ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
שחר  
#1 נשלח : יום חמישי 25 דצמבר 2014 23:00:59(UTC)
שחר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 14/11/2014(UTC)
הודעות: 88
ישראל

תודות: 3 פעמים
קיבל תודה: 25 פעמים ב 15 הודעות

אני רוצה לקנות סט בישול, ומהסתובבות פה בפורום וברשת, הגעתי למסקנה שמה שאני צריך זה בסך הכל סיר/כוס, מכסה שמשמש גם כמחבת ומזלג-כף(spork). תקנו אותי אם אני טועה.

אני יוצא לטיולים לבד/עם בן זוג - לכן לטעמי מומלץ לקנות 2 סירים שלכל טיול אבחר עם איזה לצאת, נראה לי שאם אנסה לבחור סיר אחד שיתאים לשניהם, הוא יהיה לפעמים גדול מדי ולפעמים קטן מדי..

ספורק מצאתי מ3 חומרים, אלומיניום, טיטניום ופלדה. המשקלים הם בהתאמה בד"כ 9 גרם, 17 גרם ו 30 גרם.

האם יש חשיבות במזלג לאיכות החומר, או שמה עדיפות לקנות את הקל מבניהם, האלומיניום, שלא מצאתי כזה בפחות 80 ש"ח (בעיקר בגלל המשלוח באופן מוזר), ולכן אשמח להכוונה גם איפה ניתן לרכוש.

לגבי סיר, מה היתרונות של הטיטניום על האלומיניום, שכן אלומיניום זול בפער משמעותי (בשונה מהמזלג).

השימוש לבישול הוא כללי, קפה, תה, אורז, דייסה, הכל.. (יחד עם זאת לא מתכוון לאפות משהו או להכין בו איזה פויקה..)

ושאלה קטנה לסיום, הידיות לא מתחממות בסירים האלה עם הידיות המתקפלות? יש לי פינג'אן פשוט עם ידית למעלה שרחוקה יותר מהלהבה לכן ברור למה הוא לא מתחמם.. מה קורה בידיות המתקפלות שקרובות יותר למקור החום?

תודה, שחר

thanks 1 משתמש הודה ל שחר עבור הודעה מועילה זו.
neutrino ב 29/12/2014(UTC)
מממן
neutrino  
#2 נשלח : יום שני 29 דצמבר 2014 00:08:12(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
שלום שחר,

יש לי סיר טיטניום Evernew Ultralight 1.3L שוקל 130 גרם כולל מכסה. יש לי גם סיר אלומיניום 1L. להרתחת מים אפשר להשתמש בטיטניום, לבישולים עדיף אלומיניום (כי אז הוא ישרוף פחות את האורז שלך). אלומיניום גם לא כדאי לשים על אש פתוחה (מדורה). טיטניום עמיד לטמפרתורות גבוהות.
בקיצר, בשביל הצרכים שלך כך אלומיניום וגם יהיה יותר זול. אני רק מרתיח מים ולכן משתמש בעיקר בסיר טיטניום.

לשאלתך לגבי הידיות - לא מתחממות עד כדי כך. תוכל להרים את הסיר בלי בעיה.

גרג.
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
neutrino  
#3 נשלח : יום שני 29 דצמבר 2014 00:12:02(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות

לגבי SPORK - אני קניתי כף אלומיניןם עם ידית ערוכה (Sea To Summit Long handle spoon Alphalight) אל תסתבך, קח מה שזול יותר ונוח. לא משנה טיטניום או אלומיניום. שים לב, שאם אתה קונה כילים מאלומיניום שיהיו HARD ANODIZED.

מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
S.K.  
#4 נשלח : יום שני 29 דצמבר 2014 08:28:39(UTC)
S.K.


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 30/03/2005(UTC)
הודעות: 428
גבר

תודות: 166 פעמים
קיבל תודה: 54 פעמים ב 34 הודעות
מה רע בספורק פלסטיק שיש בערמות בכל חנות מטיילים? קל, זול ועמיד למדי ולא שורט ציפויים כמו טפלון.

שים לב שאלומיניום הוא חומר קל מאוד ורך אך ככלל הוא חומר רעיל, אם יש אפשרות העדף חומרים אחרים.
טיטניום הוא חומר קל (פחות מאלומניום) וקשה אך אינו מוליך חום בצורה טובה.

כמכסה ניתן להשתמש בנייר כסף מקופל. קל משקל וניתן להתאמה לכל קוטר סיר. לשם מה מחבת?

eladamar  
#5 נשלח : יום שני 29 דצמבר 2014 11:54:22(UTC)
eladamar


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 11/03/2013(UTC)
הודעות: 193

תודות: 13 פעמים
קיבל תודה: 8 פעמים ב 8 הודעות

אני אישית מעדיף את הספורקים מפלסטיק של sea to summit, הם לרוב עולים פחות מ-10 ש"ח ולא קרה לי בחיים שהייתי צריך להחליף אחד..אני מדבר על אלה העבים ולא הפשוטים שעולים כמה שקלים שאותם החלפתי הרבה פעמים כי הם נמסים...

