 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/04/2015(UTC) הודעות: 3  מיקום: Tel avia תודות: 1 פעמים
|
שלום לכם ושוב תודה על התשובה המפורטת בנוגע לTMB. כפי שציינתי המרנו את המסלול ל AV1 ויש לי מספר שאלות בנוגע למסלול ולדרכי הגעה וחזרה.
אנחנו זוג עם 3 ילדים (14,12,7) ומתכננים 4 ימי הליכה עם 3 לילות ברפיוגי כפי שמפורט בהמלצות שפרסמתם בנוגע לחלוקה האולטימטיבית של המסלול - לילה ראשון ברפיוגי סנס, לילה שני ברפיוגי לאוארלה, לילה שלישי ברפיוגי סקוטוני עם תכנון לעלות לרפיוגי לאגוזי ולהגיע עד רפיוגי סקויאטולי דרך המנהרות והרכבלים ובסופו של אותו יום לרדת מסקויאטולי ברכבל ולהגיע לקורטינה.
1. האם יש בדרך אותה תיארתי (כמובן תוך בחירת כל האופציות הקלות) מקומות בעייתיים מבחינת התוואי הטכני כמו דרך צרה מאוד עם צוקים או מקומות שאפשר ליפול מהם??
2. האם הטיפוס מאגם בראיס לרפיוגי ביילה, המתואר על ידכם כטיפוס הקשה במסלול, אפשרי לילדים?
3. האם הטיפוס מרפיוגי סקוטיני לרפיוגי לאגוזי, שהבנתי שעלולה להיות מושלגת, מצריכה ציוד כלשהו והאם היא בסדר מבחינת הילדים?
4. איפה מומלץ להשאיר את הרכב באגם בראיס או בקורטינה? ובמידה ונשאירו באגם בראיס - באיזה תחבורה ניתן להגיע מקורטינה לאגם בראיס? האם יש המלצה להשאיר את הרכב במקום אחר?
5. אם ממשיכים את הטיפוס מסקויאטולי לרפיוגי averau - האם אפשר לרדת משם ברכבל ולהגיע גם משם למקום בו יש תחבורה לצורך יציאה מן המסלול וחזרה לאגם בראיס?
תודה רבה, דורון ומיכל
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 6,762   תודות: 290 פעמים קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות
|
1. אם כוונתך לשביל צר מאוד שבצידו האחד יש תהום אנכית או כמעט אנכית - אין דבר כזה במסלול שלכם. יש פה ושם מדרונות תלולים לצד המסלול.
2. בהחלט אפשרי. אני מניח שהילדים שלכם בכושר הליכה סביר. פגשנו בעליה זו משפחות עם ילדים שניכר עליהם שאין להם כושר מספיק טוב.
כולם הגיעו לסוף העליה אך זה לקח זמן ארוך יותר.
3. אין צורך בציוד מיוחד.
4. זה תלוי מהיכן אתם מגיעים לתחילת המסלול. אם תגיעו מוונציה תשאירו רכב בקורטינה ומשם בשני אוטובוסים: האחד לדוביאקו ומשם לבראיס.
אם תשאירו בבראיס תצטרכו לחזור לשם באותם אוטובוסים מקורטינה.
5. מ AVERAU יש רכבל שיורד לכביש ומשם אוטובוס לקורטינה.
שתי הערות כלליות לגבי הזמנים והחלוקה בהערת הפתיחה:
א. הזמנים בחלוקה האולטימטיבית (10 ימים) מתייחסים לבעלי כושר גופני טוב / מיטיבי לכת שבחרו ללכת מעט שעות ביום.
זה אומר שאתם צריכים לקחת בחשבון יותר שעות בדרך.
ב. 4 ימי הליכה ל AVERAU - אני מסופק אם הילד בן ה 7 יעמוד בזה. |
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE PEOPLE NEED NATURE |
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 13/04/2015(UTC) הודעות: 3  מיקום: Tel avia תודות: 1 פעמים
|
תודה רבה. פורום פשוט נהדר!
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 09/05/2015(UTC) הודעות: 6  
|
לטיילים שלום! אנחנו משפחה עם 3 בנות, גילאים 4, 7 ו 11. מתכננים כשבוע הליכה בין בקתות בחלק הצפוני של AV1 (למשל בין דוביאקו לקורטינה?), ואולי להוסיף 2-3 לילות של הליכה בין בקתות בחלק אחר של שביל זה או אחר. האם ידוע לכם על בעיה עם לישון בבקתות עם ילד בן 4? (מישהו מלמטייל הזכיר את זה). אם לא, נשמח להמלצה על מסלול, כולל אילו בקתות. הבנות הולכות מצויין (גם במסלולים אלפיניים בחו"ל וגם כמעט כל שבת בארץ, עד 7-8 ק"מ..) אבל בכל זאת כדי שישאר מהנה רוצים קצב איטי כלומר לשבור למקטעים קצרים יותר. בנוסף, כל עצה לוגיסטית, החל מאיך מזמינים בקתות (למשל דרך חברה כמו http://www.alpineexploratory.com/holidays/dolomites-alta-via-1-north.html) ועד איך מגיעים בתחבורה ציבורית לתחילת הטרק, איפה שמים את הציוד העודף בזמן הטרק וכו' תתקבל בברכה.
תודה! רן ושירלי נערך ע"י משתמש שבת 09 מאי 2015 14:27:28(UTC)
| סיבה: לא צויינה
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 6,762   תודות: 290 פעמים קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות
|
תקראו את הודעת הפתיחה של AV1 יש שם הרבה מידע, דרכי הגעה, בקתות ופרטי קשר, חלוקה לימים ועוד.
ילדה בת 4 לדעתי צעירה מדי למסלול הזה. אך אני לא מכיר אותה. אולי ללכת מבקתה לבקתה בקטעים קצרים מאוד
כי העליות קשות מאוד והקצב שלכם יהיה איטי.
|
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE PEOPLE NEED NATURE |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
חברים יקרים,
לאחר שתטיילו, בבקשה תכתבו כאן איך היה (תמונות יתקבלו בברכה). כאב לשלושה אני גם מתעניין בטיול כזה.
תודה! |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.