שביל ישראל ומסלולים ארוכים בעולם
»
כללי
»
פורום ציוד
»
שרשור מתכונים "קלים" (תרתי משמע) לארוחת הערב.
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC) הודעות: 140
תודות: 21 פעמים קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
|
חזרתי עכשיו מסיבוב קצר של תשעה ימי הליכה בצפון הארץ. נתקלתי במטיילים רבים כאשר לכל אחד יש העדפות אכילה שונות כאשר הרוב המוחלט בישלו ארוחת ערב. כשאני אומר "בישלו" אני מתכוון לכך. סחבו פסטה, שמן, רסק עגבניות וישבו ממש לבשל. אני חושב שזה נחמד אבל דורש סחיבה של משקל מיותר ואקסטרה אנרגיה לבשיול. אישית מוצא שאני מעדיף מנות מוכנות בהרתחה קלה של מים ללא תהליך בישול. מזון שיובש בבית, נודלס בשקל וחצי ושאר מציאות שאני מוצא בסופר הם מסוג הדברים שאני מוצא כעדיפים.
יוצא לי להתקל בהרבה סרטונים של אמריקאים שבונים מנות מרכיבים מהירי הכנה וקלי משקל מדברים שהם מוצאים בסופר. כאן, זמינות המוצרים שונה ואני תוהה האם גם לכם יש העדפות קלות הכנה וקלות משקל לארוחות הערב שלכם? האם יש מנה שאתם מעדיפים? האם אתם "מבשלים בשקית"?
אני מאמין ששרשור כזה עם מתכונים מפורטים יכול לשדרג לכולנו את החוויה הקולינרית.
|
 1 משתמש הודה ל raanan_t עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495   תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
אני בדרך כלל באמת מבשל בשקית. בארץ אין הרבה מבחר של ארוחות כאלה מוכנות, אבל יש מספיק בשביל טיול של כמה ימים. אז אני קונה איזה מג'דרה של אוסם, או פתיתים עם ירקות, שם בשקית מים חמים, ומחכה בערך 10 דקות. בסוף אני גם מוסיף אבקת פירה בשביל לעבות את הכל, ואוכל את זה בטורטיה.
לפני כמה ימים עשיתי ניסוי עם מג'דרה כזאת של אוסם, ללא בישול. פשוט שמתי בשקית מים מהברז, וחיכיתי. אחרי בערך 45 דקות זה היה אכיל (אם כי עדיין היו כמה גרגרי אורז טיפה קשים). לא היה טעים במיוחד, ולא הצלחתי לסיים את כל השקית (הייתי קרוב). אני מקווה שאולי אחרי יום הליכה אני אהיה מספיק רעב בשביל לאכול את זה. אבל אני אמשיך לחפש דרכים יותר טעימות ללכת stoveless.
|
 1 משתמש הודה ל Amtrak עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC) הודעות: 140
תודות: 21 פעמים קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: Amtrak  לפני כמה ימים עשיתי ניסוי עם מג'דרה כזאת של אוסם, ללא בישול. פשוט שמתי בשקית מים מהברז, וחיכיתי. אחרי בערך 45 דקות זה היה אכיל (אם כי עדיין היו כמה גרגרי אורז טיפה קשים). לא היה טעים במיוחד, ולא הצלחתי לסיים את כל השקית (הייתי קרוב). אני מקווה שאולי אחרי יום הליכה אני אהיה מספיק רעב בשביל לאכול את זה. אבל אני אמשיך לחפש דרכים יותר טעימות ללכת stoveless.
אני לא רואה את עצמי מוותר על גזייה\כהליה. כוס קפה או תה בסיטואציות מסוימות זה אחד הדברים הכיפיים שיש כמו גם ארוחה חמה בסוף היום. אבל זה כבר עניין אישי
לא יודע כמה זה נח, אך תוכל לנסות להחזיק את השקית קרוב לגוף מתחת לג'קט ולקוות שחום הגוף יסייע להליך ההידרציה של המזון ויביא אותו לטמפרטורה נעימה יותר. יהיה משעשע לראות איך תעשה את זה במשך 40 דקות :) ישנם ג'קטים עם איזה כיס פנימי, רק תזהר לא לפנצ'ר את השקית על הבגדים.
|
 1 משתמש הודה ל raanan_t עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495   תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
אני לא שותה במיוחד משקאות חמים. ולמרות שאני אוהב את הארוחה החמה בסוף היום, בא לי לנסות לבדוק משהו אחר. לא נראה לי שחום הגוף שלי יחמם את המים מעבר לרמת "פושר" בכל מקרה, אז אני לא בטוח שזה ישנה הרבה. כנראה שאצטרך להתרגל לאכול קר. או להחליט שלא, ולקחת את הכהליה שלי בכל זאת.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
שלום,
אני מבשל רק אוכל מהיר (כלומר הוספת מים רותחים).
