 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 28/01/2008(UTC) הודעות: 481
|
אהלן,
עשיתי בדיקה לגבי ערכים תזונתיים של כל מיני מטעמים וכאלה שקצת פחות וצצו לי נקודות מעניינות. אשמח לקבל את הערותכם עליהן (אם יש).
1. קרקר חיטה עדיף על לחם מאחר ומכיל יותר חלבונים, שומנים ונתרן והרבה יותר פחמימות ולדעתי גם יכול לשרוד יותר זמן בתיק.
2. ראיתי שממליצים לקחת קוסקוס על אורז, למרות שהאורז עדיף מבחינה תזונתית על הקוסקוס. למה?
3. מישהו לקח קורנפלקס לשביל? 85% פחמימות - לא רע בכלל + יחס עלות/תועלת מעולה.
4. נראה שחלבה עדיף על כל חטיף - משיקולי שומנים ופחמימות.
5. פירות יבשים עולים גם כן על כל חטיף כנישנוש המועדף במהלך היום (מבחינה תזונתית).
6. נראה שאין דרך פרקטית למטייל השביל למלא את מאגרי הסידן, ללא כדורים. (גבינה צהובה? טחינה? לא נראה לי מספיק).
עד כאן  תודה.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC) הודעות: 630
קיבל תודה: 61 פעמים ב 39 הודעות
|
1. נכון. רק מה - פחות משביע ואחרי כמה ימים נמאס לך ממנו. המלצה - לגוון. בקטעים עם הצטיידות תכופה לחם\פיתות, בקטעים האחרים - קרקר.
2. אני לא יודע מי 'ממליצים', אבל אולי בגלל שקוסקוס צורך פחות מאמץ, פחות צריכת מים ופחות צריכת דלק.
עם זאת, כל זה רלוונטי כשאתה לא מכין מנות חמות, שכולן צורכות בערך אותה כמות מים.
3. אני נוהג לקחת דגני בוקר + אבקת חלב. בלי אבקת חלב - בלתי נסבל בטיול ממושך.
4. דביק, מעצבן וגם הגיוון הוא ערך - אם לא מגוון מספיק, פשוט לא תאכל מספיק (עד שתהיה נורא רעב. נורא נורא רעב).
5. ע"ע GORP.
6. אכן בעיה, והפתרון הוא או כדורים, או לנסות לצרוך מוצרי חלב כמה שאפשר ובפרט ביום המנוחה השבועי (ככלל, מומלץ לנוח יום בשבוע). כשעוברים בעיר\יישוב - שוקו, מעדן חלב, גבינה וכו', יעשו פלאים.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 28/01/2008(UTC) הודעות: 481
|
הממ. גיוון, זה שם המשחק.
אגב, עד עכשיו חשבתי ש-GORP זה שם של איזה חטיף אנרגיה אמריקאי מיוחד שמשום מה רק תרמילאים מכירים...  נו טוב, איך הולך המשפט... 'תמיד לומדים ובסוף מתים טיפשים' ?
קורה.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC) הודעות: 630
קיבל תודה: 61 פעמים ב 39 הודעות
|
פעם, מישהו בשם Dick van Gorp (באמת!) שאל שאלה את ה-Gear Guy של Outside Magazine. בתשובה, אותו הגיר גאי שאל אותו אם יש לו קשר משפחתי לרג'ינלד פון פאוארבאר...
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 6,762   תודות: 290 פעמים קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות
|
נחמד הפאואר בר.
אומרים ש GORP זה: Good Old Raisins and Peanuts .
- חלבה מצוין בטח למי שאוהב את זה. כמובן שאחרי חודש נמאס וצריך גיוון.
- פירות יבשים מעולה.
את שניהם ודברים אחרים (שקיות קוסקוס, אבקות מרק, שימורים) אפשר להטמין ליד המים, אבל צריך כמובן לדאוג לאריזה מתאימה.
סידן: צריך לקחת בחשבון שאפשר לקנות גבינות ודברי חלב טריים וגבינות לאורך כל הדרך בחלק הצפוני ובמרכז. בדרום: בערד תמלא את מצברי הסידן. במדרשת בן גוריון, מצפה, ספיר, יטבתה ואילת. אני לא חושב שיש בעיה עם זה,
yankale1739501.955 |
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE PEOPLE NEED NATURE |
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 23/11/2005(UTC) הודעות: 816  מיקום: Petah Tikva
|
1. לחם יותר משביע , אין מה לעשות. מקסימום קח חפיסה אחת בנוסף.
2.אני גם ממליץ על קוסקוס על פני אורז. יותר מהיר להכנה , מה שאומר פחות זמן עבודה שלך ושל הגזיה. לא מלכלך את הסיר כמו האורז שנדבק אם לא מכינים אותו טוב.ניתן לערבב איתו כמעט כל דבר - אגוזים , סוכר , חתיכות קבאנוס , בצל מטוגן. והכל תוך 5-10 דקות.
3.לא לקחנו קורנפלקס , לא יודע מה להגיד , אז אשתוק לגבי הנושא הזה.
4.חלבה זה טוב. אתה תמיד יכול גם לערבב טחינה גולמית עם דבש , והנה לך חלבה תוצרת בית , משהו ללקק את האצבעות.
