ברול הבא אורח! ע"מ לאפשר את כל הפעולות, אנא התחבר או הירשם.

הודעה

Icon
Error

אפשרויות
עבור להודעה אחרונה עבור ללא נקרא אחרון
nmrdxt  
#1 נשלח : שבת 23 פברואר 2008 23:21:24(UTC)
nmrdxt


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/01/2008(UTC)
הודעות: 481

אהלן,

עשיתי בדיקה לגבי ערכים תזונתיים של כל מיני מטעמים וכאלה שקצת פחות וצצו לי נקודות מעניינות. אשמח לקבל את הערותכם עליהן (אם יש).

1. קרקר חיטה עדיף על לחם מאחר ומכיל יותר חלבונים, שומנים ונתרן והרבה יותר פחמימות ולדעתי גם יכול לשרוד יותר זמן בתיק.
2. ראיתי שממליצים לקחת קוסקוס על אורז, למרות שהאורז עדיף מבחינה תזונתית על הקוסקוס. למה?
3. מישהו לקח קורנפלקס לשביל? 85% פחמימות - לא רע בכלל + יחס עלות/תועלת מעולה.
4. נראה שחלבה עדיף על כל חטיף - משיקולי שומנים ופחמימות.
5. פירות יבשים עולים גם כן על כל חטיף כנישנוש המועדף במהלך היום (מבחינה תזונתית).
6. נראה שאין דרך פרקטית למטייל השביל למלא את מאגרי הסידן, ללא כדורים. (גבינה צהובה? טחינה? לא נראה לי מספיק).

עד כאן תודה.
מממן
Yagil  
#2 נשלח : יום ראשון 24 פברואר 2008 00:00:04(UTC)
Yagil


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC)
הודעות: 630

קיבל תודה: 61 פעמים ב 39 הודעות
1. נכון. רק מה - פחות משביע ואחרי כמה ימים נמאס לך ממנו. המלצה - לגוון. בקטעים עם הצטיידות תכופה לחם\פיתות, בקטעים האחרים - קרקר.
2. אני לא יודע מי 'ממליצים', אבל אולי בגלל שקוסקוס צורך פחות מאמץ, פחות צריכת מים ופחות צריכת דלק.
עם זאת, כל זה רלוונטי כשאתה לא מכין מנות חמות, שכולן צורכות בערך אותה כמות מים.
3. אני נוהג לקחת דגני בוקר + אבקת חלב. בלי אבקת חלב - בלתי נסבל בטיול ממושך.
4. דביק, מעצבן וגם הגיוון הוא ערך - אם לא מגוון מספיק, פשוט לא תאכל מספיק (עד שתהיה נורא רעב. נורא נורא רעב).
5. ע"ע GORP.
6. אכן בעיה, והפתרון הוא או כדורים, או לנסות לצרוך מוצרי חלב כמה שאפשר ובפרט ביום המנוחה השבועי (ככלל, מומלץ לנוח יום בשבוע). כשעוברים בעיר\יישוב - שוקו, מעדן חלב, גבינה וכו', יעשו פלאים.
nmrdxt  
#3 נשלח : יום ראשון 24 פברואר 2008 00:09:22(UTC)
nmrdxt


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 28/01/2008(UTC)
הודעות: 481

הממ. גיוון, זה שם המשחק.

אגב, עד עכשיו חשבתי ש-GORP זה שם של איזה חטיף אנרגיה אמריקאי מיוחד שמשום מה רק תרמילאים מכירים... נו טוב, איך הולך המשפט... 'תמיד לומדים ובסוף מתים טיפשים' ?

קורה.
Yagil  
#4 נשלח : יום ראשון 24 פברואר 2008 00:41:12(UTC)
Yagil


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 10/11/2006(UTC)
הודעות: 630

קיבל תודה: 61 פעמים ב 39 הודעות
פעם, מישהו בשם Dick van Gorp (באמת!) שאל שאלה את ה-Gear Guy של Outside Magazine. בתשובה, אותו הגיר גאי שאל אותו אם יש לו קשר משפחתי לרג'ינלד פון פאוארבאר...
יענקל'ה סער  
#5 נשלח : יום ראשון 24 פברואר 2008 01:54:16(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

נחמד הפאואר בר.

אומרים ש GORP זה: Good Old Raisins and Peanuts .

  • חלבה מצוין בטח למי שאוהב את זה. כמובן שאחרי חודש נמאס וצריך גיוון.
  • פירות יבשים מעולה.