בהצלחה רבה עשיתי קוסקוס כמובן. ונודלס אורז ושעוית דקים כאלה. מוסיפים רוטב סויה מיובש וזהו. לחלבון/אנרגיה אני לוקח גבינת פרמזן שהוכיחה את עצמה מספר פעמים כמשהו שלא מתקלקל וממש ממש טעים. אגב גבינת פרמזן היא 50% שומן ו-50% חלבון! אני אוכל אותה יחד עם מרק מהיר הכנה (פטריות או ברוקולי).
אני משתמש בשקיות מיוחדות לבישול: http://www.packitgourmet.com/CookIn-Bags.html

הם רושמים שם שהן חד-פעמיות למעשה בשלתי כבר עשרות פעמים באותה שקית והיא עדיין מחזיקה. אני לוקח שתי שקיות למקרה.
שיטת הבישול שלי היא כזאת:
1) אני מרתיח מים עם כוהליה והמגן/מעמד (Caldera Ti-Tri)
2) שם בשקית בישול את האוכל היבש או מרק
3) שופך מים רותחים ומשאיר לתה
4) שם שקית תה בתוך הסיר (נשאר שם עוד מים)
5) שם שקית בישול באותו סיר עם מים רותחים ושקית תה
6) מחכה 10-15 דק'
7) אוכל מה שקית עם כף אלומיניום עם ידית ארוכה (חשוב! אחרת לא נוח)
8) שותה תה מהסיר.
הסיבות שאני עושה כך הן:
- האוכל מתבשל יותר טוב כי השקית לא מתקררת מהר. תכלס זה עובד יותר טוב מ-cozy
- האנרגיה לא מתבזבזת - משאר המיים הרותחים יוצא אחלה תה
- הסיר לא מתלכלך - אין צורך לשתוף אותו. השקית אני כן שותף פעם אחת (ממש מעט מים) ומנגב מבפנים עם נייר טואלט. שם אותה פתוחה שתתיבש עד הבוקר.
- זה יוצר סט מינמלי קל בטירוף וקטן מאוד! אני לא אגזים כ-150 גרם להכל ביחד ליחיד. או 240 גרם לזוג. כולל כוהליה, מגן רוח, צ'ופסטיקס, כף, ... את כל סט הבישול גם כולל מצת... אתם מכירים אותי אני לא עובד על עצמי במשקלים.
|
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
 1 משתמש הודה ל neutrino עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 27/02/2003(UTC) הודעות: 4,021   מיקום: ירקונה תודות: 926 פעמים קיבל תודה: 839 פעמים ב 634 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: neutrino  גבינת פרמזן היא 50% שומן ו-50% חלבון! אתה יכול לראות כאן או לראות כאן את הערכים התזונתיים של גבינת פרמז'ן קשה. מדובר בסביבות 28% שומן (כמו גבינת עמק) ו 35% חלבון (בעמק רק 25% חלבון).
|
 1 משתמש הודה ל אמנון לנגי עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 17/07/2016(UTC) הודעות: 226  תודות: 121 פעמים קיבל תודה: 69 פעמים ב 47 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: neutrino 
איזה גודל של שקיות אתה מזמין? כמה עולה משלוח לישראל?
תודה
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495   תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
יש בדיוק עכשיו דרופ של שקיות OPSack, שהן גם חוסמות ריחות (וכך מונעות ממכרסמים לגלות את האוכל), וגם עמידות בחום של עד 75 מעלות בערך. אני הזמנתי לעצמי את הסט, למרות שיש לי כבר זוג שקיות קטנות כאלה (שנקנו במחיר דומה לכל הרבעיה הזאת), כי רציתי את השקיות הגדולות, שיהיו יותר שימושיות לדעתי.
