דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC) הודעות: 289
תודות: 4 פעמים קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
|
אהלן וסהלן.
לקראת חג האוכל הקרוב, מעניין אותי לדעת מה ה'תפריט' שאתם מכינים לעצמכם בטיולים ארוכים. אוכל קר? אם כן, איזה? ומה אתם מחממים? טורחים כדי להכין אורז עם עדשים או שמסתפקים בפסטה?
|
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC) הודעות: 289
תודות: 4 פעמים קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
|
|
|
|
|
דירוג: שביליסט קבוצות: חבר
הצטרף: 26/01/2014(UTC) הודעות: 66 מיקום: Beersheba, Israel תודות: 11 פעמים קיבל תודה: 4 פעמים ב 4 הודעות
|
חזרנו עכשיו מטיול של כמה ימים ארוכים וקשים בחלק הדרומי של שביל ישראל. לבוקר\צהריים, לקחנו טורטיות - הם משביעות, כיפיות ומחזיקות מעמד שבוע אחרי שפותחים את האריזה. וחודש עם אריזה סגורה.. ושמנו בתוכן טחינה עם ירקות לימים הראשונים, טחינה עם דבש לקינוחים. לצהריים\ערב\בקיצור מנה עיקרית עשינו פתיתים\אורז, ברוטב רסק עגבניות, עם בצל מטוגן שום וחתיכות קבנוס- תענוג ! מנה נוספת- בישלנו פסטה, עשינו בסיר נפרד טיגון של בצל ושום- לאחר מכן עירבבנו הכל על עוד זה חם עם גבינה מותכת (נעמה\לא באש קירי) הגבינה נמסה על כל הפסטה- אני רציני זה מעדן מלכים. לנשנושים, פירות יבשים והכי טוב אם מצליחים להשים יד או אם מישהו מגיע מארה"ב Cliff bar\ Beef jurkey.
|
1 משתמש הודה ל daniel.rozalis עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 08/01/2013(UTC) הודעות: 140
תודות: 21 פעמים קיבל תודה: 30 פעמים ב 22 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: איתמר מישהו ניסה משהו כזה: http://simon-willis.blogspot.co.il/2007/02/home-dehydrating-food.html כמה המזון שומר על ערכו התזונתי אחרי כל התהליך הזה?
המזון אמור לשמור על ערכו בדיוק כפי שיצא מהסיר. מזה כמה שנים שאני מייבש אוכל לטיולים ונהנה ממשקל קל על הגב ומהטעם של הבית בבישולים. היות והאוכל מוכן ורק צריך להשרותו במים חמים, אין צורך לסחוב תבלינים ואין צורך לבזבז דלק על בישול כאשר אפשר להגיע לרתיחה ולכבות את האש.
עד כה הצלחתי לייבש כראוי: בשר טחון - שימש כתגבור בשרי לפסטה שהכנו באיזה טיול. תבשיל שעועית - שהוחזר לחיים ושודרג באמצעות קוסקוס. פסטה - זה ממש קל להכין ומשדרג כל מרק "נמס בכוס"
את תהליך הייבוש עצמו אני מבצע בתנור ביתי, במצב טורבו וחום ממש נמוך (הכי נמוך שהתנור נותן).
מבחינתי, אחלה פתרון לשימור מזון, נשיאתו בשטח והכנתו הקלה.
|
1 משתמש הודה ל raanan_t עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC) הודעות: 289
תודות: 4 פעמים קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
|
מה העיקרון בייבוש מזון? לבשל כאילו אני הולך לאכול, ואז להכניס לתנור עד שמיובש לגמרי? מה עם תבשילי ירקות? גם אפשרי?
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495 תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
בשבילי - שתי שקיות Quaker Oatmeal עם מים קרים לבוקר טורטיה או בייגל עם גבינת שמנת לצהריים ארוחה פסטה/אורז מוכנה של קנור/אוסם, מחוזקת עם קצת אבקת פירה, בתוך טורטיה לערב וחטיפי שונים לשאר היום (Clif Bar, אם יש. Snickers, M&Ms אם אין. איזה משהו מלוח לנשנוש גם כן)
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042 מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
O! אחלה שרשור! אני מחפש מזונות הניתנים לבישול על-ידי הוספת מים חמים/רותחים בלבד. כמו ה-Freeze-Dried cooking אבל ללא הכנה מראש. אני די אצלן למרות שפעם הייתי מבשל והרבה, במיוחד בשר כבש (אני מקזחסטאן במקור). 7 שנים עברו מאז שנהיתי צמחוני וכנרא זה השפיע על הבישולים.