את שניהם ודברים אחרים (שקיות קוסקוס, אבקות מרק, שימורים) אפשר להטמין  ליד המים, אבל צריך כמובן לדאוג לאריזה מתאימה.

סידן: צריך לקחת בחשבון שאפשר לקנות גבינות ודברי חלב טריים וגבינות לאורך כל הדרך בחלק הצפוני ובמרכז. בדרום: בערד תמלא את מצברי הסידן. במדרשת בן גוריון, מצפה, ספיר, יטבתה ואילת. אני לא חושב שיש בעיה עם זה,

  • כדורי סידן? מיותר לדעתי.  
yankale1739501.955
NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
Sureal  
#6 נשלח : יום ראשון 24 פברואר 2008 13:13:40(UTC)
Sureal


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 23/11/2005(UTC)
הודעות: 816
גבר
מיקום: Petah Tikva

1. לחם יותר משביע , אין מה לעשות. מקסימום קח חפיסה אחת בנוסף.

2.אני גם ממליץ על קוסקוס על פני אורז. יותר מהיר להכנה , מה שאומר פחות זמן עבודה שלך ושל הגזיה. לא מלכלך את הסיר כמו האורז שנדבק אם לא מכינים אותו טוב.ניתן לערבב איתו כמעט כל דבר - אגוזים , סוכר , חתיכות קבאנוס , בצל מטוגן. והכל תוך 5-10 דקות.

3.לא לקחנו קורנפלקס , לא יודע מה להגיד , אז אשתוק לגבי הנושא הזה.

4.חלבה זה טוב. אתה תמיד יכול גם לערבב טחינה גולמית עם דבש , והנה לך חלבה תוצרת בית , משהו ללקק את האצבעות.

5.פירות יבשים זה מצוין ,  ואל תשכח אגוזים , אגוזים זה אחד הדברים הטובים שתוכל לפנק את עצמך בו.

6.היו לנו הרבה מקומות בהם השלמנו את מלאי הגבינה או הלבנה , אפילו במדבר. מכיוון שלא רצינו לקחת סיכון ולהיות בטוחים שאנחנו מגיעים עד הסוף ללא הפתעות ושברי מאמץ , השלמנו את החסר עם כדורי סידן.

דניב  
#7 נשלח : יום ראשון 24 פברואר 2008 18:49:52(UTC)
דניב


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 29/12/2007(UTC)
הודעות: 20

לגבי סידן - בנוסף לסומסום ודברי חלב, בשקדים (248 מ"ג ב100 גרם), שעועית, סויה, וגרעינים למשל יש כמות גבוה גם כן.

כך ש gorp שעשוי היטב יכול להכיל בנוסף לאנרגיה כמות לא מבוטלת של ויטמינים וסידן.

דני

yaelhd  
#8 נשלח : יום שלישי 04 מרץ 2008 12:39:11(UTC)
yaelhd


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 18/11/2006(UTC)
הודעות: 70

באופן כללי עדיף לגוון כמה שיותר.

בצפון אין בעיה לקנות כמעט כל יום מצרכים ולכן אפשר כל בוקר או ערב לאכול גבינת שמנת מפנקת ולקבל סידן. בערך עד ערד.

אנחנו מצאנו עוגיות שטוענות שיש בהם כמו סידן גדולה מאוד של אסם - גן חיות, דינוזאורים וזהבה ושלושת הדובים, גם טעימות וגם עם סידן, מה טוב.

גבינה קשה או גבינה מותכת יכולה להחזיק גם יומיים.

בנוסף לקוסקוס אנחנו אכלנו גם פירה משקיות, מאוד קל להכנה, טעים ואפשר להוסיף לו הכל.

Sureal  
#9 נשלח : יום שלישי 04 מרץ 2008 13:06:22(UTC)
Sureal


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 23/11/2005(UTC)
הודעות: 816
גבר
מיקום: Petah Tikva

אכן הפירה שולט!

מה היו עושים האנשים לפני שהמציאו את הפירה בשקית?

זמי1  
#10 נשלח : יום שלישי 04 מרץ 2008 17:28:30(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות
חתכו את התפו"א לחתיכות קטנות קטנות ובישלו.
צ'ילום  
#11 נשלח : יום שלישי 04 מרץ 2008 21:28:48(UTC)
צ'ילום


דירוג: שביליסט בכיר

קבוצות: חבר
הצטרף: 15/11/2005(UTC)
הודעות: 472

תודות: 1 פעמים
קיבל תודה: 1 פעמים ב 1 הודעות
זמי, אתה זוכר?!      
שימי  
#12 נשלח : יום רביעי 05 מרץ 2008 00:46:02(UTC)
שימי


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 22/10/2007(UTC)
הודעות: 408

מדריך להכנת אוכל בהוצאת זמי...נשמע מגניב
yoniwinter  
#13 נשלח : יום שישי 07 מרץ 2008 15:04:35(UTC)
yoniwinter


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 29/01/2008(UTC)
הודעות: 2

אני חייב להגיד שאני מאוד לא מסכים בקשר לסידן

אנשים, אתם חייבים להבין שחלב וגבינה ובמיוחד שוקו ודני הם לא מקורות לסידן!!!

