ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

3 עמודים123>
אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
הלך  
#1 נשלח : יום ראשון 25 מאי 2014 20:09:31(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות

שלום לכולם.

הגזייה המשמשת אותי היום התגלתה בשנות טיוליי בארץ כאמינה ונוחה לצרכיי (בעיקר הרתחת מים).

מעט נתונים מספריים: משקלה 60 גרם, משקל המיכל המלא (מכיל כ 220 גרם) 363 גרם, ותכולתו מספיקה לכ 22 הרתחות של 0.85 ליטר בתנאים מיטביים.

(0.85 ליטר - תכולת הקומקום המשמש אותי, הזהה גם לתכולת הבקבוק המשמש אותי לשתייה ולחימום השק"ש).

זמן ההרתחה של הכמות לעיל, בתנאים מיטביים, פחות מארבע דקות.

האריזה נוחה יחסית, שכן ניתן לאחסן את הגזייה בתוך הקומקום.

 

לגזייה שני חסרונות עיקריים:

 

א. זמינות מיכלים חליפיים לאורך המסלול (בארץ ובחו"ל - אני מתחיל לחשוב גם על מסלולים מעבר לים...)

ב. הבלון הריק שוקל 133 גרם מיותרים, ונפחו רב (למיטב ידיעתי, לא ניתן למצוא בארץ מיכלי 110 גרם).

 

לאור האמור, אבקש לשאול וללמוד אודות החלופות המופעלות באלכוהול או בבנזין:

 

האם תעדיפו אלכוהול על בזנין, או להיפך כמובן, ואם כן מדוע?

האם קרה שהתקשיתם להשיג אחד החומרים לעיל במהלך מסלול רב-יומי?

האם קיים אמצעי המאפשר שימוש בשני החומרים? 

מה משקל האמצעי עצמו, ואיזו כמות נדרשת לביצועים לעיל (22 התרחות של 0.85 ליטר מים)?

כמה זמן נדרש לצורך הרתחת כמות המיל לעיל בתנאים מיטביים?

 

תודה למשיבים.

אשמח אם תסבו את תשומת לבי לשיקולים נוספים, אשר אינם ידועים לי.

 

מממן
Jonathan2  
#2 נשלח : יום ראשון 25 מאי 2014 21:49:25(UTC)
Jonathan2


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/10/2013(UTC)
הודעות: 269

תודות: 1 פעמים
קיבל תודה: 101 פעמים ב 64 הודעות
בנזינייה תהיה תמיד יותר מסורבלת לתפעול מגזיה וברוב המקרים תשקול יותר.
אני משתמש כבר כ-7 שנים בבנזינייה.
מעולם לא היתה לי בעיה למצוא דלק (לרוב משתמש בבנזין של מכוניות).

תסתכל באתרים של יצרני בנזיניות על המשקלים.
שלי שוקלת משהו כמו 400 גר' (יבש!) כולל מיכל בנזין של 600 מ"ל, יש דגמים קלים יותר.
לא סגור על כמויות דלק להרתחת מים. בת זוגי ואני שורפים קצת פחות מליטר בנזין בטיולים של שישה ימים בקור וגשם.

היתרונות ברורים: דלק בכל מקום, להבה חזקה ויציבה (קל לבשל לזוג ואפילו לשלושה וארבעה), אין עניין של מיכלים שמתרוקנים וצריך לסחוב עד סוף הטיול.
דגמים מסויימים מאפשרים בישול - מה שלא ממש עובד בגזיות (לפחות מניסיוני).

החסרונות: מסובך לתפעול. במקרה של תקלה צריך לדעת מה אתה עושה, וידיים טובות. מתאים לפריקים של ציוד שאוהבים להתעסק.
משקל יבש גדול, יחסית לגזיה (שלא לדבר על כוהליה).
(אציין שתקלות הן עניין שהוא לרוב נדיר, ואצלי התחילו רק כשהבנזינייה הזדקנה לאחר כמה שנות שימוש אינטניסבי)

אני לא מכיר משהו שעובד גם על בנזין וגם על אלכוהול.
אלו דלקים מאוד שונים (באנרגטיות, בטמפ' ולחץ ההבערה וכו') אז אני בספק אם קיים משהו כזה.
יש דגמים ספציפיים של בנזיניות שניתן להפעיל אותן עם בלון גז, אבל הם בנויים במיוחד, ואין לי מושג אם הם טובים או לא.

