 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 27/02/2003(UTC) הודעות: 4,021   מיקום: ירקונה תודות: 926 פעמים קיבל תודה: 839 פעמים ב 634 הודעות
|
הכנתי בשבוע שעבר ויצא פצצה! אני השתמשתי בנתח פילה איכותי. מקילו בשר נשאר לי בערך 200ג' זה נשנוש החלבון האולטימטיבי לטרק.
|
 1 משתמש הודה ל אמנון לנגי עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
200 גרם מאד יקרים אם כך.
ולבעלי שיניים חזקות.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 24/08/2009(UTC) הודעות: 804  תודות: 118 פעמים קיבל תודה: 214 פעמים ב 145 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: זמי1 
מסקנה שגויה לדעתי.
המסקנה הנכונה היא שכשאתה קונה קילו פילה בקר
למעשה אתה קונה 200 גרם בשר ו-800 גרם נוזל.
המחיר לקילו פילה "רטוב" ול-200 גרם ביף ג'רקי הוא אותו מחיר בדיוק.
|
while hiking in nature take nothing but pictures and leave nothing but footprints |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 27/02/2003(UTC) הודעות: 4,021   מיקום: ירקונה תודות: 926 פעמים קיבל תודה: 839 פעמים ב 634 הודעות
|
המחיר של ביף ג'רקי אורגינלי הוא 6 דולר ל 80 גרם כלומר 15 דולר ל 200 גרם (כ 54 ש"ח). לי נשאר 200 גרם מקילו פילה שעלה 160 ש"ח. יצא לי יקר פי 3 מארה"ב, שזה בערך פער מחיר הבשר בין ישראל לארה"ב. כמובן שלא חייבים להכין ביף ג'רקי מפילה, רק צריך נתח שאין בו הרבה סיבים ושומן. אנטריקוט, למשל, לא יתאים. פילה מדומה כן. חוץ מזה, אפשר להכין צ'יקן ג'רקי, מנתח חזה נקי של עוף ואז זה כבר גרושים. היתרון הגדול של הכנה בבית הוא שלא צריך את כל החומרים המשמרים כי אנחנו לא מכינים מוצר עם חיי מדף של שנה.
לגבי לסתות חזקות... זה תלוי בסיביות הנתח ובדרגת הייבוש. ככל שמייבשים יותר, כך הבשר הופך קשה יותר. צריך להקפיד שלא לייבש אותו יותר מדי. 3 שעות בתנור בטמפ' של 70-80 מעלות, יעשו את העבודה. הבשר אגב מחזיק מעמד די הרבה זמן. אפשר להכין כמות לטיול של שבועיים וזה לא יתקלקל.
נסו ותהנו.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 24/08/2009(UTC) הודעות: 804  תודות: 118 פעמים קיבל תודה: 214 פעמים ב 145 הודעות
|
|
while hiking in nature take nothing but pictures and leave nothing but footprints |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 27/02/2003(UTC) הודעות: 4,021   מיקום: ירקונה תודות: 926 פעמים קיבל תודה: 839 פעמים ב 634 הודעות
|
אתה משהו יובל ... ולנשנש את זה עם גבינה בולגרית תוך כדי נהיגה לבית הכנסת ביום כיפור .
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
ואם תשים טופו במקום הבשר, יצליח?....
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC) הודעות: 140
תודות: 21 פעמים קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
|
כיוון חיתוך הבשר, עם או נגד הסיבים, ישפיע על קושי הלעיסה שלו.
נגד כיוון הסיבים, נקבל ג'רקי קל יחסית ללעיסה אך קיים סיכוי שהוא יתפרק קצת במהלך הייבוש. עם כיוון הסיבים נקבל ג'רקי יציב אך יותר קשה ללעיסה.
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.