זה יוצא כמו שזה נכנס העובדה שאתם חושבים שהמוצרים האלה בריאים ומממלאים את הגוף בסידן היא תוצאה של פימפום יתר של התקשורת במוחות שלנו חלב זה זה חרא! אנחנו לא בנוים לעקל את זה לרוב האוכלוסיה יש איזשהי תגובה אלרגנית זו או אחרת לחלב

אם אתה מחפש סידן לדעתי שקדים טחינה וחלבה (אפשר גם חלב סויה לפנאטים שבינינו) יעשו את העבודה נהדר

זמי1  
#14 נשלח : יום שישי 07 מרץ 2008 23:37:36(UTC)
זמי1


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: מנהל כללי
הצטרף: 14/11/2005(UTC)
הודעות: 5,609
ישראל

קיבל תודה: 101 פעמים ב 73 הודעות

בדיוק

לא ללכת עם שני ליטרים חלב וארבעה קוטג'

דניב  
#15 נשלח : יום ראשון 09 מרץ 2008 00:21:03(UTC)
דניב


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 29/12/2007(UTC)
הודעות: 20

סליחה - אבל חלב סויה

ואחד גרם סידן יש ב:

- 400 גרם שקדים
- 235 גרם טחינה גולמית
- 125 גרם גבינה צהובה קשה (swiss)
- 19 פרוסות של לחם מחיטה מלאה (50 גרם פרוסה)

כנראה שמקור יחיד לסידן לא הולך טוב וצריך לגוון.

100 גרם שקדים + 50 גרם טחינה + פרוסת גבינה צהובה על לחם מלא.

shim  
#16 נשלח : יום חמישי 10 אפריל 2008 03:50:30(UTC)
shim


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 22/09/2007(UTC)
הודעות: 11

סידן ממקורות צמחיים (טחינה, אגוזים, שומשום) זה נחמד- יש רק בעיה אחת הוא נספג משמעותית פחות טוב מסידן שמקורו במוצרי חלב. טחינה עשירה בסידן רק עם זאת טחינה גולמית (ולא סלט) שנעשתה משומשום מלא- כולל קליפות. ובינינו, כמה גרעיני שומשום אפשר לאכול?

ההמלצה התזונתית לצריכת סידן- 1000 מ"ג ביום(!)לנשים ו-800 מ"ל לגברים. "מילוי מאגרים" פעם בשבוע לא נחשב כי הגוף פשוט לא עובד ככה. צריך אספקה יומית. אני  יכולה להמליץ על כדורים בפורמולה של סידן ציטראט- פשוט כי הוא נספג הכי טוב.

יענקל'ה סער  
#17 נשלח : יום חמישי 10 אפריל 2008 10:02:35(UTC)
יענקל'ה סער


דירוג: שביליסט בכיר

Medals: שביליסט מומחה: מדליה זו הוענקה עבור תרומה לפורום בידע ובזמן וחלוקת הניסיון בשבילים בעולם עם גולשים אחרים

קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC)
הודעות: 6,762
גבר
ישראל

תודות: 290 פעמים
קיבל תודה: 595 פעמים ב 408 הודעות

כמה מיליגרם מגנזיום צריכה אישה ביום? וכמה מיליליטר צריך גבר? ולמה את מערבבת נפחים ומשקל? 

 

NATURE DOESN'T NEED PEOPLE
PEOPLE NEED NATURE
shim  
#18 נשלח : יום חמישי 10 אפריל 2008 18:11:33(UTC)
shim


דירוג: שביליסט מתחיל

קבוצות: חבר
הצטרף: 22/09/2007(UTC)
הודעות: 11

סליחה, טעות שלי.. כמובן שהתכוונתי למ"ג..

לגבי מגנזיום: אשה בגילאים 19-70 צריכה 320 מ"ג וגבר באותם הגילאים 400-420 מ"ג.

משתמשים הצופים בדיון זה
Guest
עבור לפורום  
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.