שביל ישראל ומסלולים ארוכים בעולם
»
כללי
»
פורום ציוד
»
המלצה על מזון מהיר לבשלנים גרועים ו/או למטיילים עצלנים
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
נתקלתי במוצר הנקרא פתיתי שיבולת שועל בטעם פירות ובשמנת, ולדעתי הוא מתאים מאד למטיילים העונים על אחת ההגדות לעיל, ואולי בכלל.
הוראות ההכנה פשוטות אפילו בשבילי - יש לגזור את שקית הנייר (מכילה 35 גרם), לשפוך את תכולתה לכוס, ליצוק עד שליש כוס מים רותחים, להמתין שישים דקות, ולבחוש.
יתרונות:
טעים.
מזין למדי (380 קל) - ניתן ורצוי להוסיף שקדים, אגוזים, קוקוס, וכו'.
עמידות גבוהה (תאריך תפוגה לעוד שבעה חודשים).
המוצר מועשר בכל מיני ויטמנים ומינרלים (אך גם בחומרים אחרים, כך שלא הייתי מגזים בצריכת מוצר זה).
והיתרון הגדול - לא צריך לרחוץ כלים בלילה קר - די בניגובון קל של הכוס, וזהו.
(המוצר מיוצר בארה"ב, כך שמן הסתם ניתן להשיגו גם בנכר).
|
 3 תודות למשתמש הלך על הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 29/03/2013(UTC) הודעות: 539
תודות: 32 פעמים קיבל תודה: 27 פעמים ב 24 הודעות
|
יש מזון השמור בואקום עם שקית חימום שכחתי את שם החברה משהו ברמת 25 ש"ח לארוחה , מתחם מעצמו .
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC) הודעות: 140
תודות: 21 פעמים קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
|
הלך, אני מניח שאתה מדבר על QUAKER OATMEAL. מצטרף להמלצה שלך וזאת מתוך נסיון רב שנים. אני לוקח לכל טיול שתי שקיות כאלה לכל ארוחת בוקר. לא טעמתי את טעם התות שמנת, אך התפוח קינמון מעולה.
רק תיקון ברשותך, מניח שהתכוונת לשישים שניות ולא דקות :)
באותו הכיוון... ניתן לרכוש את הקוואקר שלהם "נקי" במחיר זול יחסית לשקיקים, ולערבב אותו עם מה שאתה מוצא לנכון ולשמור בזיפלוק.
אהההה.... ותוסיף בכותרת "לחסכנים בדלק"
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
רענן, נתי
רענן - אתה צודק כמובן, שישים שניות. צודק גם באשר לשם המוצר, בתוספת המילה INSTANT. בקופסה עשר שקיות בארבעה טעמים; שמנת ותות, שמנת ואוכמניות, שמנת ואפרסקים וכן שמנת ובננות. אכן, גם לחסכנים בדלק (ובזמן). תודה על הטיפ. אחפש את המוצר ה"נקי", ואנסה מיני תערובות (גם למוצר לעיל אני מוסיף פריטים, בעיקר עתירי חלבון).
נתי - אכן, גם זה פתרון טוב. מנות צמחוניות נמכרות ב 29-32 (ע"פ האתר). נערך ע"י משתמש שבת 12 יולי 2014 20:40:46(UTC)
| סיבה: לא צויינה
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
הלך, אני חסיד של אוכל פשוט.
פסטה מאורז דקיקה מאוד - בישול: מוסיפים מים רותחים ומחקים 10-15 דקות כמובן קסוקוס מה שחשוב גם זה חלבונים (במיוחד בסוף יום הליכה). מישהו חשב/ניסה להכין משהו מאבקת חלבון? או אולי מקור אחר לחלבון?
גרג |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
גרג, תודה.
המקור שלי לחלבונים הוא אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, גרעיני חמניות ודלעת, שקדים טבעיים וכו'.