כרגע מצאתי שני דברים שעובדים טוב עם השיטה הזאת: 1) קוסקוס כמובן 2) פסטה מאורז דקיקה שמוכרים במחלקת אוכל אסיאטי.
אני באופן כללי נגד אוכל שומני לטיולים (שוקולד לדוגמא). אני רואה hiking כמו ultra marathon running. ואוכל לדעתי צריך להיות בהתאם - הרבה פחממות והרבה חלבון. לכן אני נוטה לשייקים של אבקת חלבון אבל באמת שלא ניסיתי אותם עדיין. היתרונות הבולטים: משקל נמוך, הכנה מהירה וקלה (הוספת מים בלבד), חלבון שנספג בקלות. אני לא אוהב אוכל מהונדס אבל לא מצליח למצוא משהו אחר. אגוזים, גבינה פשוט לא אשירים מספיק בחלבון. יותר בשומנים.
לבוקר - גרנולה עם פירות יבשים. לדרך - חטיף גרנולה ולאמצע protein bar. ממש עוזר להתוששות. כשפעם ראשונה רצתי 36 ק"מ חילקתי אותם ל-18 ו-18. בין החצאים אכלתי protein bar ונחתי. הדבר עשה פלאים. רצתי את החצי השני כמו חדש ואפילו קצת יותר מהר. |
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 28/10/2013(UTC) הודעות: 269
תודות: 1 פעמים קיבל תודה: 101 פעמים ב 64 הודעות
|
אצלנו שם המשחק הוא קלוריות ל100 גרם אוכל.המנצחים הם תפוציפס למיניהם,גרנולה ושוקולד,שאנחנו מנשנשים הרבה בין הארוחות. מבחינת תפריט:גרנולה טעימה ואבקת חלב במים חמים לבוקר.. קרקרים עם גבינות קשות,טחינה ו/או נקניק לצהרים (בקרקרים הרבה יותר קלוריות מבלחם באותו משקל,ופחות נפח). לערב מרק מהיר הכנה שלתוכו שופכים משהו שמתבשל מהר,לרוב נודלס. כשיש לנו ירקות מיובשים זה המרק הכי טעים במהירות ההכנה הכי גדולה. להשלמת חלבונים משתמשים בפתיתי סויה-משהו עם מרקם של בונזו שבמרק הופך למן קניידלך. בין לבין החטיפים הנ"ל. טיפ:באריזות של תפוציפס למיניהם יש הרבה אויר.לפני הטיול דוקרים אותם בסיכה,מוציאים את האויר וסוגרים עם צלוטייפ. בשיטה הזו יוצא לנו שאוכל לאדם ליום שוקל קצת פחות מקילו. בתיאבון.
|
1 משתמש הודה ל Jonathan2 עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 09/02/2004(UTC) הודעות: 1,495 תודות: 349 פעמים קיבל תודה: 283 פעמים ב 192 הודעות
|
הארוחות של קנור/אוסם הן בדיוק מהסוג של "רק להוסיף מים". אמנם הן פחות מעניינות וטעימות מארוחות ה freeze-dry היקרות, אבל לי הן הספיקו. ואני גם מכין אותן בתוך השקית. רק להוסיף מים ולחכות 10 דקות.
|
3 תודות למשתמש Amtrak על הודעה מועילה זו.