לי יש סירים של פרימוס, שתי סירים בגודל בינוני (סביב הליטר+-) ומכסה אחד שהוא גם מחבת. מאוד ממליץ, כרגע עוד לא נדבקו אליו דברים (אבל הוא יחסית חדש אז זה לא המדד הכי טוב..) והם יחסית קלים. הם עולים באזור ה120-130 שח.

בהצלחה!

Amtrak  
#6 נשלח : יום שני 29 דצמבר 2014 13:06:42(UTC)
Amtrak


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC)
הודעות: 1,495
גבר
ישראל

תודות: 349 פעמים
קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות

לי היו הרבה ספורקים של Light My Fire. הם זולים ועושים את העבודה, אבל נשברים די בקלות.
אני מאוד ממליץ על הכף הארוכה של Sea to Summit מאלומיניום. האורך מאוד נוח בשביל לאכול ישר מתוך האריזה (או מסיר עמוק), והקצה השטוח גם טוב. אגב - לא ממש ברור לי בשביל מה המזלג ו/או הסכין בספורק. סתם מיותר.

 

בקשר לגודל סיר - לי הספיק סיר של 750 מ"ל (או שאולי הוא 700?), כי אני רק מרתיח מים, ושופך לתוך השקית עם האוכל. אפילו סיר יותר קטן קצת היה מספיק. יש לי סיר טיטניום של Evernew. כשטיילתי ביחד עם עידן, הרתחנו מים בסיר של 900 מ"ל, וזה גם הספיק לשנינו בשביל לשפוך לשקיות האוכל שלנו.

נערך ע"י משתמש יום שני 29 דצמבר 2014 17:00:18(UTC)  | סיבה: לא צויינה

thanks 1 משתמש הודה ל Amtrak עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 01/01/2015(UTC)
שחר  
#7 נשלח : יום שני 29 דצמבר 2014 14:40:38(UTC)
שחר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 14/11/2014(UTC)
הודעות: 88
ישראל

תודות: 3 פעמים
קיבל תודה: 25 פעמים ב 15 הודעות

תודה רבה לעונים, כולכם.

מה ההמלצה שלכם לגודל של סיר לאדם אחד ומה לטיול בזוג?

eladamar  
#8 נשלח : יום שני 29 דצמבר 2014 17:50:28(UTC)
eladamar


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 11/03/2013(UTC)
הודעות: 193

תודות: 13 פעמים
קיבל תודה: 8 פעמים ב 8 הודעות

זה תלוי במה אתה מתכנן לעשות איתו..להרתיח מים או ממש לבשל? אם זה לבשל אז לפי דעתי 1.3 יכול להספיק גם לזוג. לי לפחות זה מספיק למרות שיהיו כאלה שיחלקו עלי..

shaharellert  
#9 נשלח : יום שני 29 דצמבר 2014 23:34:07(UTC)
shaharellert


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 03/05/2011(UTC)
הודעות: 975

תודות: 52 פעמים
קיבל תודה: 75 פעמים ב 51 הודעות

לנו יש את הevernew 1.3L והוא מושלם לזוג.

neutrino  
#10 נשלח : יום שלישי 30 דצמבר 2014 11:24:38(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות

נשלח במקור על ידי: S.K. עבור להודעה מצוטטת
מה רע בספורק פלסטיק שיש בערמות בכל חנות מטיילים? קל, זול ועמיד למדי ולא שורט ציפויים כמו טפלון.

שים לב שאלומיניום הוא חומר קל מאוד ורך אך ככלל הוא חומר רעיל, אם יש אפשרות העדף חומרים אחרים.
טיטניום הוא חומר קל (פחות מאלומניום) וקשה אך אינו מוליך חום בצורה טובה.

כמכסה ניתן להשתמש בנייר כסף מקופל. קל משקל וניתן להתאמה לכל קוטר סיר. לשם מה מחבת?

כמה הערות:

1) טיטניום יותר כבד מאלומיניום

2) טיטניום יותר חזק מאלומיניום ולכן כשיוצרים ממנו סיר עושים אותו יותר דק (בהרבה). וכן זאת הסיבה שבסירי טיטניום האוכל נשרף יותר.

3) אלומיניום אינו רעיל. תמיד תמיד אלומיניום מצופה בשכבת אוקסיד ואם אתה שורט אותו אז במקום החדש שוב נוצרת אותה שכבה וזה בגלל המגע עם אוויר שיש בו חמצן. הרבה מאוד מסירי בית רגילים עושים מאלומיניום כבר המון זמן.

 

גרג.

מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
thanks 1 משתמש הודה ל neutrino עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 01/01/2015(UTC)
S.K.  
#11 נשלח : יום שלישי 30 דצמבר 2014 15:13:15(UTC)
S.K.