אז אם מישהו מעוניין, הנה הלינק. אם מישהו ירשם לאתר ויקנה דרך הלינק שפרסמתי, אני אולי אקבל מתישהו איזה שהוא משהו. כנראה שלא. אם מישהו מעדיף לינק "נקי" - הנה הוא.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
אמנון, תודה. אתה צודק. כנראה יש שוני בין פרמזן בארץ ובחו"ל (לדוגמא - בצרפת :) ) ערך החלבון מגיע ל-50% ו-30-35% שומן (google search). בכל זאת זהו הרכב טוב מאוד עבור מטיילים.
אבי, אני כל הזמן מזמין משהו ופשוט עושה משלוח ל-ushops. משם הם שולחים לישראל. אני משתמש בשקיות קטנות שזהו גודל מתאים עבור מטייל אחד. לדוגמא בטיול אחרון עם אשתי לקחתי שתי שקיות.
נועם, מכיר את השקיות - אני מעדיף שהשקיות בהן אני מבשל יהיו במיוחד למטרה זו. הטמפרטורה של המיים עוברת 70 מעלות בוודאות. עם זאת יש גם באותו אתר שקשרתי שקיות להרתחה. כלומר אתם יכולים לשים בשקית בשר עם תפוח אדמה ולבשל. אני פחות בקטע של בישולים. נערך ע"י משתמש יום רביעי 08 נובמבר 2017 17:39:12(UTC)
| סיבה: לא צויינה |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
 1 משתמש הודה ל neutrino עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט קבוצות: חבר
הצטרף: 18/07/2016(UTC) הודעות: 46  תודות: 10 פעמים קיבל תודה: 12 פעמים ב 6 הודעות
|
רוטב סויה מיובש - איפה אפשר להשיג דבר כזה? בדיוק תהיתי על דרך טובה להביא איתי רוטב סויה נוזלי אבל זה כמובן לא הכי נוח, אשמח לדעת איפה ניתן למצוא את הרוטב במצב מוצק.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042   מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
כשגרתי בקזחסטאן היינו קונים רוטב סויה מיובש בחבילות. זה היה עולה גרושים ממש וחבילה אחת היתה מספיקה לשנתיים. היו מביאים אותם מסין. זה רק שתדע שכאשר אתה קונה רוטב סויה בארץ, העלות שלו לליטר אולי שתי אגורות. אם תשפוך אותו לצלחת שתוחה ותחכה יומיים - תקבל את מה שצריך. יהיה קצת קשה לאסוף אותו. יש גם פתרונות מוכנים בחו"ל תחפש dehydrated soy sauce. בפעמים אחרונות האמת פשוט אשתי בקשה אקסטרא במסעדות סושי (יש שנותנים שקיות קטנות). למספר ימים עדיין עדיף לייבש. |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
 1 משתמש הודה ל neutrino עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
 דירוג: שביליסט קבוצות: חבר
הצטרף: 18/07/2016(UTC) הודעות: 46  תודות: 10 פעמים קיבל תודה: 12 פעמים ב 6 הודעות
|
מעולה תודה! קראתי שרוטב סויה נוזלי נוצר ביחס משקלי של 1 : 1.5 של האבקה מול מים, כך שזה מוריד את המשקל ב-2.5 בערך והופך ניוד שלו לסביר יותר. אגב, אם מסתכלים על כמות נתרן ב-100 גרם חומר אז במלח שולחן יש בערך 40 גרם נתרן וברוטב סויה נוזלי משהו כמו 6 גרם בלבד (כלומר ב100 גרם אבקה יהיה כ-15 בערך) כך שנראה שמבחינת המשקל מלח שולחן עדיף, בהנחה שנתרן הוא מה שנותן את המליחות. אבל רוטב סויה עשיר ברכיבים תזונתיים נוספים כגון חלבון ברזל ועוד. ובכל אופן, אני אישית אוהב יותר את הטעם של סויה (אני קראתי את כל הנתונים עכשיו ומשתף).
ומעניין מה אם לנסות לחמם את הרוטב סויה כדי לזרז דהידרציה (ייבוש), האם איזהשהם ערכים תזונתיים ילכו לאיבוד (אם מישהו יודע)?
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
שביל ישראל ומסלולים ארוכים בעולם
»
כללי
»
פורום ציוד
»
שרשור מתכונים "קלים" (תרתי משמע) לארוחת הערב.
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.