היתרון הגדול של הנ"ל במסלול, מלבד היותם טעימים ובריאים:
ניתן לאכול אותם תוך כדי הליכה או כתוספת למזון חם (גם מתוק וגם מלוח). תמורה תזונתית גבוהה ביחס למשקלם ולנפחם. אריזה במשקל אפס. מחזיקים מעמד. עמידים למעיכה.
גם בחלווה יש לא מעט חלבון.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC) הודעות: 140
תודות: 21 פעמים קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
|
אצלי, התחלתי להשתעשע עם ייבוש של תבשילים ביתיים (עד כה רק תבשיל שעועית) ובשר. ייבוש בשר הוא דבר קל יחסית בתנאים ביתיים. נראה לי גם שאפשר להכין בקלות רוטב פסטה מיובש ואז בשטח להוסיף מים רותחים, בשר טחון מיובש ואת איטריות האורז ולקבל סוג של בולונז.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 29/03/2013(UTC) הודעות: 539
תודות: 32 פעמים קיבל תודה: 27 פעמים ב 24 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: raanan_t  אצלי, התחלתי להשתעשע עם ייבוש של תבשילים ביתיים (עד כה רק תבשיל שעועית) ובשר. ייבוש בשר הוא דבר קל יחסית בתנאים ביתיים. נראה לי גם שאפשר להכין בקלות רוטב פסטה מיובש ואז בשטח להוסיף מים רותחים, בשר טחון מיובש ואת איטריות האורז ולקבל סוג של בולונז.
איך ?
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: naty_h 
Google: freeze dried cooking |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC) הודעות: 140
תודות: 21 פעמים קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
|
פעם פירסמתי בפורום אחר. מצ"ב לינק. http://shvilisrael.myfastforum.org/sutra8455.php
השיטה דומה גם לייבוש אוכל אחר. רק שחשוב לדעת מה באמת ניתן לייבש ו"להחזיר לחיים" כראוי. קיים מידע רב באנגלית ברשת ובנוסף ישנם סרטונים בטיוב של אחד המכנה עצמו Hungry Hammock Hanger שמפרסם מתכונים לארוחות מיובשות.
|
 1 משתמש הודה ל raanan_t עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 09/04/2011(UTC) הודעות: 430  מיקום: קיבוץ אל-רום תודות: 104 פעמים קיבל תודה: 88 פעמים ב 57 הודעות
|
הלך, איפשהו בדרך איבדתי אותך... להרתיח מים זו פרוצדורה מיגעת.
ההמלצות שלי לטרק של כמה ימים:
1) שקדים/אגוזי מלך + תמרים (מג'הול, דום)
2) להכין בבית מרקחת דבש וטחינה גולמית. למרוח קרקרים מחיטה מלאה ולהכין מלאי של "סנדוויצים" מקרקרים כאלו.
3) קרקרים כנ"ל עם גבינה צהובה איכותית (מחזיקה ימים במקומות קרים). בשביל הפיקנטריה אפשר להוסיף עלי בזיליקום טריים ורענניים או משהו בדומה (נשמרים זמן רב באריזה מנויילנת).
4) שוקולד איכותי...
5) שפורפרת ריבת חלב.
6) פתיתי שיבולת שועל עדינים: להשרותם במים קרים עם דבש או ריבת חלב. לערבב. לאחר כמה דקות מתקבל דייסה קרירה ומזינה...
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
עופר,
אתה צודק - ההרתחה מייגעת, אף שבחורף יש חשיבות למשקה ולמזון חמים, לפחות לפני השינה (וממילא אני מרתיח מים לטובת חימום השק"ש...)
תודה על המתכונים (בכוונתי לנסות במיוחד את שבולת השועל העדינה - הכנה באמצעות מים קרים מתאימה לי מאד...)
האם הטחינה איננה מתקלקלת בשטח?(אני לוקח חלווה באריזות קטנות).
טיפ קטנטנן - בשנים האחרונות עברתי לטורטיות במקום קרקרים (אינן נשברות, גמישותן מאפשרת איחסון בכל חלל פנוי בתרמיל, נשמרות לאורך זמן, ניתן לאכלן עם מתוק ומלוח, וחלקן מזינות למדי).