5.פירות יבשים זה מצוין , ואל תשכח אגוזים , אגוזים זה אחד הדברים הטובים שתוכל לפנק את עצמך בו.
6.היו לנו הרבה מקומות בהם השלמנו את מלאי הגבינה או הלבנה , אפילו במדבר. מכיוון שלא רצינו לקחת סיכון ולהיות בטוחים שאנחנו מגיעים עד הסוף ללא הפתעות ושברי מאמץ , השלמנו את החסר עם כדורי סידן.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 29/12/2007(UTC) הודעות: 20
|
לגבי סידן - בנוסף לסומסום ודברי חלב, בשקדים (248 מ"ג ב100 גרם), שעועית, סויה, וגרעינים למשל יש כמות גבוה גם כן.
כך ש gorp שעשוי היטב יכול להכיל בנוסף לאנרגיה כמות לא מבוטלת של ויטמינים וסידן.
דני
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 18/11/2006(UTC) הודעות: 70
|
באופן כללי עדיף לגוון כמה שיותר.
בצפון אין בעיה לקנות כמעט כל יום מצרכים ולכן אפשר כל בוקר או ערב לאכול גבינת שמנת מפנקת ולקבל סידן. בערך עד ערד.
אנחנו מצאנו עוגיות שטוענות שיש בהם כמו סידן גדולה מאוד של אסם - גן חיות, דינוזאורים וזהבה ושלושת הדובים, גם טעימות וגם עם סידן, מה טוב.
גבינה קשה או גבינה מותכת יכולה להחזיק גם יומיים.
בנוסף לקוסקוס אנחנו אכלנו גם פירה משקיות, מאוד קל להכנה, טעים ואפשר להוסיף לו הכל.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 23/11/2005(UTC) הודעות: 816  מיקום: Petah Tikva
|
אכן הפירה שולט!
מה היו עושים האנשים לפני שהמציאו את הפירה בשקית?
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
חתכו את התפו"א לחתיכות קטנות קטנות ובישלו.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 15/11/2005(UTC) הודעות: 472
תודות: 1 פעמים קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
|
זמי, אתה זוכר?! 
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 22/10/2007(UTC) הודעות: 408
|
מדריך להכנת אוכל בהוצאת זמי...נשמע מגניב
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 29/01/2008(UTC) הודעות: 2
|
אני חייב להגיד שאני מאוד לא מסכים בקשר לסידן
אנשים, אתם חייבים להבין שחלב וגבינה ובמיוחד שוקו ודני הם לא מקורות לסידן!!!
זה יוצא כמו שזה נכנס העובדה שאתם חושבים שהמוצרים האלה בריאים ומממלאים את הגוף בסידן היא תוצאה של פימפום יתר של התקשורת במוחות שלנו חלב זה זה חרא! אנחנו לא בנוים לעקל את זה לרוב האוכלוסיה יש איזשהי תגובה אלרגנית זו או אחרת לחלב
אם אתה מחפש סידן לדעתי שקדים טחינה וחלבה (אפשר גם חלב סויה לפנאטים שבינינו) יעשו את העבודה נהדר
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC) הודעות: 5,609  קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
|
בדיוק
לא ללכת עם שני ליטרים חלב וארבעה קוטג'
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 29/12/2007(UTC) הודעות: 20
|
סליחה - אבל חלב סויה
ואחד גרם סידן יש ב:
- 400 גרם שקדים - 235 גרם טחינה גולמית - 125 גרם גבינה צהובה קשה (swiss) - 19 פרוסות של לחם מחיטה מלאה (50 גרם פרוסה)
כנראה שמקור יחיד לסידן לא הולך טוב וצריך לגוון.
100 גרם שקדים + 50 גרם טחינה + פרוסת גבינה צהובה על לחם מלא .
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 22/09/2007(UTC) הודעות: 11
|
סידן ממקורות צמחיים (טחינה, אגוזים, שומשום) זה נחמד- יש רק בעיה אחת הוא נספג משמעותית פחות טוב מסידן שמקורו במוצרי חלב. טחינה עשירה בסידן רק עם זאת טחינה גולמית (ולא סלט) שנעשתה משומשום מלא- כולל קליפות. ובינינו, כמה גרעיני שומשום אפשר לאכול?
ההמלצה התזונתית לצריכת סידן- 1000 מ"ג ביום(!)לנשים ו-800 מ"ל לגברים. "מילוי מאגרים" פעם בשבוע לא נחשב כי הגוף פשוט לא עובד ככה. צריך אספקה יומית. אני יכולה להמליץ על כדורים בפורמולה של סידן ציטראט- פשוט כי הוא נספג הכי טוב.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 6,762   תודות: 290 פעמים קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות
|
כמה מיליגרם מגנזיום צריכה אישה ביום? וכמה מיליליטר צריך גבר? ולמה את מערבבת נפחים ומשקל?
|
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE PEOPLE NEED NATURE |
|
|
|
 דירוג: שביליסט מתחיל קבוצות: חבר
הצטרף: 22/09/2007(UTC) הודעות: 11
|
סליחה, טעות שלי.. כמובן שהתכוונתי למ"ג..
לגבי מגנזיום: אשה בגילאים 19-70 צריכה 320 מ"ג וגבר באותם הגילאים 400-420 מ"ג.
|
|
|
|
משתמשים הצופים בדיון זה |
Guest
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.