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 30/03/2005(UTC)
הודעות: 428
גבר

תודות: 166 פעמים
קיבל תודה: 54 פעמים ב 34 הודעות
תודה על ההארות
שים לב שמעבר לסעיף 3 אנחנו אומרים אותו דבר.
thanks 1 משתמש הודה ל S.K. עבור הודעה מועילה זו.
neutrino ב 30/12/2014(UTC)
neutrino  
#12 נשלח : יום שלישי 30 דצמבר 2014 15:36:09(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
נכון. אחרי שקראתי את הפוסט שלך שוב, הבנתי שלא הבנתי אותך נכון :)
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
שחר  
#13 נשלח : יום רביעי 31 דצמבר 2014 19:37:28(UTC)
שחר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 14/11/2014(UTC)
הודעות: 88
ישראל

תודות: 3 פעמים
קיבל תודה: 25 פעמים ב 15 הודעות
הגעתי למסקנה שאני לא ממש מבשל בד"כ, לפחות לא כשאני לבד, אלא יותר מרתיח מים ומוסיף להם אבקת מרק או משהו דומה, או לקפה ותה.
נראה לי שאתחיל מסיר אלומיניום לאחד(0.75 ליטר נשמע לי כמו גודל טוב, תקנו אותי אם יש לכם גודל אחר והניסיון האיר לכם פנים) ומשם נתקדם..
klum  
#14 נשלח : יום רביעי 31 דצמבר 2014 20:24:02(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
גדול!
מזמן לא היה לא היה דיון כה עמוק ומלומד על מטלורגיה,טוקסיקולוגיה,מוליכות חום וכיו'ב....
...והוא בסה"כ,ביקש לחמם לעצמו "נמס בכוס" !
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
שחר  
#15 נשלח : יום רביעי 31 דצמבר 2014 20:59:40(UTC)
שחר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 14/11/2014(UTC)
הודעות: 88
ישראל

תודות: 3 פעמים
קיבל תודה: 25 פעמים ב 15 הודעות
חחחחחח klum תמיד טוב ללמוד!
eladamar  
#16 נשלח : יום רביעי 31 דצמבר 2014 22:05:49(UTC)
eladamar


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 11/03/2013(UTC)
הודעות: 193

תודות: 13 פעמים
קיבל תודה: 8 פעמים ב 8 הודעות
אם זה המצב הייתי פשוט קונה כוס נירוסטה של 400-500 מ"ל וסוגר את העניין...
klum  
#17 נשלח : יום רביעי 31 דצמבר 2014 22:51:28(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
מצטער שחר,לא התכונתי ללעוג ,או משהו..פשוט הסיטואציה קצת היתה משעשעת.
אגב,בנושא הכנת האוכל אני איתך!-בקושי מבשל.אם זה הסיגנון שלך-לך איתו! (בטח כולם עכשיו מצקצקים,ומיד יסבירו לך את חשיבותה של הארוחה המבושלת).
אם מתאים לך אוכל קר,ומקסימום כוס קפה או מרק חם,אין צורך ב"מערכת בישול" יקרה.
הזכרת משקלים?..נו באמת,יש מספיק ציוד שיהיה עליך להשיל ממשקלו הרבה לפני ה 10-20 גרם של הכף.
בזמנו,רכשתי את ה SNOW PEAK 900 (כן,זה עם המחבת במקום מכסה,שמעולם לא השתמשתי בה כמחבת) רק מכיון שבזמנו המושג "טיטניום",נשמע אצילי ומגניב,אבל בסה"כ-סתם סיר.
עדיף להשקיע כסף בשק"ש טוב וקל (באנלוגיה לפוסט השני שלך) מאשר בסירים.
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
Jonathan2  
#18 נשלח : יום רביעי 31 דצמבר 2014 23:28:31(UTC)
Jonathan2


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/10/2013(UTC)
הודעות: 269

תודות: 1 פעמים
קיבל תודה: 101 פעמים ב 64 הודעות
גרג -
נכון שאלומיניום מתחמצן,
אבל:
1. בגלל הרכות שלו הוא נפגם ומתפורר - וזה כן מגיע אלינו לאוכל,
2. סירי אלומיניום נשרטים והשריטות מתמלאות לכלוך - וזה גם לא ממש בריא. (זו הסיבה שצבאות כבר לא משתמשים במסטינג...)
thanks 1 משתמש הודה ל Jonathan2 עבור הודעה מועילה זו.
הלך ב 01/01/2015(UTC)
neutrino  
#19 נשלח : יום חמישי 01 ינואר 2015 14:59:22(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
יונתן,

כל מה שאמרת זה נכון לסירים רגילים. אני הזכרתי פה Hard Anodized. לכן הוא יותר עמיד גם ל-1 וגם ל-2.

KLUM,

מה שצריך תמיד לחשב זה יחס בין כמות הדולרים המושקעים לכמות הגרמים הנחסכים. וזה לא חשוב באיזה תחום: מערכת בישול, מערכת שינה, ביגוד וכו..
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.