כדאי שמישהו אחר יכתוב כאן על כוהליות.
naty_h  
#3 נשלח : יום ראשון 25 מאי 2014 23:38:07(UTC)
naty_h


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 29/03/2013(UTC)
הודעות: 539

תודות: 32 פעמים
קיבל תודה: 27 פעמים ב 24 הודעות

הבנזניה של MSR היתה בשנות ה 80 להיט מהפכני היתרונות :

אפשרות בשימוש בבנזין או קרוסין , זמינות דלקים בכל מקום , אפשרות להגדיל את  הלחץ במיכל דלק על ידי משאבה מיוחדת , כך ניתן להתגבר על בעית דלילות אויר בגבהים וכולי .

 

נכון להיום קימים פתרונות נוספים , של קולמן ,  וראיתי גם מודעה כאן בפורום .

כוהליה בעיקרון היא הקלה והנוחה ביותר לתיפעול אך אין לכוהליות מיכלי לחץ כך שהן לא יעילות בגבהים

החסרונות ברורים גודל משקל וצורך בטיפולים .

לגבי גזיות אין אפשרות להעביר  מיכלים בטיסת .

התשובה הנכונה בענין הזה היא התשובה הנכונה לך :

לאיזה מסלול איזה גובה  איזה משקל ?

תלוי לאן תיסע מכאן יגזרו התשובות הנוספות .

הלך  
#4 נשלח : יום שני 26 מאי 2014 08:10:17(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
יונתן ונתי, תודה רבה על התשובות המפורטות.

הצפתם שיקולים רבים עליהם לא חשבתי כלל.

אנסה תחילה להתמקד כדי לסייע לכם, ולמשיבים נוספים, לסייע לי (ולהחכים אגב כך את כל הקוראים):

פשטות תפעולית - נקודה מהותית. אישית, אני זקוק למערכת פשוטה זמינה ומהירה ככל האפשר.

תקלות - צודק. דרישת סף מבחינתי היא אמינותו של האמצעי (מן הסתם אתקשה לתקן תקלות).

בישול - השימוש העיקרי אותו אני עושה בגזייה הוא לצורך הרתחת מים (לתה, לטיהור, לחימום השק"ש, להכנת מאכלים נמסים כגון מרק או סחלב (מצאתי כי תוספות מתאימות למנות אלו מספקות את החלבונים
והפחמימות להם אני זקוק). כמו כן, אני מניח שבעתיד ניתן יהיה למצוא מנות מוכנות צמחוניות (כוונתי למנות המתחממות באמצעות יציקת מים). ניסיונותיי הבודדים בבישולי שטח רציניים יותר הסתכמו
בדייסת שיבולת-שועל, וגם עליהם ויתרתי (מה הטעם להכין דייסה מחממת בלילה של אפס מעלות בראש נחש צמא - פעם היה שם חניון לילה - אם אחר כך צריך לקרצף את הקומקום במים קפואים?).

גובה - נקודה חשובה אשר לא עלתה כמובן על דעתי (טרם נתקלתי בבעיות תפעול גזייה במשרע הגבהים המצוי בכנען). נראה כי המסלולים הראשונים אותם אעשה בנכר יהיו בגבהים אירופיים, עד 3000 מ' לערך.
האם גזייה יכולה לתפקד בגבהים אלו? ומה בארש לשאר החלופות?



באשר לשימוש בבנזינייה - נראה לי שנוסף למידע החשוב אותו הבאת לעיל, יונתן, אודות פשטות ואמינות, גם חישוב המשקלים איננו לטובת חלופה זו. משקל הבזנינייה אותו ציינת, 400 גרם, הינו שקול כמעט למשקל גזייה ומיכל גז מלא.


אשמח לקבל מידע נוסף, בפרט אודות כוהוליות, וכמון ללמוד אודות שיקולים נוספים אשר אינם מוכרים לי.

תודה לכולם.
sereje4ka1  
#5 נשלח : יום שני 26 מאי 2014 16:24:26(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
אני משתמש בכוהליה PAKAFEATHER XL.
החסרונות הם:
עוצמה חלשה יחסית לגזיה
עמידות לרוח חלשה יותר
דלק פחות דחוס בקלוריות, כלומר מתבזמז יותר גם דלק לליטר מים.