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC) הודעות: 492 מיקום: אזרב תודות: 275 פעמים קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
|
אורז זה פחמימה די ריקה. אורז מלא -המון זמן/דלק לבשל אותו. אלטרנטיבה:עדשים.במיוחד הזן הצהוב שמתבשל יותר מהר אפילו מאורז.עשירים מאד בחלבונים. חוצמזה,לאכול מה שיש.במיוחד מה שהרופא המליץ לא לאכול.ממילא הכל נישרף. |
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח. |
1 משתמש הודה ל זאבאז עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר קבוצות: חבר
הצטרף: 30/03/2005(UTC) הודעות: 428 תודות: 166 פעמים קיבל תודה: 54 פעמים ב 34 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: Amtrak הארוחות של קנור/אוסם הן בדיוק מהסוג של "רק להוסיף מים". אמנם הן פחות מעניינות וטעימות מארוחות ה freeze-dry היקרות, אבל לי הן הספיקו. ואני גם מכין אותן בתוך השקית. רק להוסיף מים ולחכות 10 דקות.
היי, חסכת לי משקל של סיר! ארתיח מים בפינג'ן קטן שיש לי ואשפוך לתוך השקית.
ושני הסנט שלי
אני מודה שאני מעט ספרטני באוכל בטיולים.
שקית פסטה אורז של חברת מג'יק= 80 גר' +מרק נמס= 20 ג' 2 פרוסות לחם ותמר או שניים לקינוח סוגרים לי ארוחה. (רק שאת זה להבנתי אני חייב לבשל)
גבנ"צ לבוקר, תמרים, גרנולה וחטיפי גרנולה כנשנושים.
לא לוקח ירקות ולא פירות לא שום ולא בצל.
|
1 משתמש הודה ל S.K. עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC) הודעות: 530 מיקום: חיפה, רחבות תודות: 136 פעמים קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
|
80 גרם-30 גרם. אני לא מבין איך אתם מגיעים לרמה של 4000-6000 קלוריות ביום עם מנות ילדים כאולו.
|
1 משתמש הודה ל sereje4ka1 עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC) הודעות: 492 מיקום: אזרב תודות: 275 פעמים קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
|
סרגיי,אתה לא הבנת את הענין! ברגע זה מתרחשת לנגד עיננו אליפות העולם בהפרעות אכילה!
|
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח. |
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC) הודעות: 289
תודות: 4 פעמים קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
|
נחום וסרגיי אני נוטה להסכים. דווקא אוכל זה דבר שמאוד קשה לי לקמץ בו (החשש להישאר רעב עוד מקנן בי מתקופת הטירונות). על טעם אין להתווכח, אבל האם מנות מוכנות של קנור זה משהו שיכול להחזיק שלושה שבועות של הליכה מאומצת? דווקא האופציה של ייבוש מזון ביתי, ואולי חטיפי חלבון נשמעת כאיזון מתאים בין הפחתת משקל התיק ושמירת משקל גוף :) למשל, קוואקר לבוקר, לחם עם ממרח וחטיף חלבון לצהריים, ולערב אורז ו/או עדשים, עם בשר מיושב מהבית? נשמע חגיגה.
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC) הודעות: 530 מיקום: חיפה, רחבות תודות: 136 פעמים קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
|
טוב, אני אפרט.
בטיול רציני אתה אוכל 4000-6000 קלוריות ואז כפי שאמרו פה, האוכל צריך להיות דחוס בקלוריות כמה שיותר. בשביל שהאוכל יהיה דחוס בקלוריות, הוא צריך להיות שומני.
ובגלל כמות הקלוריות, אם בוחרים בשכל את מקורות האוכל - אין צורך לדאוג לחלבון נוסף.
גבינת פרמזן הכי קשה (גראנד) ושמנה (כחצי שומן וחצי חלבון) אם אתה אוכל 200 גרם ביום אתה כבר ממלא 100גרם חלבון, וכ1300 קלוריות.
נשנושים בדרך (יותר טעימים ויותר זולים מחטיפי חלבון) אגוזים - שני שליש שומן, שליש חלבון. פרות יבשים, צימוקים ושיבולת שועל - פחממות + סיבים תזונתיים. שוקולד - פחממות + שומן. (לא מתאים למזג אוויר חם)
לארוכה חמה אני לוקח כוסמת, מרקים, אטריות וכו׳.
