 פעמים קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
|
בכוהליה שלי אין כלל בעיה של בישול איתי (לא שאני משתמש באופציה הזאת).
הלך , בוא תקפוץ לחיפה, כך את הכוהליה שלי עם קצת אלכוהול ותרכיב לך חוות דעת.
אבל אך ורק אם אתה מוכן לכתוב REVIEW מפורט עם חסרונות, יתרונות ומלא תמונות.
נערך ע"י משתמש יום חמישי 29 מאי 2014 15:36:25(UTC)
| סיבה: לא צויינה
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC) הודעות: 492  מיקום: אזרב תודות: 275 פעמים קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
|
ע"מ לעשות סדר בדברים בוא נפריד בין הכהליה לבין מגן הרוח-מעמד. מניסיון בשטח ובעיקר משיטוט ברשת ,הקונוס של קלדרה ניראה לי היעיל ביותר לחיסכון באנרגיה,מישקל עצמי ואופציית המדורה.כל זה בהנחה שכלי הבישול מתאים לקונוס,למרות שהיצרן(TRAIL DESIGNׂׂ) ייצר לכם אותו CUSTOM,ׁׁׁ(לא בטוח שלקומקום שלך הלך,בטח חרוט עליו "ברוך ג'מילי פלמ"ח 1948."..סתאם בצחוק). הכהליה שלהם היא לא משהו,לא מבחינת הביצוע אלא שהיא בעצם סוג של PEPSI STOVE.דריכה או מעיכה קלה והיא איננה.בזמנו אימצתי את המלצתו של ניאוטרינו ורכשתי את הSTARLYTE : מוצלחת מאוד. הלך ,פתחת לי את התיאבון עם הסחלב והקיצ'י מיצ'י בתוכו.לא ידעתי שזה כ"כ מזין. סרג',הכהליה שלך ניראית מענינת (במיוחד אפשרות ויסות הלהבה),אשמח לראות אותה.באשר לכתיבת ביקורת-קטונתי. מדוע שלא תכתוב אתה? תמונות? יש מספיק ברשת.ניסיון? לך יש.שגיוט כתיו? שתויוט ,אף אחד לא מושלם. |
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC) הודעות: 530   מיקום: חיפה, רחבות תודות: 136 פעמים קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: klum 
לא התכוונתי אליך, סליחה.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
כלום, מכיוון שהקונוס של Caldera נהיה ממש ממש חם (אי אפשר לגעת בו), כן יש אנרגיה שמתבזבזת.
ה-design האולטימטיבי יהיה boiler כמו ה-backcountry boiler (ניתן לגיגול). הבעיה שלו היא זה המשקל הגבוהה ובריחת גזים חמים מהירה מדי (כלומר, לא מספיקים לתת את כל האנרגיה למים). יש לי רעיון איך לפתור את שתי הבעיות, אבל הניסיונות היו כושלים מכיוון שאין לי ידיים טובות. מי שמוכן לנסות להרכיב boiler כזה אני אסמח לתת את כל המידע. את החומרים ניתן להסיג בארץ בזול (כמו למשל פחית בירה 1 ליטר ורדיד אלומיניום, אה, וגם צריך פקק של בקבוק יין :)).
גרג. |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
סרגיי - תודה רבה על ההצעה הנדיבה. אני פחות צריך ויסות, מאחר וכמעט תמיד אני רק מרתיח.
כלום - אבחן את הסטרלייט והקונוס.
גרג - כל הכבוד על היצירתיות (גם לי אין ידיים טובות, כך שלא אוכל לעזור...)
תודה לכולכם ולכל המשיבים.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 12/05/2014(UTC) הודעות: 10
|
אני גם מתלבט המון בשאלה של מה עדיף וכדאי!ראיתי לא מזמן בנזינייה שהיא גם גזייה ולהפתעתי גיליתי שיש כמה וכמה חברות וסוגי גזיות/בנזיניות, כמו למשל GRAVITY VF או של Kovea Booster ועוד.. אז דבר ראשון זה ליידע ודבר שני מוסיף שאלה: האם מישהו התנסה עם כזאת ויש המלצות/ביקורות האם כדאי לקנות כזאת ואולי ההמצאה הזאת היא סוף ההתלבטות בין גזייה לבנזינייה?
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
שביל ישראל ומסלולים ארוכים בעולם
»
כללי
»
פורום ציוד
»
האם כדאי להחליף את הגזייה בפתרון אחר, ואם כן איזה?
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.