היתרונות:
ממש קלה ולא דורשת שום בלון, תמיד ניתן לקחת בדיוק כמה שצריכים דלק.
זמינות דלק בכל מקום ובכל מצב
אפשר לשלוח דלק בבקבוקים קטנים במטוס (בבגאז כמובן)

לכן אני משתמש בה לטיולים קצרים ולטיולים על מעט רוח וכאשר אני מבשל רק לעצמי.
הלך  
#6 נשלח : יום שני 26 מאי 2014 17:12:20(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
סרגיי, תודה רבה.

מצאתי את הכוהלייה ביו-טיוב :




מספר שאלות, ברשותך:

באיזה סוג אלכוהול אתה משתמש?
(הבנתי שישנם סוגים שונים וריכוזים שונים).

היכן משיגים את האלכוהול בחו"ל? בבתי מרקחת? בסופרים?

האם היתה לך בעיה בשימוש בכוהלייה בגבהים שונים?

האם אתה יודע על בעיה בשימוש בגזייה בגבהים שונים?

תודה.

sereje4ka1  
#7 נשלח : יום שני 26 מאי 2014 17:38:30(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות

1. כל אלכוהול פרט למטנול (כי או רעיל). כלומר אתנול, פרופנול ואיזופרופנול.
2. בבתי מרקחת ובסופרים. בכריתים למשל כל בכל כפר יש סופרפארם ושם יש אלכוהול.
3. לא התשמשתי בגובה מעל 2500 עדיין.
4. לאיזה גבהים אתה רוצה להגיע? החל מגובה מסויים וטמפרטורה - צריך גז וגזיה מתאימים.

הלך  
#8 נשלח : יום שני 26 מאי 2014 19:53:09(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
סרגיי תודה רבה על התשובות.

גובה - כ 3000 מ' אני מניח. האם כוהלייה וגזייה רגילה יכולות לפעול בגובה כזה?

אלכוהול - האם נדרש ריכוז מסוים (הבנתי כי קיימים ריכוזים שונים, 70 אחוז, 90 אחוז וכו')?

שוב תודה.
sereje4ka1  
#9 נשלח : יום שני 26 מאי 2014 20:48:09(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות

שאלות טובות.
הפרמטר שישפיע לך יותר בגובה כזה הוא טמפרטורה. על איזה טמפרטורות מדובר? כלומר, לא ניסחתי את עצמי טוב בפעם ראשונה. תגדיר גובה וגם טמפרטורה. 
אני תמיד משתמש באלקוהול נקי 95%+ כי יש לי :-)

shaharellert  
#10 נשלח : יום שני 26 מאי 2014 21:11:26(UTC)
shaharellert


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 03/05/2011(UTC)
הודעות: 975

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 75 פעמים ב 51 הודעות

הלך- לא הייתי מוטרד מדי מנושא השפעת הגובה על תפקוד הגזיה. מנסיון- עם גזיה פשוטה (litemax) אין בעיה לבשל בגובה 5600 (מעבר לזה עדיין לא ניסיתי :))

כמו שסרגיי אמר- יש השפעה מכרעת לטמפ' אם כי תערובת גפ"מ של בוטאן+פרופן אמורה לפתור את הבעיה- כבר ראיתי הרבה בלונים כאלה.

 

סרגיי, התלבטתי הרבה בנוגע למעבר לכהליה. אני באמת לא מבין את היתרונות.

משקל- 45 גרם של כהליה לעומת 60/70 גרם של ראש גזיה זה די זניח. 

תפוקה- זה נכון שאפשר להתאים את כמות הכוהל לכמות הנדרשת לטיול ובכך להימנע מסחיבה בלתי נמנעת כאשר מדובר בבלון גז. אבל כאשר התפוקה והניצולת בשריפת כוהל נמוכה יותר- איפה בעצם הרווח שלי?

 

 

thanks 1 משתמש הודה ל shaharellert עבור הודעה מועילה זו.
io_travel ב 15/08/2014(UTC)
naty_h  
#11 נשלח : יום שני 26 מאי 2014 22:36:05(UTC)
naty_h


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 29/03/2013(UTC)
הודעות: 539

תודות: 32 פעמים
קיבל תודה: 27 פעמים ב 24 הודעות

נשלח במקור על ידי: הלך עבור להודעה מצוטטת
סרגיי תודה רבה על התשובות.