|
1 משתמש הודה ל sereje4ka1 עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC) הודעות: 492 מיקום: אזרב תודות: 275 פעמים קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
|
המנות של קנור ודומיו נישמרות לזמן כמעט בלתי מוגבל. באשר ליבוש המזון.מבחינת חיסכון ומישקל איני רואה שום טעם בכך.הלא הנוזלים שאתה "מוציא" מהמזון,ממילא אתה מחזיר אותם בנשיאת מי שתיה.עם הטיעון של מזון מיובש בטעם של בית אני כמובן לא יכול להתוכח. באשר לכמות המזון.אני באמת מומחה תזונה עלוב מאוד,אבל הרשה לי להיות בוטה-מי שמספר לך שהוא מתקיים לאורך ימים מארוחה של 80 גר.איטריות אורז+2פרוסות לחם+2 תמרים,וצועד עם מלאי האנרגיה האדיר הזה ,בוא נאמר,25 ק"מ ביום.איך לומר זאת בעדינות:אני מקווה שהוא מאמין לעצמו,(ויש לו מספיק חורים בחגורה). בגדול,מבלי להכנס לפרטים:אתה זקוק ל700-1000 גרם אוכל ליום.תדאג שהאוכל יהיה עשיר בהכל (כולל שומן).ההתיחסות היא כמובן לאוכל סטנדרטי. בקיצור-תאכל,והרבה.... בתיאבון! |
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח. |
1 משתמש הודה ל זאבאז עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 26/11/2012(UTC) הודעות: 1,042 מיקום: Karmiel תודות: 81 פעמים קיבל תודה: 180 פעמים ב 109 הודעות
|
סרגיי,
אין דבר כזה חצי שומן - חצי חלבון. לדעתי חלבון יהיה מתחת לחצי בכמעט כל המאכלים חוץ מחלבון ביצה. גם 100 גרם חלבון ביום זאת כמות שתהרוג אותך לאחר יומיים! :) אגב, האם החלבון בגבינות הוא חלבון מלא?
BTW, את רוב החלבון צריך לאכול בערב אחרי ההליכה.
|
מטיילים הם עם מוזר. לוקחים כמה שיותר אוכל, הולכים רחוק שאפשר ואוכלים את הכל שם. |
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 01/05/2014(UTC) הודעות: 530 מיקום: חיפה, רחבות תודות: 136 פעמים קיבל תודה: 103 פעמים ב 86 הודעות
|
אתה חושב שזה מעט מידי או יותר מידי? 100 גרם רק מגבינה זה מעל ומעבר. בגבינות שאני אכלתי אחוזי שומן הם בערך 30 וחלבון נע בין 25 ל45(מקסימום שראיתי). יש עוד אגוזים, פה ושם דג או בשר יבש, כוסמת או עדשים ואפילו בפסטה יש לא מעט, כך שבמצטבר אין בעיה לצרוך אפילו 200. חלבון בגבינה הוא מלא והוא אחד הטובים שיש.
BTW מה שכתבת בהערה המתחילה בBTW זה שטויות במיץ עגבניות, אין לזה שום ביסוס מדעי ואפילו קשר מקרי למציאות.
|
|
|
|
דירוג: שביליסט בכיר Medals: קבוצות: חבר
הצטרף: 07/11/2013(UTC) הודעות: 492 מיקום: אזרב תודות: 275 פעמים קיבל תודה: 348 פעמים ב 241 הודעות
|
חברים,זה אומנם יצא קצת מהאופנה אבל בשר....(לא עוף.בעוף אין כלום,רק אנטיביוטיקה). |
לא בריא לשתות מים לאחר אכילת אבטיח. |
|
|
|
דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 15/04/2009(UTC) הודעות: 289
תודות: 4 פעמים קיבל תודה: 28 פעמים ב 22 הודעות
|
נחום, השיקול במזון מיובש הוא שמים בדרך כלל, ברוב המקומות מלבד בארץ, כבר שמו בשטח.. לא צריך לסחוב בשביל. רק להושיט יד לנחל הקרוב. מבחינת חלבון, מה שאני מכיר הוא שיש מגבלה של הגוף לספוג חלבון בזמן קצר, ככה שאם תעבור את המכסה הזו החלבון יהפך לשומן (לא שזה רע לנו אם אנחנו מטיילים לאורך זמן, אבל יותר נבון לחלק את צריכת החלבון לאורך היום).
|
1 משתמש הודה ל איתמר עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.