נערך ע"י משתמש יום חמישי 04 ספטמבר 2014 22:19:01(UTC)
| סיבה: לא צויינה
|
 1 משתמש הודה ל הלך עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 09/04/2011(UTC) הודעות: 430  מיקום: קיבוץ אל-רום תודות: 104 פעמים קיבל תודה: 88 פעמים ב 57 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: הלך 
האם הטחינה איננה מתקלקלת בשטח?(אני לוקח חלווה באריזות קטנות).
לא קרה לי שטחינה גולמית התקלקלה, ודאי לא במקומות קרים. אגב, דבש הוא חומר אנטיספטי, אני נוהג לערבב כף דבש עם שתיים-שלוש כפות טחינה ויש מעט מאוד חיידקים שמסוגלים לעמוד במתיקות הזו... במזג אוויר חם מאוד יתכן טפטוף קל של שמן, אבל המולסה עדיין מצויינת.
המלצה לדבש מיוחד במינו: דבש מפרחי אשל המדבר. יש בו מליחות קלה, צבעו ומרקמו מזכירים מנגו. משתלב מצויין עם הטחינה. המלצה לטחינה גולמית: טחינה מלאה (משומשום מלא) של אל-ארז.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 28/10/2013(UTC) הודעות: 269
תודות: 1 פעמים קיבל תודה: 101 פעמים ב 64 הודעות
|
ירקות מכל מיני סוגים קל לייבש במכונת ייבוש (מוכרים כאלה היום גם בארץ) , אפילו ירקות קפואים ("סנפרוסט" למיניהם), ואז הרתחה שלהם במים מרככת אותם והם מוכנים לאכילה - ואפילו ירקות קשים כמו גזר. אני מכין מהם מרקים בטיולים "כמו בבית", הטעם פגז והסחיבה קלה.
כמקור לחלבונים אני משתמש בפתיתי סויה (זה פטנט של צמחונים.יש בשוק בירושלים, לא יודע איפה עוד) - מרתיח אותם עם המרק, מתרככים מהר. (ואגוזים לסוגיהם, כפי שכבר נכתב כאן). אוכל חם - משתדל דברים שדורשים רק הרתחה (ולא בישול) - כמו קוסקוס ונודלס, בעיקר מטעמי חיסכון בדלק (זמן יש בשפע).
משהו שאימצתי מתוך הספר של andrew skurka הוא הסתכלות על הערך הקלורי ל-100 גרם. המנצחים הברורים הם גרנולה, שוקולד (~400 קלוריות ל-100 גרם) תפוצ'יפס לסוגיו (~500 קלוריות ל-100 גרם!). בצורה הזו אוכל לאדם ליום הוא כ-1 ק"ג (כולל הכל, אבל בלי דלק). זו הסתכלות שמאוד עזרה לי בתכנון של סוגים וכמויות של אוכל לטיולים ארוכים. ולכן (אצלי) קרקרים מנצחים טורטיות ולחם - יותר קלוריות בפחות משקל.
מעולם לא ראיתי טחינה שהתקלקלה. בטחינה שעומדת הרבה זמן יש הפרדה של השמן(צף מעל יתר הדברים). ניעור יסודי של המיכל פותר את הבעיה.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 15/05/2014(UTC) הודעות: 425
תודות: 949 פעמים קיבל תודה: 188 פעמים ב 101 הודעות
|
עופר, יונתן תודה רבה.
תמיד חסרו לי הירקות בשטח - אולי נתת לי פתרון.
אגב, הטורטיות אינן כה שדופות. כרגע תחת ידי טורטיות המכילות מעל 300 קל ו שבעה גרם חלבון (אם אני זוכר נכון נתקלתי אף במזינות יותר).
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
שביל ישראל ומסלולים ארוכים בעולם
»
כללי
»
פורום ציוד
»
המלצה על מזון מהיר לבשלנים גרועים ו/או למטיילים עצלנים
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.