 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 06/12/2012(UTC) הודעות: 105   תודות: 1 פעמים קיבל תודה: 35 פעמים ב 20 הודעות
|
קודם כל, תודה לכל המגיבים עד כה. כל אחד ואחד מכם נתן זווית מעניינת לדיון. ארצה לסכם את שנאמר עד כה. ראשית, אדם הולך = אדם מזיע. זוהי נקודה שנראית לכולנו טריויאלית בעיקרה, אך הבנת נקודה זו, משנה את השקפותינו להמשך, כיון שאדם מזיע = אדם רטוב (בדרגות כאלו או אחרות). כלומר, שכבה כזו או אחרת לא תשנה את העובדה שאתה רטוב בנקודה מסוימת בעת ההליכה. היטיב לציין זאת אלי, שסיפר על חוויותיו בתנאים קיצוניים שרובינו לא חווינו (וזה עוד בתחילת יום טיול במצב יבש). אם כך, נראה לי שהדיון צריך להתמודד קודם כל עם השאלה "איך אני שומר את טמפרטורת הגוף שלי בתנאים לא יבשים?". הועלו הצעות לשכבת פליס או שכבה סינתטית, ואכן נראה שחומר סינתטי שמתייבש בקלות יחסית בסוף יום הליכה (לא תמיד יש בקתות/מחסה) יעזור הן לשמור את חום הגוף והן לשמש אותנו ליום המחרת. לפי רוב הפוסטים בדיון, ההבנה העיקרית היא ששכבות אטומות למים = שכבות אטומות! הווה אומר, יש לקחת בחשבון שללא שכבה שומרת טמפרטורה (חום גוף), השכבה הנ"ל תמנע כניסת מים אל שכבת הבסיס (אם כי לדעתי המים יזלגו למקומות אחרים), אך תגרום לזיעת יתר (גם אם ישנם פתחי אוורור במקומות שונים), שרק תגביר את הרטיבות. במקרים כאלו, ומניסיון, זיעה + רוח (או אפילו רק עצירה) = קור + סכנה להיפותרמיה.
המסקנה העיקרית שלי מהדיון עד כה היא שכדאי קודם כל להשקיע בשכבת בסיס סינתטית/מרינו/פליס (כל אחד מה שנראה לו לנכון), שתזיע כמה שפחות ושתשמור את טמפרטורת הגוף כמה שיותר. במצבים של רוח קרה חזקה ו/או גשם בינוני-גבוה (שכל אחד מגדיר לעצמו) ו/או ברד/שלג, יש לשקול שכבה נוספת (Mid-layer) שתשמור על חום הגוף, ועליה שכבה דקה עמידה למים, שתמנע התרטבות טוטאלית של השכבה האמצעית.
מקרה שקרה לי ול-idanz (עידן) ביום הראשון בטיול בקורסיקה. מזג האוויר היה מעונן, אך לא בישר על סערה משמעותית. איך שעלינו בפאס הראשון, החלו רוחות שהצליפו בנו וכל טיפה קטנה הרגישה כמו ברד, ובנוסף נרטבנו עד לשד עצמותינו (בעיקר בחלק העליון). עידן שם על עצמו הארדשל, ואני חליפת סערה פשוטה ודקה על שכבת הבסיס שלי (סוג של driducks). מסקנות מהאירוע: 1. חליפת סערה פשוטה כזאת, תתעופף ברוח ולא תעזור בעליל. 2. הארדשל עוזר, אבל כדאי שעידן יגיד איך הוא הגיע לבקתה בסוף היום. בשורה תחתונה, כששנינו הגענו לסוף היום - החלפנו לשכבות יבשות וחמות, אכלנו מרק והיה בסדר.
מעיל רוח טוב, עם עמידות מוגבלת למים ושנושם חלקית, יכול לעזור במקרים של גשם ספוראדי. במקרים קיצוניים יותר, כדאי לשקול שכבה מאסיבית יותר, אבל בשורה התחתונה, כשיש סערה, הסיכוי שאדם ייצא מזה לא רטוב ולא קפוא, הוא קלוש.
אני חושב שכדאי שהדיון יעסוק בנוסף בחומרים שונים הקיימים היום בשוק - סוג החומר, עמידותם, יתרונות וחסרונות של כל חומר. סוגי "מוצרי הקסם" למיניהם כגון פרטקס, גורטקס, נטענו על ידי לא מעט כאן, כלא יעילים, מתבלים, ובעיקר גימיקים יקרים (סרגיי וארתור, אני יודע שאתם לא לגמרי מסכימים בעניין זה). ישנם היום המון טכנולוגיות ושיטות שונות והעניין הוא למצוא מוצר איכותי (ועדיף לא יקר באופן חריג) שייתן טווח הגנה בין הגנה ממים לנשימה שתמנע זיעת יתר. נערך ע"י משתמש יום שלישי 02 דצמבר 2014 10:47:26(UTC)
| סיבה: לא צויינה
|
 2 תודות למשתמש hikert על הודעה מועילה זו.
|
זאבאז ב 02/12/2014(UTC), הלך ב 03/12/2014(UTC)
|