גובה - כ 3000 מ' אני מניח. האם כוהלייה וגזייה רגילה יכולות לפעול בגובה כזה?

אלכוהול - האם נדרש ריכוז מסוים (הבנתי כי קיימים ריכוזים שונים, 70 אחוז, 90 אחוז וכו')?

שוב תודה.

 

עובדים גם בגובה רק שהנצילות נמוכה יותר  כל הענין הוא נצילות , כפי שחישבת את זמן ההרתחה אז בגבהים זמן זה  עולה בשל הלחץ החלקי הקטן יותר של החמצן באויר וכן למיטב הבנתי  תצטרך יותר גז כי  הלהבה תהיה קטנה יחסית ללהבה בגובה פני הים , ולכן אפקט הקירור ישפיע יותר ,יש יתרונות וחסרונות לכל מוצר , בגובה 4900 פרו מסלול האלפאמאיו לא  היתה לבנזניות שום בעיה בכלל לא זכרנו שאנחנו  בגבהים , גזיות עובדות גם בגובה הזה אך פשוט לאט .

Jonathan2  
#12 נשלח : יום שני 26 מאי 2014 23:02:33(UTC)
Jonathan2


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/10/2013(UTC)
הודעות: 269

תודות: 1 פעמים
קיבל תודה: 101 פעמים ב 64 הודעות
כמה הערות:
1. באתר של MSR יש פירוט יפה של כמה הבנזיניות שלהם שוקלות וכמה דלק הן צורכות. אני משתמש בבנזינייה שלהם מדגם dragonfly.
2. באתרי אינטרנט של כל מיני מטיילים (בעיקר אמריקאים) הם טוענים שאין לכוהליות שום בעיה של עבודה בגובה,
אם יש למישהו ניסיון ספציפי אשמח לקרוא על זה.
3. כשניסיתי להכין ולהשתמש בכוהלייה (פה בארץ, בחודשים האחרונים) ראיתי שכוהל בריכו 70% פשוט לא בוער, אל תבזבזו את הזמן והכסף.
96% בוער בסדר, קשה למצוא. בתי המרקחת בארץ מחזיקים אלכוהול 70% כחומר חיטוי, אך כאמור, זה לא בוער.
4. טמפ' ההבזקה של אתנול היא משהו כמו 17 מעלות צלסיוס, כך שלא אמורה להיות בעיה עם שימוש באלכוהול גם בטמפ' נמוכות.
5. היתרונות של כוהלייה על גזיה הם: יותר קלה, אין משקל אקסטרה של מיכלי מתכת, אין בעיה לסחוב בדיוק מה שצריך, הדלק יותר זול, יותר פשוט = פחות תקלות (גם לגזיות נסתמת הדיזה ונשחקים אטמים וכו').
מצד שני בארץ באמת קשה למצוא אלכוהול.
6. רוח חזקה תכבה גם את הנועזת שבבנזיניות (שלא לדבר על גזיות). הפתרון לזה הוא למצוא מקום מוגן ולהשתמש במגן רוח.

ובנימה אישית: אין ספק שהיתרון הכי גדול של כוהליות על כל השאר הוא... השקט. בנזיניות וגזיות עושות רעש מחריש אוזניים בשעת הבישול, וזה מעצבן...

