ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
אמנון לנגי  
#1 נשלח : יום שני 28 אוגוסט 2017 10:22:50(UTC)
אמנון לנגי


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 27/02/2003(UTC)
הודעות: 4,020
גבר
ישראל
מיקום: ירקונה

תודות: 924 פעמים
קיבל תודה: 839 פעמים ב 634 הודעות

הכנתי בשבוע שעבר ויצא פצצה!
אני השתמשתי בנתח פילה איכותי. מקילו בשר נשאר לי בערך 200ג'
זה נשנוש החלבון האולטימטיבי לטרק. 

thanks 1 משתמש הודה ל אמנון לנגי עבור הודעה מועילה זו.
יובלש ב 28/08/2017(UTC)
מממן
זמי1  
#2 נשלח : יום רביעי 30 אוגוסט 2017 09:31:52(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

200 גרם מאד יקרים אם כך.

ולבעלי שיניים חזקות.

יובלש  
#3 נשלח : יום רביעי 30 אוגוסט 2017 11:50:23(UTC)
יובלש


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 24/08/2009(UTC)
הודעות: 804
ישראל

תודות: 118 פעמים
קיבל תודה: 214 פעמים ב 145 הודעות

נשלח במקור על ידי: זמי1 עבור להודעה מצוטטת

200 גרם מאד יקרים אם כך.

מסקנה שגויה לדעתי.

המסקנה הנכונה היא שכשאתה קונה קילו פילה בקר

למעשה אתה קונה 200 גרם בשר ו-800 גרם נוזל.

המחיר לקילו פילה "רטוב" ול-200 גרם ביף ג'רקי הוא אותו מחיר בדיוק.

 

while hiking in nature take nothing but pictures and leave nothing but footprints
אמנון לנגי  
#4 נשלח : יום רביעי 30 אוגוסט 2017 13:02:38(UTC)
אמנון לנגי


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 27/02/2003(UTC)
הודעות: 4,020
גבר
ישראל
מיקום: ירקונה

תודות: 924 פעמים
קיבל תודה: 839 פעמים ב 634 הודעות

המחיר של ביף ג'רקי אורגינלי הוא 6 דולר ל 80 גרם כלומר 15 דולר ל 200 גרם (כ 54 ש"ח). 
לי נשאר 200 גרם מקילו פילה שעלה 160 ש"ח. יצא לי יקר פי 3 מארה"ב, שזה בערך פער מחיר הבשר בין ישראל לארה"ב.
כמובן שלא חייבים להכין ביף ג'רקי מפילה, רק צריך נתח שאין בו הרבה סיבים ושומן. אנטריקוט, למשל, לא יתאים. פילה מדומה כן.
חוץ מזה, אפשר להכין צ'יקן ג'רקי, מנתח חזה נקי של עוף ואז זה כבר גרושים.
היתרון הגדול של הכנה בבית הוא שלא צריך את כל החומרים המשמרים כי אנחנו לא מכינים מוצר עם חיי מדף של שנה. 

לגבי לסתות חזקות... זה תלוי בסיביות הנתח ובדרגת הייבוש. ככל שמייבשים יותר, כך הבשר הופך קשה יותר.
צריך להקפיד שלא לייבש אותו יותר מדי. 3 שעות בתנור בטמפ' של 70-80 מעלות, יעשו את העבודה.
הבשר אגב מחזיק מעמד די הרבה זמן. אפשר להכין כמות לטיול של שבועיים וזה לא יתקלקל.

נסו ותהנו.  

יובלש  
#5 נשלח : יום רביעי 30 אוגוסט 2017 13:23:40(UTC)
יובלש


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 24/08/2009(UTC)
הודעות: 804
ישראל

תודות: 118 פעמים
קיבל תודה: 214 פעמים ב 145 הודעות

אם כבר שיהיה שמח בטרק תקנה את אלה עם הזיגוג ויסקיcursing

 

https://www.jacklinks.com/snacks/jerky/whiskey-glaze-pork-strips

while hiking in nature take nothing but pictures and leave nothing but footprints
אמנון לנגי  
#6 נשלח : יום רביעי 30 אוגוסט 2017 15:21:45(UTC)
אמנון לנגי


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 27/02/2003(UTC)
הודעות: 4,020
גבר
ישראל
מיקום: ירקונה

תודות: 924 פעמים
קיבל תודה: 839 פעמים ב 634 הודעות

אתה משהו יובל wink ... ולנשנש את זה עם גבינה בולגרית תוך כדי נהיגה לבית הכנסת ביום כיפור . 

זמי1  
#7 נשלח : יום חמישי 31 אוגוסט 2017 13:56:18(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

ואם תשים טופו במקום הבשר, יצליח?....

raanan_t  
#8 נשלח : יום שישי 03 נובמבר 2017 19:45:41(UTC)
raanan_t


דירוג: שביליסט מנוסה

קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC)
הודעות: 140

תודות: 21 פעמים
קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
כיוון חיתוך הבשר, עם או נגד הסיבים, ישפיע על קושי הלעיסה שלו.

נגד כיוון הסיבים, נקבל ג'רקי קל יחסית ללעיסה אך קיים סיכוי שהוא יתפרק קצת במהלך הייבוש.
עם כיוון הסיבים נקבל ג'רקי יציב אך יותר קשה ללעיסה.
משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.