ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

3 עמודים<123
אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
גלילאו  
#41 נשלח : יום חמישי 02 אפריל 2015 00:58:24(UTC)
גלילאו


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/02/2013(UTC)
הודעות: 148
גבר
מיקום: ירושלים

תודות: 118 פעמים
קיבל תודה: 10 פעמים ב 10 הודעות

אהלן איתמר,
בחיפושים אחר גזיה, נתקלתי בסרטון הזה.
לא יודע לגבי יבוש רטבים.
מאמין שאם תחפש ביו טיוב תמצא משהו.

אפרופו פסח ויבוש אוכל, יש מצב שזה התחיל במצרים. יבשו לנו את הלחם והשאירו אותנו עם מצות...
:)

חג שמח.

 

 

neutrino  
#42 נשלח : יום חמישי 02 אפריל 2015 13:32:55(UTC)
neutrino


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC)
הודעות: 1,042
גבר
ישראל
מיקום: Karmiel

תודות: 81 פעמים
קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
לגבי רוטב סויה, הוא בא מיובש ומדללים אותו במים במקומות "ייצור". בקזחסטאן הינו קונים רוטב סויה בבריקים כאלה של 300 גרם. היה מספיק ליותר משנה. השאלה היא איך מסיגים את זה פה.
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם.
איתמר  
#43 נשלח : יום חמישי 02 אפריל 2015 15:54:08(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
אגב, מישהו יודע אולי אם אפשר להעביר דברים כאלה במטוס? שקיות של אוכל מיובש?
arthur  
#44 נשלח : יום חמישי 02 אפריל 2015 19:54:34(UTC)
arthur


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 10/06/2011(UTC)
הודעות: 1,395

תודות: 16 פעמים
קיבל תודה: 183 פעמים ב 104 הודעות

דווקא למדתי המון מההתנצחות המדעית שהיתה כאן. כמובן שהדברים רלוונטיים רק לאנשים שמטיילים טיולי סופ"ש אבל בכל זאת טוב לשמוע דעות של אנשים יודעי דבר.

 

חוק האצבע שלי בטיול של מעל לחודש הליכה> לאכול כמה שיותר ובכל הזדמנות. 

"The mountains are calling and I must go"

John Muir

thanks 2 תודות למשתמש arthur על הודעה מועילה זו.
זאבאז ב 02/04/2015(UTC), sereje4ka1 ב 02/04/2015(UTC)
amnon-ar1  
#45 נשלח : יום חמישי 02 אפריל 2015 22:03:16(UTC)
amnon-ar1


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/08/2014(UTC)
הודעות: 50

קיבל תודה: 31 פעמים ב 23 הודעות
בנוסף לייבוש בתנור רגיל יש שני סוגים מייבשי מזון שניתן לקנות בארץ. לשניהם מספר דגמים והם לא זולים.
1. Ezidri
2. Excalibur.
http://www.bondigo.co.il...list.php?sp=36&gf=36

כמו כן ניתן לקנות באופן עקרוני מייבש מזון ב-Amazon, אבל אני לא יודע אם הם שולחים לישראל ומהן עלויות השילוח.

לגבי אפשרויות ייבוש של מזונות שונים, ניתן לקנות ספרים ברשת. זה עולם שלם ומעניין מאד.
לדוגמה, קישור לאמזון תחת מילת החיפוש Dehydration Books.
http://www.amazon.com/s/...%2Ck%3Adehydration+books
אם אתה מעוניין אז תיכנס לתוכן העניינים של הספרים ותראה מה כל אחד מציע.
ניתן ליבש כל דבר שזז: פירות, ירקות, חטיפים למיניהם, בשר, גבינות, חומוס וכו'.

קיימת אפשרות נוספת והיא לבנות תנור סולארי שמייבש מזון.
הקשתי בגוגל שאילתא "ייבוש מזון באמצעות תנור סולארי" והנה התוצאות:
https://www.google.co.il...9IL500&oq=&gs_l=

נ.ב
אני לא בטוח בכך, אבל נדמה לי שסרגיי כתב פעם שהוא משתמש בדרך הזו לייבש/לבשל, אז אם אני לא טועה ובמקום להתכתש עם גרג, אז הוא ישכיל אותנו בנושא (כולל תמונות).
klum  
#46 נשלח : יום חמישי 02 אפריל 2015 22:46:21(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות

שאלה. מה בעצם עושה מייבש מזון "תיקני",שתנור אפיה רגיל בחום נמוך,אינו עושה?

לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
איתמר  
#47 נשלח : יום חמישי 02 אפריל 2015 22:57:40(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
נחום, לא חושב שיש הבדל גדול מחבד נוחות. מהמעט שקראתי, כדי שזה יצליח בתנור, זה צריך להיות מתחת ל42 מעלות ואין את האופציה הזאת בכל התנורים. חוץ מזה, צריך לדאוג לאיוורור (להשאיר את הדלת פתוחה ושהמאוורר של התנור יעבוד), ולמצוא פיתרון כדי שהנוזלים לא יצטברו - או מתקן רשת ייעודי, וראיתי שאפשר גם על קרטון. גם מישהו רשם שהוא ייבש מזון באוטו שלו ביום חם..

אני מניח שאנשים שייבוש מזון הוא דרך חיים אצלם (יש כאלה מסתבר), יחפשו פיתרונות ייעודיים יותר - תנורי ייבוש.
thanks 1 משתמש הודה ל איתמר עבור הודעה מועילה זו.
זאבאז ב 02/04/2015(UTC)
klum  
#48 נשלח : יום חמישי 02 אפריל 2015 23:19:16(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות

נזכרתי הרגע.פעם קניתי מתוך סקרנות במעדניה שמיועדת לרוסים (..וסליחה על האבחנה המגזרית),דגים מיובשים-שקלו כלום,ניראו לא ממש מעוררי תיאבון,הטעם?...טוב,זה ענין של טעם. אבל בכ"ז זה נראה לי סוג של מזון קל משקל ונפח,מזין,המתאים לטיולים ארוכים.

לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
sereje4ka1  
#49 נשלח : יום חמישי 02 אפריל 2015 23:36:21(UTC)
sereje4ka1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC)
הודעות: 530
גבר
ישראל
מיקום: חיפה, רחבות

תודות: 136 פעמים
קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות

יבשתי בשר בארה״ב. אבל שם עלה לי סטייק - 3 דולר לחצי קילו. בישראל אין טעם. יותר זול לקנות כרטיס לארה״ב, לייבש ולחזור. וכל שאר הדברים, אני קונה קבר יבשים.

 

אבל לייבש רטבים זה משהו חדש. הרי רטבים זה תבלינים+מיים+שמן. 

אז למה לא לקחת תבלינים +שמן?

klum  
#50 נשלח : יום חמישי 02 אפריל 2015 23:50:46(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות

לא חושב שזה מעשי ליבש רטבים,אבל אפשר אולי לצמצם אותם ע"י אידוי המים.השמן ישאר. רטבי הסויה האיכותיים לדוגמא,(קיקומן,יאמאסה, ) הם בראש וראשונה,הרבה יותר מרוכזים מהזולים (אוסם למשל).

נערך ע"י משתמש יום חמישי 02 אפריל 2015 23:58:11(UTC)  | סיבה: לא צויינה

לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
איתמר  
#51 נשלח : יום שישי 03 אפריל 2015 09:08:28(UTC)
איתמר


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC)
הודעות: 289

תודות: 4 פעמים
קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
מסתבר שאנשים כן מייבשים רטבים. צדקת כשאמרת שהשמן ישאר, לכן חשוב שכשמכינים רטבים לייבוש לא להשתמש כלל בשמן.
והטעם בלייבש רטבים הוא שזה חוסך עבודה בשטח, ושאתה אוכל בשטח עם טעם של בית. במקום תבלינים תעשייתיים ושמן, אפשר להכין את הרוטב עם ירקות טריים וכו'.
ישר.א  
#52 נשלח : יום שישי 03 אפריל 2015 14:50:12(UTC)
ישר.א


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 29/08/2010(UTC)
הודעות: 441
גבר
ישראל
מיקום: נס ציונה

תודות: 403 פעמים
קיבל תודה: 156 פעמים ב 92 הודעות

יבוש דגים בשמש . פיליפינים לפני שלשה שבועות.

תמונה

חג שמח

מלכי  
#53 נשלח : שבת 18 אפריל 2015 01:24:51(UTC)
מלכי


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 17/04/2015(UTC)
הודעות: 1
גבר
ישראל
מיקום: ישראל

אני אוכל בעיקר נבטים(תערובת של נבטי שיפון, שעועית מונג<מש> וחילבה - נובט מהר וטעים), טחינה, משרה זרעי צ'יה במים במשך הלילה (כף גדושה ליום). מלקט גם צמחי בר ממה שאני מכיר ואוכל ככה, על הדרך, או מוסיף לסלט.

מנבטה לא שוקלת כמעט כלום(מבוססת על שקיות בד). אבל כן סוחב מים נוספים(לא יותר מחצי ליטר) כדי להשרות את הזרעים(אחרי 8-10 שעות נפטר ממה שנשאר מהם). להרטיב אותם 2-3 פעמים ביום כמעט לא דורש מים. וכל נקודת מים אני נותן להם שטיפה הגונה.