thanks 1 משתמש הודה ל Jonathan2 עבור הודעה מועילה זו.
io_travel ב 15/08/2014(UTC)
klum  
#13 נשלח : יום שלישי 27 מאי 2014 05:27:12(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
עוד כמה הערות:
-אלכוהול 95% ניתן להשיג בארץ בקלות אצל דנטל דיפו ודומיו(ציוד למירפאות שיניים),עולה כ 30 ש"ח לליטר.הם עושים גם מישלוחים.
שחר,אין לכהליה יתרון רב במישקל,ההבדל הוא בנפח הכהל מול הגז.אני מישתמש בבקבוקון של 300 CC (כזה של סירופים נגד שיעול למשל,זה עם הפקק המאובטח "נגד ילדים").בתיק בינוני ליתרון הנפח שלו מול מיכל הגז המגושם יש משמעות.
אכן נכון,בכהליה למגן הרוח יש משמעות רבה יותר מכל צורת בישול אחרת.
הלך- הייתי מייעץ לך לבחון את הCALDERA של TRAIL DESIGNS.תיכנס לאתר שלהם .יש סירטונים והסברים לכל מיני אופציות בישול עם מוצרים שלהם.אני רכשתי את הTI-TRI.
נתן לי את האופציה של בישול בעץ.בתחילה זה היה ניראה לי כאופציה זניחה.אז היתברר לי שזה אפשרות מצוינת.עץ יש בכל מקום,אפילו במידבר (לא צריך הרבה-כמה שורשים יבשים של רותם וכדומה),מדורה מינימליסטית בתוך הקונוס שהוא מגן הרוח ומעמד הסיר,ואין צלקות שריפה בשטח תודות לריצפת הטיטניום.
חוצמזה,לטיולים ארוכים תמיד תוכל לזרוק לתיק את ה60 גרם של הפוקט רוקט-בתור גיבוי.
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
shaharellert  
#14 נשלח : יום שלישי 27 מאי 2014 07:51:11(UTC)
shaharellert


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 03/05/2011(UTC)
הודעות: 975

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 75 פעמים ב 51 הודעות
Klum- כמה ליטר בממוצע ניתן להרתיח עם 300 מ״ל אתנול 95%?
klum  
#15 נשלח : יום שלישי 27 מאי 2014 08:17:38(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
900 מ"ל אני מרתיח עם כ 15 מ"ל אלכוהול.ראיתי ביוטיוב המלצה למהול את האלכוהול בכ-20% מים.בדקתי- זה מוריד את גובה הלהבה במעט.
אגב,את האלכוליה של CALDERA החלפתי באלכוהולית STARLYTE .יותר מסיבית ועם מכסה (ע"מ לסגור את עודפי האלכוהול) -כ20$.
אפשר אגב להשתמש באצטון (כן,כזה שמוריד את הלכה מהציפורניים).
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
sereje4ka1  
#16 נשלח : יום שלישי 27 מאי 2014 09:32:35(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות

גם לי יוצא 20 עד 30מל לליטר בערך, תלוי בטמפרטורה וברוח.

 

 

הלך  
#17 נשלח : יום שלישי 27 מאי 2014 09:54:01(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות

סרגיי שחר נתי יונתן כלום, תודה רבה על כל המידע המפורט, ההמלצות והקישורים - נכנסתי כמובן לכולם - ואתייחס בהמשך לכל נקודה שהעליתם.

(אם הבנתי נכון, זו הקלדרה של כלום http://www.traildesigns.com/stoves/caldera-ti-tri וזה הדרגונפליי של יונתן http://www.cascadedesign...oking/dragonfly/product?)


מחשש שתימחק לי התגובה כולה, והיא עומדת להיות ארוכה, אחלק אותה למספר חלקים.


ביצועי משקל/נפח/תפוקה


אם אני מבין נכון את כל הנתונים שצוינו לעיל, וכן את היצרן של הכוהלייה של סרגיי, הבנזינייה של יונתן, והנתונים אותם אספתי מהשימוש בגזייה המשמשת אותי (kovea),

אחרי חישוב המשקל הטפילי ואומדן נפחים, הגעתי לתובנות הבאות (מקווה שלא טעיתי):


א. ככל שמרתיחים כמות קטנה יותר במהלך המסלול, כך כדאי יותר להשתמש בכוהלייה.

ב. ככל שמרתיחים כמות גדולה יותר, מצטמצם היתרון המשקלי של השימוש בכוהלייה בשל כמות האלכוהול הנדרשת, וגדלה הכדאיות בשימוש בגזייה (עד חציית הרף המחייב פתיחת בלון נוסף).

ג. ככל שמרתיחים מספר פעמים גדול יותר בכל יום (מספר הפסקות קפה), כך כדאי יותר להשתמש בגזייה (בשל מיידיות השימוש ומהירות הביצוע).

ד. ככל שהתנאים גרועים יותר (רום, טמפ' נמוכה), ומחייבים שימוש בכמות אנרגייה גדולה יותר להרתחה, הולכת ופוחתת כדאיות השימוש באלכוהולייה, גוברת הכדאיות לשימוש בגזייה (בשל יעילותה מול הכוהלייה), וכנראה שגוברת גם כדאיות השימוש בבנזינייה (הבנתי מיונתן כי בנזינייה עמידה יותר בפני רוח, מקווה שהבנתי נכון).

 
(הערה: זאת בהנחה שהבנתי נכון את דברי נתי, ומכאן שההנחה להלן נכונה: טמפ' הסביבה, טמפ' המים בקומקום, והשפעות הלחץ משפיעות על כל האמצעים בזירה. אם הנחתי זו שגוייה, אשמח לקבל תיקון).

באשר לנפח;

ה. ככל שמתעתדים מראש להרתיח מעט יותר, כך נהנים המשתמשים בכוהלייה ובבנזינייה מנפח טפילי קטן יותר (בקבוקון קטן).

ו. ככל שמתעתדים להרתיח כמות גדולה יותר, נפח הבקבוקים עולה, אוילו נפח מיכל הגז נשאר בעינו.

ז. בחלקו האחרון של המסע, נושאי הגזייה עדיין סובלים את נפחו של המיכל הריק, בעוד בעלי המאצעים האחרים יכולים למעוך את הבקבוקים הריקים.


עד כאן, באשר ליחס משקל/נפח/תפוקה, האם הדברים נכונים, או שמא הלכתי לגמרי לאיבוד?

נערך ע"י משתמש יום שלישי 27 מאי 2014 10:05:37(UTC)  | סיבה: לא צויינה

klum  
#18 נשלח : יום שלישי 27 מאי 2014 09:54:43(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
הקונוס של CALDERA לדעתי,אחד הפיתוחים היותר מוצלחים בתחום (מבלי לגרוע כהוא זה מתהילתו של קיסם השיניים באולרים השויצריים).
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
הלך  
#19 נשלח : יום שלישי 27 מאי 2014 10:24:52(UTC)
הלך


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC)
הודעות: 425

תודות: 949 פעמים
קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות

המשך תגובה:

סוגייה חשובה היא זמינות הדלקים השונים.

פתרון ראשון הוא כמובן לימוד יסודי של מצאי הדלקים השונים לאורך המסלול.

פתרון שני עשוי להיות האמצעי ה"רב- דלקי",  כמו המוצרים אותם הצעתם (אם הבנתי נכון, הדרגונפליי יכול לפעול באמצעות גז, בנזין וסולר, ואילו הקלדרה יכולה לפעול באמצעות אלכוהול, עץ ו... דלק מוצק כלשהו?).

פתרון שלישי הוא דווקא הפתרון ההפוך: נשיאת שני אמצעים שונים - עיקרי וגיבוי -  כפי שהציע כלום. עם זאת, לדעתי, לפחות למטיילים המתעתדים להרתיח כמות המצדיקה נשיאת בלון/ים מלאים, כדאי להעדיף דווקא כוהלייה לגיבוי, ולא להיפך. זאת מכיוון, שניתן להכין כוהליות קלות ובעלות נפח מצומצם, לשאת בקבוק קטן הניתן לכיווץ - ואז, אם אין צורך באלה, להשליכם בפינת המחזור הקרובה, שהרי עלותם אפסית. היה וייווצר צורך להשתמש בכוהליית הגיבוי, מן הסתם די בכמות אלכוהול קטנה בכדי לספק את הצרכים עד ההגעה לתחנת הצטיידות (ובה לרכוש את המצוי; מיכל גז או אולכוהול).



 

 

 

 

נערך ע"י משתמש יום שלישי 27 מאי 2014 10:32:12(UTC)  | סיבה: לא צויינה

klum  
#20 נשלח : יום שלישי 27 מאי 2014 10:44:37(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
אביא דוגמא מוחשית:
בקרוב מאד אני יוצא לכחודשיים לפירנאים.
אין לי ממש חשק לחפש בלוני גז בכל מקום.יש או אין בכפר זה או אחר ? עם נקירה בלי נקירה? יום ראשון- הכל סגור,וכיוב'
לפיכך אני יוצא עם כ400 CC אלכוהול ואפשרות להשתמש בעץ (הדלק המוצק זה פתרון לא מוצלח-מפייח ומסריח).בנוסף לכך אקח את הפוקט-רוקט שלי לגיבוי-לך תדע.
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
משתמשים הצופים בדיון זה
3 עמודים123>
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.