אם בישול הורס(ויטמינים, ואנזימים, ככה אומרים) והופך את הרכיבים במזון לפחות זמינים(גם חלבון, ככה קראתי), הרי שהנבטה עושה בדיוק ההפך, ומכאן שצריך לאכול פחות כדי להזין את הגוף. הנבטים גם עשירים באנזימים, מה שמקל מאד את תהליך העיכול(פחות אנרגיה).

 

לפעמים אוכל קצת שקדים ואגוזים. לפעמים מוסיף עגבניה/לימון לסלט הנבטים שלי. לפעמים, כשמגיע לסופר, אני קונה לי איזה פרי או איזה לחם מעניין, או משהו אחר לארוחה הקרובה.

אני מבשל לעיתים רחוקות, ככה שאין צורך בדלק או בגזייה מכל סוג. כשלא קר זה אידיאלי. אם אני כבר רוצה משהו חם(נזיד עדשים למשל) אז על מדורונת בכוס טיטניום קטנה.

 

לינקים בנושא:

לינק 1

לינק 2

לינק 3

 

נערך ע"י משתמש שבת 18 אפריל 2015 01:32:35(UTC)  | סיבה: לא צויינה

raanan_t  
#54 נשלח : שבת 18 אפריל 2015 19:07:56(UTC)
raanan_t


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC)
הודעות: 140

תודות: 21 פעמים
קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות

נשלח במקור על ידי: klum עבור להודעה מצוטטת

שאלה. מה בעצם עושה מייבש מזון "תיקני",שתנור אפיה רגיל בחום נמוך,אינו עושה?

 

תופס מקום במטבח!  



וברצינות:

כמו שכתבו לפני, הטפרטורה שלו מתחילה מנמוך מאוד.

דבר נוסף הוא האחידות בייבוש. בתנור לעיתים יש צורך בסיבוב התבנית.

raanan_t  
#55 נשלח : שבת 18 אפריל 2015 19:11:16(UTC)
raanan_t


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC)
הודעות: 140

תודות: 21 פעמים
קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות

נשלח במקור על ידי: איתמר עבור להודעה מצוטטת
נחום, לא חושב שיש הבדל גדול מחבד נוחות. מהמעט שקראתי, כדי שזה יצליח בתנור, זה צריך להיות מתחת ל42 מעלות ואין את האופציה הזאת בכל התנורים. חוץ מזה, צריך לדאוג לאיוורור (להשאיר את הדלת פתוחה ושהמאוורר של התנור יעבוד), ולמצוא פיתרון כדי שהנוזלים לא יצטברו - או מתקן רשת ייעודי, וראיתי שאפשר גם על קרטון. גם מישהו רשם שהוא ייבש מזון באוטו שלו ביום חם..

אני מניח שאנשים שייבוש מזון הוא דרך חיים אצלם (יש כאלה מסתבר), יחפשו פיתרונות ייעודיים יותר - תנורי ייבוש.

 

אני מייבש מפעם לפעם בתבנית ע"ג נייר אפייה בתנור. שום בעיה.

הנוזלים לא יכולים להצטבר שכן אתה מאדה אותם (זה הרעיון).

ע"ג רשת אפשר לייבש בשר (לא טחון) כדי להכין ג'רקי. שם אתה רוצה שהאוויר ינוע גם מצידו התחתון של הבשר.

klum  
#56 נשלח : שבת 18 אפריל 2015 19:22:05(UTC)
זאבאז


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC)
הודעות: 492
ישראל
מיקום: אזרב

תודות: 275 פעמים
קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
דיון שלם נתיגעתי עד שרענן הצליח סוף סוף להסביר לי.מדובר בעוד משהו שאתה מגלה את קיומו מחדש רק לאחר שאתה מפנה את גויות הג'וקים מירכתי ארונות המטבח.
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח.
אמנון לנגי  
#57 נשלח : שבת 18 אפריל 2015 19:31:05(UTC)
אמנון לנגי


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 27/02/2003(UTC)
הודעות: 4,019
גבר
ישראל
מיקום: ירקונה

תודות: 924 פעמים
קיבל תודה: 839 פעמים ב 634 הודעות

נחום - תודה שהכי טוב זה שניצל ביתי בחמגשית עם פירה ושעועית. 
2-3 קופסאות טונה/סרדינים ו 2-3 קופסאות תירס עם כיכר לחם טרי.

זה מה שאוכלים טיילים רציניים בטיולי פורום.  

thanks 1 משתמש הודה ל אמנון לנגי עבור הודעה מועילה זו.
זאבאז ב 18/04/2015(UTC)
משתמשים הצופים בדיון זה
3 עמודים<123
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.